Setari Cookie-uri

Top 4 dintre cele mai bune filme in 2011

Lungmetrajele "The Kids are All Right", "Potiche", "Oameni si zei" si "Soul Kitchen" au aparut zilele acestea pe DVD


"The Kids Are All Right” este o comedie de Oscar cu Annette Bening, Julianne Moore si Mark Ruffalo. Doi copii, doua mame, un singur tata: o familie neconventionala, cu probleme neobisnuite. Nominalizat la Oscar-ul pentru cel mai bun film si pentru cea mai buna actrita anul trecut si castigator a doua Globuri de Aur.

Nic (Annette Bening) si Jules (Julianne Moore) formeaza un cuplu si au, prin inseminare artificiala, doi copii: Joni(Mia Wasikowska) si Laser (Josh Hutcherson). Ani mai tarziu, copiii, acum adolescenti, isi cauta „tatal biologic” si il cunosc pe Paul (Mark Ruffalo), genul de parinte care fascineaza orice adolescent. Il implica in viata lor, iar consecintele sunt neasteptate pentru toti.

Regizat de Lisa Cholodenko, ea insasi parte a unui cuplu format din doua mame, in viata reala, lungmetrajul a primit patru nominalizari la Oscar, a castigat Globul de Aur pentru cel mai bun film de comedie si a fost revelatia festivalului Sundance 2011 – cel mai apreciat festival international de film independent.

Citește și:

"Potiche” este o comedie iconica, cu Catherine Deneuve si Gérard Depardieu. Disperata, nevasta-trofeu coboara din vitrina si trece la carma fabricii de... umbrele.

Povestea filmului. Anii ’70, Sainte-Gudule, un oras din nordul Frantei. Suzanne (Catherine Deneuve), de varsta mijlocie, traieste in umbra sotului ei, Robert Pujol (Fabrice Luchini). Barbatul isi conduce fabrica de umbrele cu o “mana de fier”, are un comportament tiranic fata de sotie, de copii si de lucratorii din fabrica, si este un om detestat. Sechestrat in timpul unor manifestatii de protest ale muncitorilor, Robert Pujol sufera un un atac de cord si, pe perioada convalescentei, Suzanne preia conducerea fabricii. In ciuda scepticismului celorlalti, se dovedeste a fi o femeie de actiune si, cu ajutorul fostului ei iubit (Gérard Depardieu) - actualul primar comunist al orasului – reuseste apalanarea conflictului si punerea fabricii pe picioare. Dar Robert Pujol revine si lucrurile se complica…

Citește și:

O comedie-chic emancipata de Francois Ozon, unul dintre cei mai apreciati regizori din Franta in momentul acesta si care se bucura de succes la public, „Potiche” a facut parte din selectiile oficiale ale festivalurilor internationale de film de la Venetia si Toronto si anul trecut a deschis TIFF Cluj-Napoca.

Vizionare placuta


Kudika
26 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.