Setari Cookie-uri

Top 4 dintre cele mai bune filme in 2011

Lungmetrajele "The Kids are All Right", "Potiche", "Oameni si zei" si "Soul Kitchen" au aparut zilele acestea pe DVD

"Oameni si zei”/„Des Hommes et des Dieux” - un film-soc, bazat pe fapte reale. Opt calugari francezi in fata terorii islamiste. Singura lor arma este credinta. O poveste luminoasa despre eroi si frica. Castigatorul Marelui Premiu la Cannes 2011, filmul a avut 11 nominalizari la Premiile César, considerate echivalentul francez al Premiilor Oscar, fiind pelicula cu cele mai multe nominalizari din 2011.

Filmul are la baza povestea calugarilor cistercieni din Tibhirine, in Algeria, din 1993, pana la rapirea lor din 1996 de catre Grupul Islamic Armat. Rapirea si uciderea celor sapte calugari francezi din Tibhirine, in 1996, a fost unul dintre punctele culminante ale violentei si atrocitatilor din Algeria, urmare a confruntarii dintre guvern si gruparile teroriste extremiste pentru preluarea puterii.

Citește și:

Disparitia calugarilor – prinsi la mijloc intre cele doua parti – a avut un efect puternic si de lunga durata asupra guvernelor, comunitatilor religioase si opiniei publice internationale. Identitatea criminalilor si circumstantele exacte ale mortii calugarilor raman un mister. Cazul a fost tratat de Curtea de apel in 2003, iar anumite documente au fost de curand desecretizate. In lunile care urmeaza, noi informatii ar putea, in sfarsit, sa aduca adevarul la lumina.

"Soul Kitchen” este o comedie in regia lui Fatih Akin („Gegen die Wand”/„Head On”), care a primit Premiu special al juriului – Venetia, 2009 si a facut parte din selectiile oficiale Berlin, 2009 si Toronto, 2009.

Povestea filmului. Tanarul proprietar de restaurant Zinos are probleme. Prietena lui, Nadine, s-a mutat in Shanghai, clientii bodegii lui, „Soul Kitchen”, ii boicoteaza noul bucatar si de cateva zile mai are si dureri de spate. Lucrurile incep sa mearga mai bine cand oamenilor pare sa le placa noul meniu al localului, dar asta nu-i alina lui Zinos inima frinta. Hotaraste sa mearga in China, sa o vada pe Nadine, lasand restaurantul pe mainile fratelui sau, fostul puscarias Illias. Doua decizii dezastruoase: Illias pierde restaurantul intr-o afacere dubioasa cu un agent imobiliar, iar Nadine si-a gasit un nou iubit! Dar fratii Zinos si Illias ar putea sa mai aiba o sansa daca inceteaza sa se mai certe si lucreaza in echipa.

Citește și:

Filmele au rulat in cinematografe anul trecut, distribuite de Independenta Film, si pot fi cumparate pe site-ul independentafilm.ro, in Librariile Carturesti, Librariile Humanitas, pe provideo.ro, cineshop.ro si in magazinele de specialitate din tara.

Vizionare placuta


Kudika
26 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.