Setari Cookie-uri

Mai multe concerte la ARTmania Festival Sibiu 2011

In acest an, cel putin 7 trupe din Romania vor concerta in premiera pe scena Tuborg Sound din noul spatiu al festivalului, Sibiu Arena.

In acest an, cel putin 7 trupe din Romania vor concerta in premiera pe scena Tuborg Sound din noul spatiu al festivalului, Sibiu Arena. Interitus Dei din Constanta si Guerrillas din Cluj, Monarchy si Reckoning din Bucuresti, Ethernus din Baia Mare si Heavy Duty din Sibiu apar pe afisul ARTmania Festival 2011. Programul concertelor din Sibiu Arena va incepe vineri spre sambata dupa miezul noptii cu Ethernus (de la ora 01:00), dupa ce in Piata Mare vor fi cantat Lacrimas Profundere, Helloween si Tarja. In aceeasi noapte va concerta si Reckoning, iar in paralel, in arena, Djane Grace va reprezenta comunitatea Lux Noctis la editia din acest an.

Ethernus, un proiect simfonic power metal cu influente de melodic death metal, este prezent pe piata muzicala romaneasca inca din 2007. Primul album al trupei, Memories from Eternity a aparut in primavara anului 2011 si va fi prezentat la ARTmania Festival 2011. Formatie tanara, Reckoning a avut primul concert in primavara anului 2011, la doi ani de la formare. Trupa, care abordeaza un melodic death metal cu influente atmosferice, s-a bucurat de un mare succes inca de la primele aparitii. Reckoning a avut concerte in cele mai mari cluburi bucurestene alaturi de trupe straine precum Mastic Scum, Infected Rain, Claymore sau Eufobia. Petrecerile Lux Noctis sunt deja istorie.

Ziua de sambata in Sibiu Arena va incepe la pranz odata cu sosirea paradei de motociclete printr-un concert Heavy Duty la ora 13:00. Monarchy va urca pe scena Tuborg Sound incepand cu ora 15:00, iar la ora 17:00 va incepe cel mai asteptat concert al arenei: Interitus Dei. Programul va continua in Piata Mare cu trei concerte: Republica, Lacuna Coil si Sonata Arctica, dupa care, va urma o noapte nebuna în Sibiu Arena cu Gurerillas live de la ora 01:00 si Truda in noapte, aproape de ora doua. Tot in Sibiu Arena, dar intr-o alta zona dedicata evenimentelor muzicale, Mr. DJ Silvius va mentine spiritele active printr-un DJ Set cu influente alternative-metal pe alocuri.

Heavy Duty, trupa sibiana infiintata in 2007, a inceput ca un proiect de cover-uri, care s-a dezvoltat treptat, pana cand a atras atentia scenei locale underground. Heavy Duty abordeaza un trash/ death metal bine definit prin piese ca Face of Murder, Manifest sau Hunting Ghosts. Formatia a sustinut mai multe concerte si a avut colaborari cu alte trupe romanesti cunoscute: Truda, Krepuskul, Bolthard si Sign of Agony. Dupa lansarea unui EP, Heavy Duty se pregatesc pentru lansarea albumului de debut.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 August 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.