Setari Cookie-uri

Interviu cu artista britanica LU

Lu Cozma, sau simplu LU, este pe cale de-a ne ilustra in timp real cum ascensiunea unei cantarete talentate are in primul rand legatura cu pasiunea pentru darul sau, mai inainte de orice alte atuuri - relatii, promovare, biografie ilustra, aspect fotomodel-esque etc. Nu ca Lu, o artista britanica descinsa pe meleagurile noastre din departarile folk-iste ale Regatului Unit, nu ar avea din plin parte de tot arsenalul necesar triumfului in bransa - din contra, Lu este, dupa cum puteti observa din interviul de mai jos, rasfatata sortii, Femeia in adevaratul sens al cuvantului, implinita pe toate planurile, si o artista desavarsita. Colac peste pupaza, frumusetea interioara a lui Lu e oglindita pe exterior printr-un splendid look de zana.

Cum ti se pare Romania, in ceea ce te priveste, ca oportunitati de-a fi descoperita – in comparatie cu Marea Britanie, unde industria muzicala pe nisa alternativa este mult mai competitiva ca aici? Crezi ca vei avea mai putin de muncit pentru recunoastere decat ai fi facut-o in UK?

Toate genurile de muzica sunt foarte competitive in UK, iar muzica alternativa nu face exceptie. Climatul muzical s-a schimbat acolo doar pentru ca artistii nu sunt multumiti cu modul in care functioneaza industria. Prin urmare, artistii realizeaza mai mult pe cont propriu si prefera sa ia fraiele propriului destin in loc sa astepte sansa unui contract cu o casa de discuri, care poate foarte bine sa nu li se prezinte! Cred ca situatia este similara pentru artistii din Romania. Dar, evident, aceasta abrodare ridica probleme – in principal, dificultatile au de-a face cu promovarea, finantarea din fonduri proprii, programarea concertelor, legarea relatiilor in bransa etc. Poate deveni o sarcina obositoare si ajunge sa necesite foarte mult timp si efort care, intr-o lume perfecta, ar putea fi investite in muzica! In aceasta privinta, provocarile cu care ma confrunt eu sunt aceleasi ca ale artistilor romani.

Nu-mi permit luxul de-a munci mai putin pentru a primi o sansa aici. Sa faci si sa vinzi muzica nu este niciodata usor. Am sosit in Romania fara sa cunosc pe nimeni din bransa mea, asa ca a trebuit sa-mi dibuiesc singura calea. Am observat ca oamenii sunt curiosi la adresa muzicii mele, a mea si a tarii mele de bastina. Dar nu caut tratament preferential, nici nu ma astept sa mi se deschida usi automat pentru ca sunt din UK.

Consideri ca mutarea intregii tale vieti de-acolo aici a fost un succes? Te-ai mai muta din nou daca ai fi nevoita sa o faci la un moment dat?

Mutatul este o sursa de stres si-n cele mai fericite contexte. Stiam la ce sa ma astept, mai mult sau mai putin, de la sosirea mea aici, pentru ca am intretinut o legatura stransa cu Romania de ceva timp; si totusi, oricat de pregatit crezi ca esti, o noua locuinta mereu vine cu surprize!

Mutarea a fost, in mare, un succes. Am legat prietenii cu oameni minunati si, atat din punct de vedere profesional cat si personal, am beneficiat mult de pe urma sederii mele; am toata increderea ca voi avea parte si de multe alte lucruri grozave.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Ianuarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.