Setari Cookie-uri

Interviu cu artista britanica LU

Lu Cozma, sau simplu LU, este pe cale de-a ne ilustra in timp real cum ascensiunea unei cantarete talentate are in primul rand legatura cu pasiunea pentru darul sau, mai inainte de orice alte atuuri - relatii, promovare, biografie ilustra, aspect fotomodel-esque etc. Nu ca Lu, o artista britanica descinsa pe meleagurile noastre din departarile folk-iste ale Regatului Unit, nu ar avea din plin parte de tot arsenalul necesar triumfului in bransa - din contra, Lu este, dupa cum puteti observa din interviul de mai jos, rasfatata sortii, Femeia in adevaratul sens al cuvantului, implinita pe toate planurile, si o artista desavarsita. Colac peste pupaza, frumusetea interioara a lui Lu e oglindita pe exterior printr-un splendid look de zana.

S-a pus pe tapet ideea unei colaborari intre mine si Dan pe viitor. Sunt sanse mari sa se intample.

Ce gen de muzica britanica asculti? Daca ai putea sa chemi pe oricine aici in Romania, sa sustina niste concerte, pe cine ai chema? Si, ca tot veni vorba, ai putea sa faci asta, pe bune? :)

Imi place sa ma tin la curent cu ce se intampla in topurile UK – ascult online tot ce prind, e o parte esentiala din rutina mea zilnica. Dar in principiu prefer tot felul de chestii ciudate si minunate, indie, alternative, electro, uneori punk, post-punk.

Ma delectez acum cu niste single-uri lansate de "Chew Lips", "Vampire Weekend", "Mumford & Sons", "Delphic", Biffi Clyro.... sunt atat de multi!

In perioada asta, una dintre formatiile mele favorite este "Does It Offend You, Yeah?" In ultimul timp, n-au facut decat sa creasca, din bine in mai bine. Un prieten bun de-al meu, un producator cu care am lucrat in Anglia, a colaborat cu ei (unul din membrii formatiei este fiul lui) si i-am invitat in Romania, daca le surade propunerea. Cred ca orice se poate, atata timp cat momentul e propice.

In legatura cu numele albumului tau “Red” – care este povestea din spatele lui? Are vreo legatura cu acel cover al piesei “Red” de la Elbow pe care l-ai cantat cu Dan Byron in Fabrica, la concertul Charity Gift?

Nici nu mi-a trecut prin gand cantecul celor de la Elbow cand scriam melodia titulara de pe albumul meu RED. Versurile pe care le-am scris pentru “Red” nu au neaparat o logica, dar mi-a placut conceptul vizual de “pictat in rosu” sau “imbaiat in rosu” – e ceva senzual, rebel si usor intunecat la imaginea asta. Si Steve Askew (co-scriitor) si eu am fost de parere ca un titlu de album dintr-un singur cuvant ar fi mai cu lipici si mai memorabil, si asa s-a a luat nastere “Red”!

Cand i-am zis lui Dan Byron despre conceptul de baza al show-ului meu “Acoustic Red”, el a mentionat, mai mult in gluma, piesa “Red” a celor de la Elbow, dar apoi ne-am zis – de ce sa nu incercam, si, abracadabra!, s-a dovedit a fi o alegere geniala pentru vocile noastre.

Interviu cu artista Lu Cozma, realizat in engleza si tradus in romana de Ioanina
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Ianuarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.