Setari Cookie-uri

Interviu cu artista britanica LU

Lu Cozma, sau simplu LU, este pe cale de-a ne ilustra in timp real cum ascensiunea unei cantarete talentate are in primul rand legatura cu pasiunea pentru darul sau, mai inainte de orice alte atuuri - relatii, promovare, biografie ilustra, aspect fotomodel-esque etc. Nu ca Lu, o artista britanica descinsa pe meleagurile noastre din departarile folk-iste ale Regatului Unit, nu ar avea din plin parte de tot arsenalul necesar triumfului in bransa - din contra, Lu este, dupa cum puteti observa din interviul de mai jos, rasfatata sortii, Femeia in adevaratul sens al cuvantului, implinita pe toate planurile, si o artista desavarsita. Colac peste pupaza, frumusetea interioara a lui Lu e oglindita pe exterior printr-un splendid look de zana.

Superman este un erou, dar el e un personaj fictiv! SI MAI MULT, poarta chilotii pe deasupra costumului... si cu asta am spus tot ;)

Cum te-am auzit cantand live pe scena doar de doua ori, si in ambele ocazii ti-a fost alaturi Dan Byron din formatia romaneasca care-i poarta numele – sunt curioasa cum v-ati “gasit” voi doi, detinatorii unor voci atat de potrivite impreuna. De asemenea, as vrea sa stiu unde va indreptati in colaborarea voastra – poate un album in “echipa”?

O buna prietena de-a mea este fan byron si m-a invitat sa merg cu ea la un concert, in primavara trecuta. Nu auzisem inainte de byron, dar mi-a suras ideea. Ei bine, m-au dat pe spate – atat de impresionata am fost incat m-am pus pe scris o cronica a concertului, in aceeasi seara. Reusisem sa vorbesc cu Dan Byron dupa concert si i-am luat numarul de telefon, intentionand sa pun la cale un interviu – pe care i l-am luat saptamana imediat urmatoare.

Ne-am imprietenit pe loc, si dupa interviu am stat ore-n sir sa vorbim despre muzica, despre punctele de vedere ale fiecaruia, despre experientele pe care le traisem – si am realizat ca aveam o gramada de lucruri in comun. Am pastrat legatura si, peste catva timp, am primit un telefon, si invitatia de a canta niste guest vocals pe noul lor album, “A Kind Of Alchemy” – clar, am zis da! Apoi byron m-au intrebat daca vreau sa particip la party-ul lor de lansare a albumului – si, din nou, am raspuns “Clar ca da!”

Toti membrii formatiei sunt niste muzicieni grozavi si se completeaza reciproc intru totul, fara gres. Versurile si continutul muzical sunt inchegate intr-un mod inteligent. Au originalitate, pot sa scrie cantece de proportii epice si care, in acelasi timp, pot fi difuzate cu succes la radio – o combinatie care apare din ce in ce mai rar, mai ales in rock-ul de factura alternativa.

Vocea mea cuprinde o gama destul de grava, asa ca atunci cand cant impreuna cu Dan, se creeaza un sound ciudat, si totusi armonios.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Ianuarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.