Setari Cookie-uri

Evenimentele saptamanii

La ce petreceri dantuim in aceasta saptamana? Joi va invitam la o piesa de teatru deja celebra, iar vineri si sambata iti propunem un sir de petreceri din care te vei dezmetici abia luni, la cafeaua de la birou! Distractie placuta!

Prietenii lui Johnny Depp, lautarii de la Taraf de Haidouks, cel mai cunoscut grup de muzica balcanica din Romania postdecembrista, vor putea fi ascultati incepand cu orele 21:00. Trupa de lautari din Clejani promite sa faca un spectacol autentic dupa o lunga perioada de absenta de pe marile scene bucurestene.

Seria concertelor continua a doua zi incepand cu orele 18:00, cand scena ii va gazdui pe renumitii artisti din Ungaria, Ternipe. Acestia au asigurat de fiecare data o atmosfera incendiara la concertele lor din Romania.

Penultima trupa balcanica invitata la festival - Mahala Rai Banda – a carei melodie Mahalageasca a cucerit topurile europene, va transforma zona Casei Poporului intr-o mare petrecere. Asa numitele „Balkan Beats” vor zgudui capitala in acest weekend.

Festivalul Balkanik se incheie cu renumita trupa din Turcia, Baba Zula. Veniti din Istanbul, acestia sunt hotarați sa le ofere fanilor un spectacol live memorabil. Ritmurile orientale cu influente electronice, dansatoarele din buric si costumele impresionante se reunesc intr-un spectacol psihedelic incitant.
Trupele vor intra pe scena la indemnul lui George Pistereanu, actorul principal din Eu cand vreau sa fluier, fluier (r. Florin Serban 2010) si Loverboy (r. Catalin Mitulescu 2011).

3. Noaptea Cercetatorilor

AFI Palace Cotroceni va gazdui anul acesta a cincea editie a evenimentului ,,Noaptea Cercetatorilor”, un proiect pan-european ce are loc o data pe an, pentru a atrage tinerii catre domeniul cercetarii, incurajandu-i sa il vada ca pe o posibila cariera.

Vineri, 23 septembrie, incepand cu ora 17.00, intr-un cadru informal, cercetatorii vor descoperi realizarile ce schimba lumea si tehnologiile care ne fac viata mai usoara, isi vor putea impartasi experientele personale din spatele muncii lor, vor purta discutii pe teme legate de stiinta si vor participa la experimente stiintifice.

La sectiunea de concurs de anul acesta, echipele participante vor pregati o campanie de promovare pentru un cercetator - ,,Promoveaza un cercetator”, pe care o vor prezenta in cadrul evenimentului din 23 septembrie. Inmanarea premiului, ce va consta intr-o chitara electrica, va fi momentul cel mai asteptat.

Pe tot parcursul serii, atmosfera va fi energizata de experimente stiintifice, concursuri si jocuri iar cei mai curiosi vor putea afla informatii despre investitiile facute in cercetare la nivel european.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Septembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.