Setari Cookie-uri

Invata-ne cum sa ne relaxam si noi te premiem!

Starea de liniste si relaxare este unul dintre secretele fericirii, mai ales in lumea agitata in care traim. Stresul de a jongla cu numeroase responsabilitati si sarcini te poate acapara si este nevoie sa gasesti un moment de respiro. Intre programul incarcat din timpul zilei si orele de somn, ar fi de preferat sa intercalezi cateva clipe pentru tine. Pare usor de zis si greu de facut. Femeile au vieti din ce in ce mai incarcate, incepand chiar de la 20 de ani, cand incearca sa isi imparta timpul intre studii, cariera, familie, prieteni, iubit. Este bine ca, din cand in cand, sa iti amintesti de tine, de nevoile tale si sa ai grija de tine, sa iti creezi timpul tau, o reminiscenta a anilor cand toata ziua iti apartinea si nu depindeai de o lista de lucruri pe care trebuie sa le faci.

Always iti recomanda sa adopti un nou trend, ce apartine acum multor tinere care au vieti din ce in ce mai pline. Este nevoie de eforturi pentru a-ti reorganiza programul zilnic pentru a strecura cateva clipe numai pentru tine si poti face asta foarte usor, transformand o parte din noapte... in zi!

Reteta este foarte simpla: dupa terminarea programului de cursuri, munca si inainte de a te duce la culcare, exista cateva momente pe care le poti dedica numai tie. E o oportunitatea de a-ti crea un sanctuar de solitutidine pentru a retrage departe de lumea exterioare, de a te izola de incarcatura emotionala negativa. Acest timp de rasfat este foarte important pentru tine, pentru starea ta generala de bine. Pentru a te reincarca cu energie pozitiva, este foarte important sa inveti acest skill, de a te bucura de momentele libere din timpul serii.

Inclusiv specialistii sprijina acest nou trend, de a schimba o parte din noapte in zi! Dr Harriet Haberman, psihoterapeut cu experienta de peste 30 de ani observa ca relaxarea este antidotul perfect in fata stresului si a eventualelor probleme de sanatate. Desi supararile emotionale legate de probleme din viata de zi cu zi nu sunt singurele cauze ale bolilor, au fost adunate destule dovezi pentru a demonstra ca emotiile negative si presiunea pot fi o sursa majora a problemelor de sanatate.

Crearea unui spatiu pentru a te simti protejata ofera posibilitatea de a te relaxa si de a te aduna, regasind astfel vitalitatea de care ai nevoie. Asa ca, atunci cand ajungi in sfarsit acasa, dupa o zi lunga, ai grija sa inchizi telefoanele, sa nu deschizi laptopul si sa iti acorzi ultimele ore ale zilei, in totalitate tie. Incepe cu o baie calda, spumanta. Aprinde cateva lumanari parfumate, cu esente de ylang ylang sau iasomie, al caror efect calmant si linistitor este recunoscut.

Continua ritualul de relaxare cu ingrijirea tenului, curata tenul cu demachiant si cu o lotiune tonica, apoi aplica o crema de seara hidratanta. Poti sa iti alegi o culoarea nonconformista pentru a-ti face unghiile. Poti incheia seara cu un episod dintr-un serial preferat sau cu un capitol dintr-o carte. Ritualurile de relaxare dinainte iti asigura un somn linistit care va avea un impact pozitiv asupra starii psihice, modului de functionare a organelor interne, revitalizeaza spiritul si iti da energia necesara pentru a face fata unei noi zile.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.