Setari Cookie-uri

Invata cum sa spui NU

Cateva idei care sa te ajute sa spui nu atunci cand este cazul!

Una dintre cele mai interesante carti de dezvoltare personala pe care le-am citit in ultima vreme The Book of No scrisa de Susan Newman. Daca te numeri printre persoanele care nu pot spune nu, iti recomand sa o citesti. Iata cateva idei care sa iti vina ajutor chiar de astazi.

Cum sa spui NU

cum sa spui nu Foto: file404, Shutterstock

1. Fa o lista saptamanala cu situatiile in care spui da

Daca esti genul de persoana care spune tot timpul da, numarul te va ului. Numarul de "da-uri" acceptabil depinde de la o persoana la alta. Pentru cineva, chiar si unul singur poate fi prea mult in timp ce alte femei explodeaza dupa patru. Instrumentul de masurare sunt chiar emotiile tale. Cat de plina de resentimente, stresata sau nemultumita te simti atunci cand spui da? Cat de des te intrebi Unde mi-a fost capul, La ce ma gandeam, Sunt nebuna de legat.

2. Fii atenta la cum iti folosesti timpul

Daca cea mai mare parte a timpului tau este monolizata de prietena carea re nevoie disperata de ajutorul tau, cand vei mai avea timp pentru ceilalti prieteni sau pentru tine? Daca cerintele familiei sau ale sefului sunt foarte mari, cand iti mai ramane timp sa te bucuri de viata? Sa iti gestionezi bine timpul inseamna sa pastrezi o rezerva pentru ceea ce este important pentru tine.

Citește și:

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.