Setari Cookie-uri

SOS, alimentatia! Recapata controlul asupra corpului tau

Tot ce trebuie sa faci pentru a transfoma alimentele in aliatii tai si avea un corp armonios si sanatos!

alimente sanatoase Foto: Wiktory, Shutterstock

Sanatatea, forma ta fizica, ba chiar si starea ta de spirit depind foarte mult de alimentatie. Un corp armonios, o piele care arata bine, sunt semne ale faptului ca totul functioneaza bine in interiorul tau. Iata ceea ce poti face pentru a transforma alimentele din dusmani in aliati si a-ti recapata controlul asupra corpului tau.

5 metode prin care sa-ti pastrezi corpul sanatos si armonios

1. Planifica si pregateste-te

Campionii la fitness se asigura ca au mese echilibrate pentru a evita sa li se faca foame si sa se hraneasca cu alimente mai putin sanatoase. Daca iti place sa gatesti si sa inventezi propriile retete, atunci data viitoare cand te afli in bucatarie, alege o oala mai mare. Astfel, iti vei putea lua la serviciu mancarea sanatoasa, preparata chiar de tine.

2. Mananca cea mai mare parte a alimentelor bogate in carbo-hidrati in prima parte a zilei

Aceasta este cu adevarat o regula de aur, de la care este bine sa nu faci rabat nici macar o singura data. Consumul carbohidratilor in prima parte a zilei iti vor asigura necesarul e energie de care ai nevoie pe parcursul intregii zile care urmeaza. De asemenea, poti primi informatii pretioase despre felul in care corpul tau raspunde diferitelor tipuri si cantitati de carbohidrati.

Citește și:

3. Ia mese regulate

Asta inseamna sa mananci ceva la fiecare doua- trei ore. Mesele regulate te ajuta sa iti tii in frau hormonii foamei si sa nu mai simti nevoia sa mananci munti de ciocolata.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.