Setari Cookie-uri

Antreneaza-ti creierul pentru mersul la sala

Primul pas este sa gasesti tipul de antrenament care iti face placere! Iata cum!

antrenament Foto: oneinchpunch, Shutterstock

Ceasul suna la aceeasi ora in fiecae zi: 6 a.m. Te simti adormita si te bucuri de cat de confortabil este patul tau insa nu pentru mult timp. Te dai jos, iti tragi pe tine hainele de sport si iesi pe usa pentru alergarea de dimineata. Esti doar tu, aerul curat al diminetii si sunetul constant, meditativ al pantofilor tai de sport care lovesc pamantul.

Aceasta este rutina de dimineata a unei persoane dependente de sport, cu un corp armonios. Daca iti doresti sa fii mai activ, trebuie sa iti dai seama mai intai ce anume ii face pe oameni sa faca sport si miscare.

Probabil ca ai un prieten care prefera banda de alegare unui pahar cu vin la finalul unei zile lungi si obositoare. Creierul lui intelege ca miscarea il ajuta sa se simta bine, facandu-l sa ii faca placerea sa o practice in mod regulat. Beneficiile sunt uriase pintre acestea numarandu-se reducerea anxietatii si aparitia unei stari de satisfactie si bucurie - efecte care se obtin si cu ajutorul anti-depresivelor.

Citește și:

Unele antrenamente precum ciclismul, alergarea, inotul si clasele de fitness de grup pot provoca dependenta datorita faptului ca stimuleaza corpul sa produca endorfine. Cu toate acestea, specialistii recomanda atentie si echilibru si evitarea unui comportament extrem precum renuntarea la activitatile sociale sau supra antrenarea.

Primul pas este sa gasesti tipul de antrenament care iti face placere, fie ca este vorba de kickboxing sau de yoga, si sa iti construiesti un cerc de prieteni la sala. Concentreaza-te pe sentimentele pozitive pe care le experimentezi in timp ce lucrezi, pe stimularea energiei si a unei stari de spirit pozitiva.

Alege timpul din zi care functioneaza cel mai bine pentru tine. Ca este dimineata, la pranz sau seara, fii consecventa. Suntem fiinte circadiene, iar cel mai bun mod de a crea un obicei este de a crea o rutina prin care creierul invata sa-l puna in practica intr-o anumita perioada a zilei.

Citește și:

Odata ce te hotarasti sa tii cont de toate aceste lucruri, vei ajunge in sala de forta in cel mai scurt timp, iar rezultatele dorite nu vor intarzia sa isi faca aparitia.

Foto prima pagina: fizkes, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.