Setari Cookie-uri

5 sfaturi de care sa tii cont atunci cand vrei sa slabesti

Sa slabim este un deziderat, important insa este si cum o facem, astfel incat sa ne mentinem sanatatea si sa obtinem rezultate pe termen lung si sa evitam efectul de yo-yo

comunicat de presa:

Un studiu recent realizat de Gerlinéa, gama de produse specializata in managementul greutatii corporale, confirma: indiferent de greutate sau de tipul de silueta, aproape fiecare dintre noi isi doreste sa fie mai slaba, la un moment dat. Astfel, studiul realizat la nivel national in randul a peste 4500 de femei in perioada mai-iunie arata ca in acel moment 27% dintre femei erau la dieta, iar in ultimele 12 luni 83% din respondente au urmat un tip sau altul de dieta (fie ca e vorba de o dieta recomandata de nutritionist, citita in media, auzita de la prietene sau pur si simplu un program de reducere a portiilor si caloriilor realizat de ele insele).

Asadar, sa slabim este un deziderat, important insa este si cum o facem, astfel incat sa ne mentinem sanatatea si sa obtinem rezultate pe termen lung si sa evitam efectul de yo-yo (ingrasarea la loc sau chiar depunerea unui numar mai mare de kilograme). Slabeste si tu sanatos, ghidandu-te dupa aceste 5 sfaturi ale medicului nutritionist serban Damian, ambasador Gerlinéa.

Citește și:

1. Ia un mic dejun echilibrat. Dimineata, la trezire, organismul uman a «postit» timp de 10-12 ore, iata de ce trebuie sa-l realimentam cu energie chiar si atunci cand avem grija de silueta. Micul dejun este «inceputul» zilei si trebuie sa reprezinte 20-25% din ratia zilnica de energie. Un mic dejun echilibrat combate oboseala de dimineata, foamea de la ora 11.00 si rontaitul intre mese si in acelasi timp te va ajuta sa-ti atingi obiectivele de greutate corporala.

Un produs cerealier: paine integrala, cereale fara zahar sau batoane de cereale dietetice, cum ar fi cele de la Gerlinéa.

Un produs lactat degresat: sursa de calciu pentru oase sanatoase.

Un fruct: sursa de vitamina C (antioxidant) pentru a stimula sistemele de aparare ale organismului si pentru a favoriza absorbtia de fier;

O bautura calda fara zahar (cafea, ceai) si un pahar mare de apa plata pentru rehidratare.

Citește și:

O alta optiune: atunci cand esti pe fuga, un produs Gerlinéa (2 batoane sau 1 shake) alaturi de o bautura fara zahar si un fruct.

2. Consuma proteine la fiecare masa! Proteinele actioneaza ca un inhibator al apetitului si controleaza senzatia de foame. in plus, proteinele ajuta la prezervarea masei musculare in dietele de slabire. Batoanele si shake-urile Gerlinéa sunt bogate in proteine, contin 12 vitamine si 11 minerale si au un nivel redus de calorii, reprezentand o solutie la indemana.

3. Consuma portii mici! Mesele mici si frecvente ajuta la reducerea intensitatii senzatiei de foame si mentinerea unei bune functionari a metabolismului. Se recomanda 4-5 mese pe zi, 3 principale si 2 gustari, de preferat servite in aceleasi intervale orare. Produsele Gerlinéa sunt portionate individual, incepand de la 89 kcal/portie.

Citește și:

4. Creste aportul de fibre alimentare. Fibrele din fructe, legume, dar si din cerealele integrale stimuleaza satietatea la un nivel caloric redus. in plus, asigura un tranzit optim si o detoxifiere eficienta a organismului. Batoanele Gerlinéa contin pana la 30% fibre, pentru un confort digestiv superior.

5. Hidratarea si activitatea fizica. Un aport minim de 1,5L de apa si chiar 2L in sezonul de vara te ajuta nu doar sa functionezi mai bine ci sa si elimini toxinele din organism. De asemenea, activitatea fizica regulata stimuleaza o reglare a metabolismului, arderea grasimilor, precum si cresterea masei musculare in paralel cu obtinerea unei stari de bine, reducand senzatia de foame. Chiar daca nu esti o fire sportiva, adopta cateva obiceiuri sanatoase: foloseste scarile in locul liftului, mergi pe jos in ritm alert sau foloseste bicicleta in locul masinii sau al mijloacelor de transport.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 August 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.