Setari Cookie-uri

Redescopera bucuria de a merge la sala in 4 pasi

Patru pasi simpli care te vor ajuta sa redescoperi bucuria de a merge la sala!

3. Hidrateaza-te

Organismul nostru contine 80% apa. Exista o legatura puternica intre deshidratare si intarzierea refacerii de dupa antrenament. Hidratarea este esentiala pentru reglarea corecta a temperaturii corpului, buna functionare a muschilor si a inimii.

4. Mananca verde

Tehnicile active de recuperare sunt importante, dar nutritia post-antrenament poate face diferenta. Popularitatea dietelor vegetariene a fost alimentata de povestile de succes ale sportivilor care sunt campioni mondiali si vegetarieni, iar vestea buna este ca este usor sa obti cantitatea de proteine de care ai nevoie din plante precum nucile, fasolea sau mazarea

Asigura-te ca mananci si fructe bogate in antioxidanti precum fructele de padure, kiwi, ananas si rodii, pentru a accelera eliminarea interna a produselor reziduale, a reduce inflamatia si a restabili activitatile celulare. Consumul de legume bogate in nutrienti, cum ar fi legumele cu frunze verzi, conopida, legumele crucifere precum broccoli, varza, ridichile si napii ajuta la recuperarea post antrenament.

Citește și:

Foto prima pagina: SG SHOT, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.