Setari Cookie-uri

7 obiceiuri zilnice pentru o sănătate mai bună

A avea grijă de sufletul, mintea și corpul nostru nu reprezintă o dovadă de vanitate ci o practică spirituală. Cum ne putem aduce contribuția în lume atunci când nu ne simțim bine?

Iată șapte obiceiuri zilnice, deovedite științific, pentru o sănătate mai bună.

1. Bea cafea abia după o oră după ce te trezești

Stephen Miller de la Universitatea Uniformed din Maryland este de părere că ar trebui să îți bei cafeaua la o oră după ce te trezești deoarece nivelul de cortizol al majorității oamenilor urcă între 8:00 și 9:00 a.m. Consumul de cafea în acest moment poate interfera cu efectele naturale ale cortizolului.

2. Fă-ți antrenamentul de dimineață pe stomacul gol

Antrenamentul pe stomacul gol accelerează pierderea în greutate și crește nivelul de energie prin pregătirea organismului pentru arderea de grăsimilor pe toată durata zilei.

Obiceiuri zilnice pentru o sanatate mai buna

Sursa Foto: Shutterstock/By Sfio Cracho

3. Exercițiile cardio și aerobic sunt cele mai bune pentru sănătatea ta

Citește și:

Activitatea inimii stimulată de exercițiile cardio este benefică pentru creier și corp. Potrivit studiilor, alergatul și înotul îmbuntățesc starea de spirit, purifică mintea, fortifica inima și plămânii, tonifiază musculatura.

4. Includeți proteine, fibre și grăsimi sănătoase în micul dejun

De dimineață, hrănește-ți corpul cu proteine, fibre și grăsimi sănătoase. Acestea se găsesc în alimente cum ar fi ouăle, avocado, iaurtul grecesc și nucile.

5. Adoptă postul intermitent

Postul intermitent urmat presupune o alternanță a perioadelor de post cu cele în care mănânci. Cea mai populară versiune include postul timp de 16 ore și mâncat în următoarele 8 ore. De exemplu, aveți o fereastră de mâncare între orele 12 și 20, ceea ce înseamnă că trebuie să renunțați total la micul dejun și să mâncați ceea ce doriți în cadrul ferestrei de hrănire de 8 ore.

Citește și:

6. Adoptă o poziție corectă atunci când stai

Poziția pe care o adopți atunci când stai are un impact major asupra sănătății tale. O poziție deficitară îți poate afecta postura în mod dramatic, pe termen lung. Menținerea unei poziții corecte te ajută să îți îmbunătățești aspectul, starea de spirit și să scapi de durererile de ceafă și de spate.

7. Fă mișcare în fiecare oră

În timp ce o poziție corectă atunci când stai la birou îți ajută postura, studiile sugerează ca să faci mișcare timp de aproximativ 2 minute în fiecare oră ajută la scăderea riscului de deces prematur cu până la 33%.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/ By Udra11

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.