Setari Cookie-uri

De ce se umfla picioarele? Cauze, remedii si cand e cazul sa mergi la doctor

În timp ce umflarea piciorului și a gleznei nu reprezintă, de obicei, un risc semnificativ pentru sănătate, este important să știți când să vizitați un medic.

Când este cazul să mergi la doctor?

În timp ce umflarea la nivelul extremităților inferioare, de obicei, nu este un motiv de îngrijorare, uneori poate fi un semn de ceva mai grav.

Ar trebui să programați o întâlnire cu medicul dumneavoastră cât mai curând posibil dacă:

  • aveți o boală de inimă sau de rinichi și vă confruntați cu umflături
  • aveți o boală hepatică și vă simțiți picioarele umflate
  • zonele umflate sunt roșii și se simt călduroase la atingere
  • temperatura corpului este mai mare decât în ​​mod normal
  • sunteți gravidă și aveți o umflare bruscă sau severă a picioarelor

Trebuie să mergeți imediat la spital dacă prezentați oricare dintre următoarele simptome, împreună cu umflarea picioarelor și gleznelor:

Citește și:
  • durere, presiune sau senzație de apăsare în zona toracică
  • ameţeală
  • confuzie
  • senzație de leșin
  • dificultăți de respirație

Dacă umflarea este rezultatul unei boli subiacente, medicul dumneavoastră va încerca mai întâi să trateze această condiție specifică. Umflarea poate fi redusă cu medicamente eliberate pe bază de rețetă, cum sunt diureticele. Cu toate acestea, aceste medicamente pot provoca reacții adverse și sunt de obicei utilizate numai dacă măsurile corecte nu funcționează.

Picioare umflate in sarcina

picioare umflate

Este normal să aveți o anumită cantitate de umflare a picioarelor în timpul sarcinii, în special deoarece rețineți mai multă apă.

De asemenea, uterul în creștere crește presiunea asupra venei pelvine și vena cava (vena mare din partea dreaptă a corpului, care transporta sângele de la membrele inferioare înapoi în inimă). Presiunea încetinește revenirea sângelui din picioare, determinând-o să forțeze fluidul din vene în țesuturile picioarelor și gleznelor.

Citește și:

De aceea, este cel mai probabil să apară edem în timpul celui de-al treilea trimestru. Aceasta poate fi deosebit de gravă pentru femeile cu lichid amniotic excesiv sau pentru cele care sunt insarcinate cu 2 sau mai multi copii. Edemul tinde să fie și mai rău la sfârșitul zilei și în timpul verii.

După nastere, umflarea va dispărea destul de repede, pe măsură ce corpul dumneavoastră va scăpa de lichidul suplimentar.

Foto 2: ArtFamily, Shutterstock

Foto prima pagina: Cherries, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
1 Aprilie 2018
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.