Setari Cookie-uri

Secrete din natură care contribuie la o siluetă armonioasă

Specialiștii Dacia Plant ne oferă sfaturi despre alimenție și suplimente alimentare care ajută la controlul greutății

Foto elvira ozkan/ Shutterstock

1. Care sunt secretele din natură care ne pot ajuta să ne pastrăm greutatea optimă?

Din fericire, natura are o multitudine de soluții în ceea ce privește starea noastra de bine atât fizică, cât și psihică. Nu cred că putem disocia o stare buna de spirit de o greutate corectă, iar natura ne ajută să ne regasim echilibrul psihic și fizic în același timp.

Nu există o rețetă a greutății optime, însă rezultatele cele mai bune sunt obținute printr-o alimentație corespunzătoare, dublată de exerciții fizice. Aceste metode pot fi îmbunătațite prin administrarea de suplimente alimentare pe bază de plante, 100% naturale. Dacia Plant are în gama Sublima două produse cu acțiune terapeutica in curele de slabire: Silueth 90-60-90 comprimate si Celuline tinctura.

Citește și:

Dintre numeroasele lor ingrediente amintim de exemplu gudmarul, o plantă utilizată în medicina ayurvedică de peste 2000 de ani, ea fiind denumita și ''distrugătorul de zahăr'' deoarece, pusă pe limbă are un efect de suprimare a gustului dulce. O altă „vedetă” a soluțiilor naturale pentru slăbire este ceaiul verde care este un bun diuretic datorită cafeinei, un antioxidant care neutralizeaza radicalii liberi de oxigen.

Senna are efecte laxative care ajută un tranzit intenstinal leneș, ghimbirul este puternic antiinflamator, îmbunătațește funcția digestivă și are un efect de „încălzire” care ajută la stimularea metabolismului si la arderea caloriilor. Brusturele, alt exemplu de plantă benefică, ajută la pierderea greutății prin suprimarea apetitului și furnizarea de nutrienți de care corpul are nevoie pentru a-și păstra energia.

Citește și:

2. Care este cea mai buna formă de administrare a acestora? Ce fac tincturile, spre exemplu, diferit de ceaiuri și tablete?

Nu putem spune despre o forma de administrare că e mai eficientă decât alta. Fiecare dintre ele are indicații și avantaje diferite: tincturile au acțiune mai rapida și o eficiență mărită, deoarece alcoolul este un vehicul care transportă mai rapid și mai în profunzime substanțele active. Tincturile sunt cel mai ușor asimilate de catre organism, datorită absorbției intestinale rapide și complete. În cazul în care alcoolul este contraindicat, comprimatele sunt eficiente și se pot administra pe termen lung, fără efecte adverse. Ceaiurile, pentru a fi cu adevărat eficiente, trebuie administrate sublingual sub formă de pulbere sau sub formă de macerat la rece pentru a nu distruge componentele active la temperaturi de peste 40 grade. De asemenea, o variantă excelentă sunt extractele hidroglicerice impropiu denumite tincturi fără alcool.

Citește și:

3. Retenția de apă este una dintre problemele cu care se confruntă cele mai multe dintre doamne. Ce soluții naturale avem la îndemână pentru combaterea acesteia?

Pentru retenția de apă este necesar să administram plante și produse din plante cu rol în reglarea hormonală (Hormon Balance 45+, Estrogen natural, Progesteron natural) și produse din plante cu rol diuretic: coada calului, cozi de cireșe, ienupăr, mesteacăn, merișor si Celuline tinctură. Atât timp cât aceste produse sunt luate pe durata și în cantitatea recomandată, rezultatele nu vor întârzia să apară.


4. De asemenea, o altă problemă cu care ne confruntam destul de des este pofta de dulce. Cum o putem gestiona prin metode naturale?

Pofta de dulce este reală și a devenit o adevarată problemă în zilele noastre. Suntem înconjurați de dulciuri peste tot și, mai mult, zahărul este ascuns în cele mai benigne alimente. Zahărul în exces este nociv și dă dependență, deci nu este de mirare că multe persoane au probleme cu un consum exagerat de zahăr. Pentru a ne satisface pofta de dulce putem apela la stevie, sirop de arțar sau sirop de agave în loc de zahăr rafinat. Spre deosebire de acesta, „îndulcitorii” naturali nu dau dependență și nu permit consumul în exces. De exemplu, saturația apare imediat după ce se consumă o cantitate mică de miere. Pentru persoanele care au probleme tiroidiene, sânzienele galbene armonizeaza tiroida și reglează această nevoie de dulce.

Citește și:


5. Ce plante sunt recomandate pentru detoxifierea organismului și cum ne putem asigura că administram doza corectă pentru efectele dorite?

Detoxifierea generală a organismului poate fi făcută cu ușurință cu ajutorul plantelor și este extrem de importantă. Odată cu beneficiile lumii tehnologizate, au venit la pachet și câteva mari probleme: stresul, oboseala cronică, alimentația dezechilibrată, consumul mare de medicamente de sinteză, sedentarismul. Toate acestea își pun amprenta asupra stării de sănătate. Un organism plin de toxine nu își poate regăsi cu ușurință calea către o siluetă armonioasă. Natura ne oferă câteva plante cu efecte detoxifiante excepționale: păpădie, trei frați pătați, soc, boz, urzică, brusture, mesteacăn.

În ceea ce privește detoxifierea la nivelul colonului, aceasta este bine să fie facută o dată sau de două ori pe an. Unele persoane apelează la aceasta metodă de detoxifiere mai des datorită rezultatelor excelente pe care le are asupra sănătații.

Citește și:

6. Cum se completează reciproc alimentația și administrarea suplimentelor care contribuie la menținerea siluetei?

Deși de cele mai multe ori este evident, trebuie să subliniem faptul că plantele nu fac minuni dacă nu schimbăm ceva în modul nostru de alimentație. Nu putem consuma o cantitate mare de alimente grele și să sperăm, în acelasși timp, că vom pierde în greutate rapid. În plus, trebuie să știm că anumiți nutrienți în exces, precum și carența altora alături de toxinele aduse de alimentația nesănătoasă îngreunează considerabil efectul benefic plantelor.

7. Există alimente care trebuie evitate în timpul unei cure cu suplimente naturale din cauza unor posibile efecte adverse?
Dacă vrem să fim mulțumiți de siluetă și pentru ca tratamentul cu plante sa aibă efect, este necesar să consumăm alimente cât mai puțin sau chiar deloc preparate termic și chiar să avem o zi de pauză alimentară pe săptamână doar cu apa de izvor. Nu există astfel de efecte adverse.

Citește și:

8. În general, există contraindicații în administrarea suplimentelor pe bază de plante care ajută la scăderea în greutate?

Dacă sunt respectate dozele și modul de administrare, nu există contraindicații. Efectele adverse pot apărea în cazul alegerii unor suplimente de calitate îndoielnică, unde eticheta nu se potrivește întotdeauna cu ce găsim înăuntru.

Foto prima pagina Nina Buday/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
2 Mai 2018
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.