Setari Cookie-uri

6 pași pentru o viață îndelungată

Să trăim o viață îndelungată și într-o formă foarte bună este posibil în ziua de astăzi. Totul ține de alegerile noastre de viață, de gândurile și emoțiile noastre.

Până la urmă, nu este deloc imposibil să trăim o viață minunată și împlinită și să ne bucurăm de fiecare stagiu al acesteia. Iată șase trucuri pentru a-ți prelungi durata vieții și a te putea bucura și la vârste mai înaintate de capacitățile umitoare ale corpului tău.

Pasi pentru o viata indelungata

sursa foto: shutterstock/by emils desjatnikovs

1. Ia suplimente antiinflamatorii

O concentrație mare de trigliceride din sânge sporește riscul de accident vascular cerebral. Poți preveni asta luând zilnic suplimente pe bază de curcumină pe care să le combini cu o dietă sănătoasă. Curcumina are, de asemenea, efecte antiinflamatorii și antioxidante.

2. Consumă alimente bogate în fibre

Sănătatea intestinului este un alt factor important pentru longevitate. Bacteriile intestinale au capacitatea de a detecta diferitele tipuri de boli, cum ar fi diabetul zaharat și altele. Pentru a avea un intestin sănătos, trebuie să consumi alimente bogate în fibre.

Citește și:

3. Meditează zilnic

Meditația susține sănătatea mentală, emoțională și fizică. De asemenea, stimulează creșterea activității telomerilor, întărește sistemului cardiovascular și contribuie la starea noastră de bine.

4. Practică postul intermitent

Biologii de la MIT au descoprit că pierderea celulelor stem cauzată de înaintarea în vârstă poate fi inversată printr-un post de 24 de ore.Unele studii arată chiar că după perioade de post, insulina face ca celulele să preia glucoza din sânge. În timpul postului intermitent, corpul folosește grăsimea ca sursă principală de energie în locul zahărului. Beneficiile postului intermitent includ și îmbunătățirea sistemului imunitar.

5. Fă mișcare

Exercițiile cardiovascular sunt unul dintre secretele longevității. Studiile au arătat că antrenamentul de tip interval este cel mai benfic deoarece reduce riscul de sindrom metabolic prin creșterea capacității organismului de a folosi combustibil. Capacitatea inimii și a plămânilor de a furniza oxigen mușchilor care lucrează crește cu este 13%.

Citește și:

6. Redu consumul de calorii

Scăderea consumului de calorii poate tripla durata de viață. Anumite studii arată că persoanele din anumite culturi au o durată de viață crescută datorită dietelor pe care le adoptă. Pe măsură ce înaintăm în vârsta, metabolismul devine mai lent. Mănâncând mai puțin, îți ajuți sistemul digestiv să-și reducă activitatea.

sursa foto front page: shutterstock/by weerasak saeku

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.