Setari Cookie-uri

Împrietenește-te cu corpul tău

Corpul tău este o creație inteligentă, aliatul tău cel mai prețios. În fiecare clipă, el comunică cu tine, îți trimite semne de avertizare sau, din contră, te asigură că ești pe drumul cel bun.

Fără acest corp tu nu ai putea experimenta toate senzațiile minunate pe care le trăiești zilnic fără ca măcar să le acorzi atenție. Nu ai putea savura gustul minunat al mâncării sau o îmbrățișare tandră și nici nu ai putea mirosul parfumului tău preferat sau auzi cântecul acela care îți place atât de mult și te face să dansezi.

Atunci când te împrietenești cu corpul tău în loc să îl consideri un accesoriu a cărui importanță pălește în fața amintirilor zilei de ieri și grijilor pentru ziua de mâine, viața ta se transformă.

imprieteneste-te cu corpul tau

Să te împrietenești cu corpul tău înseamnă să îl asculți și să înveți să îi descifrezi mesajele în loc să îl blamezi penru că nu este suficient de rezistent, înalt, suplu, frumos sau pentru că te doare. Fiecare senzație din corpul tău îți comunică ceva despre tine. Durerile de spate, de exemplu, îți spun că este momentul să o lași ma moale și să ceri ajuorul pentru a nu mai duce de una singură tot greul pe umerii tău. Durerea din dreptul sternului vorbește despre o acumulare de tristețe, vinovăție, dezamăgire. Rigiditatea în articulații și mișcări nu ține strict de un stil de viață sedentar ci de o rigiditate în gândire și credințe.

Citește și:

Să te împrietenești cu corpul tău înseamnă să îi permiți să te ajute să îți schimbi starea de spirit. Studiile științifice au demonstrat că o schimbare în postura corporală duce la modificarea felului în care ne simțim. Vrei să ai mai multă încredere în tine? Îndreaptă-ți spatele și scoate capul din pământ. Vrei să ai mai multă bucurie în suflet? Zâmbește chiar dacă nu ai de ce. Motivele vor apărea de îndată. Vrei să pășești în viață cu succes? Îndreaptă-ți genunchii. Încetează să mergi cu ei îndoiți pentru că este mult mai ușor să străbați un drum în picioare decât mergând pe genunchi. Oricum, nimeni altcineva nu te poate îngenunchia în afara ta.

Citește și:

Să te împrietenești cu corpul tău înseamnă să înveți să te relaxezi și să decoperi ce înseamnă să te simți confortabil astfel încât să încetezi să îl pui în posturi chinuitoare, fie că sunt dictate de obișnuință, teamă, modă, ce fac alții.

Să te împrietenești cu corpul tău înseamnă să descoperi o parte importantă din tine. Fără asta, este imposibil să te iubești și să te accepți.

sursa foto front page: shutterstoc/by anatolii riepin

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.