Setari Cookie-uri

5 metode de a te relaxa după o săptămână stresantă

Metode utile de a te relaxa după o săptămână stresantă, prin mijloace utile şi la îndemâna oricui.

Atunci când lucrezi zi de zi, există situaţii în care te simţi copleşită de sarcinile pe care le ai de îndeplinit sau pur şi simplu nu mai poţi ţine pasul cu programul complicat de la job. În aceste situaţii, abia aştepţi sfârşitul de săptămână, pentru a te deconecta de la grijile cotidiene, petrecând cât mai multe clipe de relaxare. Dar care sunt cele mai bune metode pentru a te destinde? În acest articol, îţi prezentăm 5 metode utile de a te relaxa după o săptămână stresantă, prin mijloace utile şi la îndemâna oricui. Iată care sunt acestea!

1. Încearcă aromaterapia

Aromaterapia îţi va aduce beneficii atât pentru trup, cât şi pentru minte şi reprezintă o modalitate excelentă de relaxare. Vei avea nevoie de câteva vase pentru aromaterapie şi brăţări, cu ajutorul cărora vei reuşi să reduci stresul, îmbunătăţind starea generală a organismului. Vei putea să foloseşti o astfel de brăţară, care se deschide pe una din laturile sale, pe care vei aplica doar 2-3 picături de ulei esenţial, a cărui aromă va rezista o zi întreagă. Pe lângă aceste accesorii de aromaterapie, vei avea nevoie şi de esenţe aromate, extrase din plante, care ajută la revigorarea şi echilibrarea stării de sănătate a minţii şi trupului tău. Aromaterapia reprezintă o terapie holistică ce îţi încântă simţurile, cu beneficii reale asupra sănătăţii. Indiferent dacă sunt folosite pentru baie sau pentru masaj, uleiurile esenţiale au efecte puternice asupra psihicului tău. Poţi opta pentru folosirea uleiului esenţial de lavandă, care are un efect de relaxare a organismului. Acesta este indicat mai ales înainte de culcare, deoarece vei avea un somn odihnitor şi vei fi mai puţin stresat în dimineaţa următoare. Bucură-te de un weekend relaxant în care poţi folosi aromaterapia pentru micul tău ritual de odihnă şi vei vedea schimbări vizibile încă de la prima şedinţă.

Citește și:

2. Ascultă pe repeat melodiile preferate

Una dintre cele mai utile metode de relaxare este muzica, de aceea este indicat să asculţi cât mai des melodiile preferate, pe repeat. Numeroşi cercetători au demonstrat faptul că muzica pe care o asculţi ajută la ameliorarea stărilor de tristeţe şi inducerea unei stări de relaxare, indiferent dacă acesta transmite sau nu un mesaj pozitiv. Totodată, melodiile pe care le asculţi în căşti sau boxe reprezintă metode eficiente de reducere a nivelului de stres, după o săptămână grea de muncă, oferind cele mai multe emoţii pozitive. În weekend, profită de timpul liber şi ascultă piesele care îţi plac cel mai mult, în timp ce faci curăţenie sau îţi pregăteşti hainele pentru o ieşire în oraş. Indiferent de ritmul melodiilor ascultate, acestea te vor relaxa şi îţi vor oferi startul perfect pentru o nouă zi.

Citește și:

3. Bucură-te de hobby-urile tale

Dacă în timpul săptămânii, munca îţi ocupă cea mai mare parte dintr-o zi, la sfârşit de săptămână te poţi bucura de hobby-urile pe care le ai, soluţii perfecte pentru îndepărtarea stresului şi a senzaţiei de anxietate. În funcţie de preferinţele tale, poţi opta pentru exerciţiile fizice, la sală sau în parc, indicate atunci când jobul zilnic implică statul pe scaun. Totodată, te poţi îndrepta către alegerea cursurilor de pictură, cu ajutorul căruia îţi poţi dezvolta ramura artistică. Dacă aceste lucruri nu îţi fac plăcere, poţi învăţa să cânţi la un instrument sau să îţi îmbunătăţeşti abilităţile, în cazul în care ştii deja să cânţi la chitară sau la saxofon. Acestea reprezintă doar câteva dintre alternativele de care te poţi bucura după muncă, însă nu uita că şi o simplă plimbare prin parc te poate deconecta de la grijile de zi cu zi şi îţi poate aduce clipe de relaxare binemeritate.

Citește și:

4. Fă mişcare

Probabil te-ai întrebat, măcar o dată, de ce oamenii aleg să meargă la sală în weekend, unde vor depune efort care îi va extenua şi mai mult. Ei bine, pentru a îndepărta stresul, mişcarea reprezintă soluţia ideală, indiferent de vârstă sau condiţie fizică. Poţi opta pentru o sală de fitness şi aerobic, unde nu doar că te vei relaxa, ci vei avea ocazia să îţi îmbunătăţeşti sănătatea şi să îţi tonifiezi corpul. Dacă sala de sport nu este opţiunea ideală pentru tine, poţi alege alergatul sau înotul, care îţi vor dezvolta musculatura şi te vor ajuta să scapi de stresul acumulat în urma atâtor zile la job. O altă modalitate utilă de a scăpa de stres este clasa de zumba, care implică mult dans şi mişcare pe ritmuri latino, unde te vei distra pe cinste! În plus, din cauza efortului fizic depus, vei reuşi să te odihneşti mai mult şi mai bine decât de obicei.

Citește și:

5. Transformă stresul în energie creativă

Eşti prea stresat şi nu ştii ce să faci ca să te simţi mai bine? Poţi transforma aceste emoţii negative în energie creativă, prin cel puţin o oră de muncă fizică sau diverse activităţi care te binedispun. Indiferent dacă alegi să plantezi câţiva copaci în curtea din spatele casei, să pictezi sau pur şi simplu să îţi faci curăţenie prin garderobă, vei reuşi să te bucuri de rezultate benefice şi utile pentru tine. Alege cel puţin câteva ore după o săptămână stresantă şi pune în practică una dintre aceste idei. Vei vedea cât de mulţumit vei fi de munca ta, în timp ce stresul va dispărea ca prin minune!

Indiferent de tipul de job pe care îl ai, poţi găsi întotdeauna metode de relaxare după o săptămână grea, în care te-ai ocupat doar de sarcinile care îţi revin. Alege să te bucuri de o oră de mişcare, să dansezi sau să asculţi muzica preferată şi nu uita de aromaterapie! Toate acestea te vor ajuta să îţi refaci moralul şi să te simţi mai energică, fiind pregătită pentru o nouă săptămână.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Iunie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.