Setari Cookie-uri

Cinci modalități pentru a te elibera de stres

Indiferent de ce se întâmplă în jurul tău, ai puterea de a ține stresul sub control și a te simți în siguranță și relaxată. Iată cinci modalități pentru a face asta. 

1. Apreciază-te

Dacă nu crezi în tine însăți și în valoarea calităților tale, îți va fi din ce în ce mai greu să te relaxezi. Stresul apare atunci când angajamentul și responsabilitatea ta se află dincolo de limitele capacității tale de a le depăși. Dacă ai încredere în tine și ești conștientă de abilitățile tale, această limită se extinde. Apoi, poți percepe presiunea ca pe o oportunitate de a-ți lărgi experiența și capacitățile.

2. Învinge-ți frica

Pentru unii oameni, depășirea fricilor este foarte importantă pentru a se putea bucura de o viață mai relaxată. Frica, în esență, ține de emoțiile pe care le generăm în mintea noastră ca răspuns la percepția pericolului. Uneori pericolul este real, dar uneori este doar în imaginația noastră. O metodă eficientă de control al temerilor iraționale este reducerea sensibilității prin creșterea treptată a toleranței la frică.

Citește și:

3. Oprește dialogul negativ intern

Dialogul intern se referă la cuvintele pe care le folosim când vorbim cu noi înșine și care reflectă și influențează starea noastră emoțională. Dialogul intern negativ este de obicei un amestec de adevăr și gândire irațională. Consecința este generarea emoțiilor negative precum pesimismul, vina, teama și anxietatea.

4. Trăiește în prezent

Când o ușă se închide o alta se deschide. Cu toate acestea, mulți oameni continuă să bată la uși închise, fără să vadă noile oportunități deschise în fața lor. Adesea uităm de prezent și pierdem ocazia de a ne bucura pe deplin. Începe prin a-ți direcționa energia către clipa de acum.

5. Acceptă schimbarea

Schimbarea este o parte inevitabilă a vieții noastre și pentru unii dintre noi este sinonimă cu dezamăgirea și stresul, deoarece considerăm că suntem lipsiți de control. Singura modalitate de a nu lăsa schimbarea să provoace stres este să o îmbrățișezi în loc să i te împotrivești. Amintește-ți că oamenii sunt una dintre cele mai adaptabile forme de viață de pe Pământ. Ajustarea la schimbările dictate de viață este ceva ce poți realiza cu ușurință.

Citește și:

Foto by fizkes via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.