Setari Cookie-uri

Cinci semne că trebuie să încetinești ritmul

Când lucrurile se mișcă prea repede în jurul tău și tu te lupți să ții pasul, care sunt gândurile care îți trec prin minte? Te întrebi adesea de ce faci asta?

Ne lăsăm prinse în vârtejul vieții, al carierei și de multe ori uităm de noi însene și de ceea ce ne face sufletul să cânte. Stresul ne cuprinde iar în suflet apare un gol interior. Acestea și alte cinci semne arată că trebuie să încetinești ritmul.

1. Nu ai timp să te conectezi cu tine

Fiecare dintre noi are un program încărcat însă este important să ne alocăm timp pe care să îl petrecem doar cu noi însene, făcând ceea ce ne face plăcere, fie că e vorba de introspecție, pictură, desen, dans.

Trebuie să facem lucrurile de care ne bucurăm fără să urmăm vreun alt obiectiv în afară de a ne simți bine. Avem nevoie să ne deconectăm pentru a avea o perspectivă mai bună asupra vieții.

2. Îți este greu să rămâi în prezent

Te gândești la ședința de după-amiază în timp ce mănânci? Îți verifici telefonul des în prezența altora? Acestea și altele nu te lasă să rămâi în prezent, să fii conștientă de ceea ce se întâmplă cu tine și în jurul tău.

Citește și:

Încetinește, închide ochii și respiră adânc. Concentrarea asupra respirației este o modalitate eficientă de a aduce mintea în prezent.

3. Familia și prietenii se află la coada listei de priorități

La sfârșitul unei zile obositoare avem totuși nevoie de căldura unei îmbrățișări sau de un umăr plin de iubire pe care să ne punem capul. Dar cu un stil de viață agitat, familia, prietenii și cei dragi ajung la coada listei de priorități.

4. Te îmbolnăvești des

Când suntem stresați, sistemul nostru imunitar este slăbit iar corpul nostru devine mai sensibil. îmbolnăvească. Când te îmbolnăvești adesea, corpul tău îți spune să încetinești și să iei o pauză.

5. Nu știi motivul pentru care faci ceea ce faci

Când lucrurile se mișcă prea repede în jurul tău și tu te lupți să ții pasul, care sunt gândurile care îți trec prin minte? Te întrebi adesea de ce faci asta?

Citește și:

Poate că e vorba de bani, de carieră sau de un stil de viață costisitor. Când nu te bucuri de ceea ce faci, nu numai că îți scade productivitatea dar nici nu simți satisfacție interioară. Viața este prea scurtă ca să o risipești.

Photo by Matthew Henry on Unsplash

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.