Setari Cookie-uri

Trei pași pentru obiceiuri alimentare mai sănătoase

Să mănânci sănătos și să știi să te bucuri de gust fără să ajungi la spital este o artă ca orice în viață. Iată trei pași pentru obiceiuri alimentare mai sănătoase.

1. Nu uita că alimentele înseamnă informație

Consumul de alimente este la fel ca orice alt tip de consum. Când citești o carte, vizionezi un film sau discuți cu cineva, îți alimentezi mintea cu informații. Digeri fraze și cuvinte și extragi informații.

Acestea devin parte a minții tale, a memoriei tale. Informațiile pozitive te pot să devină o versiune mai bună a ta însăți. Se întâmplă la fel cu fiecare masă pe care o mănânci doar că alimentele digerate se pot transforma în mușchi, energie sau grăsime. Ele te pot ajuta să ai o minte mai clară sau din contră, să nu te poți concentra.

2. Gândește-te cum îți poți ajuta corpul

Adesea alegem alimentele în funcție de gustul lor. Alți oameni mănâncă doar pentru a scăpa de senzația de foame. Indiferent de situație, alimentele au o vibrație energetică și cu cât este mai densă, cu atâ corpul trebuie să depună mai mult efort pentru a le digera.

Citește și:

Dacă dorești să începi să mânânci mai sănătos, alege alimente care nu necesită un timp de digestie îndelungat dar aduc corpului valoare. Mănâncă legume, fructe, alimente organice și cultivate local. Acestea sunt bogate în substanțe nutritive.

3. Oprește-te din mâncat înainte să te simți sătulă

Avem obiceiul de a mânca până când ne săturăm ba uneori chiar și după. Gustul delicios ne face să continuăm chiar dacă știm că nu ne vom simți bine a doua zi.

Nu este nimic rău să te simți sătulă. Problema este însă că există un decalaj de aproximativ un sfert de oră între momentul în care ne simțim sătule și acela în care infprmația ajunge la creier. Imaginează-ți ce se întâmplă în acest interval. Așadar, oprește-te înainte să simți că nu mai poți. Alfel, riști să mănânci prea mult.

Citește și:

Modul cel mai inteligent și mai înțelept de a mânca este să înveți să simți când ești aproape plină și să cultivi disciplina de a te opri. Iar dacă îți spui că, poate ai mai putea lua câteva înghițituri, amintește-ți de cele 15 minute.

Featured foto by Africa Studio via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.