Setari Cookie-uri

Cinci pași pentru o viață mai relaxată

Relaxarea este, de fapt, starea naturală de a fi în univers

Relaxarea nu este ceva ce avem nevoie la sfârșitul unei zile de lucru sau în weekend. Relaxarea este, de fapt, starea naturală de a fi în univers. Relaxarea favorizează creativitatea, productivitatea și o stare de sănătate mai bună. Iată cinci pași pentru o viață mai relaxată.

1. Apreciază-te

Dacă nu crezi în tine și în calitățile tale, îți va fi tot mai dificil să te relaxezi. Stresul apare atunci când responsabilitățile și solicitările cu care te confrunți depășesc capacitatea ta de a le depăși. Încrederea în tine și conștientizarea abilităților tale te ajută să extinzi această capacitate iar presiunea apare ca o oportunitate de a ieși din zona de confort.

2. Invinge-ți fricile

Este greu să te relaxezi aunci când trăiești în frică Frica, în esență, este o dimensiune internă, și ține de emoțiile pe care le generăm în mintea noastră ca răspuns la apariția unui pericol. Uneori pericolul este real, dar alteori este doar iluzie. Soluția este să îți crești treptat toleranța la frică.

Citește și:

3. Elimină dialogul intern negativ

Dialogul intern are loc de fiecare dată când vorbești cu tine însăți. Acesta reflectă și creează starea ta emoțională. Dialogul intern negativ este, de obicei, un amestec între jumătăți de adevărși gândire irațională. El nu face altceva decât să cultive emoții negative precum pesimismul, vinovăția, frica și anxietatea.

Data viitoare când surprinzi acest dialog, înlocuiește-l cu afirmații pozitive.

4. Trăiește în momentul prezent

O celebră zicală ne învață că atunci când o ușă se închide, o alta se deschide. Cu toate acestea, multe persoane rămân nemișcate în fața ușilor închise și ignoră noile oportunități.

Începe de astăzi să trăiești mai puțin în trecut sau în viitor și să te concentrezi pe momntul prezent. În câteva zile vei vedea că dacă acționezi în mod natural, viața ta va deveni mai fluidă și mai relaxată.

Citește și:

5. Acceptă schimbarea

Schimbarea este o parte inevitabilă a vieții noastre, iar pentru unele dintre noi este sinonimă cu dezamăgirea și stresul, deoarece considerăm că ne fură putrea. Singura modalitate de a preveni ca schimbările din viața noastră să provoace stres, este să nu le mai opunem rezistență și să ne gândim la ele ca la o oportunitate de a ne bucura de noi experiențe și de a dezvolta noi abilități și calități. Amintește-ți că oamenii sunt una dintre cele mai adaptabile forme de viață de pe Pământ. Adaptarea la schimbările dictate de viață este ceva ce poți obține prin acceptare.

Featured foto by Masarik via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.