Setari Cookie-uri

Patru semne că este momentul să încetinești ritmul

Intr-o lume agitate și competitive ajungem să credem că acesta este stilul de viață portrivit și că nu avem alternative. Lucrurile nu stau chiar așa. Ba mai mult decât atât, ai nevoie de timp pentru a te bucura de viață. Iată patru semne că este momentul să încetinești ritmul.

1. Nu îți aloci timp să te ă conectezi cu tine

Sunt sigură că ai o listă lungă de activități pe care trebuie să le faci zilnic. Insă printer acestea se află și timpul petrecut cu tine însăți? Dacă nu, asigură-te că îl adaugi la loc de cinste și că, măcar timp de câteva minute pe zi, faci ceea ce îți bucură inima. Meditează, pictează, desenează, gătește, dansează sau bucură-te de singurătate.

2. Îți este greu să fii în prezent

Dacă te trezești în mijlocul nopții copleșită de probleme înseamnă că mintea ta rumegă pe fundal o mulțime de idei și face ca pe parcursul zilei să trăiești regretând trecutul sau temându-te de viitor.

Acest lucru îți diminuează capacitatea de a rămâne în momentul prezent, de a fi atentă la activitățile tale de zi cu zi. Sari de la o activitate la alta, fără să ai șansa să te bucuri de fapt ceea ce faci.

Citește și:

Poți reveni în present cu ajutorul respirației controlate.

3. Nu aloci timp pentru familie și prieteni

Nimic nu este mai plăcut la sfârșitul unei zile obositoare decât a reveni acasă lângă cei dragi, a fi întâmpinați cu un zâmbet și o îmbrățișare caldă și a avea ocazia de a spune ce avem pe suflet.

De multe ori uităm de asta, punem accent pe carieră, și îi neglijăm pe cei dragi pentru că avem senzația că vor fi mereu acolo. Părinții însă îmbătrânesc și apoi se duc iar prietenii se pot muta departe de noi înainte să prindem de veste.

Depinde de tine să îți construiești programul în așa fel încât să îi incluzi pe cei dragi. Ei sunt unul din rezervoarele tale secrete de energie.

Citește și:

4. Te simți obosită des

Când suntem stresați, corpul nostrum devine mai slab iar senzația de oboseală cronică se instalează. De aici până la aparioția bolilor nu este decât un pas.

Corpul nu minte niciodată iar felul în care el se comportă te ajută să conșltientizezi ceea ce se întâmplă cu adevărat în viața ta.

Featured foto by AlexMaster via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.