Setari Cookie-uri

Trei lucruri pe care nu le știai despre exercițiile cardio

Atunci când vine vorba de pierderea în greutate, mulți antrenori personali recomandă exercițiile cardio. Mare atenție, însă, pentru că practicate în exces pot avea efecte nedorite. 

1. Exercițiile cardio nu ard atât de multe calorii pe cât se crede

Cu cât faci mai mult sport, cu atât corpul se adaptează efortului iar exercițiile care la început păreau îngrozitor de grele devin floare la ureche. Mai mult decât atât, odată cu adaptarea la efort și stabilirea unor noi limite, corpul începe să consume mai puține calorii. Cu cât practici mai mult sport, cu atât biomecanica ta se îmbunătățește pentru sport. Capacitatea ta de coordonare și eficiența ta cresc.

Mai mult decât atât, majoritatea oamenilor care încearcă să piardă în greutate se tem atât de tare să nu se înfometeze încât continuă să „mănânce” caloriile arse, chiar dacă pierderea lor în greutate se oprește și astfel blochează progresul general.

Citește și:

2. Exercițiile cardio accentuează pofta de mâncare

O echipă de cercetători din Ottawa a efectuat un studiu și a descoperit că exercițiile cardio stimulează apetitul iar aceasta perpetuează un alt ciclu de supraalimentare.

Procesul este următorul. O femeie care aleargă va avea un apetiit mai mare și va mânca. Dacă mănâncă în exces, deseori va fi tentată să alerge mai mult pentru a arde caloriile suplimentare. În timpul exercițiului va arde mai puține calorii decât crede, în timp ce continua să își sporească pofta de mâncare.

Va sfârși prin a alerga mai mult, a mânca și antrena mai mult și va sfârși prin a se simți mai obosită și a avea mai puține rezultate.

3. Exercițiile cardio creează dependență

Majoritatea oamenilor se încadrează în două categorii atunci când încep antrenamentele cardio pentru a pierde în greutate. Primul grup devine atât de dezamăgit de durerea și suferința întregii experiențe încât își pierde repede voința de a continua. Ei încearcă cardio timp de câteva săptămâni, nu văd prea mari rezultate, și renunță cu totul.

Citește și:

Al doilea grup se forțează să continue. Ei depășesc oboseala și durerea prin puterea voinței. După care poate apărea un efect intersant, cunoscut sub numele de „alergătorul”.

Într-un studiu realizat de Boecker et al., S-a ajuns la concluzia că organismul eliberează opioide după exercițiul de anduranță și că acestea creeză dependență, făcându-ne să uităm că s-ar putea să ne accidentăm sau că obiectivul este pierderea în greutate.

Featured foto by kudla via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.