Setari Cookie-uri

Patru trucuri pentru a te  bucura din plin de miracolul yoga

In sălile de fitness din California oameni de toate vârstele participă la clasele de yoga.

Am văzut adolescenți, tineri dar și persoane trecute demult de prima tinerețe, care m-au uimit cu flexibilitatea lor. Din ce în ce mai mulți dintre noi înțelegem transformările pozitive pe care această practică le aduce nu doar în corpul nostru dar și în viața noastră.

Yoga nu atinge doar fiecare fibră a corpului nostru, inclusive organele externe, dar și spiritual nostru. Și asta pentru că yoga este o practică străveche menită să readucă armonia în ființa noastră compusă din spirit, minte, emoții, corp. In mod sigur este mai bine să practici yoga decât să nu practic deloc. Poți face însă câteva lucruri pentru a beneficia cu adevărat de darurile sale.

1. Fii prezentă. Unul dintre beneficiile yoga este acela că te aduce cu totul în momentul present. Bineînțeles, dacă îi permiți. Hotărăște înainte de începerea clasei că următoarele 60 de minute sunt ale tale și numai ale tale șii că ți le dedici ție, celei de acum.

Citește și:

2. Conectează-te cu respirația ta. Recunosc, încă îmi este greu să fac asta. In yoga, mișcările, asanele și respirația merg împreună. Acest lucru poate părea dificil, în special la început, atunci când încă suntem obișnuite cu respirația superficială. Cu timpul însă, noul tip de respirație profundă va deveni un obicei și ne va ajuta în fiecare moment al existenței noastre. O respirație profundă îi transmite corpului tău că este în siguranță, eliberându-l astfel de stres. De asemenea, îl oxigenează mai bine.

3. Simte-ți corpul. Yoga este un prilej minunat de a te conecta cu corpul tău, cel pe care îl îmbraci cu haine frumoase dar pe care de cele mai multe ori îl ignori. Inchide ochii, în loc să te privești în oglindă, și simte fiecare particică. Vei afla lucruri interesante despre el dar și despre tine pentru că îți vei reaminti că trupul tău este cu mult mai mult decât ceea ce vezi în oglindă.

Citește și:

4. Practică yoga în fiecare dimineață. Ca în orice altceva, cu cât practice mai mult ceva, cu atât rezultatele se văd mai mult. Integrează în rutina ta de dimineață câteva posturi de yoga care să te ajute să îți liniștești și să îți limpezești mintea, să îți pui sângele în mișcare și să îți trezești corpul.

Featured foto by George Rudy via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.