Setari Cookie-uri

Șase activități captivante care te vor ajuta să scapi de stres

Chiar dacă situatia este tensionată, nu înseamnă că trebuie să e lași cuprinsă de stres. Iată șase activități captivante care te vor ajuta să îl ții la distanță. 

1. Yoga

Posturile de yoga sunt o altă formă de antrenament de forț care te face mai rezistentă și mai flexibilă, ceea ce diminuează tensiunea acumulată la nivelul corpului. De asemenea, folosește respirația profundă care declanșează răspunsul de relaxare al organismului.

Dar poate cel mai mare beneficiu al practicii yoga este faptul că te obligă să fii prezentă acum, ceea ce diminuează stresul.

2. Tai Chi

Derivat dintr-o artă marțială antică chineză, Tai Chi leagă mișcarea fizică de respirație.

Adesea numit „meditație în mișcare”, Tai Chi -ul te aduce în prezent și te face să uiți de griji.

Tai Chi îmbunătățește flexibilitatea și fluxul de energie din corp ceea ce duce la o stare de bine profundă.

Alte beneficii includ un echilibru mai bun, un somn mai odihnitor și o capacitate cardiovasculară crescută.

Citește și:

3. Qigong

Similar cu Tai-Chi, Qigong-ul este considerat una dintre pietrele de temelie ale medicinei chineze, împreună cu acupunctura și plantele medicinale

Practicarea Qigong-ului în mod regulat te poate face să te simți mai senină, îmbunătățește somnul și digestia și crește nivelul de energie. De asemenea, te ajută să fii mai prezentă în corpul tău.

4. Mersul pe jos

La îndemâna oricui, mersul pe jos nu necesită abonament la sală sau echipamente speciale.

Mersul frecvent poate reduce incidența multor afecțiuni legate de stres, inclusiv a bolilor cardiovasculare, hipertensiunii arteriale, colesterolului și diabetului zaharat de tip 2.

Oamenii care merg pe jos regulat spun că sunt mai puțin stresați și că o încredere în sine crescută care provine din asumarea unui rol activ în bunăstarea lor.

Citește și:

Mersul pe jos eliberează tensiunea din grupele musculare majore, adâncește respirația și calmează sistemul nervos. Doar două plimbări de 10 minute pe săptămână pot face o diferență uriașă în viața ta.

5. Dansul

Dansul are multe beneficii fizice, mentale și chiar emoționale. Este un antrenament excelent care îmbunătățește grația și agilitatea și crește ritmul cardiac.

Cercetătorii au descoperit că persoanele care dansează de două ori pe săptămână prezintă un risc redus de a dezvolta demență, poate pentru că învățarea de noi pași îți provoacă și creierul.

Dansul favorizează o stare de bine și duce la creșterea încrederii în sine.

Featured foto by Prostock-studio via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.