Setari Cookie-uri

SFATUL specialistului: 7 alimente pe care trebuie să le consumi dacă vrei să-ți crești masa musculară

Pe lângă antrenamentul fizic, creșterea masei musculare constă și într-un consum adecvat de lichide și alimente care îți dau energia necesară.

O masă musculară „sănătoasă” este o garanție a faptului că starea ta de sănătate este pe o pantă ascendentă. Musculatura, însă, nu depinde doar de intensitatea sau complexitatea antrenamentelor pe care le faci în sala de forță. Mușchii tăi au nevoie de hrana potrivită.

Astăzi, dr. Cornel Brotac, medic specialist, recuperare medicală, fizioterapie, ne explică punctual care sunt cele 7 alimente pe care trebuie să le consumi dacă vrei să-ți crești masa musculară.

„Pe lângă antrenamentul fizic, creșterea masei musculare constă și într-un consum adecvat de lichide și alimente care îți dau energia necesară. Combinația perfectă între mișcare și alimentație depinde de la o persoană la alta și reprezintă “combustibilul” necesar pentru alimentarea antrenamentelor, repararea țesutului muscular și obținerea fizicului mult visat. Pe lista scurtă a alimentelor pe care le recomand a fi consumate de toți cei care-și doresc să-și „construiască” o musculatura de fier, enumăr următoarele: carnea de pește, ouă, nuci, iaurt sau brânză de vaci, avocado, carne slabă de pui, seminte sau carne slabă de vită!”, explică specialistul Cornel Brotac.

SFATUL specialistului: 9 alimente pe care trebuie să le consumi dacă vrei să-ți crești masa musculară

Dar care sunt secretele care fac ca aceste alimente să fie cu adevărat fenomenale pentru masa noastră musculară.

1. Ouăle - proteină de înaltă calitate, grăsimi bune și colesterol bun. Proteina din albușul de ou este asemănătoare proteinei din zer, ceea ce o face să fie unul dintre cele mai puternice alimente atunci când vine vorba despre construirea musculaturii.

2. Peștele - bogat în Omega 3 și 6, acesta este un aliment bogat în nutrienți, înainte de toate.

3. Carnea de Pui - nu arunca pielea de pe carnea de pui. Bogată în substanțe nutritive, colagen și aminoacizi, aceasta are rol în regenerarea celulară și a țesuturilor conjunctive.

4. Nucile - bogate in grăsimi sănătoase, fibre și proteine. Un pumn de nuci de caju are 150-160 de calorii, o gustare numai bună pentru a crește masa musculară.

5. Iaurt sau brânza de vaci - conține un amestec de proteine din zer cu asimilare rapidă, dar și proteine de cazeină cu asimilare lentă.

6. Carne de vită - conține proteine de înaltă calitate, vitamine B, minerale și creatină.

7. Avocado - considerat a fi un super-aliment, avocado este bogat în vitamine si minerale, inclusiv K, C, vitaminele B, E și potasiu. Mai presus de toate, acest fruct este recomandat datorită conținutului ridicat de grăsimi monosaturate.

Citește și:

Featured foto by nadianb via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
24 Iunie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.