Setari Cookie-uri

Cum să îți pregătești cămara pentru iarnă și ce să nu îți lipsească

În zilele răcoroase ale sezonului rece, când nu ai chef să ieși la cumpărături, e bine să ai cămara deja plina cu toate produsele necesare.

Dacă în perioada verii am consumat mâncăruri mai ușoare, odată cu apropierea sezonului rece ne dorim să consumăm alimente calde și care ne aduc mai mult confort, dar și să folosim ingredientele care își păstrează prospețimea și valorile nutriționale.

Astfel, e bine să ne aprovizionăm din timp cu produsele necesare pentru sezonul rece și să ne facem un stoc acasă pentru zilele friguroase în care nu vrem să mai ieșim la cumpărături. Iată, așadar, cum îți poți organiza cămara pentru iarnă și ce produse nu ar trebui să îţi lipsească:

Făinoase și cereale

Făina și pastele sunt două dintre produsele care ar trebui să se regăsească în cămara ta, mai ales că au durată de valabilitate mare. În plus, poți găsi paste într-o varietate de sortimente și poți pregăti tot felul de rețete ingenioase și delicioase, pentru toate gusturile.

Citește și:

Același lucru este valabil și în cazul orezului, cu care poți experimenta diferite rețete și pe care îl poți păstra fără grijă câteva luni pe raftul din cămară. Încearcă să optezi pentru produse integrale, precum paste din grâu integral, făină integrală sau orez brun.

Conserve și murături

Murăturile sunt nelipsite din cămara oricărei gospodine, mai ales că se combină perfect cu mâncărurile pe care le pregătim în sezonul rece. Le poți prepara singură, cu legume de sezon, sau poți alege să cumperi murături din comerț.

Totodată, vei mai avea nevoie și de câteva legume in conserva, precum morcovi, mazăre sau fasole verde, care îți aduc aminte de gustul verii și pe care le poți folosi atunci când vrei să pregătești o mâncare ușoară. Legumele în conservă pot fi păstrate în siguranță în cămară, fără să fie nevoie să le depozitezi în frigider.

Citește și:

Legume congelate

Chiar dacă nu le vei putea depozita în cămară și vei avea nevoie de un congelator încăpător sau de o ladă frigorifică, ar fi bine să pui deoparte și câteva legume congelate. Poți toca zarzavatul pentru supe și ciorbe, pe care îl vei porționa și depozita în pungi.

Mai poți păstra la rece și verdețuri, precum leuștean, mărar, pătrunjel sau cimbru, asta în cazul în care nu vrei să usuci verdețurile și plantele aromatice. Eventual, poți coace câțiva ardei și vinete, pe care să le depozitezi în congelator și să le folosești atunci când ți se face poftă de o salată de vinete sau ardei în oțet.

Stocul de produse pentru copt

În sezonul rece vei petrece mai mult timp în casă și, mai mult decât atât, este și sezonul sărbătorilor. Așa că vei avea la dispoziție suficient timp pentru a pregăti tot felul de prăjituri, torturi și plăcinte delicioase. Pune deoparte produse pentru gătit, precum zahăr, praf de copt, esențe de vanilie sau bicarbonat de sodiu.

Citește și:

Pentru a păstra făina, dar și praful de copt sau bicarbonatul de sodiu cât mai mult timp, ai grijă să le depozitezi în recipiente închise ermetic.

Nuci și alte fructe oleaginoase

Nucile, dar și alte varietăți de fructe oleaginoase reprezintă o achiziție importantă în cămară. Le poți folosi ca o gustare rapidă și sănătoasă sau le poți adăuga în mâncăruri sau deserturi. Migdalele și arahidele sunt variantele clasice de fructe oleaginoase, iar dacă îți dorești să încerci sortimente mai exotice, îți recomandăm să încerci caju, nucile de macadamia, braziliene sau pecan.

Bineînțeles, poți depozita în cămară tot felul de produse pe care știi că le folosești în mod obișnuit sau pe care nu le vei mai găsi în sezonul rece, dar de care vrei să te bucuri în continuare. Pregătește din timp o listă cu toate cele necesare și achiziționează produsele tale preferate, fie că e vorba de o conservă cu mazăre, un borcan cu ardei murat sau o legătură de pătrunjel.

Citește și:

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
21 Decembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.