Cofeină la copii - efecte asupra celor mici

Cofeină la copii - efecte asupra celor mici

Cofeina este bine să fie consumă în cantități cât mai mici de către copii, din cauza efectelor negative care pot să apară. Iată în ce produse se găsește cofeină și cum să limităm consumul de cofeină la copii.

Cofeina este o substanță psihoactiva. Fără să ne dăm seama uneori, cei mici consumam cantități destul de mari de cofeină din băuturi și alimente. Cofeina este un stimulent care se găsește în cafea, ceai, ciocolată și în alte alimente și băuturi. Retail jobs

Există aproximativ 140 mg cofeină într-o ceașcă de cafea la filtru. O cană de ceai are aproximativ 75 mg, iar o doză de cola cam 45 mg de cofeină. Cofeina se găsește în cantități mari și în alte băuturi carbogazoase, în băuturi energizante, dar și în băuturi pe bază de ceai, ciocolată (mai ales ciocolată amăruie), băuturi cu cacao, ciocolată caldă etc. Așadar, din cola, băuturi energizante și ciocolată, copiii pot ajunge cu ușurință la peste 100 mg de cofeină într-o zi. Adolescenții pot consumă în mod deliberat cantități mai mari.

Citeste continuarea pe MamiSiCopilul

Photo by American Heritage Chocolate on Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
8 Noiembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri