Setari Cookie-uri

4 beneficii surprinzătoare ale sportului

Articol realizat de expertii Stay Fit Gym

Practicarea de sport în mod regulat, dar mai ales într-un cadru organizat cum ar fi un centru de fitness, aduce numeroase beneficii. Dar printre acestea se numără și 4 beneficii surprinzătoare ale sportului la care poate până acum nu te-ai fi gândit că se datorează antrenamentelor constante.

Potrivit health.harvard.edu practicarea de exerciții în mod regulat, pe cât posibil zilnic, este cel mai important lucru pe care îl poți face pentru corpul tău. Sportul te ajută să-ți îmbunătățești calitatea somnului, să-ți controlezi apetitul și chiar să ai o stare de spirit mai bună.

Totodată, 4 beneficii surprinzătoare ale sportului le descoperim și datorită experților Time Magazine.

  1. Exercițiile sunt bune pentru creier

Asta se traduce prin faptul că vei avea șanse mai mici să fii afectat de depresie, vei învăța mai repede lucruri noi și, desigur, vei avea o memorie mai bună. Totodată, studiile arată că exercițiile regulate scad riscul de a ne îmbolnăvi de Alzeimer.

Citește și:
  1. Exercițiile te fac mai fericit

Fie că te antrenezi în sala de fitness, mergi la clase de aerobic sau cycling sau pur și simplu alergi pe bandă, nenumărate studii arată faptul că toate acestea te pot ajuta să te simți mai fericit. Exercițiile regulate ajută creierul să elibereze serotonină, endorfine și dopamină, substanțe care ne fac să ne simțim mai bine.

  1. Exercițiile îți fac pielea să arate mai bine

Poate părea surprinzător, dar exercițiile fizice au efect și asupra modului cum arătăm. Exercițiile de aerobic ajută corpul să trimită un flux mai mare de sânge către piele, iar astfel pielea se bucură de mai mult oxigen și nutrienți, ceea ce o face mai sănătoasă.

  1. Exercițiile te ajută să te recuperezi după o boală

Încă din anii ’90, Dr. Robert Sallins, un medic de familie din California, le prescria pacienților săi exerciții fizice și mai puține medicamente. Medicul spune că exercițiile fizice îi ajutau chiar și pe cei mai bolnavi dintre pacienții săi. Totodată, Dr. Sallins întârește ideea că exercițiile fizice practicate regulat ajută la creșterea nivelului de energie, ajută în tratarea depresiei sau anxietății.

Citește și:

Astfel, oricare ar fi motivele pentru care vrei să te apuci de antrenament, acum ai 4 în plus la care ase adaugă și reducerile la abonamente oferite de prietenii de la Stay Fit Gym în perioada 15-30 noiembrie. Hai la antrenament!

Vizionare placuta


Kudika
18 Noiembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.