Setari Cookie-uri

Cum poți pregăti mese zilnice nutritive și rapide

Iată cum poți pregăti ușor mese zilnice nutritive, savuroase și pline de culoare

Trebuie să recunoaștem: de cele mai multe ori, seara sau chiar și la prânz, începe cursa pregătirii unei mese, iar din lipsă de timp, adesea, suntem tentați să optăm pentru fast-food sau alimente deja pregătite. Totuși, cu puțină organizare, poți pregăti mâncăruri bune, rapide și echilibrate. Dacă dispui de puțin timp, optează pentru rețete simple, care necesită puțină pregătire, precum salatele mixte, mâncărurile calde din legume, paste sau pește. Iată câteva idei care te pot ajuta în acest sens.

Preparate creative, nutritive și colorate

  • Salatele mixte sunt pline de proteine, vitamine bune și antioxidanți. O astfel de salată poate fi realizată rapid și, în plus, este extrem de colorată și hrănitoare. Ai nevoie doar de un mix de salate (rucola, valeriană, baby spanac etc.) și de câteva miniconserve cu legume, precum cele de fasole roșie, porumb, năut sau linte. Adaugă felii de castravete, ridichi și puțin morcov ras, creează o vinegretă simplă din ulei de măsline și oțet balsamic sau zeamă de lămâie și rezultatul va fi unul deosebit de savuros și nutritiv.

    Citește și:
  • Dacă tot am amintit de conservele cu legume, poți crea, cu ajutorul lor, și alte preparate rapide, la fel de hrănitoare precum un humus din năut, o omletă cu quinoa, o salată tabbouleh (cu quinoa, pătrunjel, roșii, castravete și ceapă roșie). Dacă ai poftă de ceva cald, pregătește rapid o mâncare caldă de fasole boabe și năut, alături de o salată proaspătă și răcoritoare de roșii, ceapă verde, avocado și pătrunjel verde sau coriandru. Sau, de ce nu, chiar o supă pasată de fasole sau linte.

  • O idee bună este să combini alimentele din conserve cu produse proaspete. De exemplu, poți realiza o garnitură caldă pentru pește sau carne, din porumb conservat tras la tigaie cu unt, sare și puțin usturoi, alături de fasole verde și roșii. La final, amestecă totul cu quinoa și, iată, ai un preparat deosebit, care poate însoți o felie de somon la grătar.

    Citește și:
  • Realizează rapid o salată dintr-o conservă de ton, una de porumb și una de sparanghel. Adaugă roșii proaspete, câteva frunze de baby spanac sau valeriană, un strop de ulei de măsline și puțină zeamă de lămâie. Prânzul tău va fi unul consistent și delicios.

  • Se spune că prima dată mâncăm cu ochii, așadar, pregătește preparate nu doar nutritive, ci și vesele, pline de culoare. Gătește rapid o salată cu năut și cartofi dulci. Marinează 2 cartofi dulci tăiați cuburi într-un sos din tahini, ulei de măsline, sare, piper, chilli si curry, apoi coace-i la cuptor 20 de minute. Adaugă peste ei, in tava, o mini conservă de năut scursă și coace alte 20 de minute. Adaugă legumele coapte peste un mix de salate verzi și asezonează cu un dressing preparat din tahini, ulei de măsline, puțin usturoi, muștar, zeama de lamaie, sare si piper. Adaugă pătrunjel sau coriandru tocat, după preferință. Hrănitor, colorat, sănătos, dar mai ales, rapid!

    Citește și:
  • O altă opțiune demnă de a fi luată în calcul, atunci când timpul de pregătire al mesei este redus, o reprezintă ouăle: omletă sau tortilla spaniolă de cartofi cu legume sau, de ce nu, o shakshuka, care se pregătește ușor, fiind foarte aromată și sățioasă. Un prânz alcătuit dintr-o felie de pâine prăjită cu o cremă de brânză, un ou poșat și o felie de somon, alături de o salată de sfeclă roșie, poate fi o alegere minunată. O salată cu fasole boabe, ouă fierte, măsline, ardei copt și rucola este o opțiune potrivită pentru o cină ușoară, dar plină de proteine și fibre. Aceste exemple sunt preparate care nu necesită un timp îndelungat de gătire, dar care sunt nutritive și delicioase. Bogat în proteine ​​bune, oul este și un aliment excelent pentru sănătate, așadar, ai grijă să îl ai mereu în frigider.

    Citește și:
  • În cele din urmă, nu uita să arunci o privire la frigider. Pastele rămase de ieri, roșiile care par puțin cam lipsite de atenție, câteva felii de șuncă și o bucată de brânză care te așteaptă în frigider reprezintă ingrediente suficiente pentru a pregăti o salată completă și rapidă.

Pentru a mânca bine, nu trebuie să-ți complici viața și să petreci ore întregi în bucătărie. Cu puțină imaginație și o bună planificare a alimentelor din frigiderul și cămara ta, fiecare masă poate fi una nutritivă, veselă și savuroasă.

Sursa foto: Bonduelle

Vizionare placuta


Kudika
14 Februarie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.