Setari Cookie-uri

5 moduri de a încuraja mișcarea într-o comunitate

Sportul este o rețetă sigură pentru o viață mai sănătoasă. Iar dacă ești o persoană care face mișcare des, poți să îi motivezi și pe cei din comunitatea ta să îți urmeze exemplul.

Întotdeauna câteva minute de sport îți pot oferi mai multă energie și o stare mai bună de spirit, așa că iată cum îi poți convinge pe cei din comunitatea ta să facă mai multă mișcare.

Fii un exemplu pentru cei din comunitatea ta

Dacă vrei să îi încurajezi pe cei din comunitatea ta să facă mai multă mișcare poți deveni chiar tu un exemplu pentru ei. În zilele de weekend, poți ieși la jogging în parcul din fața blocului sau poți face exerciții de stretching pe aleea din cartier. Astfel, vecinii tăi vor vedea că ești o persoană activă și poate că astfel îi vei motiva să ți se alăture. De asemenea, poți folosi grupul de WhatsApp sau de Facebook al celor din cartier pentru a le propune diferite activități sportive vecinilor tăi.

Totodată, poți să postezi conținut și pe rețelele de socializare, distribuind diferite articole despre beneficiile sportului, sau diferite rețete sănătoase, pe care le poți încerca după o sesiune de sport.

Citește și:

Profită de spațiul liber

Dacă în fața blocului ai un teren de sport, poți profita de acest aspect pentru a face mișcare acolo, dimineața sau seara. De asemenea, dacă în cartier există alei libere, fără mașini, acestea se pot transforma în piste pentru plimbări cu bicicleta sau cu skateboardul. Poți chiar să semnalizezi astfel de alei, montând pe marginea gardului câteva stickere reflectorizante.

Amplasează aparate pentru sport în aer liber

În multe parcuri din România există deja diferite aparate pentru sport în aer liber, care pot fi folosite atât de adulți, cât și de copii, pentru a face mișcare. Iar dacă îți dorești astfel de echipamente și în cartierul tău, le poți propune vecinilor un astfel de proiect. Puteți strânge bani împreună pentru a cumpăra astfel de aparate și pentru a le monta în grădina din fața blocului sau în parcul din cartier, astfel încât să îi încurajezi pe toți cei din comunitate să facă sport.

Citește și:

Organizează evenimente sportive

Dacă ai o relație apropiată cu persoanele din comunitatea în care locuiești, le poți invita să participe la diferite meciuri de volei, baschet sau fotbal. Ai nevoie doar de o minge, de un teren de sport, de multă energie și de motivație. Poți chiar să transformi un astfel de meci într-un eveniment săptămânal, pregătind chiar și un anunț pentru cei doritori, pe care îl poți lipi în avizierul de la bloc. De asemenea, îi poți implica și pe copii, organizând meciuri de juniori, unde adulții pot deveni arbitri și antrenori. Astfel, vei încuraja cât mai mulți membri din comunitate să facă mișcare și să se bucure astfel de o viață sănătoasă.

Iar dacă printre vecinii tăi se numără persoane pasionate de ciclism, poți vorbi cu câțiva dintre ei pentru a organiza diferite trasee de weekend, atât prin oraș, cât și în zonele montane. Astfel, veți face o plimbare frumoasă împreună, dar și mișcare, pentru o viață mai sănătoasă.

Citește și:

Înscrie-ți comunitatea la maraton

De câteva ori pe an există diferite maratoane de alergare în diferite orașe, majoritatea având și o cauză nobilă. Dacă vrei să faci o faptă bună alături de membrii comunității tale, îi poți încuraja să se înscrie alături de tine la un maraton de câțiva kilometri. La finalul cursei, vă veți bucura împreună de reușită, știind că ați făcut și o faptă bună.

Așadar, dacă vrei să îți susții comunitatea să facă mai multă mișcare, poți începe prin a fi chiar tu un exemplu pentru ei. Arată-le cât de important este sportul pentru tine și încurajează-i să ți se alăture.

foto unsplash

Vizionare placuta


Kudika
19 Iunie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.