Setari Cookie-uri

Rețetă slab calorifică la Air Fryer: Crochete crocante de conopidă

Această rețetă va duce experiența pe care o ai cu airfryerul la nivelul următor datorită combinației dintre o legumă sănătoasă și aroma bine-cunoscută de aripioare picante.

Air fryer-ul tău te va ajuta să transformi o conopidă într-o garnitură uimitoare. Dacă îți place această rețetă, dar nu ai friteuza cu aer cald potrivită pentru ea, atunci ar trebui să verifici aceste sfaturi pentru a găsi cea mai bună friteuză cu aer cald pentru tine. Vei putea face acest aperitiv uimitor și multe altele!

Ingrediente:

1 conopidă de mărime mică-medie

2 linguri/28 g ulei de măsline

⅓ cană/40 mg de sos picant (eu am folosit Encona, dar orice sos este bun)

¼ cană/30 mg de făină

¼ cană/30 mg amidon de porumb

1 linguriță de pesmet sau pesmet panko

Un vârf de cuțit de sare

Un vârf de cuțit de piper

Un vârf de cuțit de sare de usturoi

2 bețișoare de țelină pentru decor

Pentru sos

2 linguri de maioneză

1 linguriță de sos picant

Mod de preparare

Citește și:

Se spală și se usucă conopida. Se îndepărtează toate frunzele. Se rupe apoi în bucățele. Gandeste-te că fiecare bucată de conopidă este ca o aripioară Buffalo. Vei avea câteva bucăți mai mici și unele mai mari, iar acest lucru este absolut în regulă.

Într-un castron mare se amestecă uleiul de măsline și sosul picant.

Se adaugă bucățile de conopidă în amestec și se agită până când acestea sunt acoperite complet.

Într-un alt castron mare, se amestecă toate ingredientele uscate.

Folosește o lingură tip strecurătoare pentru a transfera bucățile de conopidă în amestecul de făină, astfel încât acestea să poată fi acoperite. Îmi place să pun un capac deasupra castronului și să-l scutur pentru a mă asigura că toate bucățile sunt acoperite. Poți face acest lucru și într-o pungă mare de plastic. De asemenea, îmi place și să le trec prin făină cu mâna pentru a mă asigura că totul este acoperit.

Citește și:

După ce bucățile de conopidă sunt acoperite, se pun în coșul friteuzei. Cel mai bine este să le lași într-un singur strat pentru a se prăji uniform. Dacă ai o friteuză cu aer cald mare, atunci ar trebui să încapă toate bucățile. Dacă ai una cu un coș mai mic, atunci poți lua în considerare posibilitatea de a le prepara în 2 ture, pentru cele mai bune rezultate.

Setează friteuza cu aer cald la 200° C pentru 15 minute si începe să gătești.

La jumătatea timpului de coacere, scutură coșul pentru ca buchețelele de conopidă să se gătească și mai uniform. Poți scutura chiar și de 2-3 ori de-a lungul coacerii, în funcție de tipul de friteuză pe care îl ai.

Verifică conopida după 10 minute. Timpul de coacere diferă, însă dacă începe să prindă culoare maronie, atunci probabil este gata. Poți verifica cu o furculiță dacă sunt pătrunse. Dacă în bucata cea mai mare de conopida furculița intră ușor, atunci sunt gata pentru a fi servite.

Citește și:

O conopidă va fi suficientă pentru 4 persoane.

Îmi place să am o garnitură de bețișoare de țelină și un sos Buffalo făcut din maioneză și sos picant.

Concluzie

Pentru această rețetă am folosit Ninja Foodi Dual Zone, si e minunat deoarece pot găti întreaga căpățână de conopidă dintr-o singură tură folosind cele două coșuri.

Vizionare placuta


Kudika
3 Noiembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.