Setari Cookie-uri

sunt geloasa

fetelor sunt disperata.sunt foarte geloasa pe sotul meu si culmea ca el saracul nu mi-a dat niciun motiv sa fiu.saptamana trecuta mi-a povestit ca a avut un interviu si a fost intervievat de o tipa.am simtit ca innebunesc l-am stresat cu fel de fel de intrebari despre cum arata tipa noroc ca firma resp avea site cu pozele angajatilor si asa am reusit sa le vad pe toate care lucreaza acolo.pana acum am fost relaxata pt ca lucra intr-un colectiv doar de barbati.sunt bolnava recunosc dar imi este frica pt ca eu am fost prima lui femeie ca si el dealtfel primul meu barbat.as vrea sa ma controlez stiu ca exagerez si ca poate asa ii dau si idei dar nu pot.vad negru in fata ochilor cand intru in criza.iar acum decand am mai citit si comentariile amantelor subiectul "sunt amanta" am turbat si mai tare.el este o pers foarte rezervata si timida dar daca se gaseste vreuna care sa-i suceasca mintile nu cred ca ar refuza.va rog ajutati-ma cu sfaturi pt ca simt ca o iau razna
kitty_
Postat pe 4 Decembrie 2007 01:05
in niciun caz nu trebuie sa faci crize de gelozie. evita sa incepi sa faci tot timpul scenarii "horror" in mintea ta pentru ca vei incepe sa te comporti ca si cand ar fi adevarate si s-ar putea sa nu merite un asemenea comportament. un barbat uraste mai mult ca orice o femeie "disperata", foarte posesiva si geloasa, cicalitoare. indiferent daca te-a inselat sau nu, daca o sa ai un asemenea comportament, sigur te va insela. mergi pe incredere pana la proba contrarie. e cel mai bun lucru pe car eil poti face.

Postat pe 4 Decembrie 2007 09:33
nu ma simt inselata, friica cea mai mare este sa nu cumva sa o faca si de aceea ma comport asa.dar nu inteleg de ce dupa zece ani de relatie eu am devenit asa pt ca nu mi-a dat niciodata motive.pana acum un an doi eram super relaxata.dar de cand ne-am casatorit am turbat.
kitty_
Postat pe 4 Decembrie 2007 11:20
nu stiu ce se intampla cu acele cupluri care rezista ani de zile si apoi dupa casatorie are loc o schimbare cumva...astfel incat se despart. n-as vrea sa patesti acelasi lucru. eu am auzit de multe cazuri. vorbeste clar cu el si spune-i ce ti se intampla. macar o sa inteleaga o parte din comportament. asta nu inseamna ca o sa-l tolereze prea mult. calmeaza-te si nu strica doar din cauza unor suspiciuni nefondate ce ati cladit in 10 ani.

Postat pe 4 Decembrie 2007 14:07
el stie si culmea pe deoparte il distreaza dar pe de alta il apuca dracii cand vede ca incep sa exagerez.m-am gandit ca asta se datoreaza si faptului ca nu prea mai am incredere in mine.in el am incredere ca nu ar fii interesat de alta dar daca ar fi provocat nu cred ca ar rezista tentatiei bineinteles daca tipa ar fi pe gustul lui.asta ma roade cel mai tare ca sunt atatea femei care provoaca barbati ocupati din rautate.
kitty_
Postat pe 4 Decembrie 2007 14:55
Parerea mea personala si proprie e ca gelozia este o boala.Te rog sa nu te superi pe mine dar asa cred eu.Iti spun doar atata si eu am o problema in casnicie care imi da cosmaruri (serios) .M-am hotarat chiar sa vizitez un specialist sa ma ajute sa depasesc momentul.De ce nu incerci si tu ,sunt sigura ca problema ta se poate rezolva dar cu ajutor .
butterflylili
Postat pe 4 Decembrie 2007 15:58
nu cred ca e atat de grav cazul asta incat sa-l catalogam ca pe o boala. pur si simplu are o perioada de neliniste. tentatii sunt si vor fi la tot pasul. si au fost si in trecut si poate atunci nu ai stiut de ele sau nu te-au afectat cum te afecteaza acum. nu ai ce sa faci mai mult decat poate sa incerci sa schimbi ceva in relatie..adica in bine..sa te transformi putin pentru a-i atrage atentia asupra ta si sa ii acorzi incredere. de obicei in viata e bine sa mergi pe ideea "nevinovat pana la proba contrarie". o sa dormi mai linistita noaptea si o sa ai constiinta impacata. intotdeauna e mai usor sa credem ceva negativ despre o persoana dar daca nici lui nu-i acorzi incredere...atunci cui?????

Postat pe 5 Decembrie 2007 15:26
multumesc Roxanik ai perfecta dreptate
kitty_
Postat pe 5 Decembrie 2007 20:20
kitty sunt exact in aceeasi situatie ca tine,numai ca suntem doar de 2 ani jumate impreuna,nu casatoriti.

Postat pe 9 Decembrie 2007 23:03
la acest articol, nu mai sunt in totalitate de acord cu Roxanik, fara suparare. poate ai dreptate k nu trebuie catalogat cazul ei k pe o boala, insa am o prietena care din extrema gelozie si o fabulatie de nedescris, ca si kitty, a dat intr-o depresie din care nu a mai putut iesi decat dupa un an si ceva, umflandu-se de pastile, vitamine si doctori sa se poata tine pe picioare; a fost groaznic, nu mai stiam c sa facem cu ea, parea k tratamentele nu dau niciun rezultat...dar ,gata!
Kitty, nu vreau sa te sperii, insa astfel de cazuri sunt reale si sfatul meu este sa mergi sa consulti un specialist. mai bine sa previi decat sa tratezi si sa iti mai pierzi si persoana/ele dragi.iar specialistii pot fii doi: dc iti permiti financiar, un psiholog bun. si chiar dc iti permiti sau un un astfel de specialist, mergi si la un preot bun...dc il gasesti;chiar si cu prietenul tau poti merge, nu inainte de a discuta cu el despre problema pe care o ai.te poop si mult curaj!
monik_peltik
Postat pe 10 Decembrie 2007 21:56
Kitty draga, de ce ti-e frica, nu scapi. Dar fetele ti-au dat niste sfaturi foarte bune. Nu pot sa-mi dau seama ce simti si cum simti dar sigur iti pot spune ce simte el. Este foarte greu sa te stii nevinovat si cineva sa te inebuneasca mereu cu chestii din astea.Crede-ma ca la un moment dat se va satura si chiar o va face. Adica o sa zica "macar daca ma banui sa ai si de ce". Fii tare si incearca s-o lasi mai moale. Te pup

Postat pe 16 Ianuarie 2008 21:03
si eu sunt foarte geloasa...cu toate ca nici eu nu am avut motive...
eu cred ca teama de a nu ne pierde sotii ne face sa devenim atat de posesive
trebuie sa te controlezi...eu asta incerc sa fac si cateodata chiar da rezultate

dar intrebarea mea este...ati avut pe cineva care sa fie posesiv si gelos cu voi? eu da...si nu este deloc placut

de acord cu princessdy99...o va face in final

hamade79_elena
Postat pe 16 Ianuarie 2008 21:44
Gelozia se naste de cele mai multe ori din imaginatia noastra, deci nu iti incarca mintea cu astfel de scenarii utopice si iluzionare, incearca sa te bazezi pe concret mai mult.
emyia
Postat pe 17 Ianuarie 2008 11:10
eu iti dau un sfat;nu te mai gandi si nu iti mai face scenari in cap gresala ata am facuto si eu si lam stresat pana chiar a facuto am renuntat la el desi a fost primul

Postat pe 17 Ianuarie 2008 12:16
bune sfaturi, greu de urmat! RECUNOSC ca, de felul meu, sunt o fire geloasa. insa am reusit sa ma autocenzurez, de cele mai multe ori. ce mi s-a intamplat m-a determinat sa devin din geloasa si mai geloasa si suspicioasa, ceea ce nu e bine deloc, si incerc acum sa ma vindec de 'boala' asta. m-am casatorit, acum 6 ani si jumatate cu un barbat pe care credeam ca il iubesc si care, desi nu avea foarte multe calitati-era frumos, dar nu prea destept, sarac lipit pamantului, dar avea suflet bun, credeam eu, insa s-a dovedit a fi deosebit de increzut si de snob, din pacate. m-am maritat, cu toate ca, de principiu eram si sunt impotriva institutiei matrimoniale, asa cum arata ea azi, in tara noastra, pentru ca mi s-a parut ca el este cel mai stabil barbat de pe fata pamantului si ca n-o sa ma insele niciodata. dupa 5 ani si jumatate de calvar, am divortat, pentru ca nu mai suportam viata alaturi de el, nu ma aprecia deloc, nu muncea decat rarisim, eu trageam ca un caine, in schimb, imi cheltuia banii cu o frenezie greu de descris si ne certam non stop, ca lui nu-i mai convenea nimic la mine, casa noastra etc. deci, am divortat. plus de asta, era ingrozitor de gelos, fara motiv, de ex daca se uita cineva dupa mine pe strada, fara ca eu sa ma uit la acel barbat, facea niste scene cumplite. tot timpul casatoriei m-am gandit ca mi-a fost fidel. dupa divort, mai multi prieteni comuni au venit sa-mi spuna ca el avea o amanta de mai bine de un an, ca de aia imi facea mie viata un cosmar, si ca toata lumea, colegii lui, prietenii nostri, stiau, in afara de mine. culmea e ca tipa aia se mai si dadea prietena mea. am fost afectata de informatia ca m-a inselat pentru ca avusesem incredere absoluta in el. problema mea actuala este ca mi-am pierdut increderea in oameni, in general, din cauza lui. si, datorita acestui fapt, actualul meu prieten-un barbat grozav, zic eu acum-se cam supara din cand in cand pe mine, pentru ca il gelozesc fara motiv. stiu ca are dreptate, dar nu ma mai pot controla tot timpul, avand in vedere ca, vorba aia, cine s-a fript cu ciorba sufla si in iaurt. din pacate, lipsa mea de autocenzura poate sa duca, in timp, la deteriorarea relatiei mele actuale, ceea ce nu vreau, in nici intr-un caz. insa chiar nu stiu cum sa fac. poate imi dati vreo idee...

Postat pe 8 Februarie 2008 12:20
eu am pierdut din cauza geloziei,asa ca te sfatuiesc sa faci ceva in privinta asta.ziceai la un moment dat ceva cu care sunt de acord,anume ca, o persoana devine geloasa cand incepe sa fie nesigura pe ea si poate, pe puterea ei asupra partenerului.increderea poti sa o recapeti,nu zice nimeni ca nu poti sa fii seducatoare si atragatoare,chiar si in casa.
simonaj
Postat pe 8 Februarie 2008 18:54
vrei un sfat: abtine-te altfel ramai cu ochii in soare, daca stresezi si agasezi un baiat pana la urma o sa te lase prada propriilor tale gelozii, cu alte cuvinte te lasa sa iti bati singura capul si trece mai departe. daca vrei sa fii mai apreciata inceraca sa nu-l seci atata si sa-i acorzi un oarecare spatiu si incredere.
smecta
Postat pe 14 Februarie 2008 17:49
stii melodia aia "FREEDOM" :D

Postat pe 14 Februarie 2008 20:11
Stiu cum e cu gelozia asta....sunt cu iubitul meu de 3 ani si 4 luni....bineinteles...si eu eram ft ft geloasa...ma crizam din orice...pana acum 2 luni...cand am aflat ca m-a inselat...si am aflat si de ce...ia ghiciti? pt ca eram geloasa...si sa saturat sa fie inconjurat doar de crize,de intrebari,de telefoane...atunci am realizat cu adevarat cat de usor puteam sa-l pierd..atunci am realizat cat de tare il indepartasem....dar am trecut peste...l-am iertat(iert dar nu uit)...pentru ca il iubesc..si ma iubeste...si bineinteles ca am terminat si cu gelozia...pentru ca mai mult rau imi faceam mie...din pacate..in concluzie: nu mai fiti geloase pentru ca se satura de voi...ganditi-va intai daca voua v-ar placea toata ziua sa faca cum faceti voi, sa va verifice etc.
meiuby
Postat pe 28 Iunie 2008 13:08
incearca sa iti calmezi gelozia daca el chiar nu iti da motive sa fi geloasa ca cu gelozia nu o sa ajungi nicaieri,te pup si mult succes!

Postat pe 29 Iunie 2008 20:45
nu sunt casatorita asa ca nu stiu cum sta treaba insa pot sa iti spun cum vede problema sotul tau si spun asta pt ca mama mea trece prin exact aceeasi situatie.Tatal meu e o persoana foarte geloasa si posesiva si la fiecare vorba care o auzea de la vre-un coleg de servici sau prieten venea acasa si o batea p maica-mea p motiv ca ar fi fost infidela,deci credema ca dupa un timp te saturi sa ti se reproseze ca esi vinovat de ceva...iti faci viatza mai grea si p a lui de asemenea.Eu cu toata necunostiinta mea in materie de casnicie iti sugerez sa incerci sa vezi lucruriile bune care au venit odata cu casnicia si ingrijestete mereu caci atunci cand avem grija de noi ne simtim mai frumoase mai increzatoare.pupici si multa dragoste
alisha16miha
Postat pe 5 Iulie 2008 00:51
situatia mea se aseamana mult cu a ta iulia_little , doar ca eu nu am fost casatorita si dupa 4 ani ...am descoperit ca ma inseala...iar acum pun al proba orice baiat care incearca sa se aproprie de mine ....Am un nou prieten..stiu ca gresesc dar nu ma mai pot increde in baieti...si cea care sufera sunt mereu eu...am devenit suspicioasa ...daca nu-mi raspunde sau are telefonul fara baterie..mintea mea o ia razna.... nu mai stiu ce sa fac ca simt ca asa o sa-l pierd si tin la el foarte mult... cum pot scapa de obsesia asta?
melita_83
Postat pe 25 Iulie 2008 11:07
si eu sunt fff exagerat si extraordinar de geloasa..pe orice fata..femeie ..intra in contact cu iubitul meu..si din cauza asta..cred k l-am si pierdut..suntem despartit de cateva zile..si sufar..si ma rog de el sa ne impacam...e plecat din tara acum...si mi-a at un mesaj care m-a pus pe ganduri...sa ma gandesc la tot ce fac..si cum ma port..si ce consecinte sunt asupra lui..si are dreptate..m-a inselat intradevar...si nu odata..si l-am prins..tocmai pt ca sunt prea disperata sa aflu..cu cine vorbeste..si tot tot..uneori ma gandesc poate era mai bine daca stiam..dar uneori ma gandesc si ma bucur ca stiu tot..ca la prima cearta sa am ce sa ii reprosez..cred ca s-a saturat de mine..desi ma iubeste... ma gandesc acum..si incerc sa nu mai fiu asa geloasa...disperata..si incep sa cred k e chiar o boala..gelozia...asa am fost cu toti prietenii ,disperata si obsedata de gandul sa fie doar al meu. Deci fetelor..daca simtiti k baiatul cu care sunteti va iubeste,si voi il iubiti,lasa-ti orgoliul,geloziile si alte prostii si demonstrati k sunteti sigure pe voi. Scz dak am vreo greseala si scz pt asa multe "..." dar nu stiam ce sa scriu..si am si lacrimi in ochi cand ma gandesc..ce am pierdut..sau ce era sa pierd nici nu stiu sigur..din cauza mea si din cauza faptului ca sumt asa disperata!
roxa88
Postat pe 28 Iulie 2008 15:43
Gelozia asta... ma gandeam ca sunt mult mai putine persoane care sufera de asa ceva! Se pare ca nu...Nu stiu! Trebuie sa invatam sa gandim altfel... La mine nu e chiar asa de grav, dar si pe mine ma muncesc ganduri! :) Si e extrem de obositor, in loc sa ma bucur de relatia asta, stau si tes tot soiul de idei care mai de care mai nastrusnice... Nu mi-e teama neaparat ca ma va insela, stiu ca nu o va face, tocmai, mi-e teama sa nu se indragostesca de altcineva si sa ma paraseasca! Doamne cat de absurd suna... dar e perfect adevarat! Si ma streseaza orice prezenta feminina din preajma lui! Orice tipa reprezinta pentru mine o amenintare... Macar sunt suficient de constienta si nu-i fac crize! Ma calmez singura... si-mi trece pe moment, dar ideile astea revin ori de cate ori se iveste ocazia!!! Asadar TREBUIE sa invatam sa gandim altfel... nu stiu sa incepem prin a aveam o mai mare incredere in noi insine!
amelia05
Postat pe 5 August 2008 13:19
Sunt exagerat de geloasa pe prietenul meu ( cu care am o relatie de 5 ani ) . Cel mai mare pas pe care am putut sa-l fac in depasirea acestei probleme este,cu siguranta,constientizarea ca exista. Sunt dispusa sa apelez la ajutorul unui psiholog,pentru ca incurajarile din partea lui nu par a fi suficiente. Ma irita orice privire,orice apreciere pe care el o face la adresa unei prietene comune, si sunt convinsa ca spunandu-i mereu ca ma deranjeaza,la un moment dat.... nici nu vreau sa-mi imaginez. Toate imaginile pe care mi le inchipui(cu el si cu o alta femeie) ma fac sa innebunesc,ma doare,sufar. Autosugestia e probabil si problema si rezolvarea ei. E in mod sigur lipsa unei autoaprecieri,lipsa increderii de sine. Si totusi nu sunt deficitara la capitolul calitati fizice, ma incurajeaza spunandu-mi ca nu va mai gasi o femeie ca mine,SI TOTUSI... Alunec spre disperare si nu vreau. Poate terapia e cea mai buna solutie. Faptul ca v-am impartasit o parte din temerile mele m-a eliberat, si consider ca m-am alaturat unei comunitati de femei frumoase,extraordinare,inteligente,care au uitat sa se uite in oglinda si sa spuna : SUNT CEA MAI POTRIVITA PENTRU EL , SUNT FRUMOASA, MA IUBESTE, ACUM E MOMENTUL SA RENUNT LA GANDURILE NEGRE SI SA INCEP SA TRAIESC CU ADEVARAT !
ioanahagistan
Postat pe 8 August 2008 13:18
eu tot sunt geloasa...sh cel mai mult ma tem sa nu gaseasca map cineva mai buna dexit mine...nu-mi pot explika fenomenul
irsha87
Postat pe 8 August 2008 20:07
De la: irsha87, la data 2008-08-08 20:07:45eu tot sunt geloasa...sh cel mai mult ma tem sa nu gaseasca map cineva mai buna dexit mine...nu-mi pot explika fenomenul

cred k frik asta o avem toate,cel putin si eu o am...uneori am impresia k ii complic viata si imi e frik sa nu renunte la mine pt alta care sa il poate face mai fericit decat mine dar sunt mult mai multe momente in care imi arata k ma iubeste f mult si k nu se gandeste sa renunte la mine.cred k si tu ar trebui sa analizezi un pic,nu zic k dak o sa analizezi o sa scapi de frik dar o sa capeti un pic mai multa siguranta in tine.in el,in voi,in relatia voastra ;)
mia4you
Postat pe 8 August 2008 21:28
Dragelor, am sa va spun o poveste veche, din tribul indienilor Cherokee:
Intr- sear un indian batrin ii spune nepotului sau despre luta dintre doi lupi care se duce in interiorul tuturor oamenilor.
"Fiule, batalia dintre cei doi lupi se duce in interiorul nostru.
Unul este demonic: este furia, invidia, gelozia, rautatea, durerea, regretul, aroganta, mila de sine insusi, vinovatia, resentimentul, inferioritatea, ura, minciuna, mindria falsa, superioritatea, ego-ul.
Celalalt este Bun: este fericirea, pacea, dragostea, speranta, intelepciunea, umilinta, bunatatea, intelegerea celor din jur, generozitatea, adevarul, compasiunea si credinta in Dumnezeu."
Nepotul s-a gindit pentru o vreme si apoi l-a intrebat pe bunic:"si care lup cistiga batalia?"
Btrinul indian i-a raspuns:"cel pe care il hranesti"
Noi pe care il hranim azi? Dar miine? Dar in fiecare zi a vietii noastre?

Postat pe 9 August 2008 08:15
Intelep spus!!!!
irsha87
Postat pe 9 August 2008 09:10
am observat ca numai fetele recunosc ca sufera de gelozie. Ei bine citind parerile voastre despre asa zisa boala , vreau sa va povestesc prin ce am trecut eu .Sunt casatorit de 18 ani , iubesc aceeasi femeie de 20 ani , pe o perioada de 16 ani totul a fost perfect , in relatia noastra nu exista problema ca unul dintre noi sa fie gelos, chiar daca "prietenii" au incercat de multe ori sa introduca in relatia noastra chestii de genul "vezi ca nevasta-ta are pe unul " sau "vezi ca sotul tau are pe una" . A trecut timpul , nu mi-a fost macar o clipa frica ca iubirea vietii mele m-ar insela vreodata , pana cand de cateva ori am observat ca se intalneste "intamplator" cu aceeasi persoana in diferite locuri sau locatii. Am avut o discutie cu ea la care mi-a raspuns ca este un simplu coleg de serviciu. Am luat de buna ce mi-a zis ea , dar asa din senin mi-a venit ideea de a "planta" in casa si la serviciu ei microfoane. A fost un gest prostesc , poate prea copilaresc pentru unii. Si uite asa am aflat ca cea pe care eu o consideram imaginea perfectiunii si a sotiei ideale avea o relatie cu un alt barbat de circa 3 ani.Au urmat discutii aprinse , certuri , scandaluri reprosuri si vorbe urate aruncate la nervi dar pana la urma am reusit sa trecem cu brio peste acest episod . Nu pot trece insa peste ideea care mi s-a inradacinat in minte , oare cand o va face din nou? , si de aceea am devenit suspicios la orice, verific zilnic telefoanele , plus ca uneori mai merg neanuntat peste ea la serviciu. Unii vor spune ca este gelozie , eu spun ca este doar dorinta de a salva o familie. Cert este ca pe mine nu ma deranjeaza ce a fost , pentru mine conteaza ce este in prezent si ce va fi in viitor. De aceea spun ca cel care iubeste cu adevarat este si un pic gelos
dancer
Postat pe 10 August 2008 08:54

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
gelozia 6 De la: ralu_dia 20 Octombrie 2013 11:55
:sml-fighting0044: Ma simt o "bitch" ! 41 De la: greierash_is_back 5 Noiembrie 2009 11:12
Nu are incredere in mine pentru ca am iesit la suc cu un baiat....ce e de facut??! 21 De la: valitaxx 23 Octombrie 2009 22:21
o mint pentru ca e prea geloasa,e normal? 47 De la: gabriela2008 20 Octombrie 2013 18:17
gelozia nu exista in vocabularul meu... 10 De la: Sabrina_Nede 2 Decembrie 2009 14:01