Setari Cookie-uri

O decizie grea

Am o prietena foarte buna care trece prin niste momente de cumpana..As vrea sa stiu si parerea voastra.Are 28 de ani si e casatorita de 2 ani. Sotul ei e unul dintre acei barbati ,, buni ca painea calda,,..are 33,arata destul de bine, se comporta f frumos cu ea, o iubeste si ii ofera material tot, chiar daca ea munceste si castiga bine. El e cam pisalog de felul lui dar nu asta e problema principala.. Nu ii ofera libertatea de care are ea nevoie. Se supara daca vrea intr-o seara sa iasa la un vin cu prietenele. Ea e foarte boema si el foarte pragmatic. Ea e pasionala si lui ii lipseste pasiunea. Ea e foarte curajoasa si el foarte..neinteresat. Nu se inteleg sexual..nu se potrivesc. Nu mananca acelasi gen de mancare, nu asculta acelasi gen de muzica ..Bineinteles ca ea stia toate astea de la inceput dar a sperat ca in timp se vor remedia si se vor rezolva..Chiar tine la el. au discutat de multe ori si el a promis ca va incerca sa schimbe cate ceva dar nu a facut nimic. Au deja 2 luni de cand nu au facut dragoste..si se intampla frecvent, pt ca el e mereu obosit si adoarme devreme. Prietena mea e indurarata..tine mult de tot la el, il admira si il respecta enorm. Dar nu il mai iubeste. Se gandeste sa divorteze, pt ca e tanara si nu vrea sa piarda timpul degeaba. Dar nu stie ce sa faca.. e constienta ca situatia nu se va schimba, e felul lui de a fi. Ar vrea sa ramana cu el dar stie ca nu va fi fericita. Nu au copii chiar daca acum un an isi doreau amandoi la nebunie. Acum nu mai vrea ea, ii e frica sa faca un bebe si sa fie nevoita sa divorteze dupa..Are nevoie de dragoste si pasiune, nu rutina de care are parte langa sotul ei. voi ce ati face?
oana81
Postat pe 12 Mai 2008 00:35
Daca nu are copil si este foarte sigura de ceea ce simte atunci poate sa-si vada de viata ei. Daca au discutat si el nu reactioneaza in nici un fel, atunciu nu are rost.

Postat pe 12 Mai 2008 09:26
pai si eu zik la fel, si poate daca ar avea copil s-ar mai skimba situatia, dar nici makar asa, eu nu as putea sa stau langa un om pe care nu il mai iubesc si cu care nu ma mai inteleg sau nu mai fac dragoste.poate nici makar de dragul unui copil nu as sta in situatia asta langa un barbat, si sincer, nici copilului nu cred k i-ar fi bine shtiind k mama si tata iar' se cearta si nici mie nu mi-ar "conveni" sa shtiu k am ramas "legata" de acel cineva doar de dragul copilului!
Bafta multa si sper sa ne tii la curent cu relatia!
Pupici si o zi buna!

Postat pe 12 Mai 2008 09:43
Oana,intr-o relatie sunt lucruri care nu se schimba niciodata,degeaba lupta fata asta(din ce spui tu),atunci cand lupti singur..te lupti cu morile de vant.au stat de vorba?daca asta este felul lui de a fi si nu este dispus macar sa incerce sa se schimbe..nu cred ca va ramane cu el...sunt la inceput de drum si drumul e lung...lui asa i se pare normal,nu crede ca "buba"este la el...deci,este mai bine ca nu au copii...si parerea mea este ca ar trebui sa-si vada de viata ei...
ginetta
Postat pe 12 Mai 2008 09:44
Buna!Din punctul meu de vedere,e cazul sa termine cu plictiseala.Daca spui ca nu au (pe langa altele)nici copii...tocmai pentru ca este curajoasa ar trebui sa se hotarasca,pentru ca acum,la varsta ei e perioada in care ar trebui sa iubeasca cu pasiune.timpul trece si,in mod sigur,intre ei nu se va mai schimba nimic.(doar sa se intample vreo minune...)Cat despre sex...asta m-ar irita si pe mine...Parerea mea e ca trebuie sa vorbeasca cu el deschis,cu calm si sa/l faca sa inteleaga ca orice are o limita,inclusiv rabdarea ei.Daca tine in ea si se cramponeaza de faptul ca-l respecta,ca-l admira,nu va rezolva nimic,o va mai duce asa un timp si pana la urma tot la despartire va ajunge,numai ca va avea o alta varsta...Este doar o parere,spun ce as face eu,nu pot sa ma erijez in sfatuitorul ei.Eu pot doar sa ii doresc numai bine si curaj.

Postat pe 12 Mai 2008 10:33
nu stiu ce s-a intamplat,dar in poza de mai sus nu sunt eu!...

Postat pe 12 Mai 2008 10:46
m-am gandit sa astept vreo 2-3 zile si apoi sa ii trimit link-ul acesta pt a citi raspunsurile voastre.. o sa o ajute in mod sigur! Eu ii dau exact aceleasi sfaturi dar ei ii este frica sa ma asculte.. pt ca lumea o va judeca aspru. Cum va spuneam, el este un sot ,,exemplar,, acel gen pe care si-l doreste orice mama pt fiica ei (stim toate ce vor mammele). A ajutat-o mult si a avut grija de ea. Interesant este ca acum un an ea imi spunea ca il iubeste.. ca au probleme dar ca spera sa le rezolve. Viata ei langa el e f linistita. Dar deja de luni bune o vad abatuta si trista, in dubii.. Ar fi vrut sa fie totul bine pt ca sunt 2 oameni frumosi si buni. Zica ca inca il iubeste, dar nu asa cum o sotie trebuie sa isi iubeasca sotul sau o femeie barbatul.. au vb de multe ori, el e constient de problema si il ingrijoreaza.. spune ca este stresul de vina si faptul ca e f ocupat, dar ca va face tot posibilul sa rezolve situatia. Insa nimic nu se rezolva. Ii cere putina rabdare.. in mod sigur o iubeste si nu vrea sa o piarda. Nu e prima oara cand sunt ei in aceasta situatie, a 3-a cred. Si din asta am dedus ca daca nici prima si a 2-a oara nu s-a rezolvat..inseamna ca se mint singuri. Eu am sfatuit-o sa mai astepte cateva luni, dar exact cum spunea laura mai sus, sunt aproape convinsa ca tot la despartire vor ajunge. Mie chiar mi-e greu sa fiu obiectiva cu ea pt ca ii cunosc pe amandoi si sunt oameni de exceptie. Ea e prietena mea, da, dar si el e un om minunat. Insa nu se potrivesc.
oana81
Postat pe 12 Mai 2008 12:25
chiar ieri o intrebam ceva si raspunsul ei a fost :,, de fiecare data cand am iubit am suferit si am avut o viata plina de incertitudini. Acum nu iubesc si am o viata fericita si lipsita de griji. chiar nu stiu ce e mai bine.. ,,
oana81
Postat pe 12 Mai 2008 12:27
este VB de colega ta de servici?de ce nu o sfatuiesti sa se mute separat o perioada 2-3 luni timpul este cel mai bun sfatuitor, noi oameni putem gresi,este f bine sa traiesti viata pe care o doreste .Posibil sa renunte la ceea ce alte femei nici nu viseaza ca exista, renunta la ceva bun si poate intalni reversul medaliei,spunei sa faca ceea ce simte in inima ei,tu poti doar sa o sustii moral, noi de pe forum gandim la rece noua ne este usor sa spunem: gata nu merge, Divorteaza: stiu si eu ,sunt grele aceste momente.
Grizzly
Postat pe 12 Mai 2008 18:25
da grizzly, despre ea e vorba.. initial asta vroia si ea, sa stea singura o perioada.. dar sotul i-a spus ca el nu e de acord cu genul acesta de pauze. Daca pleaca.. sa fie foarte sigura pt ca el prin acest gest interpreteaza ca ea il paraseste si renunta la relatia lor.
oana81
Postat pe 12 Mai 2008 18:29
atunci este capos si devine complicat,voi femeile aveti o minte mai ascutita decat noi barbati, spunei sa mai stea odata de vb cu el sa spuna lucrurilor pe nume,incepand de la mancare si terminand cu ce este mai drag pe lumea asta dragostea cu nabadai: si sa faca asa cum vrea ea ,daca nu acepta ,atunci = DIVORT
Grizzly
Postat pe 12 Mai 2008 18:41
sa fiu concisa : relatia asta a lor duce spre...nicaieri!dc nu esti fericit si implinit in cuplu, ce rost mai are sa stai in cuplu? acasa de obicei i-ti incarci bateriile, gasesti liniste si intelegere, si puterea de a te lupta cu viata.mai ales ca femeie ai nevoie de atentie, tandrete, dragoste si spatil tau(LIBERTATE).oricat de ocupati am fi, nu trebuie sa uitam ca avem alaturi un suflet care are nevoie de noi.faptul ca ea nu-si mai doreste copilas e semnalul de alarma cel mai evident ca nu are stabilitatea afectiva care sa o faca sa se simta in siguranta.si cum nu avem decat o viata de trait fiecare are dreptul de a fi fericit si implinit. se pare ca ea este privata de aceste lucruri.ea decide cum vrea sa fie viata ei, accepta sau...NU!

Postat pe 13 Mai 2008 10:24
nu inteleg un lucru : "Sotul ei e unul dintre acei barbati ,, buni ca painea calda,,..are 33,arata destul de bine, se comporta f frumos cu ea, o iubeste si ii ofera material tot, chiar daca ea munceste si castiga bine." atunci ea de ce doreste ca el sa se schimbe ... ?am inteles,nu se potrivesc sexual...cu putina intelegere se rezolva... "buni ca painea calda" ce inseamna atunci ?? sunt de parere cu Grizzly, "Posibil sa renunte la ceea ce alte femei nici nu viseaza ca exista, renunta la ceva bun si poate intalni reversul medaliei" eu NU as renunta ! dar...cine stie,poate oana nefiind implicata in relatie nu stie tot ,si prietena ei a incercat si nu se poate ajunge la intelegere cu el,poate sunt si alte cauze .... decat cele sexuale sau sau ca nu are voie sa iasa la un vin,daca o iubeste o va ierta daca ea va iesi si "fara voia lui"!
lief
Postat pe 14 Mai 2008 15:11
unde dragoste nu e nimic nu e.se pare ca in subconstientul ei prietena ta nu mai face nimic pentru a salva relatia pentru ca ea nu mai vrea chiar daca nu recunoaste asta.oricum in relatii de genul asta se chinuie amindoi partenerii si nu e corect deoarece fiecare are dreptul la viata si fiecare poate fi fericit cu altcineva.din ce trece timpul este mai greu pentru amindoi .iar sotul ei daca nu mai face dragoste cu ea e bizar:ori are pe alta ori e bolnav.sincer nu cunosc nici un barbat normal sa nu-i placa sexul.e penibil pentru o femeie sa stea sa cerseasca atentia barbatului ei care e obosit vesnic.spui ca nu au pasiuni comune......pai sex nu,alte pasiuni nu atunci de ce s-au casatorit ?o sa-mi spui pentru ca il iubea iar eu o sa-ti spun ca nu-pentru ca era fascinata de maturitatea lui si avea acel ceva pe care unii baieti nu-l aveau.faptul ca nu o lasa cu fetele iar e bizar:pai ce am ajuns sa cerem voie ca bebelusii sa iesim pe afara?deci nu e chiar piinea lui Dumnezeu si nu mai traim pe vremea lui bunica sa facem compromisuri cu viata noastra!

Postat pe 14 Mai 2008 15:42
Cunosc o situatie asemanatoare:relatia celor doi "scartzaia" de cativa ani deja, dar ea niciodata nu a vrut sa divorteze deoarece la mijloc mai este si un copilas de 9 anisori.France scria mai sus:"se pare ca in subconstientul ei prietena ta nu mai face nimic pentru a salva relatia pentru ca ea nu mai vrea chiar daca nu recunoaste asta" si aici are fff mare dreptate.Sotul respectivei femei a aflat acum vreo 4 luni k are cancer la oase si mai are aprox. 2 ani de trait alaturi de sotia si copilul lui.Trist, nu? Intr-adevar, cu totii pastram cate ceva in subconshtient si kiar daca nu vrem, ne dorim atat de mult un lucru inkat kiar ajunge sa se intample.Nu spun k femeia pe care o cunosc i-a dorit vreodata moartea barbatului ei, dar dorindusi fff tare sa "scape" d aceasta relatie, poate intr-un fel sau altul acele ganduri au dus la ceea ce se intampla....

Postat pe 14 Mai 2008 15:54
E o situatie in care oricata comunicare ar exista intre cei doi,nu va duce vreodata pe un drum mai bun.Cel mai bine pentru ea va fi sa puna capat casniciei acum pentru ca mai tarziu,ii va fi si mai greu iar daca mai apare si un bebe,clar nu va mai avea curajul iar peste ani isi va da seama c-a facut greseala vietii ei,poate o greseala mult mai grava decat a facut in momentul cand s-a casatorit cu el desi stia toate aceste "necorelatii" dintre ei.Si pentru ca spuneai tu nu stie ce sa aleaga intre a iubi si a suferi sau a nu iubi si a fi fericita si lipsita de griji.Poate a fi fericita material pt ca sufleteste clar nu este.Oare asta conteaza mai mult? Iti spun eu ca fericirea materiala in timp se pierde,pe cand cea venita din iubirea pe care i-o porti celui de langa tine va tine atat timp cat existi pe acest pamant.
Concluzia : pune capat casniciei si salveazati sufletul,suflet care sigur are nevoie de un alt suflet care sa se bucure de aceleasi lucruri
iordache_nicoleta
Postat pe 14 Mai 2008 17:04
:) azi ne-am vazut si am stat la o cafea.. e trista si descurajata. L-am vazut si pe el..pare la fel de trist. Probabil simte ca se intampla ce va in sufletul ei.. ceva grav. Ramona(asa o cheama) imi spunea ca ieri seara el a fost tare atent cu ea si a intrebat-o de multe ori daca toate sunt in regula.. fata a raspuns ca da, mie imi spune ca a obosit sa se planga lui deoarece a facut-o de atatea ori incat simte ca nu mai are rost. el si-a cerut scuze ca a neglijat-o in ultimele luni si ca s-o impace i-a promis ca in iulie pleaca in concediu amandoi, sa stea ei singuri si sa se ,,regaseasca,,. I-a mai promis ca de acum o sa-i dedice mai mult timp.. se pare ca el chiar realizeaza ce se intampla. Eu am sfatuit-o sa astepte acele zile de vacanta si sa vada daca sunt schimbari. Ea mi-a spus ca intotdeuna vacantele sunt super pt ei doi, din toate punctele de vedere. Si stie ca acolo se vor intelege perfect, dar dupa ce se vor intoarce toate vor reveni la stadiul actual.. Eu tin f mult la fata asta si ma doare sa o vad asa, sincer. Chiar nu stiu ce ar trebui sa faca. Mi-e frica sa ii spun sa divorteze ca nu cumva sa ii para rau dupa si sa dea vina pe mine, indirect. Si daca, cum spuneti voi, il lasa si da peste altul mai rau? Nicicum nu e bine.. nici daca il lasa, nici daca sta.
oana81
Postat pe 14 Mai 2008 23:57
oana , viata de cuplu e oarecum complicata.fii alaturi de ea ( ca are nevoie) , da las-o sa ia deciziile fara a o influienta!eu cred ca ei i-si pot salva relatia cu un efort de vointa. trebuie numai sa gaseasca lungimea de unda pe care sa poata comunica.

Postat pe 15 Mai 2008 09:53
daca dupa doi ani de casnicie faci dragoste la doua luni "ca esti obosit",...sincer nu cred ca se poate salva ceva,indiferent cat efort depui si cata bunavointa ai.e o femeie tanara..la fel si el...cum sa nu-ti doresti sa fiti impreuna?eu asta nu pot sa inteleg...
ginetta
Postat pe 15 Mai 2008 11:17
nu cred ca nu-si doresc..dar poate el e mai ,, inactiv,, sexual :) ? sau poate are niste probleme , nu am intrat in detalii de astea. Stiu doar ca el adoarme exagerat de repede si asta o deranjeaza foarte tare pe ramona
oana81
Postat pe 15 Mai 2008 19:41
cunosc genul ... :) cred ca pot spune ca se poate remedia situatia daca e vointa din partea lui sa se schimbe,si asta numai daca o iubeste mult...pe de alta parte,ar putea fi o schimbare provizorie ,ca peste un timp sa revina la vechile obiceiuri,el...se spune ca oamenii nu se schimba....sau numai daca vor ei ,nici din iubire pentru celalalt ,pentru ca ei astfel "obosesc"
lief
Postat pe 16 Mai 2008 12:58
Mi-am bagat nasu si aici ...si am citit uimita cum se agata unele femei de copii ...ce legatura au copiii? Si divortati... o sa fie tot mami si tati...daca stiu sa acorde copilului atentia cuvenita...daca nu ...nu merita sa fie parinte..asta e..nu toti suntem nascuti sub stele norocoase..
Dragostea intre soti ..presupune sex...este subinteles ca sa zic asha...daca nu se face sex..inseamna ca sunt prieteni ..si prietenii nu trebuie sa fie neaparat casatoriti ...
..sexul este una din bucuriile vietii ...o sa ajunga in final sa se insele..si unde mai este casatoria atunci??
Si de gelos presupun ca e ..din moment ce n-o lasa in oras cu fetele...eiii..apoi ce vrea fata asta? Cate trebuie sa-i fie suprimate ca sa stie sa ia o decizie...??? Eu nu as da doi bani pe intelegere si situatie financiara buna daca nu as simti fiori cand ma atinge, cand facem dragoste..sau sex pur si simplu ...Pentru restul ai prieteni ...
mia_mia
Postat pe 17 Mai 2008 15:49
el e prea comod sa fak un efort.invok mereu k e obosit.dar la ramona oare nu se gandeste?ea oare nu a obosit sa se bata cu morile de vant si sa duk o viata solitara in doi?asta e cel mai dureros.e un morocanos care are tabieturile lui si care nu vrea sa se skimbe.vorbe si promisiuni. e tanara, ce asteapta?el nu se va skimba pt k nu realizeaza ink ce se intampla cu relatia lor, k se consuma in gol.e adevarat k nu trebuie sa o influientezi sa nu ramai de sfatuitoare rea.dar trimite-i linkul, sa citeask.au abia doi ani si s-a ajuns aici, dap mai tarziu ce vor face?grea viata, halal sot.
elvirush
Postat pe 17 Mai 2008 16:55
ce face Doamna de la I.S.U. Brasov?
Grizzly
Postat pe 17 Mai 2008 17:59
salutari tuturora. oana81, cred ca prietena ta este rusinoasa,cum nu sunt femeile in ziua de azi.nu are incredere.in ea..bla ..bla...Auzi spunei la prietena ta sai cumpere ceva vitamine la sotul ei ceva stimulente.... viagra.sau sunt capsule de TAURINE fff bune.sti, eu sunt in postul GASCANULUI.as (devora acuma o femeie) >Adevaru este ca daca femeia nu vrea sa-si refaca casnicia,el poate sa stea si in cap,ca tot nu se rezolva nimic,si daca la anii astia nu mai poate omu,mai tarziu ...traiasca vecinii. si scuze ca am fost asa de nepoliticos.
Grizzly
Postat pe 17 Mai 2008 18:12
he he.. :)) am ,, descoperit ,, azi ca el are ceva probleme de erectie..dar la 33 de ani????? din ce cauza poate fii?? Ea mi-a spus ca crede ca lui ii lipseste dorinta sexuala si ca pune asta pe baza stresului.. pt ca e sigura ca o iubeste. DARRRR.. zice ca a mai aflat de la cunostinte comune ca el a mai avut aceeasi problema si in relatii anterioare..HM.. deci? Sa treaca la pastile de la varsta asta? Si mai tarziu ce-o sa faca????
oana81
Postat pe 17 Mai 2008 23:29
oana exista si in romania cabinete medicale de psihoterapie a persoanelor cu probleme sexuale in cuplu si multe altele........deci cind vrei sa faci ceva incerci la nesfirsit doar ca ea se vede clar ca toate astea au obosito si nu mai vrea.doar ca nu are curaj sa faca pasul si i-i este frica de neprevazut.iar un om cu probleme de erectie avea probleme mereu nu dupa casatorie.deci adevarul este undeva la mijloc.......... oricum se chinuie unul pe altul cind ar putea separat sa fie fericiti.

Postat pe 18 Mai 2008 00:32
off..e chiar complicata situatia, acum ca stiu si eu mai exact despre ce e vb..daca il paraseste el poate se simte tradat pt ca indirect nu e vina lui ca are acele probleme.. dar nici eu nu vad salvare la asta. Separat probabil ar fi numai ea fericita pt ca el..slabe sanse. Se va lovi de problema asta toata viata, cu toate femeile. France..tu daca te-ai lovi de aceste lucruri cu sotul tau, ce ai face?
oana81
Postat pe 18 Mai 2008 01:03
eu am alte conceptii.cind doi oameni se casatoresc o fac si la bine si la rau iar daca vreodata as intimpina astfel de probleme nu l-as parasi deoarece eu i-mi iubesc sotul mai mult decit orice.as incerca sa rezolvam impreuna probema din punct de vedere medical si chiar sa zicem prin absurd nu am reusi sentimentele mele sint mai puternice decit instinctele.daca doamne fereste ma operez de ceva si raman mutilata el trebuie sa ma paraseasca????dar ti-am spus depinde totul de la cuplu la cuplu si de la persoana la persoana.

Postat pe 18 Mai 2008 09:54
oana81 .prietena ta nu are (cencernet)sai spui sa intre si ea pe forum.in relatia asta este vina ambilor 50/50 nimeni nu are curajul sa recunoasca
Grizzly
Postat pe 18 Mai 2008 19:43

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
EU INCAP 10 De la: deep_silence 15 Septembrie 2010 23:48
Buna.... 9 De la: Angel_lost 27 Martie 2009 00:10
Am nevoie de ajutor 7 De la: kudika_22320 15 Aprilie 2013 19:27
Am o colega care vb in engl cu prietenul ei, desi el e roman 11 De la: kudika067504 16 Martie 2010 23:00
amicitie sau dragoste platonica? 7 De la: raluca007 14 Iunie 2010 17:58