Setari Cookie-uri

HPV 18

Buna,
urmaresc de mult timp acest subiect.
Sotul meu a contacta HPV-ul cu multi ani urma. a fost cauterizat de 3 ori, tratament cu Podofilina, Wartec.... si degeaba. Ii dispareau dintr-un loc si ii apareau in altul mult mai multi.
Mie nu mi-au aparut condiloame dar bineinteles am si eu HPV. Sunt putin cam speriata deoarece acum 6 luni am fost operata de histerectomie subtotala (mi s-a scos uterul) si nu as renunta si la colul uterin.
EXISTA tratament pentru HPV sau nu?
Stiti vre-un specialist bun in Cluj?
vmutnean
Postat pe 14 Februarie 2009 23:19
As vrea si u niste nume de doctori ginecologi buni din bucuresti te rog mult.Ca fiecare are pareri pro si contra despre fiecare, dar vad ca tu esti f corect informat.Ms anticipat.
crzslvy
Postat pe 9 Martie 2009 15:35
De la: Tyriel, la data 2009-01-22 14:03:35Buna Nykk,

M-am hotarat sa iti raspund deoarece si prietena mea are hpv, insa o tulpina diferita si pt ca am vazut raspunsurile de pe forum care sunt ... sub orice critica ... si imi pare rau sa vad ca femeile nu prea cunosc acest subiect chiar daca este unul dintre cele mai raspanditi virusi.
In primul rand, trebuie sa stiti(tu si sora ta) faptul ca hpv nu se transmite doar pe cale sexuala ci poate fi primit si prin toalete insalubre, cabinete medicale prost dezinfectate, etc... Mai mult, "receptivitatea" organismului fata de virus este direct legata de sistemul imunitar propriu, care, din pacate, in ziua de azi este din ce in ce mai slabit din cauza poluarii excesive, a dietelor neechilibrate, a felului de viata foarte obositor si stresant, si nu in ultimul rand din cauza tuturor tratamentelor medicale ce presupun tot felul de pastile, antibiotice, etc...
Ce este de facut? Presupun ca daca a fost diagnosticata cu tulpina 18, sora ta a trecut prin toate analizele si testele si de aceea este inutil sa mai luam in discutie aceste aspecte. Dupa diagnosticare, medicul trebuie sa stabileasca daca virusul s-a localizat in vreo parte a organismului sau nu. Practic, aceasta localizare este primul pas catre inceputul dezvoltarii cancerigene a hpv-ului. In cazul in care nu s-a localizat se poate opta pentru un tratament medicamentos care presupune cresterea imunitatii organismului, stabilirea unei diete echilibrate si nu in ultimul rand tratarea virusului. Medicamentul folosit pentru imunitate se numeste Isoprinosin si poate fi gasit in farmacii. Este destul de scump si trebuie luat pe o perioada lunga de timp. Pentru tratarea virusului se aplica o crema acidda numita "Aldara". Din pacate, aceasta crema nu se gaseste in Romania, insa poate fi luata din UE sau Statele Unite in baza retetei eliberata de medic si cost ~121 euro. Crema trebuie aplicata local, de catre doctor. Tratamentul dureaza cateva luni, insa nu garanteaza ca virusul va disparea. Totusi, nu sunt putine cazurile in care sistemul imunitar al organismului, ajutat de medicatie si de un stil de vioata echilibrat, sa reuseasca sa distruga virusul. De aceea, se recomanda ca pe toata durata tratamentului, sora ta sa mearga la controale regulate pt a monitoriza indeaproape evolutia. In cazul in care dispare, trebuie sa faca imediat vaccinul, iar apoi totul e terminat.
In cazul in care virusul este localizat, trebuie fecuta o Rezectie(operatie cu laser, putin invadatoare)prin care se taie parte de tresut afectat. Dupa operatie, se urmeaza un tratament de prevenire a reaparitiei, iar mai apoi se ia vaccinul.

La fel de important este si partenerul ei. Si el trebuie sa faca o analiza numita "peniscopie" prin care afla daca are si el hpv. Nu este dureros deloc, ci doar ... mai deranjant pentru barbat. Practic, se introduce in penis o camera minuscula prin care se vede daca acesta are leziuni. Daca are, inseamna ca exista hpv la el si atunci se recolteaza probe pentru a se determina tulpina. Din pacate, acest ultim test nu este unul foarte exact. Oricum, dupa vaccinare, chiar daca partenerul are hpv, ei vor putea avea copii fara ca sora ta sa fie din nou infectata.

Cam asta este despre hpv in cateva cuvinte, sper sa va fie de ajutor si cel mai important lucru este sa folositi prezervativ pentru a evita situatii de acest gen si daca nu vreti prezervativ, sa va duceti partenerul la un control pentru a sti de la bun inceput ce aveti de facut. Va doresc sa treceti peste asta cat mai usor si sa stiti ca nu e ceva pentru care sa "disperati", insa trebuie tinut din scurt si trebuie monitorizat tot timpul.

daca mai ai nevoie de alte info(doctori, nr. de tel, etc ...), raspunde-mi pe forum si am sa va indrum catre doctorii care ne-au ajutat si pe noi.




As vrea si eu nume de ginecologi buni din bucuresti t rog mult.ms anticipat
crzslvy
Postat pe 9 Martie 2009 15:36
buna,

am si eu o intrebare:am facut testul papanicolau de mai multe ori(de la prima nastere am o rana pe col) si rezultatul nu era de speriat.Ma incadram in limite normale.Acum l-am repetat si concluzia este ca trebuie sa fac colposcopia.Din aceasta cauza sunt foarte speriata.Pana sa fac ultimul test am mai avut o nastere si probabil ca sistemul meu imunitar este la pamant.De psihic, ce sa mai zic.Toate testele au fost facute la clinica micomi care am inteles ca e foarte buna.Acum colposcopia o voi face tot acolo si voiam sa intreb daca stie cineva cat costa , ce presupune si unde se afla clinica( eu sunt din Pitesti, recoltarile la Pitesti le-am facut si au fost trimise la Bucuresti)

Multumesc,
Steluta
stelutamonica
Postat pe 29 Mai 2009 11:57
De la: stelutamonica, la data 2009-05-29 11:57:21buna,

am si eu o intrebare:am facut testul papanicolau de mai multe ori(de la prima nastere am o rana pe col) si rezultatul nu era de speriat.Ma incadram in limite normale.Acum l-am repetat si concluzia este ca trebuie sa fac colposcopia.Din aceasta cauza sunt foarte speriata.Pana sa fac ultimul test am mai avut o nastere si probabil ca sistemul meu imunitar este la pamant.De psihic, ce sa mai zic.Toate testele au fost facute la clinica micomi care am inteles ca e foarte buna.Acum colposcopia o voi face tot acolo si voiam sa intreb daca stie cineva cat costa , ce presupune si unde se afla clinica( eu sunt din Pitesti, recoltarile la Pitesti le-am facut si au fost trimise la Bucuresti)

Multumesc,
Steluta
steluta,ia informeaza-te tu despre TRANSFER FACTOR PLUS...este un ecelent imunostimulator cu ingrediente naturale.Poate stimula activitatea sistemului imunitar cu pana la 437% !!!...uite aici cateva site-uri unde se vorbeste despre TRANSFER FACTOR in combaterea HPV:
http://www.google.com/search?client=opera&rls=en&q=transfer+factor+HPV&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8
silviu_m74
Postat pe 30 Mai 2009 23:14
va rog din suflet sa-mi spuneti si mie care este modul de tratare a HPV, despre ce tratament vorbiti, pentru ca eu am fost la diversi doctoti si nu mi-au dat nimic de luat nici un tratament, pur si simplu au spus sa astept sa vedem daca il elimina corpul singur, eventual sa lucrez la imunitate cu echinaceea, mie sincer mi se pare absurd sa stau degeaba si sa astept ce? cand stiu ca il am, cum pot lupta cu el, ce fel de tratamet sa urmenz? eventual dati-mi va rog numele unui medic competent care sa stie despre ce vorbesc
ada2185
Postat pe 1 Iunie 2009 12:01
De la: ada2185, la data 2009-06-01 12:01:06va rog din suflet sa-mi spuneti si mie care este modul de tratare a HPV, despre ce tratament vorbiti, pentru ca eu am fost la diversi doctoti si nu mi-au dat nimic de luat nici un tratament, pur si simplu au spus sa astept sa vedem daca il elimina corpul singur, eventual sa lucrez la imunitate cu echinaceea, mie sincer mi se pare absurd sa stau degeaba si sa astept ce? cand stiu ca il am, cum pot lupta cu el, ce fel de tratamet sa urmenz? eventual dati-mi va rog numele unui medic competent care sa stie despre ce vorbesc[/quoace

desi ai aceste radacini in organism nu inseamna ca automat ai cancer sau ca vei avea....ci sunt radacini cu risc crescut de a avea acest cancer...trebuie sa iti repeti analiza ca nu se stie niciodata daca nu cumva s-a gresit...chiar daca se plateste atat de mult pt o astfel de analiza nu inseamna ca nu poate fi eronata. ai zis bine ca un factor important este cresterea imunitatii si controlul periodic la 6 luni. este o aberatie ceea ce scriu unii pe aici cu nu stiu ce scapi de ele....asa ca cel mai bine...evita stresul, mananca cat mai sanatos...si megi la controale periodice...eu am hpv iar acum m au depistat si cu o rana pe colul uterin asa ca mergi si la o colposcopie sa vezi ce ti spune la un control amanuntit. nu intra in panica! bafta multa si sa auzim de bine
alesandu
Postat pe 1 Iunie 2009 16:00
De la: ada2185, la data 2009-06-01 12:01:06va rog din suflet sa-mi spuneti si mie care este modul de tratare a HPV, despre ce tratament vorbiti, pentru ca eu am fost la diversi doctoti si nu mi-au dat nimic de luat nici un tratament, pur si simplu au spus sa astept sa vedem daca il elimina corpul singur, eventual sa lucrez la imunitate cu echinaceea, mie sincer mi se pare absurd sa stau degeaba si sa astept ce? cand stiu ca il am, cum pot lupta cu el, ce fel de tratamet sa urmenz? eventual dati-mi va rog numele unui medic competent care sa stie despre ce vorbesc
ada,informeaza-te despre TRANSFER FACTOR PLUS.
uite aici cateva site-uri pe care poti vedea detalii:
http://www.google.com/search?client=opera&rls=en&q=transfer+factor+hpv&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8
sau poti cere la contact@4life-romania.ro
silviu_m74
Postat pe 2 Iunie 2009 21:49
Din nefericire, o foarte mare parte dintre femei au virusul HPV, multe nestiind de el, fiind asimptomatic. Infectia cu ce fel de tip de HPV se face prin tipaj viral, care nu este gratuit sau compensat , acum vreo 2 ani era aproape 500 RON, dar pentru linistea nostra merita acest examen.

HPV genotipul 16 este cu risc mediu de a dezvolta o forma de cancer cervical. sora ta trebuie sa faca o colposcopie, si daca se descopera si o rana pe col probabil o sa i se faca si o conizatie ( o extirpare mica din colul uterin sub forma de con, cu baza la suprafata mucoasei). dar asta decide numai ginecologul. eu am avut in 2004 cu genotipul 53, si am urmat aceste proceduri, si s-a facut biopsie din bucata scoasa prin conizatie. Dupa asta am facut tip de 6 saptamani, de 2 ori pe saptamana, niste aplicatii locale cu Efudix ( un unguent cu o cantitate mica de citostatic 5 FU). De atunci am repetat examenul babes-papanicolau la Cantacuzino periodic, iar in august 2007 am nascut si 2 fetite superbe si perfect sanatoase. Am continuat si voi continua sa repet ex babes-papanicolau, care de la gr III este si sper sa ramana gr II.

Reomand cu mare caldura pe Dr Toader Oana de la Polizu, f bun medic, un om nemaipomenit, care imi este si ginecolog de mai mult de 7 ani. O puteti gasi si la cabinet particular, TOP MEDICAL, Stirbei Voda nr 69, si la Euroclinic, si la Polizu (dar aici este f ocupata).

Multa bafta si ma poti gasi pe e-mail patricia_petrus@yahoo.com daca mai ai nevoie de lamuriri.
icy_heart
Postat pe 11 Iulie 2009 19:39
scuze, genotipul 18, dar e in aceeasi clasa cu 16, 53 si multe altele
icy_heart
Postat pe 11 Iulie 2009 19:40
Buna!
am si eu o intrebare... vad ca scrieti foarte de aceste rani pe colul uterin....... exista simtome pt aceste rani, pana sa fie depistate simtea-ti ceva!? sangerari...dureri .... !? va multumesc .... legat de topicul prinncipal pot sa adaug ca dr meu ginecolog mi-a explicat k la pap nu se depisteaza virusul exact ci doar se spune dak este prezent .. apoi se face o testare mai aprofundata. :Legat de tratament . mi a spus k persoanele pana in 30 de ani, datorita sistemului imunitar bun, il pot elimina spontan, abia in cazul in care nu e asa se intervine medicamentos....iar legat de acel vaccin ea nu este foarte pro!
Va multumesc!
io2010
Postat pe 31 Iulie 2009 09:13
De la: io2010, la data 2009-07-31 09:13:51Buna!
am si eu o intrebare... vad ca scrieti foarte de aceste rani pe colul uterin....... exista simtome pt aceste rani, pana sa fie depistate simtea-ti ceva!? sangerari...dureri .... !? va multumesc .... legat de topicul prinncipal pot sa adaug ca dr meu ginecolog mi-a explicat k la pap nu se depisteaza virusul exact ci doar se spune dak este prezent .. apoi se face o testare mai aprofundata. :Legat de tratament . mi a spus k persoanele pana in 30 de ani, datorita sistemului imunitar bun, il pot elimina spontan, abia in cazul in care nu e asa se intervine medicamentos....iar legat de acel vaccin ea nu este foarte pro!
Va multumesc!
cine ti-a spus ca se poate elimina cu ajutorul sistemului imunitar are mare dreptate,trebuie felicitat !!! ideea este ca din cauza vietii cotidiene [pe care o ducem( alimentatie bogata in E-uri,stress,poluarea din mediul inconjurator s.a.m.d.) sistemul imunitar are de suferit si numai lucreaza la capacitate maxima !!! pentru a sustine eficienta sistemului imunitar se poate folosi TRANSFER FACTOR PLUS,un produs cu ingrediente naturale si fara niciun efect advers care poare asigura un plu de pana la 437% pentru activitatea sistemului imunitar !!!
silviu_m74
Postat pe 31 Iulie 2009 17:54
buna,ma scuzi daca deranjez,de unde ai luat efudix,ca eu nu gasesc in nici o farmacie... sau cumva avea medicul?multumesc..
kudika341720
Postat pe 18 Decembrie 2010 05:02
spuneti mi , va rog mult, virusul nu s a transmis si la copil?
lorryme
Postat pe 13 Ianuarie 2015 22:35

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ScOATERE TATUAJ 6 De la: blaa 30 Ianuarie 2010 21:32
sindromul migrenos 33 De la: 9 Iunie 2013 15:15
hernia de disc 1 De la: kudika003972 24 Martie 2009 11:50
Imunitate 16 De la: 1 Iulie 2013 13:12
Ajutor umanitar 1 De la: octavia123 18 Noiembrie 2009 22:23