Mai multe
De la: bianka__benet_helwa, la data 2009-07-26 15:08:40asalam aleikom ![]() 1.Sa rosteasca marturisirea de credinta in limba araba : " Eshedu en-la ilahe illa Allah we esh-hedu enne Muhammeden abduhu we resuluhu" ceea ce inseamna : Marturisesc ca nu exista alta divinitate in afara de Allah (Dumnezeu) si ca Muhammed este robul si trimisul Lui. Se recomanda ca acest lucru sa aiba loc la unul din centrele islamice in caz ca exista. Dupa marturisirea de credinta, cel sau cea care a rostit-o este considerat musulman devenid frate si egal cu toti ceilalti musulmani. 2. Se recomanda ca cel sau cea care a trecut la religia Islamica sa se imbaieze. 3. Cel sau cea care a primit religia Islamica are obligatii si drepturi asemenea fiecarui musulman. Obligatiile oricarui musulman dupa marturisirea credintei sunt: -Rugaciunea zilnica de cinci ori pe zi -Postul in luna Ramadan -Darea daniei.(in caz ca e bogat) -Pelerinajul la Casa lui Allah (in caz ca sunt posibilitati) Implinirea Rugaciunii zilnice este o cerinta de baza a Islamului care nu poate fi delasata indiferent de situatie. Asadar cel care s-a facut musulman trebuie sa implineasca Rugaciunea din momentul marturisirii de credinta. In caz ca nu memoreaza rugile caracteristice Rugaciunii o poate implinii rostind in timplul acesteia una din expresiile urmatoare: " Allahu Ekber", "Subhanallah", "Elhadulillah", "La ilahe illa Allah" cu conditia sa inceapa sa memorize rugile specifice Rugaciuni. In caz ca nu are cunostinte in ceea ce priveste efectuarea obligatiilor musulmanului trebuie sa contacteze un musulman care sa-l invete, iar daca acest lucru nu este posibil trebuie sa se documenteze pe cont propriu (din carti, internet, centre islamice). iar pentru toti prietenii si toate prietenele las cafelosul si turma de pupici ( plagiatura )
|
||
|
roscatika23 Postat pe 27 Iulie 2009 05:07 |
||
|---|---|---|
Gunaydin kizlar....sabah el kher ya banat...'neatza gagici Dragele mele haideti sa nu mai dam apa la moara anumitor persoane, mai ales ca nu avem de ce sa dam explicatii nimanui..aduceti-va aminte ca au mai fost astfel de cazuri si am stabilit la momentul respectiv sa nu mai lasam pe nimeni sa ne tulbure linistea in cafenea..atata vreme cat persoana este ignorata si noi ne vedem de ale noastre in continuare, astfel de discutii nu o sa-si mai aiba rostul...asa ca va rog frumos, haideti sa nu mai bagam in seama tot felul de persoane pentru ca nu facem altceva decat sa ne pierdem vremea...ok? Va pupacesc si va astept la cafelos
|
||
|
jadore_dior Postat pe 27 Iulie 2009 09:32 |
||
iti multumesc pentru raspuns..as mai vrea sa stiu daca un arab musulman isi poate schimba religia ??si daca se poate casatori cu o fata ortodoxa??vam pupat
|
||
|
|
||
|
bianka__benet_helwa Postat pe 27 Iulie 2009 14:38 |
||
De la: jadore_dior, la data 2009-07-27 09:32:57Gunaydin kizlar....sabah el kher ya banat...'neatza gagici
|
||
|
roscatika23 Postat pe 27 Iulie 2009 14:45 |
||
De la: bianka__benet_helwa, la data 2009-07-27 14:38:29iti multumesc pentru raspuns..as mai vrea sa stiu daca un arab musulman isi poate schimba religia ??si daca se poate casatori cu o fata ortodoxa??vam pupat oricine isi poate schimba religia.te referi la cununia religioasa??la cununia civila nu veti avea probleme.dar la cea religioasa o sa aveti.asta depinde de preotul ce va va cununa.daca mai astepti 1 an iti voi raspunde si la intrebarea legata de cununia religioasa
|
||
|
roscatika23 Postat pe 27 Iulie 2009 14:57 |
||
|
buna si eu noua pe aici |
||
|
kudika055081 Postat pe 27 Iulie 2009 16:21 |
||
buna si eu noua pe aici
|
||
|
kudika055081 Postat pe 27 Iulie 2009 16:22 |
||
|
buna vreau sa vb cu cineva care sa ma poata indruma |
||
|
kudika055081 Postat pe 27 Iulie 2009 16:25 |
||
|
Salutare kizlar.................. ma bucur sa va vad din nou bine si frumoase.......... Si asa cum a zis zuzi a mea, nu are rost sa dam apa la moara nimanui......nu priveste pe nimeni cum traim, in ce credem si de ce ne-am schimbat religia............... este problema noastra strict personala.................. Oricum stiti cum se zice ,: fiecare padure cu uscaturile ei si trebuie sa le vedem pe ale noastre inainte de a judeca pe altii.... Va las o turma de pupicei dragelor cu multa dragoste ...................
|
||
|
sun_shine Postat pe 27 Iulie 2009 20:28 |
||
De la: voicu_monica2001, la data 2009-07-27 20:28:28Salutare kizlar..................: sml-confused0006: Ai dreptate, cam prea multe uscaturi, o sa mai curatim din ele !
|
||
|
tinel Postat pe 28 Iulie 2009 09:26 |
||
De la: roscatika23, la data 2009-07-27 04:13:03De la: tinel, la data 2009-07-26 21:21:00De la: bianka__benet_helwa, la data 2009-07-26 15:08:40asalam aleikom Poate la treizeci si ceva de ani , sa fiu si tataie, sau sa gandesc ca un tataie .Roskatika23, cum se face ca in alt topic multumeai lui Dumnezeu ca nu esti musulmana, si acum doresti asa ceva ? vezi ce usor poti sa cazi in capcana ? Eu nu am nimc cu reliigia musulmana , cu coranul , Dumnezeu si Alah este una si aceeasi forta [persoana, daca vrei ] ! cred in Isus,dar iL deformeaza altfel, eu ma refer ca ei au ritualuri stricte, incepand de la comportamentul lor ,felul cum te rogi,felul cum te porti in casa si lume, fara distractie si alte placeri si imbracamintea , pe care un crestin nu le are .!Ma intrebi de unde stiu ? pai eu traiesc aici cu ei ,ii vad , ne salutam pe strada , cunosc multe din obiceiurile lor . ! Ei nu dau pomeni la nimeni dintre crestini ,se ajuta numai intre ei. nu confunda pomana cu angajarea la patron,un patron nu se uita la nationalitate, poti sa fii si ungur , tigan etc, conteaza sa castige bani. P.S. -sunt si patroni romani care au angajati turcI.Roscatika, cunosc mai bine ca tine despre ei, la ei in functie de cat e de bogat musulmanul are voie sa tina cu cununie religioasa maxim patru neveste,[ cei mai bogati ]! Eu am o verisoara care e in harem ca s-a maritat cu un bogat patron turc. Nevestele , nu au voie sa se certe intre ele, si-l considera pe sot ca stapan., nu conteaza in care pat doarme stapanul in noaptea respectiva . Tu poti sa stai linistita cand sti ca omul pe care-l iubesti e cu alta nevasta in pat ? si trebuie sa-ti astepti randul ? Nu conteaza ce spun eu, ca eu am familia mea , tu gandeste-te bine , bine si mai consulta-te cu altii apropiati tie !
|
||
|
tinel Postat pe 28 Iulie 2009 10:02 |
||
De la: Rania7, la data 2009-07-26 00:08:35Asalam aleikomr Rania7 , nu invat pe nimeni ce sa faca, am spus ca si eu am o verisoara fosta crestina , care acum e musulmana, .Ma intreb daca ai fost inainte crestina , mai ales daca ai citit , cunoscut Biblia.? Intreb asta pentru ca vrei dovezi probiblie . Am citit foarte atent paralela care ai postat-o intre cele doua religii. Sa fim intelesi, eu respect Coranul si religia asta, Pai sa zicem; Dumnezeu si Alah, sunt una si aceeasi forta cereasca , [ persoana ,ca sa intelegi ] ; cum iti explici ca la voi, El admite haremul, si la noi nu ? Apoi spui ca Isus nu e fiul lui Dumnezeu, cum explici ca Arhanghelul Gavril a anuntat-o pe Maria ca o sa aiba un copil de fecioara ? Ce fecioara naste ? Cand spui"fiul lui Dumnezeu, nu inseamna ca s-a culcat cu El ! - s-a nascut prin puterea Lui.! care pamantean poate invia un mort sau sa invieze El? In secolul trecut s-au descoperit niste documente , sunt la biblioteca Vatican in care sotia lui Pilat , ii scria unei prietene la Roma despre Isus si puterile lui, cum a inviat morti , cum a vindecat bolnavi, si cum a inviat El insusi, Daca era pamantean ar fi putut asa ceva . ? Spui de rastignit, cum se face ca Imparatul Constantin si mama sa au gasit bucata din cruce ? Da Rania , Isus a fost rastignit pentru pacatele lumii,[la cererea lui Dumnezeu,ca El stia ca va invia .] nu pacatul lui Adam,ci a celor care traiau in momentul acela, nu trecut sau viitor. Isus nu avea nici un pacat,de aceea I se spunea miel,Botezul nu inseamna spalare de pacate, ci ca sa nu fi atins de satan. Spui ca la musulmani nu se ataca frate pe frate, ca se ajuta intre ei, asa e,dar in lume au mai lasat si urme de razboaie. Pe tema asta , putem discuta 10 topicuri la rand, si pot sa-ti aduc multe argumente despre religie, nicio data , biblia nu condamna coranul sau invers cum ai inceput sa arati >!Asa ca .....daca mai vrei discutii pe tema asta, ....!
|
||
|
tinel Postat pe 28 Iulie 2009 19:48 |
||
De la: tinel, la data 2009-07-28 10:02:24De la: roscatika23, la data 2009-07-27 04:13:03De la: tinel, la data 2009-07-26 21:21:00De la: bianka__benet_helwa, la data 2009-07-26 15:08:40asalam aleikom vreau sa-mi dovedesti cand spui ca multumeam lui dumnezeu ca sunt crestina...eu NİCİODATA nu am multumit lui dumnezeu ca nu sunt musulmanca.pentru ca eu iubesc ambele religii...comportamentul si imbracamintea care o au ei ar trebui sa fie si a noastra(asta daca ne luam dupa biblie).tu ai spus bine ca traiesti acolo cu ei si İİ VEZİ dar eu am de a face cu ei,eu avand multi prieteni turci care locuiesc la noi in tara(cel mai mult cunosc in constanta si bucuresti),am ff multi prieteni din turcia(prietenul meu de asemenea este din turcia) asa ca nu cred ca ii cunosti mai bine ca mine.da,ai dreptate.teoretic pot avea pana la 4 sotii dar 80% nu mai respecta aceasta teorie.tata socru nu e fffff bogat dar e instarit.cum se face ca are doar o nevasta?adica pe soacra mea?eu cu prietenul meu am discutat despre acest aspect si mi-a spus ca el nu vrea 2-3 neveste ci doar una.si crede-ma ca nu sunt atat de proasta cum ma crezi caci eu am facut contract cu el..ca sa previn acest lucru.si a fost de acord.dumitale ti se pare normal ca o fata sa vina beata acasa,sau sa se destrabaleze?ei nu accepta astfel de comportament..prietenul meu desi are aproape 27 de ani daca la maxim 12 noaptea nu este acasa tatal lui il da afara din casa.dar stai linistit ca nu toti sunt la fel.si la ei este la fel ca la noi.depinde de fiecare.am mai spus si repet:pana nu sunt 100% convinsa ca islamul este religia care este mai aproape de dumnezeu nu voi face nimic gresit.
|
||
|
roscatika23 Postat pe 28 Iulie 2009 22:32 |
||
De la: voicu_monica2001, la data 2009-07-27 20:28:28Salutare kizlar.................. merhaba,monica.Beni tinel ancak bu kadar ºık olan kızgınım.ooofff,gata am incheiat si eu pledoaria mea.. te pup pe tine dar si pe ceilalti prieteni,va las cafelosul si ......am mai vrut sa spun ceva si am uitat
|
||
|
roscatika23 Postat pe 28 Iulie 2009 22:50 |
||
De la: kudika055081, la data 2009-07-27 16:25:50buna vreau sa vb cu cineva care sa ma poata indruma buna.in ce sens sa te indrume??daca vrei sa stii ceva intreaba si te vom ajuta cu placere.. |
||
|
roscatika23 Postat pe 28 Iulie 2009 22:54 |
||
| buna fetelor,urmaresc topicul asta,mi se pare interesant,si m-am hotarat sa scriu.as vrea sa pun cateva intrebari lu roskatika,caci unele povestiri parca se cam bat cap in cap...cum a facut contractul daca e prietenul tau,caci nu se poate asta,si daca erati casatoriti de ce il numesti prietenul tau?inca doarme la tatal lui??si fetelor,islamul nu il acceptati cum vreti voi pe bucati,daca chiar sunteti musulmane,trebuie sa acceptati ce scrie in koran. | ||
|
kudika037011 Postat pe 29 Iulie 2009 14:39 |
||
| si mai am de adaugat,ca eu personal nu cred ca sunteti cu adevarat musulmane..de ce crted asta..pentru ca niste femei cu frica lui allah,nu sunt atat de rele,ele sunt pioase,si vorbesc calm cu fiecare persoana chiar daca se afla intr-o dezbatere..ceea ce lucrul asta l-am vazut numai la cateva persoane.... | ||
|
kudika037011 Postat pe 29 Iulie 2009 14:42 |
||
|
De la: tinel, la data 2009-07-26 21:21:00 De la: bianka__benet_helwa, la data 2009-07-26 15:08:40 asalam aleikom as vrea sa stiu ce trebuie sa faca o fata pentru asi schimba religia,pentru a fi islamica.. stiu si eu cate ceva de aceasta religie,de asemenea stiu cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le faci: 1)sa crezi in Allah si in profetul sau Muhamed 2)este o religie monoteista(sau nush cum se zice) 3)sa dai pomana la saraci 4)sa mergi macar o data in viata de peregrinaj la Mecca 5)sa iti faci rugaciunea de 5 ori pe zi si am citit undeva k trebuie sa pronunti urmatoarele cuvinte: « Ash Hadu An la Ilaha Il-la Allah » « wa Ash Hadu Anna Muhammadan Abduhu wa rasuluhu. » prin pronuntarea acestor cuvinte esti deja islamica sau mai trebuie sa faci altceva??? astept raspuns..salutare tuturor Stai cuminte BianKa ! gandeste-de 10 0ri pana a face prostia asta . - ai fost botezata in crestinism, parintii , stramosii tai s-au botezat , cununat in crestinism.Nu-l mai vrei pe Dumnezeu ? Unde ai vazut ca musulmanii dau de pomana sau macar ajuta pe cei saraci !-nicio data ei nu fac asa ceva ! vrei sa ajungi piesa de harem ? sau daca nu mai corespunzi , vanduta ca sclava ? sa nu regreti mai tarziu, mai consulta-te cu cei apropiati tie, nu observi ca ei cauta sa atraga cat mai multi la ei ? tataie esti de groaza...pe cat esti de batran pe atat esti de prost...eu nu sunt inca musulmanca,deci sunt crestina dar vreau ca inainte sa imbratisez aceasta religie sa ma documentez...ca nu pe urma sa-mi para rau...deci am inceput sa citesc din nou biblia(atat vechiul testament cat si noul testament) dar si coranul si alte carti legate de islam...dumneata zici ca musulmanii nu dau de pomana???dar trebuie sa cheme presa sau televiziunea cand fac asta??si crede-ma ca ei se ajuta unii pe altii..eu pana nu demult am avut patroni turci...eeee si de fiecare data cand un musulman sau musulmanca venea sa intrebe daca nu cumva au de munca ori ii angaja ori ii indruma catre un patron turc care avea nevoie de oameni...iar in bucuresti sunt vreo 2 sau 3 fundatii care ajuta copiii musulmani...asa ca daca nu stii nu mai comenta fara rost.. inainte sa te bagi intr-un subiect fii documentat....cat despre harem,e total gresit...din cunostintele mele musulmanii luau mai multe sotii pe vremea razboaielor cand ele ramaneau vaduve ,cu copii...dar timpurile au evoluat...nu neg,mai sunt cazuri dar rare...daca tu cunosti un musulman care are harem asta inseamna ca toti sunt la fel???crezi ca toti au bani sa intretina atatea femei??caci lor trebuie sa li se aplice acelasi tratament(adica ele sa fie egale in fata lui)...si ca sa ia a doua sotie,prima trebuie sa fie bolnava(nu racita ci sa aibe o boala grava..),stearpa....in alt caz acel barbat nu e un musulman corect si cu frica de Allah si nu aplica corect legile coranului...sunt multe lucruri...dar nu ma astept ca matale sa intelegi...si hai sa-ti spun ceva pe romaneste...in multe tari romanii sunt vazuti rau datorita furturilor si crimelor savarsite...acum oare toti romanii sunt la fel ca ei???asa si musulmanii...daca unii nu au frica de allh...sunt oare toti la fel???si exemple as putea sa-ti dau multe...asa ca nu mai vorbi daca nu stii mai multe despre aceasta religie...respect-o la fel cum ei respecta religia ta.. Poate la treizeci si ceva de ani , sa fiu si tataie, sau sa gandesc ca un tataie .Roskatika23, cum se face ca in alt topic multumeai lui Dumnezeu ca nu esti musulmana, si acum doresti asa ceva ? vezi ce usor poti sa cazi in capcana ? Eu nu am nimc cu reliigia musulmana , cu coranul , Dumnezeu si Alah este una si aceeasi forta [persoana, daca vrei ] ! cred in Isus,dar iL deformeaza altfel, eu ma refer ca ei au ritualuri stricte, incepand de la comportamentul lor ,felul cum te rogi,felul cum te porti in casa si lume, fara distractie si alte placeri si imbracamintea , pe care un crestin nu le are .!Ma intrebi de unde stiu ? pai eu traiesc aici cu ei ,ii vad , ne salutam pe strada , cunosc multe din obiceiurile lor . ! Ei nu dau pomeni la nimeni dintre crestini ,se ajuta numai intre ei. nu confunda pomana cu angajarea la patron,un patron nu se uita la nationalitate, poti sa fii si ungur , tigan etc, conteaza sa castige bani. P.S. -sunt si patroni romani care au angajati turcI.Roscatika, cunosc mai bine ca tine despre ei, la ei in functie de cat e de bogat musulmanul are voie sa tina cu cununie religioasa maxim patru neveste,[ cei mai bogati ]! Eu am o verisoara care e in harem ca s-a maritat cu un bogat patron turc. Nevestele , nu au voie sa se certe intre ele, si-l considera pe sot ca stapan., nu conteaza in care pat doarme stapanul in noaptea respectiva . Tu poti sa stai linistita cand sti ca omul pe care-l iubesti e cu alta nevasta in pat ? si trebuie sa-ti astepti randul ? Nu conteaza ce spun eu, ca eu am familia mea , tu gandeste-te bine , bine si mai consulta-te cu altii apropiati tie ! dar nici eu nu inteleg de ce se baga unii???unde va doare pe voi dak eu sau alta fata crestina ne schimbam religia...de cand trebuie sa va dam explicatie voua???? mai documentativa dak sunteti analfabeti si naveti habar,.,,,va pup pe toate..by
|
||
|
bianka__benet_helwa Postat pe 29 Iulie 2009 16:45 |
||
De la: roscatika23, la data 2009-07-28 22:32:01De la: tinel, la data 2009-07-28 10:02:24De la: roscatika23, la data 2009-07-27 04:13:03De la: tinel, la data 2009-07-26 21:21:00De la: bianka__benet_helwa, la data 2009-07-26 15:08:40asalam aleikom Nu exagera, ca eu nu am spus si nu te cred proasta , iar cu turcii nu exagera, ca nu sunt usa de geamie, au si ei defectele lor , oohooo! , ca si crestinii. eu ma refer ca au duritate in ritualul religios., o sa te convingi mai tarziu,! Indiferent cu cine ai relatia , nu-ti parasi religia crestina , in care ai fost botezata. !
|
||
|
tinel Postat pe 29 Iulie 2009 18:42 |
||
De la: kudika037011, la data 2009-07-29 14:42:24si mai am de adaugat,ca eu personal nu cred ca sunteti cu adevarat musulmane..de ce crted asta..pentru ca niste femei cu frica lui allah,nu sunt atat de rele,ele sunt pioase,si vorbesc calm cu fiecare persoana chiar daca se afla intr-o dezbatere..ceea ce lucrul asta l-am vazut numai la cateva persoane....: Scuza-ma , dar la intrebarile astea bine puse,nu o sa primesti raspuns ,; de ce ? pentru ca nu au ce,le depaseste, sunt incuietoare . !
|
||
|
tinel Postat pe 29 Iulie 2009 18:48 |
||
| eu nu am nimik cu religia asta,doar ca unele si ma repet unele fete cad in capcana unor musulmani care nu respecta koranul.haideti sa fim seriosi,cati barbati musulmani respecta intocmai koranul?mai mult am vazut femei credincioase,dar barbati mai putin..si nu ca nu ar exista!dar sunt mai putini decat femeile.acuma eu am spus ca daca sunt musulmane,trebuie acceptata religia ca atare,si cu 4 sotii,si nu fac misto.acuma poate fetele vor veni sa arunce cu rosii in mine,dar vorbind la modul serios,acuma la varsta lor e normal sa fie indragostite,dar mai incolo unii barbati ar avea dreptul,sa isi mai ia alta.chiar daca ei va spun ca nu.asta am vazut eu,mai ales la cei credinciosi si bogati.sa stiti ca nu tot ce scrie in koran se si respecta.fiecare om are traditiile lui,si credeti- ma ca nu scriu asa numai sa va enervez pe voi,ci numai sa fiti cu bagare de seama.sunt si cazuri fericite,dar mai mult aud de cazuri in care sotia nr1 trebuie sa accepte alta femeie si e trista,din pacate.acuma poate nu realizati,dar imi aduc aminte de o cunostiinta care era in america casatorita cu un sirian,si avea un copil,iar barbatul ei mai vroia alta,deci de aia va spun ca ei vor alta din diverse motive nu cele mentionate in koran,iar respectiva era f trista,si pana la urma a fost de acord cu sotia cealalta ,deoarece sa gandit ca asta i-ar afecta imanul,caci ea era musulmana.ia fost si ii este inca f greu...voi nu stiti cum gandesc barbatii..inca nu stiti. | ||
|
kudika037011 Postat pe 29 Iulie 2009 20:43 |
||
|
Pt a fi musulmanca...trebuie sa te intalnesti cu un "preot"de-al lor care a sa iti povesteasca tot . in principiu sa te rogi de 5 ori pe zi , sa nu mananci porc, sa porti mandretea aia de broboada, sa nu iesi din casa neinsotit(poti iesi doar in companiia fratelui lui(a musulmanului), sau cu tatal, mai exact cu un barbat din familia lui, i-ati adio de la iesirile cu fetele la shoping sau la cafea, tre sa inveti Coranul, si multe altele ...pe scurt ...vei fi inchisa in globul de cristal Si app musulmanii dau de poamana , ca de nu ii batate nenea Alah:P |
||
|
tordana Postat pe 29 Iulie 2009 21:05 |
||
De la: kudika037011, la data 2009-07-29 20:43:48eu nu am nimik cu religia asta,doar ca unele si ma repet unele fete cad in capcana unor musulmani care nu respecta koranul.haideti sa fim seriosi,cati barbati musulmani respecta intocmai koranul?mai mult am vazut femei credincioase,dar barbati mai putin..si nu ca nu ar exista!dar sunt mai putini decat femeile.acuma eu am spus ca daca sunt musulmane,trebuie acceptata religia ca atare,si cu 4 sotii,si nu fac misto.acuma poate fetele vor veni sa arunce cu rosii in mine,dar vorbind la modul serios,acuma la varsta lor e normal sa fie indragostite,dar mai incolo unii barbati ar avea dreptul,sa isi mai ia alta.chiar daca ei va spun ca nu.asta am vazut eu,mai ales la cei credinciosi si bogati.sa stiti ca nu tot ce scrie in koran se si respecta.fiecare om are traditiile lui,si credeti- ma ca nu scriu asa numai sa va enervez pe voi,ci numai sa fiti cu bagare de seama.sunt si cazuri fericite,dar mai mult aud de cazuri in care sotia nr1 trebuie sa accepte alta femeie si e trista,din pacate.acuma poate nu realizati,dar imi aduc aminte de o cunostiinta care era in america casatorita cu un sirian,si avea un copil,iar barbatul ei mai vroia alta,deci de aia va spun ca ei vor alta din diverse motive nu cele mentionate in koran,iar respectiva era f trista,si pana la urma a fost de acord cu sotia cealalta ,deoarece sa gandit ca asta i-ar afecta imanul,caci ea era musulmana.ia fost si ii este inca f greu...voi nu stiti cum gandesc barbatii..inca nu stiti. Corect, sincer,ai perfecta dreptate . !
|
||
|
tinel Postat pe 29 Iulie 2009 21:13 |
||
De la: tordana, la data 2009-07-29 21:05:01Pt a fi musulmanca...trebuie sa te intalnesti cu un "preot"de-al lor care a sa iti povesteasca tot . : Asa este, corect , ai perfecta dreptate, ma bucur ca mai sunt si oameni care gandesc normal! sml-happy0065: |
||
|
tinel Postat pe 29 Iulie 2009 21:16 |
||
|
Pt a fi musulmanca...trebuie sa te intalnesti cu un "preot"de-al lor care a sa iti povesteasca tot . in principiu sa te rogi de 5 ori pe zi , sa nu mananci porc, sa porti mandretea aia de broboada, sa nu iesi din casa neinsotit(poti iesi doar in companiia fratelui lui(a musulmanului), sau cu tatal, mai exact cu un barbat din familia lui, i-ati adio de la iesirile cu fetele la shoping sau la cafea, tre sa inveti Coranul, si multe altele ...pe scurt ...vei fi inchisa in globul de cristal Si app musulmanii dau de poamana , ca de nu ii batate nenea Alah asta nu ar fi nimic..problema e ca trebuie sa fi supusa lui,ca altfel ori nu te ia de sotie,ori dupa ce te-a luat te bate,ori se casatoreste cu alta.dar de fapt fetele nu au nevoie de sfaturile noastre,ca sunt deja mari si au incredere in iubitii lor.dar fiind un subiect destul de discutat,exista pareri diferite |
||
|
kudika037011 Postat pe 29 Iulie 2009 23:26 |
||
| asta nu ar fi nimic..problema e ca trebuie sa fi supusa lui,ca altfel ori nu te ia de sotie,ori dupa ce te-a luat te bate,ori se casatoreste cu alta.dar de fapt fetele nu au nevoie de sfaturile noastre,ca sunt deja mari si au incredere in iubitii lor.dar fiind un subiect destul de discutat,exista pareri diferite | ||
|
kudika037011 Postat pe 29 Iulie 2009 23:27 |
||
|
asalam aleikom nu spun k am eu dreptate sau k nu aveti voi,dar sa fim sinceri..daca un arab musulman are mai multe sotii,asta inseamna k toti arabii musulmani,sau turci sau ceor fi tre sa aiba mai multe??de cand??' si mi se pare o prostie k daca esti musulmanca poti iesi dn casa cu fratele sotului sau cu tatal..da esti casatorita cu ei k sa iesi cu ei??E ABSURD RAU DE TOT..or exista cazuri dar astea nu inseamna k tre sa trecem toate prin ce trece o anumita persoana..si mai terminati odata cu nevestele..dak are bani,e super bogat poate isi ia..dar dak nu,,poi nu isi ia....iubirea se bazeaza pe incredere si respect,nu tre sa ne luam unu dupa altu ((,mai ales dupa aia care vb de rau acesta religie.))si sa nu iubim sau sa nu iubim anumite persoane cum ar fi arabii... si dak i sa intamplat ceva unei rude sau ceo fi nu inseamna k numa ceo patit ea o sa se intample cu toate fetele kare isi schimba religia.... nu mai scrieti prostii..k i sa intamplat lu matusa,,ba lu verisoara..si vedetiva de treaba voastra..nu va mai legati de o religie de care habar naveti..si nu mai criticati fara sa stiti va pupacesc pe toate..by |
||
|
bianka__benet_helwa Postat pe 30 Iulie 2009 01:08 |
||
De la: kudika037011, la data 2009-07-29 14:39:56buna fetelor,urmaresc topicul asta,mi se pare interesant,si m-am hotarat sa scriu.as vrea sa pun cateva intrebari lu roskatika,caci unele povestiri parca se cam bat cap in cap...cum a facut contractul daca e prietenul tau,caci nu se poate asta,si daca erati casatoriti de ce il numesti prietenul tau?inca doarme la tatal lui??si fetelor,islamul nu il acceptati cum vreti voi pe bucati,daca chiar sunteti musulmane,trebuie sa acceptati ce scrie in koran. sunt dispusa sa-ti raspund.noi deocamdata nu suntem casatoriti ci logoditi.si acel contract l-am facut la inceputul lui iulie cand ne-am logodit.si da el inca sta la parinti iar eu la ai mei.dupa ce ne casatorim ne mutam impreuna.eu nu sunt obligata sa port val sau sa ies doar insotita de un barbat din familia lui(ei de altfel este gelos pe fratele lui caci cat am fost la ei eu cu fratele lui si cu ai lui ramaneam acasa iar el trebuia sa se duca la servici-fratele era in concediu).eu nu stiu turca fff bine(nu stiu la fel de bine ca romana dar vorbesc cat de cat dar cu fratele lui vb in engleza).normal ca eu nu ieseam singura caci nu cunosteam....ori ieseam toti 5(eu,el fratele lui si prietena fratelui si sora mai mica),ori ieseam doar eu cu el,ori doar eu cu sora lui...dar niciodata nu am iesit cu tatal lui(doamne fereste ca nici nu as fi stiut ce sa vorbesc cu el fiind un om mai rece) sau doar eu cu cengiz(si asa s-a suparat odata ca ce tot vorbesc atat cu cengiz?).parintii lui pana la urma au acceptat ca sunt crestina(desi la inceput recunosc au fost ceva probleme si cu ai lui dar si cu ai mei).deci nu trebuie sa imi schimb religia,eu am voie sa mananc porc(in romania caci in turcia nu exista asa ceva..).eu nu am zis ca sunt musulmanca dar studiez cultura si religia lui.daca eu cred ca religia lui este ai aproape de duneeu o sa tre altfel raman la religia mea.alte intrebari?? |
||
|
roscatika23 Postat pe 30 Iulie 2009 01:58 |
||
acum trebuie sa las pupicii si cafelosul pentru toata lumea... ete si falfaielile.....(jadore nu ma acuza de plagiatura... )
|
||
|
roscatika23 Postat pe 30 Iulie 2009 02:49 |
||
De la: kudika037011, la data 2009-07-29 23:27:30asta nu ar fi nimic..problema e ca trebuie sa fi supusa lui,ca altfel ori nu te ia de sotie,ori dupa ce te-a luat te bate,ori se casatoreste cu alta.dar de fapt fetele nu au nevoie de sfaturile noastre,ca sunt deja mari si au incredere in iubitii lor.dar fiind un subiect destul de discutat,exista pareri diferite tare mult as vrea sa o vad si eu pe asta(adica sa fiu supusa lui).daca are dreptate normal ca eu voi fi de acord cu el dar daca greseste fii sigura ca va fi ca mine..
|
||
|
roscatika23 Postat pe 30 Iulie 2009 03:00 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| vand lentile de contact div nuante 40 ron albastru verde | 1 | De la: kudika004836 8 Aprilie 2010 13:33 |
| Luptam sa fim fericiti sau.... ? | 1 | De la: innyy 5 Februarie 2011 10:10 |
| Doriti instalatie de incalzire in pardoseala sau pe calorifere cu eficienta termica garantata si cost -confort redus ? | 3 | De la: copacelul 12 Mai 2009 10:15 |
|
|
||
| just married | 1 | De la: kika25 27 Septembrie 2009 23:21 |
| (((((((((((SFATURI((((((((( | 19 | De la: oonahabibi_yahoo_com 25 Martie 2009 10:15 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.