Setari Cookie-uri

Cafenea pentru fetele musulmane de pe forum

Mai stim noi pe cineva care va fi foarte fericita incepand de duminica
mahy33
Postat pe 11 Septembrie 2008 18:31
eu nu recunosc nimic

Postat pe 11 Septembrie 2008 18:32

Ce-ai gasit frumos mirositor? Eu colectionez lumanari, dar nu le folosesc, am o gramada de arome, culori si forme insa imi pare rau sa le aprind.
mahy33
Postat pe 11 Septembrie 2008 18:36
am luat betisoare parfumate vreo 3 chestii d-ale...vreo 5 uleiuri...2 saculeti si 7 lumanari

Postat pe 11 Septembrie 2008 18:39
Te pregatesti pentru weekend, am inteles...
mahy33
Postat pe 11 Septembrie 2008 18:41
da

Postat pe 11 Septembrie 2008 18:42
fetelor where are you????

Postat pe 11 Septembrie 2008 19:41

in pauza 'publicitara'
mahy33
Postat pe 11 Septembrie 2008 19:45
salutare...scumpele mele....vreau o ciocolata fierbinte cu caramel.....

Postat pe 11 Septembrie 2008 20:14
seara buna fetelor .eu vreau doar caramelu' ii las cleopatrei ciocolata
Malak
Postat pe 11 Septembrie 2008 20:15
Greseli de evitat in luna Ramadan:

Desi in Ramadan multi musulmani merg la moschee mai des decat o fac in mod obisnuit, exista si altii care continua sa o neglijeze si, cu atat mai mult, rugaciunea efectuata cu grupul;

O alta cale de compromitere serioasa a postului este barfa si raspandirea zvonurilor.

Profetul Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui !) a spus : „Daca ceea ce spui despre fratele tau este adevarat [si lui nu-i place sa auda aceste lucruri], inseamna ca l-ai barfit, iar daca nu este corect, l-ai ponegrit.” (relatat de Muslim)

De asemenea, Mesagerul lui Allah (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui !) a mai spus : „Cel care va raspandi zvonuri nu va gusta dulceata Paradisului !” (relatat de Bukhari si Muslim)

Din pacate, barfa a devenit indispensabila in viata de zi cu zi a musulmanilor romani, nu doar in luna Ramadan si se cristalizeaza unipolar in jurul acelora dintre noi care avem o situatie materiala sau familiala mai precare si suntem nevoiti sa solicitam ajutorul celorlalti musulmani.

Vorbirea vulgara si proastele maniere sunt, de asemenea, elemente care obstructioneaza postul.

Utilizarea acestui tip de comportament constituie o variabila pertinenta de contrazicere a invataturilor Islamului. Desigur, uneori aceasta maniera de a trata lucrurile survine ca urmare a unor interventii exterioare din partea altor persoane fie ne-musulmane, fie chiar musulmane. Rezolvarea, insa, consta in evitarea situatiilor de acest gen, asa cum ne-a invatat profetul Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui !), avertizand asupra faptului ca suntem in post.

„Postul este ca un scut, asadar cel care posteste trebuie sa evite vorbirea obscena si comportamentul ignorant. Daca cineva le utilizeaza sau incepe sa dea tonul luptei, [cel care posteste] sa spuna : „Tin post. Tin post” (relatat de Bukhari)

Lenevia si indiferenta

Unii musulmani au devenit atat de indiferenti fata de problemele comunitatii din care fac parte, incat vad in Ramadan scuza care li se potriveste ca o manusa. Putem spune ca, in acest context, comportamentul unora dintre noi atunci cand suntem solicitati in a participa la actiuni caritabile (ex. : acordarea de ajutoare materiale persoanelor cu posibilitati reduse din comunele si satele dobrogene, repararea geamiilor etc.) este in totala contradictie cu cel pe care il aveau primii musulmani drept-credinciosi care nu isi gaseau linistea sufleteasca pana nu munceau din greu, in special in luna Ramadan, fiind intr-o competitie continua chiar pentru apararea credintei.

Este necesar pentru noi toti sa fructificam oportunitatea unica pe care tocmai luna in care ne aflam ne-o ofera. Un musulman drept-credincios trebuie sa faca tot posibilul pentru a dobandi recompensele lui Allah Preainaltul din aceste zile, niciunul dintre noi netrebuind sa se considere destul de puternic pentru a mai trai pana la viitorul Ramadan.

Mancarea si bautura in exces

O parte a musulmanilor isi petrec noptile din Ramadan umplandu-si stomacul cu tot felul de mancare si bautura. Ei merg cu aceasta greseala pana acolo incat isi permit sa se sature cu delicate de care nu se bucurau nici chiar in celelalte perioade ale anului !

Ori, fara doar si poate, aceasta practica contrazice esenta Ramadanului, intelepciune sa in ceea ce priveste postul.

Profetul Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui !) a spus : „Omul nu umple niciun alt recipient mai mult decat o face cu propriul stomac. Iar pentru o persoana este suficient cat sa mannce pentru a-si tine spatele sau drept. Daca trebuie sa se mananca mai mult, [acea persoana] poate sa-si umple [stomacul] o treime cu mancare, o treime cu apa si o treime cu aer.”

Furia

Exista musulmani care cred ca daca sunt in perioada cand postesc au tot dreptul sa aiba un comportament agresiv si nociv. Ei permit furiei sa se manifeste in largul sau, sub aproape toate formele de exprimare, spunand cele mai nepotrivite cuvinte si facand cele mai reprobabile fapte.

O persoana care posteste trebuie sa-si infrumuseteze postul prin noblete si bune maniere.

Profetul Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui !) a spus : „Persoana puternica nu este aceea care poate sa-l culce pe celalalt la pamant, ci aceea care poate sa se controleze pe sine insasi cand este furioasa.”

Abandonarea postului fara niciun motiv

Intreruperea postului lunii Ramadan fara o motivatie puternica reprezinta un mare pacat, amorsarea acestuia inca din fasa reprezentand o practica raspandita in unele micro-comunitati din Dobrogea si nu numai.

O astfel de atentionare trebuie facuta si este importanta intrucat confera greutate empirica temei conform careia spatiul dobrogean, dincolo de valentele sale pozitive in ceea ce priveste modelul laudabil de convietuire intre diferitele religii majore ale tarii noastre, formeaza si mentine o imagine distorsionata a Islamului, substituit fiind practicilor si obiceiurilor preponderent crestinesti (ex. : consumul de bauturi alcoolice, participarea la petreceri precum cea organizata de catre chiar muftiul in functie cu ocazia Eid-ului etc.)

Folosirea de catre femei a parfumului inainte de a merge la moschee

Unele femei musulmane se parfumeaza pentru a merge noptile de Ramadan la moschee. Aceasta este o greseala, a carei dinamica se mentine si in afara lunii Ramadan.

Din pacate, la predica de vineri tinuta la diferitele moschei din Bucuresti si nu numai, se intampla lucruri care lasa loc atitudinilor partinitoare, o parte a femeilor musulmane avand cu totul alte preocupari in afara celor de a asculta cu atentie predica si de a pune o frana patimilor, cu scopul marturisit de a creste in piosenie.

Statul treaz pana noaptea tarziu

Si aceasta este o greseala curenta, specifica lunii Ramadan, dar si celorlalte perioade ale anului. Unii musulmani stau trezi, de cele mai multe ori pe Internet, si adorm aproape de rugaciunea Fajr. Iar altii merg la culcare chiar in apropiere de rugaciunile Zuhr sau ’Asr. Si daca se forteaza sa stea drepti si in cursul zilei pot suferi o oboseala dusa la extrem, ceea ce le diminueaza din performantele fizice si psihice.

Iar lucrurile sunt cu atat mai grave cu cat persoanele respective sunt si angajate, performantele lor avand de suferit.

Asemenea oameni trebuie sa fie constienti de binecuvantarile acestei luni pe care le pierd tocmai din cauza inconsecventei comportamentale a lor.

Postat pe 11 Septembrie 2008 20:26
Buna seara!
wehikaytak ehi yali...zay el malak we tamali
Haloo!Vreau si eu ceva bun si dulce!Sa-mi indulcesc ziua ,ca a fost tare amara,,,si inca mai este...Cam gol pe aici..De cand cu treaba nu mai stiu noutatile,,,,mi-a fost dor de voi,,,,ia un pupik de la mine

Postat pe 11 Septembrie 2008 20:28
Interesant, f interesant. Multumim Rania.
Buna seara the tunnel, cleo
mahy33
Postat pe 11 Septembrie 2008 20:31
Despre divortul in islam

Cântul 39 : Divorþul

Divorþul este mubah dar este de departe cel mai detestat
Dintre soluþiile pentru a rezolva problemele mariajului.
Divorþul poate fi wajib, mandub, makruh,
Haram sau mubah. Vã vom explica.
Divorþul este wajib atunci când soþul a jurat cã a recurs [la el],
ªi [soþii] nu au avut relaþii sexuale timp de patru luni
Una dupã alta sau cei doi arbitri desemnaþi pentru a tranºa,
ªi despre care am vorbit, au decis astfel.
Este mandub dacã el nu poate furniza ceea ce ea are nevoie.
Este makruh dacã nu existã motiv ca sã se recurgã la aceastã acþiune.
Este haram dacã ea e în perioadã de menstruaþie.
Este mubah dacã existã în mod continuu dispute.
Trei lucruri sunt esenþiale în religie
Pentru divorþ : cel care divorþeazã, divorþata,
ªi cuvintele utilizate care conþin literele Ta, Lam,
Qaf : « Tu eºti divorþatã ».
Dar omul trebuie s-o pronunþe o datã, sã aºtepte
Ca ea sã aibã menstruaþie, apoi sã-ºi redobândeascã starea de puritate.
El nu trebuie sã fi fãcut cumva dragoste cu ea
În starea de puritate în care a cerut divorþul.
ªi trebuie s-o trateze ca pe o soþie loialã,
ªi sã-i îndeplineascã nevoiel aºa cum se cuvine.
Pânã în prezent, cuvântul n-a fost spus decât o datã.
Divorþul este consumat atunci când e spus de trei ori
Atunci când ea este din nou purã, el poate s-o spunã din nou.
Astfel, zis de douã ori, el trebuie sã mai aºtepte
Pânã când ea are menstruaþie ºi redevine purã.
Dacã o spune din nou, a ajuns la numãrul trei.
Acum, divorþul este final, ei trebuie sã se separe.
Nu mai sunt soþi ºi nu se pot recãsãtori.
Ei nu pot sã facã nuntã din nou
Decât atunci când ea este divorþatã de unul sau de mai mulþi bãrbaþi.
Este singurul lucru care anuleazã numãrul divorþului.
Divorþul nu este un joc, trebuie sã numãraþi.
Numãrul divorþului nu se anuleazã cu timpul.
Înainte de a atinge [cifra] trei, bãrbatul poate spune femeii sale :
« M-am rãzgândit ºi te iau din nou de femeie. »
Apoi, ei fac tot ce le stã în putinþã ca sã trãiascã la fel ca înainte.
Dacã nu au avut loc aceste trei etape, ea este divorþatã,
Dar pot sã se recãsãtoreascã foarte repede, aºa cum se cuvine.
Totuºi, dacã ea este însãrcinatã, divorþul nu este final
Decât dupã naºterea copilului sau o sarcinã falsã.
Dacã el pronunþã formula de trei ori cu intenþie,
Cãsãtoria este anulatã. Dar este un mare rãu ºi o crimã.
Domnilor, nu o spuneþi niciodatã de trei ori la rând.
Veþi fi legaþi. ªi aþi putea sã vã schimbaþi pãrerea.
În religia noastrã, doar bãrbaþii o pronunþã.
O femeie o poate cere, dar fãrã s-o impunã
Dacã într-un contract de cãsãtorie nu s-a stipulat :
« Pot sã-mi pronunþ divorþul. Am dreptul. »
Dacã ea a stipulat, atunci spune : « Mã divorþez
O datã, de douã ori sau de trei ori. »
Dupã divorþ mama are dreptul sã creascã
Copiii ºi tatãl trebuie sã furnizeze o alocaþie –
Pentru bãieþi, pânã la vârsta pubertãþii,
ªi pentru fete, pânã la încheierea cãsãtoriei.
Dar dacã femeia se cãsãtoreºte cu un alt bãrbat,
Urmãtoarea persoanã responsabilã îi ia.
Dacã tatãl pleacã sã se instaleze în altã regiune,
κi poate lua copiii cu dânsul.
Dacã au un litigiu legat de lucrurile casei,
Un judecãtor tranºeazã pentru ei ºi stabileºte un act.
Dacã au probe referitoare la cumpãrare sau la proprietate,
Cazul este rezolvat, dacã nu, se impun reguli :
Lucrurile utilizate de femei sunt ale lor.
Cele care sunt utilizate de bãrbaþi, le revin acestora.
Cele utilizate de amândoi revin bãrbatului.
În toate cazurile ei sunt sub jurãmânt.
Femeile nu se pot recãsãtori decât dupã
Trei stãri de puritate consecutive actului divorþului.
O vãduvã nu se poate recãsãtori decât dupã o perioadã
De patru luni lunare ºi zece zile stabilite cum trebuie.
O femeie însãrcinatã nu se poate cãsãtori din nou
Decât dupã naºterea copilului sau o sarcinã falsã.
Dacã soþul unei femei a dispãrut, este cãutat.
Dar dacã banii pe care i-a lãsat soþiei s-au terminat,
Ea poate merge la judecãtor ºi cere divorþul.
Dacã soþul înnebuneºte sau se îmbolnãveºte de leprã
Judecãtorul poate decide ºi pronunþa divorþul.

Postat pe 11 Septembrie 2008 20:32
Bismillah / Basmallah

(lit. "În numele lui Allah")
Formula completã: Bismi-Allah al Rahmani al-Rahimi
["În numele lui Allah, Cel Milostiv, Îndurãtor"]

Formulã inauguralã a ritualului islamic pe care musulmanii o pronunþã înainte de a recita Coranul, de a intra într-o moschee pentru rugãciunea ritualã, de a începe sã mãnânce, de a jertfi un animal etc.
Orice acþiune profanã precedatã de basmallah este imediat sfinþitã. Nimic nu poate fi întreprins fãrã ea, din moment ce se referã în primul rând la Dumnezeu. Virtuþile sale se bazeazã pe faptul cã a fost "înscrisã pe flancul (corpul) lui Adam, pe aripa lui Gavriil, pe sigiliul lui Solomon si pe limba lui Iisus".

ªeicul maghrebian de la începutul secolului al XX-lea, Ahmed al-'Alawi, citeazã o spusã a Profetului (s.l.a.w.s.) conform cãreia: "Tot ceea ce este în Cãrþile Revelate se regãseºte în Coran, tot ceea ce este în Coran se gãseºte în Fatiha, tot ceea ce este în Fatiha se gãseºte în Bismi-Allah al Rahmani al-Rahimi". Coranul - trebuie amintit - conþine 114 sure (capitole) ºi 6219 versete.

Mai trebuie adãugat cã din punct de vedere simbolic, basmallah este în acelaºi timp adeziunea credinciosului la universul sãu imediat, apel la binecuvântarea divinã ºi cãutare a armonizãrii cu valorile sacre ale religiei.

Postat pe 11 Septembrie 2008 20:36
De la: Rannyya, la data 2008-09-11 20:36:51Bismillah / Basmallah

(lit. "În numele lui Allah")
Formula completã: Bismi-Allah al Rahmani al-Rahimi
["În numele lui Allah, Cel Milostiv, Îndurãtor"]

Formulã inauguralã a ritualului islamic pe care musulmanii o pronunþã înainte de a recita Coranul, de a intra într-o moschee pentru rugãciunea ritualã, de a începe sã mãnânce, de a jertfi un animal etc.
Orice acþiune profanã precedatã de basmallah este imediat sfinþitã. Nimic nu poate fi întreprins fãrã ea, din moment ce se referã în primul rând la Dumnezeu. Virtuþile sale se bazeazã pe faptul cã a fost "înscrisã pe flancul (corpul) lui Adam, pe aripa lui Gavriil, pe sigiliul lui Solomon si pe limba lui Iisus".

ªeicul maghrebian de la începutul secolului al XX-lea, Ahmed al-'Alawi, citeazã o spusã a Profetului (s.l.a.w.s.) conform cãreia: "Tot ceea ce este în Cãrþile Revelate se regãseºte în Coran, tot ceea ce este în Coran se gãseºte în Fatiha, tot ceea ce este în Fatiha se gãseºte în Bismi-Allah al Rahmani al-Rahimi". Coranul - trebuie amintit - conþine 114 sure (capitole) ºi 6219 versete.

Mai trebuie adãugat cã din punct de vedere simbolic, basmallah este în acelaºi timp adeziunea credinciosului la universul sãu imediat, apel la binecuvântarea divinã ºi cãutare a armonizãrii cu valorile sacre ale religiei.

Buna seara fetelor. Foarte interesant ce am citit Rannya, mai ales ca eu, nefiind musulmana nu stiu foarte multe despre religia si obiceiurile voastre. Multumim, asa aflam si noi mai multe despre voi si putem sa va cunoastem mai bine.
Si apropo de obiceiurile voastre, stiu ca la voi botezul nu este ca la ortodoxi. Stiu doar ca se spune o rugaciune copilului la ureche si i se deschide palma stanga, pentru a arata ca a venit fara nimic material pe pamant. Si tot palma stanga se arata celui care moare, pentru a arata ca asa cum a venit pe pamant, asa pleaca. Gresesc? Si ce se spune noului nascut la ureche si cine o face? Sper sa nu va deranjeze intrebarile mele.
Maktub_16
Postat pe 11 Septembrie 2008 20:56
Ranya mama ...dar te documentezi nu gluma!Bravo ..Muahhh habibelor.....Si cu ceva dulce nu ma serviti?Ca tot astept si nimic

Postat pe 11 Septembrie 2008 20:58
La ora asta "matinala" am reusit sa intru si eu pe net ... Doamne-doamne ce somn imi este! Si luni imi vin cica oameni la pus centrala termica ... Am un chef de MOR !!! Da' e mai bine asa decat cu tzurtzuri de gheatza la iarna
Din pacate nu merge cu nevasta lu' sefu-meo cu dopuri in urechi ... Ca si al meu sef vrea sa vorbeasca cu mine, si maisuna si telefonul ... problematic rau de tot! Da' lasa ca plec eu cat de curand din firma asta ... :D
catalinaOlo
Postat pe 11 Septembrie 2008 22:34
asalam aleikom am trecut sa va salut asa de dimineata si sa ofer cafeluta ceai tigari si ce mai vreti voi cat sa ajunga pana ma intorc dupa-amiaza enjoy it

Postat pe 12 Septembrie 2008 09:24
De la: Rannyya, la data 2008-09-12 09:24:06asalam aleikom am trecut sa va salut asa de dimineata si sa ofer cafeluta ceai tigari si ce mai vreti voi cat sa ajunga pana ma intorc dupa-amiaza enjoy it

Da da da...DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAa....Vreau tot.....ce ai scris mai sus, si un pat unde sa dorm vreo 5-6 ore...
Elena30
Postat pe 12 Septembrie 2008 09:27
arabusa nebuna mica ce ai facut tu cu arabusul de ti-e asa somn

Postat pe 12 Septembrie 2008 09:31
Buna dimineata fetelor.....Ceva sa ma indulceasca si pe mine?? Azi dimineata mi-a plecat ubitul....deja imi e dor de el....
sun_shine
Postat pe 12 Septembrie 2008 10:01
De la: CatalinaOlo, la data 2008-09-11 22:34:58La ora asta "matinala" am reusit sa intru si eu pe net ... Doamne-doamne ce somn imi este! Si luni imi vin cica oameni la pus centrala termica ... Am un chef de MOR !!! Da' e mai bine asa decat cu tzurtzuri de gheatza la iarna
Din pacate nu merge cu nevasta lu' sefu-meo cu dopuri in urechi ... Ca si al meu sef vrea sa vorbeasca cu mine, si maisuna si telefonul ... problematic rau de tot! Da' lasa ca plec eu cat de curand din firma asta ... :D

Mare pacat.....Dar un plasture ceva?? Alte idei fetelor ??
sun_shine
Postat pe 12 Septembrie 2008 10:02
te-ndulcesc eu monica,numai spune-mi cam ce-ai dori
Malak
Postat pe 12 Septembrie 2008 10:31
De la: Rannyya, la data 2008-09-12 09:31:06arabusa nebuna mica ce ai facut tu cu arabusul de ti-e asa somn

Am jucat biliard, de ce??? Pana tarziu, de aia imi e asa somn...
Elena30
Postat pe 12 Septembrie 2008 10:38
Buna dimineata!
Am mare nevoie de o cafea....
mahy33
Postat pe 12 Septembrie 2008 10:49
De la: mahy33, la data 2008-09-12 10:49:17Buna dimineata!
Am mare nevoie de o cafea....

O cana maaaaaaaaaaaareeee de cafea si pentru tine mahy...
Elena30
Postat pe 12 Septembrie 2008 10:53
musulmanitzelor...:> datzi si la mine o cafea ??
Sabrina_Nede
Postat pe 12 Septembrie 2008 10:54
arabusa
sabrina, daca vrei impartim cana mea maaaaaaaaaare, vrei si o ?
mahy33
Postat pe 12 Septembrie 2008 10:55
daca se poate un kent 8? :D
Sabrina_Nede
Postat pe 12 Septembrie 2008 10:56

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Cafeneaua lui Femeie_Sabina 281 De la: Pisoiu3 5 Martie 2010 09:04
Hipnoza 15 De la: miss_darine 26 Aprilie 2010 21:47
Nu le am in domeniu,help. 8 De la: valy90 1 Decembrie 2010 11:54
buna feetelor sunt noua pe aici si am si eu o intrbare 52 De la: cristinxxx 22 Iulie 2011 19:43
loc de intalnire 24 De la: oana84onutza 26 Ianuarie 2010 20:05