Mai multe
De la: Malak, la data 2008-10-06 12:32:11monica Mare figura mai esti, zau asa...Esti o dulcica...
|
||
|
sun_shine Postat pe 6 Octombrie 2008 12:38 |
||
|---|---|---|
De la: voicu_monca2001, la data 2008-10-06 12:38:22De la: Malak, la data 2008-10-06 12:32:11monica multam frumos esti o scumpa
|
||
|
Malak Postat pe 6 Octombrie 2008 12:43 |
||
HY!Am cam lipsit de aici,si v-am dus dorul...Am cateva zile proaste,,,bad luck in tot.si nu am dispozitie necesara de taclale .Oricum va pup dulce pe toate,o saptamana minunata!Si as vrea si eu cateva prajiturele,daca mai aveti.
|
||
|
|
||
|
Postat pe 6 Octombrie 2008 13:01 |
||
Maktub - sa te faci bine! Fetelor, sper sa aveti macar ce face la servici ... eu tocmai am terminat ce era de facut, si m-as da pe net, as citi chestii interesante ... da' nu pot, ca e nevasta sefului meu cu ochii pe mine ... oh joy ... Sau m-as duce acasa ...?
|
||
|
catalinaOlo Postat pe 6 Octombrie 2008 13:03 |
||
Am uitat sa va spun ... Am pus poze cu catzelul meu in album ... Daca aveti chef, uitati-va la rasfatatul casei!
|
||
|
catalinaOlo Postat pe 6 Octombrie 2008 13:05 |
||
clau, ma bucur sa te vad chiar daca numai "in trecere" catalina, e dragalas foc "rasfatatu' casei"
|
||
|
Malak Postat pe 6 Octombrie 2008 13:28 |
||
Mie imi place ziua de luni ...au inceput sa`mi placa toate zilele...Va pup pe toate fetelor..s-aveti o saptamana usoara...
|
||
|
Elena30 Postat pe 6 Octombrie 2008 13:44 |
||
|
buna iubitele mele am intrat doar ca sa va salut,am o gramada de treaba azi.. glitter-graphics.com |
||
|
matracucu Postat pe 6 Octombrie 2008 14:32 |
||
laura si mult spor in ceea ce ai de facut
|
||
|
Malak Postat pe 6 Octombrie 2008 14:41 |
||
|
ceva funny.... http://www.youtube.com/watch?v=b2H6TXkRR9M |
||
|
Elena30 Postat pe 6 Octombrie 2008 14:45 |
||
vin si eu cu ceva funny care m-a facut sa uit ca azi e luni |
||
|
Malak Postat pe 6 Octombrie 2008 15:00 |
||
De la: the_tunnel, la data 2008-10-06 13:01:44HY!Am cam lipsit de aici,si v-am dus dorul...Am cateva zile proaste,,,bad luck in tot.si nu am dispozitie necesara de taclale .Oricum va pup dulce pe toate,o saptamana minunata!Si as vrea si eu cateva prajiturele,daca mai aveti. Heiiiiiiiiiiii...Bine te-am gasit...Si sigur mai sunt prajiturele..Am facut pt toate lumea....De care doresti? Un ceiut, cafeluta ceva sau o ciocolata calda? Cam merge pe vremea asta....
|
||
|
sun_shine Postat pe 6 Octombrie 2008 15:59 |
||
De la: CatalinaOlo, la data 2008-10-06 13:03:30Maktub - sa te faci bine! Off draguta , tot n-ai gasit leac pt nevasta sefului........... Ce ziceti fetelor , o mana de ajutor??? Poate gasim o solutie sa o ajutam pe Cata.....
|
||
|
sun_shine Postat pe 6 Octombrie 2008 16:00 |
||
De la: Arabusa, la data 2008-10-06 13:44:21Mie imi place ziua de luni OOOOOOOOOOO cineva e in toane bune........... Imi spui si mie reteta??
|
||
|
sun_shine Postat pe 6 Octombrie 2008 16:02 |
||
|
arabusei i-a venit arabusu acasa si de aceea e asa fericita.... ce bine de ea,nu? sa o tii tot asa iubita.
|
||
|
matracucu Postat pe 6 Octombrie 2008 16:04 |
||
Acum e de inteles..... si eu ce indiscreta...sa fii fericita draguta..Si la toata lume la fel....Pupaceala fetelor, ca eu ma retrag.Gata am terminat programul...Ne vedem diseara, la o sueta??
|
||
|
sun_shine Postat pe 6 Octombrie 2008 16:10 |
||
monica,dar si tu esti bine azi,sau oare doar mi se pare....ca prea sari tare pe-acilea... |
||
|
matracucu Postat pe 6 Octombrie 2008 16:13 |
||
|
Asalam Aleikom Importanta familiei in Islam Allah Preaanaltul a conceput viata umana prin urmatoarele 4 faze: "O, voi oameni! Daca sunteti in indoiala cu privire la inviere, Noi doar v-am creat din tarana, apoi dintr-o picatura, apoi dintr-un cheag de sange (ca o lipitoare), apoi dintr-o bucata de carne, cu forma, dupa ce a fost fara forma (plasmuita si neplasmuita), pentru ca sa va aratam voua (puterea Noastra). Si Noi lasam sa salasluiasca in pantece ceea ce voim Noi pana la timp hotarat, apoi va scoatem pe voi ca prunci, pentru ca apoi sa ajungeti voi la varsta barbatiei." (Sura Al-Hajj:5). "El este Cel care v-a creat pe voi din tarana, apoi dintr-o picatura, apoi dintr-un cheag de sange. Apoi El va faceti sa iesiti copii mici, pentru ca apoi sa ajungeti la maturitate si apoi sa fiti batrani." (Sura Ghafir:67). "Noi l-am creat pe om dintr-o picatura de amestecuri, ca sa-l incercam si l-am facut pe el cu auz si cu vedere?" (Sura Al- 'Insan:2). "Noi l-am creat pe om din apa aleasa (venita) din lut./ Apoi l-am facut Noi o picatura intr-un loc sigur,/ Apoi am facut din picatura un cheag si am facut din cheag o bucata de carne si am facut din bucata de carne oase si am imbracat oasele cu carne. Apoi l-am scos la iveala ca o alta faptura. Binecuvantat fie Allah, Facatorul, Cel Bun!" (Sura Al-Mu'minun:12-14). Aceste referinte sunt date pentru o mai buna intelegere a cititorului. Nu vom discuta in acest articol despre prima faza a vietii, ci vom concentra discutia pe subiectul acestui articol, si anume locul familiei in Islam. Celelalte trei faze sunt, de asemenea descrise in mod separate de catre Allah Preaanaltul in diferite pasaje din Coran: "Allah este Cel care va creeaza pe voi in slabiciune, apoi dupa slabiciune va da putere, iar dupa putere da slabiciune si caruntete, caci Allah creaza ceea ce voieste." (Sura Ar-Rum:54). ALEGEREA PARTENERULUI Alegerea partenerului este cel mai critic sau poate cel mai greu pas pe care trebuie sa-l faca cineva pentru a-i asigura viitorului copil un parinte bun, acest pas trebuie facut cu mare grija. Alegerea partenerului se poate baza pe religie, frumusete si avere. Profetul Muhammed (s.a.v.) spune: "Cel mai bun factor de luat in considerare atunci cand iti alegi partenerul de viata este religia, apoi frumusetea si-apoi situatia buna." Daca acesta este un musulman bun, inseamna ca este si o persoana buna si ca atare, un parinte bun. Casatoria nu uneste numai doua suflete ci si doua familii. Exista doua feluri de casatorii: casatoriile care sunt "aranjate" si casatoriile la prima vedere. Cazul casatoriilor "aranjate" este cel mai frecvent caz intalnit in viata musulmanilor dar si in traditia Profetului (s.a.v.). In cazul acestora, nu numai ca doi oameni se unesc si se inteleg unul pe celalalt, dar si cele doua familii fac acelasi lucru. Atunci cand casatoriile sunt aranjete trebuie luat in vedere faptul ca cele doua persoane nu sunt fortate sa faca acest pas, ci o fac de buna voie. Cei doi viitori miri trebuie sa fie de acord cu casatoria, sa fie facuta de buna voie si sa nu fie siliti. Casatoria poate fi aranjata, dar numai cu acordul viitorilor miri. Daca baiatul sau fata nu este de acord, atunci casatoria nu trebuie sa mai aiba loc si chiar daca ea este facuta nu este legala din punct de vedere al legislatiei islamice. Odata, o fata a venit la Profet (s.a.v.) si i-a spus: "Parintii mei ma obliga sa ma casatoresc cu o persoana pe care o urasc." La care Profetul (s.a.v.) a trimis sa fie adus tatal fetei si a anulat casatoria in prezenta lui. Profetul (s.a.v.) a spus companionilor sai: " Uitati-va la viitorul partener atunci cand intentionati casatoria." (Bukhari). Casatoriile bazate pe dragostea la prima vedere reprezinta un alt fel de casatorii din randul tinerilor si a generatiei imature. De obicei aceste relatii incep in mod pasional si se sfarsesc cu tragedia divortului. Daca ne uitam la rata divortului din Vest, casatoriile "aranjate" se pare ca au un succes mai mare decat casatoriile pasionale. Cu toate acestea, exista totusi exceptii pentru fiecare tip de casatorie. Potrivit Coranului, Allah Preaanaltul i-a creat pe oameni perechi: "Si din fiecare lucru Noi am creat perechi." (Sura Adh-Dhariyat:49). "Facatorul cerurilor si al pamantului. El a facut pentru voi soate din voi insiva si (a facut) dobitoacele perechi. Prin aceasta va inmulteste. Nu este nimic asemenea cu El." (Sura As-Sura:11). "Si ca El i-a creat pe cei doi soti – barbatul si femeia." (Sura An-Najm:45). "Si aceia care zic: |
||
|
Postat pe 6 Octombrie 2008 16:27 |
||
|
DE CE NE ESTE FRICA SA PURTAM HIJAB? Despre higeab oamenii au pareri impartite. Unii considera higeabul ca fiind o piedica si un mijloc de opresiune iar altii dimpotriva. Se mai afirma ca higeabul (baticul) a fost obligatoriu numai pentru femeile care au fost contemporane cu Profetul (s.a.v) sau pentru cele care au trait doua generatii dupa el. Cei care au aceasta credinta vizavi de higeab sustin:”higeabul (baticul) nu este obligatoriu pentru toate femeile musulmane, ci a fost obligatoriu numai pentru sotiile Profetului (s.a.v), iar cine nu-l poarta nu savârseste un mare pacat, Allah o va ierta pe femeia care nu poarta higeab deoarece pacatul ei e unul minor”. Allah spune in Coran: „Nu se cuvine ca un dreptcredincios si nici o dreptcredinciosa sa mai aleaga, daca Allah si Trimisul Sau au hotarât in privinta lor un lucru. Iar acela care se razvrateste impotriva lui Allah si a Trimisului Sau se afla in ratacire invederata”(surat al-Ahzab: 36). Cei care ezita sa se supuna poruncilor lui Allah o fac de obicei din urmatoarele motive: a)-pentru ca au o credinta slaba in Allah (s.w.t), credinta inseamna sa crezi „din adâncul sufletului si sa pui in practica poruncile lui Allah”. Iar femeia când este intrebata:„De ce porti batic?”Ea raspunde:,,Pentru ca Allah m-a calauzit”. Calauzirea vine dupa ce a urmat drumul cel drept, pe care i-a indrumat Allah (s.w.t) pe toti robii sai, in Sfântul Coran si in Traditia Profetului (s.a.v) si daca sufletul se curata apare schimbarea si dorinta puternica de calauzire. Allah spune in Sfântul Coran:”Allah nu schimba starea unor oameni pâna ce ei nu schimba ceea ce se afla in sufletele lor” (surat ar-Rad: 11). Un exemplu de credinta este cel relatat de Aisa (r.a) in urmatorul hadith: „Allah sa fie multumit de femeile care au emigrat, deoarece imediat ce s-a revelat versetul” si sa-si coboare valurile peste piepturile lor”, si-au rupt hainele si s-au acoperit!” (Al-Bukhary). b)-pentru ca nu au suficiente cunostinte despre islam. Higeabul este obligatoriu pentru femeile musulmane. Allah in Sfântul Coran spune:”si sa-si coboare valurile peste piepturile lor”(surat an-Nur:31). In verset apar cuvintele khumur(valurile) este pluralul cuvântului khimar care in limba araba inseamna acoperirea capului si giuiub, pluralul cuvântului geib care inseamna deschizatura din capul pieptului. Din acest verset reiese clar ca femeii musulmane i s-a poruncit de catre Allah sa poarte higeab. Nerespectarea acestei porunci este reflectat in cresterea numarului de femei care nu respecta aceasta porunca. Unele femei nu accepta adevarul din acest verset deoarece dorintele lumesti sunt mai puternice decât teama de Allah. . c)-pentru ca nu inteleg semnificatia higeabului, se lasa conduse de traditii si de teama. Multe femei care refuza sa poarte higeab spun ca: - higeabul (baticul) este doar pentru femeile in vârsta, dupa ce copii s-au casatorit si isi poate dedica timpul doar pentru indeplinirea obligatiilor religioase (de exemplu pelerinajul). Aceste femei nici macar nu au siguranta ca vor fi capabile ca la vârsta a treia sa-si indeplineasca aceste obligatii. - higeabul e un obstacol in gasirea unui partener de viata. Femeile care sustin aceasta cred ca sunt preferate fetele fara higeab pe care le vor acoperi dupa casatorie. In unele cazuri acest lucru este valabil insa nu e o regula generala. O fata musulmana ar trebui sa stie ca profetul Muhammed (s.a.v) a spus ca:”daca o fata este ceruta in casatorie de un musulman credincios ea ar trebui sa accepte aceasta cerere”. (relatat de At-Tirmizi). - din cauza higeabului e dificil sa-ti gasesti un loc de munca. Angajatorii refuza sa angajeze fete care poarta higeab sau le conditioneaza angajarea obligându-le sa renunte fie la batic, fie la locul de munca. Dar câte fete fara higeab nu au un loc de munca? Gasirea unui loc de munca este o parte din destin. Allah incearca prin diverse cai credinta oamenilor. Cel care angajeaza o fata cu batic isi doreste un angajat eficient dar si crede in drumul pe care l-a ales acea persoana. - higeabul este in unele cazuri motiv de probleme cu familia care nu accepta ca fetele sa poarte higeab. Adeseori aceste familii cred ca o fata acoperita va avea probleme in societate sau va fi considerata needucata. Profetul(s.a.v) a spus:,,Nu trebuie sa ne supunem celor care incalca poruncile Creatorului”(relatat de Tirmizi). Spune Allah PreaInaltul in Sfântul Coran:”Fiecare suflet este zalog pentru ceea ce si-a agonisit”(surat al-Muddathir: 38). Fiecare om trebuie sa aiba intiativa in aplicarea poruncilor Creatorului si sa se increada in Allah. Iata ce spune Allah in Sfântul Coran:”... dar o data ce ai luat o hotarâre increde-te in Allah” (surat al-Imran:159). „Iar aceluia care se increde in Allah, El ii este de ajuns” (surat at-Talaq: 3). Ori de câte ori dorim sa facem ceva trebuie sa-i cerem ajutorul lui Allah, pentru ca doar el este stapânul inimilor noastre si numai El are puterea sa ni le schimbe si sa ne ajute sa trecem de la nesupunere la supunere. Cât despre cei care iau in derâdere poruncile lui Allah sa ne aducem aminte de versetul:”Impodobita le este celor care nu cred in viata pamânteasca si-i iau in derâdere pe cei care cred....”(surat al-Baqara: 212). - purtând higeab femeia nu mai poate fi eleganta, frumusetea ei fiind estompata de higeab, imbatrânindu-le. Allah spune:”Spune:”Moartea de care fugiti va va ajunge pe voi! Apoi veti fi adusi la Cel care le cunoaste atât pe cele nevazute, cât si pe cele vazute si care va va vesti voua ceea ce ati savârsit”(surat al-Giuma: 8). Islamul nu a interzis total infrumusetarea femeilor. O femeie musulmana este obligata sa aiba un aspect ingrijit, insa ea nu ar trebui sa-si expuna frumusetea decât in fata celor care-i sunt mahram. Motivele indepartarii de higeab sunt multe si diferite de la persoana la persoana, in functie de problemele pe care le au si de mediul in care traiesc. Spune Allah (s.w.t) in Sfântul Coran:”Iar in ce-l priveste pe cel care se teme de ziua când se va infatisa Domnului sau si si-a oprit sufletul de la pofte, Raiul ii va fi salas!..”(surat an-Naziat: 40/41) |
||
|
Postat pe 6 Octombrie 2008 16:33 |
||
|
RUGA(DUA) Importanta, etica ei, elementele care conduc la acceptarea rugii, timpurile si situatiile in care rugile sunt acceptate, greseli care se fac in timpul rugii In numele lui Allah, Cel Milostiv, Cel Indurator. Slava lui Allah, pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra Profetului Sau Muhammed, asupra familiei si asupra companionilor lui. Allah spune in Quranul cel Sfant: "Si Domnul vostru va spune: "Chemati-Ma si Eu va voi raspunde." (surat Ghafir:60) "Si daca te vor intreaba robii Mei despre Mine, Eu sunt aproape, raspund rugii celor care Ma cheama, atunci cand Ma cheama, dar si ei sa-Mi raspunda si sa creada in Mine. Poate ca ei vor fi bine calauziti!" (surat al-Baqara: 186) Profetul (salleAllahu aleihi ue sellem) a spus: "Rugaciunea reprezinta adorare" apoi a recitat: "Si Domnul vostru va spune: ." Profetul (salleAllahu aleihi ue sellem) a spus: "Cel mai bun act de adorare este ruga." „Nu exista ceva mai drag lui Allah Preainaltul decat ruga.” „Cu adevarat, Domnul vostru Cel Maret este Generos, Ii este rusine sa le intoarca robilor Sai mainile goale, atunci cand acestia Il roaga.” „Nu schimba destinul decat prin ruga si nu ti se lungeste viata decat prin comportament frumos.” „Nu exista musulman care sa-L roage pe Allah, (si sa nu existe nici o rautate in ruga sa), fara ca Allah Preainaltul sa-i dea in schimb una dintre cele trei: „fie ii grabeste acceptarea rugii, fie ii da in Viata de Apoi, fie ii indeparteaza ceva rau care era scris pentru el." Iar companionii au spus: „Atunci sa ne rugam mai mult” Profetul a spus: „Allah Preainaltul este Cel mai Generos.” „Cine nu Il roaga pe Allah Preainaltul, Allah se supara pe el.” „Cel mai neputincios dintre oameni este cel care nu se roaga, iar cel mai zgarcit dintre oameni este cel care nu saluta.” Conditiile cerute pentru ca ruga sa fie acceptata: 1.Devotamentul, loialitatea pentru Allah Preainaltul; 2.Musulmanul sa inceapa ruga prin slavirea si premarirea lui Allah Preainaltul si apoi sa se roage pentru binecuvantarea Profetului (salleAllahu aleihi ue sellem) si sa incheie in aceeasi maniera; 3.Sa fie increzator ca i se va raspunde la ruga; 4.Sa fie insistent in ruga si sa fie facuta fara graba; 5.Sa se roage din inima, din tot sufletul; 6.Sa se roage lui Allah Preainaltul atat la greutati cat si la bunastare; 7.Sa nu-i ceara decat lui Allah Preainaltul; 8.Sa nu se roage impotriva familiei, banilor, copiilor si propriului sufletul; 9.Sa-si coboare glasul in timpul rugii; 10.Sa-si recunoasca pacatele si sa-si ceara iertare pentru ele, sa fie recunoscator pentru binecuvatarile oferite de Allah si sa-I multumeasca pentru ele; 11.Sa aleaga timpurile si locurile in care sunt primite rugile; 12.Sa nu neglijeze sensul pentru rima; 13.Sa fie supus, sa-L implore pe Allah, sa-si doreasca cu ardoare acceptarea rugii si sa fie cu frica; 14.Sa faca cat mai multe fapte bune pentru ca acestea sunt baza acceptarii rugilor; 15.Sa inapoieze lucrurile luate pe nedrept, urmata de cainta; 16.Sa se repete de 3 ori; 17.Sa se indrepte spre Qible (Keabe); 18.Sa-si ridice mainile atunci cand se roaga; 19.Sa-si ia ablutiunea; 20.Sa nu intreaca masura in rugi; 21.Sa inceapa cu ruga pentru sine in cazul in care se roaga pentru o alta persoana; 22.Sa foloseasca in rugaciune numele si atributele cele mai frumoase lui Allah Preainaltul sau faptele sale bune pe care le-a facut; 23.Sa se apropie de Allah Preainaltul cu multe rugaciuni voluntare, dupa implinirea mai intai a celor obligatorii, iar acest lucru este una din cele mai importante conditii ale acceptarii rugii; 24.Sa se hraneasca, sa se imbrace numai din bani curati; 25.Sa nu se roage pentru lucru nepermise; 26.Sa se roage pentru toti musulmanii si este bine sa se roage pentru parinti, oameni de stiinta, oameni credinciosi, pentru cei care sunt in lupta, cei slabi, cei care sunt nedreptatiti dintre musulmani. 27.Sa se roage la Allah Preainaltul atat pentru lucrurile importante cat si pentru cele marunte; 28.Sa porunceasca ceea ce este drept si sa opreasca de la ce este nedrept; 29.Sa se indeparteze de toate pacatele. Timpurile, situatiile si locurile in care sunt acceptate rugile: 1.De "Leiletul-qadr" (in noaptea de Qadr); 2.Ultima parte a noptii si in zori; 3.Dupa implinirea celor cinci rugaciuni obligatorii ale zilei; 4.Intre ezan (chemarea la rugaciune) si iqameh; 5.Intr-o anumita ora din noapte; 6.Cand se striga (ezan) pentru cele cinci rugaciuni obligatorii; 7.Atunci cand ploua; 8.Atunci cand se inainteaza la lupta pe calea lui Allah Preainaltul; 9.O ora din ziua de vineri, si se considera ca ar fi ultima ora din timpul rugaciunii de dupa-amiaza, inainte de apusul Soarelui; 10.Atunci cand se bea apa zemzem insotita de o intentie curata; 11.Atunci cand te prosternezi in timpul rugaciunii; 12.Cand se citeste sura "Fatiha" si este concentrat in ceea ce spune; 13.Cand iti ridici capul din pozitia de "Ruku" si spui: "Rabbena ue lekel-hamd, Hamden kethiran taiiben mubareken fihi." 14.Cand spui "Amin" in timpul rugaciunii; 15.Atunci cand canta cocosul; 16.Atunci cand dispare Soarele inainte de amiaza; 17.Ruga celui care pleaca in razboi; 18.Ruga celui care face Hajj (pelerinajul mare); 19.Ruga celui care face Umra (pelerinajul mic); 20.Ruga celui bolnav; 21.Atunci cand te scoli din somn si te rogi cu smerenie: "La ilahe illallahu uahdehu la serike lehu, lehul mulku ue lehul hamdu ue huue ala kulli seiin qadir. El-hamdulillah ue suhbanallah ue la ilahe illallah ue Allah ekber ue la haule ue la kuuuete illa billah." Apoi daca spune: "Allahummegfir lii" sau se roaga, i se va accepta ruga. Iar daca isi ia ablutiunea si face rugaciunea i se va accepta; 22.Daca doarme cu ablutiune si se scoala in timpul noptii si se roaga; 23.Daca se roaga astfel: "La ilahe illa ente subhaneke inni kuntu minez-zalimin"; 24.Ruga oamenilor dupa moartea cuiva; 25.Ruga dupa ce Ii aduce lauda lui Allah Preainaltul si cere binecuvantarea pentru Profetul lui Allah (la ultima sedere in timpul rugaciunii- et-tesehhud); 26.Atunci cand cel care se roaga foloseste numele lui Allah, "Al-Aziim" (Preaputernicul) ruga ii va fi acceptata, iar daca Ii cere ceva lui Allah Preainaltul, Acesta ii va da; 27.Atunci cand un musulman se roaga pentru fratele sau musulman fara ca acesta sa stie; 28.Ruga celui care se afla pe muntele Arafat in ziua Arafat; 29.Rugile din luna Ramadan; 30.Atunci cand musulmanii se aduna pentru a-L pomeni pe Allah Preainaltul; 31.Cand ai un necaz si spui: "Inna lillahi ue inna ileihi ragiun. Allahumme egirni fii musibeti uekhlif lii khairan minha"; 32.Atunci cand iti simti inima mai aproape de Allah Preainaltul si cand iti intaresti devotamentul si loialitatea pentru Allah Preainaltul; 33.Ruga celui care este nedreptatit impotriva celui care l-a nedreptatit; 34.Ruga parintelui pentru copilul sau; 35.Ruga parintelui impotriva copilului sau; 36.Ruga calatorului; 37.Ruga celui care tine post pana isi deschide postul; 38.Ruga celui care tine post atunci cand isi deschide postul; 39.Ruga celui care a ajuns l starea de disperare; 40.Ruga imamului drept; 41.Ruga copilului evlavios pentru parintii sai; 42.Ruga celui care spune atunci cand isi termina de luat ablutiunea: "Eshedu en la ilahe illallah uahdehu la serike lehu, ue eshedu enne Muhammeden abduhu ue rasuluhu", acestuia i se deschid cele opt porti ale Raiului si poate intra pe care poarta voieste; Musulmanul poate adresa rugi oriunde ar fi , in orice ora insa aceste ore , situatii si locuri sunt speciale prin faptul ca ele reprezinta mijloace care duc la indeplinirea rugilor cu voia lui Allah. 43.Ruga dupa ce arunca pietricelele la stalpul mic (in timpul pelerinajului); 44.Ruga dupa ce arunca pietricelele la stalpul mijlociu (in timpul pelerinajului); 45.Ruga facuta in interiorul Casei (Keabe); 46.Ruga in timpul tauafului (ocolirea Keabei); 47.Atunci cand esti la Safa; 48.Atunci cand esti la Merwa; 49.Atunci cand te perinzi intre Safa si Merwa; 50.Ruga in timpul rugaciuniii (witr) din ultimele 10 zile din luna Ramadan; 51.Ruga in timpul primelor 10 zile din luna Dhul-Hijr; 52.La Mesaril-Haram(la Mekka). Greselile care se fac in timpul rugii: 1. Este gresit sa te rogi prin rugi care sa cuprinda intermedieri care duc la necredinta sau erezie; 2. Este gresit sa te rogi dorindu-ti moartea; 3. Sa te rogi pentru a fi grabita pedeapsa; 4. Sa te rogi pentru ceva care este imposibil sau ceva care este interzis; 5. Ruga pentru un lucru care a avut loc sau s-a intamplat deja; 6. Sa se roage pentru un lucru, pe care Allah l-a indicat ca nu poate avea loc; 7. Sa te rogi impotriva familiei, a banilor sau a propriului suflet; 8. Sa te rogi sa se intample ceva rau unui om; 9. Sa te rogi pentru un comportament necuvincios; 10. Sa te rogi pentru inmultirea pacatelor; 11. Sa te rogi ca numai tu sa fii binecuvantat sau numai tu sa fii iertat; 12. Ca imamul sa se roage numai pentru el si nu ii include si pe musulmanii care fac rugaciunea in spatele lui. 13. Lipsa de respect atunci cand te rogi, adresandu-te de exemplu astfel: "O, Stapan al cainilor sau al maimutelor!" 14. Sa te rogi doar pentru a testa daca ti se va raspunde sau nu, ca si cum ai zice: "Voi incerca si ma voi ruga sa vad daca mi se va raspunde sau nu, sau asa cum spun altii: "O sa ma rog la Allah Preainaltul, in caz ca o sa-mi fie de folos va fi bine, dar in nici un caz nu-mi va dauna." 15. Scopul rugii sa nu fie unul bun; 16. Sa te bazezi intotdeauna pe altcineva (si sa nu te rogi, tu insuti, pentru tine); 17. Sa te incurci accentuezi tonalitatea in timpul rugii, mai ales daca aceasta schimba sensul rugii; dar cel care nu intelege limba araba este scuzat; 18. Sa nu acorzi o importanta deosebita in folosirea celor mai potrivite nume si calitati ale lui Allah Preainaltul atunci cand te rogi; 19. Sa fii deznadajduit si sa ai indoieli in privinta acceptarii rugii; 20. Sa nu intri in detalii atunci cand te rogi. De exemplu: "O, Allah iarta-i pe tatal meu, pe mama mea, pe bunica mea, pe bunicul meu, pe vecinul meu" si asa mai departe pomenind toate rudele si vecinii. Dar daca aceasta exprimare este logica si cu anumite limite, atunci nu este nici o problema; 21. Sa te rogi invocand nume de ale lui Allah Preainaltul care nu apar in Quran sau in traditia Profetului; 22. Sa exegerezi in ridicarea vocii; 23. Spusele unora dintre oameni: "O, Allah, eu nu-ti cer sa indepartezi nenorocirea de la mine, dar iti cer blandetea ta."; 24. Asocierea rugii cu vointa lui Allah Preainaltul. De exemplu: "O, Allah, iarta-ma daca vrei." Este obligatorie atitudinea hotaratoare in ruga; 25. Sa incepi sa plangi si sa-ti ridici vocea; 26. Neridicarea de catre imam a mainilor atunci cand se roaga in timpul predicii de vineri; 27.Prelungirea rugii in ultimul rekeat al rugaciunii de Witr si adresarea de rugi necorespunzatoare. Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra profetului Muhammed, asupra familiei si companionilor sai. |
||
|
Postat pe 6 Octombrie 2008 16:35 |
||
De la: laurathegirl, la data 2008-10-06 16:13:14monica,dar si tu esti bine azi,sau oare doar mi se pare....ca prea sari tare pe-acilea... Eiiiiiiiiii, m-ai cam prins cu mtza in sac.... Ubitul meu este pe acasica si deci.......
|
||
|
sun_shine Postat pe 6 Octombrie 2008 18:08 |
||
|
Assalam aleikom wa rahmatullah wa barakatuh! Mi-e foame si ma gandeam ca aveti voi ceva bun pus de-oparte! Shukran.
|
||
|
Postat pe 6 Octombrie 2008 18:26 |
||
|
Assalamu alaikum ua rahmatullahi ua barakatuh!!!!!!!! Ranyah imi pare bine ca ai aparut inapoi! Si ai adus informatie foarte interesanta si utila! In sfirsit si ceva despre islam! |
||
|
Postat pe 6 Octombrie 2008 18:57 |
||
|
Foarte bine venite informatiile despre islam. Dar ...cum este sa traiesti intr-o tara crestina purind batic(val)? Cu atat mai mult in societatea romaneasca, care mai are multe de invatat. Si cum arata, in general, viata unei femei musulmance intr-o astfel de societate? |
||
|
miniblu Postat pe 6 Octombrie 2008 19:23 |
||
De la: Malak, la data 2008-10-06 11:45:36miniblu Aceasta zi este doar o data pe saptamana...dar este infioratoooareeeee Ce bine ca a trecuuuutttttttt
|
||
|
miniblu Postat pe 6 Octombrie 2008 19:24 |
||
miniblu sa traiesti intr-o tara cresti cu val este destul de greu te lovesti in primul rand de intoleranta oamenilor....iar femeile musulmane in societatea romaneasca sunt puse la zid (vezi topicele antiislam de pe kudika sunt vreo 3),dar cine se converteste la islam cine poarta hijab-ul intr-o societate in care esti liber doar pe hartie este un adevarat musulman ....pt musulmancele din romania asta este jihad-ul lor(a se citi asta este crucea lor)...numai bine miniblu
|
||
|
Postat pe 6 Octombrie 2008 19:31 |
||
|
Eee... Lume noua! Ranya! Ai revenit! Bine ai revenit ... :) Daca va ajuta cu ceva informatia, am fost in Franta ... Erau pe acolo femei care purtau valul, si nu numai - cred ca se numeste "Abaya" ? - adica un fel de roche lunga si larga, in aceeasi culoare cu valul ... Mi s-au parut interesante! Adevarul e ca nu am vazut decat turiste prin Sibiu purtand valul islamic ... Si am incercat din rasputeri (fara sa reusesc prea bine, totusi) sa nu ma holbez la ele ... Adevarul e ca in Franta a fost zarva mare in legatura cu valul purtat in scoli - acopera fata, si fetele cu val erau tratate inegal - asa ca au fost obligate sa renunte la el ... Nu stiu, intr-un fel sunt de acord cu ideea sa se renunte la val in scoala, pentru a nu fi individualizate fetele musulmane, si pt. a nu se purta urat cu ele ceilalti copii. |
||
|
catalinaOlo Postat pe 6 Octombrie 2008 19:50 |
||
Adevarul e ca nu stiu de ce se face atata caz de asta.Daca stam sa ne gandim bine, batranii nostrii, la femei ma refer purtau batice , poate nu in acelas mod ca femeile musulmance dar purtau.. Imi aduc aminte ca bunica mea imi povestea ca era obligatoriu sa il porti , mai ales daca erai casatorita.....Dar multi au cam uitat de unde au pornit....Este fascinant portul lor si misterios daca pot spune asa....Am intrat azi putin pe celalalt topic si m-am ingrozit cand am vazut atata micime ....Nu poti concepe...nu am cuvinte sa ma exprim.....am fost pur si simplu revoltata de ce am putut citi acolo....epffffffff
|
||
|
sun_shine Postat pe 6 Octombrie 2008 20:06 |
||
|
Da, din pacate am tot citit tot felul de remarci la adresa islamului si a musulmanilor; hm.....foarte urat din partea noastra, a tuturor, ca ajungem, sa vorbim astfel. Am citit o parte din Coran, desi sunt crestina; la inceput mi s-au parut unele lucruri greu de "acceptat" pentru timpurile si societatea in care traim. Dar m-am reintors la Biblie - si-am inceput s-o citesc...si am realizat ca trebuie vazut si Coranul, ca si Cartea Sfanta a Crestinilor, dincolo de "cuvinte"' ; este mult mai profunda decat poate fi inteleasa la o prima citire. Trebuie sa recunosc ca am invatat cateva lucruri bune din religia islamica; si nu sunt nici musulmana, nici nu ma gandesc sa ma convertesc ..si nici nu ridic in slavi vreo religie. Pur si simplu, incerc sa vad ADEVARUL, sa cunosc si sa "fur" partile bune si frumoase.
|
||
|
miniblu Postat pe 6 Octombrie 2008 20:27 |
||
Ai zis bine miniblu /din pacate/.Eu cred ca fiecare e liber sa aiba o parere dar asta nu ne da dreptul,niciunuia dintre noi,sa aruncam cu noroi sau sa jignim.Fiecare e liber sa-si traiasca viata asa cum crede de cuviinta.Nu vad cu ce-ar putea sa-mi dauneze mie ca Ranya spre exemplu poarta hijab.Nu vad cu ce ma afecteaza pe mine faptul ca ea se va converti la islam sau faptul ca ea este fericita de alegerile pe care le-a facut sau le va face.Dimpotriva eu personal ma bucur sa vad ca este fericita ,ca-i este bine...Asta nu inteleg unii/unele dintre noi.Nu vad logica in a generaliza,ma refer la comentarii de genul "toti musulmanii sunt la fel".Ne tot ascundem in spatele religiei ca sa improscam cu noroi,ne batem cu pumnii in piept ca vezi Doamne ce buni crestini suntem noi dar uitam lucruri esentiale cum ar fi iubirea aproapelui sau faptul ca nu trebuie sa judecam pe nimeni decat daca suntem fara de pacat(si poate nici atunci).Does it ring any bells? |
||
|
Malak Postat pe 6 Octombrie 2008 20:44 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| ce inima are aceasta femeie???? | 19 | De la: blondyna_pinky 27 Martie 2013 12:07 |
| bointer.net - pentru cele care au afacerile lor si nu numai | 1 | De la: bointer_net 31 Martie 2010 17:35 |
| Atentie! Asigurarile de locuinte devin obligatorii in vara anului 2010 | 1 | De la: smaraldu 9 Martie 2010 21:28 |
|
|
||
| KLMGEO COFFE GAME BAR ONLINE GAMES | 6 | De la: KLMGEO 30 Ianuarie 2010 02:35 |
| Premii, concursuri, tombole | 1 | De la: miha_munteanu 8 Mai 2010 08:28 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.