Setari Cookie-uri

ramadan

sincer, da, stiu cazuri
dar sincer sa spun cred ca exista un punct in care aceste relatii se rup, nu mai au nimic in comun pentru ca el devine religios sau se inchide in religie si deja ea e pe afara, si normal ca el va avea un comportament ostil fata de ea, dea parca nu apartine lumii lui, nu e inclusa.
sunt destul de multe diferente. de exemplu, ca tot vorbim de ramadan, o sa gasesti ca mai toti musulmanii tin post (pe cei care ii intereseaza normal) dar cati crestini tin post negru si de cate ori trebuie sa tina si de cate ori tin? am dat exemplu crestinii pentru ca nu stiu la evrei daca este si cum.
vroiam sa te intreb, unde stau in anglia?
si fata e in egipt acum? hai sa facem o legatura poate reusim sa ii mai aducem pe calea de plutire.
Mihaela_Eid
Postat pe 15 Septembrie 2008 16:18
Intr-adevar, daca ar fi sa luam "la bani marunti" modul in care inteleg sa-si respecte propriul cult religios practicantii diferitelor rituri... am ajunge la concluzii deloc favorabile.
La fel de adevarat este si faptul ca nici toti ortodocsii (sau catolicii, sau musulmanii, sau probabil oricare altii) nu respecta multe dintre ritualuri / porunci / reguli. De fapt, in ce priveste postul, inca persista dispute: dupa cum probabil stii, postul ortodox nu include in mod obligatoriu postul negru (desi acesta e recomandat, pt perioade scurte), interdictiile formale privind carnea, lactatele, ouale, evident alcoolul si, in Saptamina Mare (inaintea postului Pastelui) de asemenea otetul si chiar uleiul; altii sustin insa ca postul adevarat este doar cel negru (care, in acceptia ortodoxa presupune chiar a nu minca nimic pe toata durata respectiva - adica, daca de ex. iti propui sa postesti 1 zi, asta inseamna ca nu mai maninci nimic din seara asta, toata ziua urmatoare si pina a treia zi dimineata. Practicantii adevarati tin acest post negru in fiecare vineri (altii, doar in Vinerea mare).


Cit priveste partea a doua a mesajului tau, ma tem ca nu va fi posibil, dar e f dragut din partea ta ca te-ai gindit! El continua sa stea mai mult prin Anglia (nu stiu unde anume) si mai umbla si prin alte parti (unde are treaba cu serviciul). Facea acest lucru si cind ea raminea in Egipt cu copilul. Ea este de ceva vreme in Romania. Nu cred insa ca ar vrea sa se "impace"; banuesc ca e si f speriata si nu-i mai trebuie.

A! F interesant! (faptul ca exista cupluri care rezista, desi au ramas fiecare cu propria religie) in ciuda presiunilor familiei (chiar daca aceasta nu le exercita implicit) si a mediului, respectiv tarii lui.
cartheo
Postat pe 16 Septembrie 2008 17:27
ASSALAMU ALAIKUM UA RAHMATULLAHI UA BARAKATUH!

ASTAZI A FOST ULTIM ZI DE RAMADAN! INSHALLAH ALLAH SA NE PRIMEASCA POSTUL SI SA NE IERTE PACATELE!

EID MUBARAK!

Postat pe 29 Septembrie 2008 22:11
eid mubarak dragele mele....fie ca dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va miluiasca.....

Postat pe 2 Octombrie 2008 21:57
Salut tuturor,

Eu sınt muslumanca plecata din Romania ºi ın prezent traiesc ın Turcia. Sınt 17 ani de cınd traiesc aici ºi vreau sa va spun ca depinde de cum ıntelegi ºi interpretezi religia.
In Turcia barbatıı sınt dominanti, am vazut prof. universitari care ıºı bateau nevestele.
Sotul meu este turc ºi are o fizlozofie moderna despre viata, despre femei, despre relatia femeie barbat etc.eu sınt inginer hidrotehnist ºi marea majoritate a proiectelor la care am lucrat erau departe de oraºul ın care traim, am avut chiar ºi un proiect international ın Algeria. ªi sotul meu nu s-a ımpotrivit sa ma duc sa muncesc chiar m-a ıncurajat ıntotdeauna sa- mi fac meseria ºi sa nu stau acasa.
In cea ce priveºte mıncarurile de ramazan, eu personal nu mai tin post dar cınd tineam mıncam mıncaruri vegetariene, uºoare, cıteodata faceam ºi placinta,beam mult ceaiuri de plante...
kamerika
Postat pe 21 Octombrie 2008 08:44
De ce sunteti voi mandre ca sunteti musulmane?
As putea sa spun ca sunt mandra si eu ca sunt crestina. Insa nu cred ca asta e un motiv rezonabil de mandrie. :)

Get real.
moonshadewhisper
Postat pe 22 Octombrie 2008 05:15
iubita....cand vi pe lume nu sti ce religie sa accepti ptr ca,creierasul tau nu te poate ajuta...deci cand ajungi la 7 ani (EX.si ai mintea cat a unui peste=incepi sa iti dai seama de ce este bine si ce este rau deabia atunci vei putea intelege ce este religia si asta cat de cat.Dumnezeu,Allah este unul si acelasi..nu sunt doi nici nu ar putea fi ..,daca ar fi s-ar bate care sa ia puterea...deci revin.pana la 7 ani mamicuta ta iti spune mama....Dumnezeu a facut omul etc,te invata sa iti faci cruce..s.a.m.d.
deci trage tu concluzia si lasa oameni sa aleaga ce religie vor...nu judeca ptr ca nu ai acest drept,doar Dumnezeu poate si are acest drept...apropo cand ai fost ultima data la biserica...
Swordfish
Postat pe 22 Octombrie 2008 09:06
Sincera sa fiu, mie imi plac sarbatorile de orice categorie, si nu scap niciodata prilejul sa ma bucur de vreo sarbatoare, indiferent ca- i religioasa, nationala sau personala!
Am petrecut Ramadanul in Egipt anul acesta , ca aici sunt profesor intr- o scoala internationala. Lucrand cu copii de toate religiile, am invatat sa fiu toleranta si sa le respect credinta, indiferent ca nu le impartasesc.
M-am bucurat cand am inceput Ramadanul ca nu ma mai asurzea muzica stazii, locuind in statiune, tot augustul pana dimineata urla muzica de nici nu puteam dormi, asa ca MUZICA e interzisa , sau nu se asculta muzica e AIUREA!!!! Si chiar cateodata imi placea, musulmanii stiu sa se distraze, am participat la nenumarate nunti si mi s-a parut fantastic de placut!!!
In general, copiii de la 7 ani tin post, adica nu mananca si nu beau nimic de dimineata pana dupa ora 6 cand sunetul moscheii ii cheama la rugaciune, dar nu toti, cei care pot.E O EDUCATIE IN SENSUL CA : INVETI SA PASTREZI REGULA sa nu o incalci, nu numai traditia, Nu as putea sa fac asa ceva ca hai, far de mancare, mai zic, dar fara apa... Totusi cand circulam pe strada si cand veneam de la scoala evitam sa beau apa, era ca o ofensa adusa oamenilor care posteau.
Insa e aiurea SA MORI DE FOAMA TOATA ZIUA SI SEARA SA INCEPI SA TE IMBUIBI CU DE TOATE!!! Noaptea e pentru dormit si nu sa stai treaz sa mananci toata noaptea! Intrebati orice doctor de recomanda asta!Iar restrictie nu e de la nimic, mananci carnuri, bunataturi cat te tine pantecele. Bineinteles ca m-am ingrasat de Ramadan, ca nu m- am putut abtine de la ataifuri si alte minunatii de nu ai cum sa le cladesti oricat de musulman ai fi in alta tara decat musulmana!!!
Cat despre comportamente, de regula fetele aici se cumpara, adica un barbat care vrea sa se casatoreasca trebuie sa aiba o casa , un serviciu cu care sa intretina familia, si plateste o suma de bani pe sotie, suma data parintilor fetei. Logodna poate dura si 3 ani si sa se rupa daca parintii fetei nu sunt de acord cu ceva, cat despre dragoste.... deduceti singuri!! Fata nu are voie decat sa accepte cu ea, apoi trece in grija sotilor care de regula nu sunt de acord ca ea sa lucreze si sa paraseasca casa fara sa aiba permisiune. Se spune ca femeia se acopera ca sa nu tenteze barbatii, dar SARMANII DE EI SUNT ASA DE TENTATI , ca de e sa ii comparam cu ai nostri europeni care stau langa o femeie fara sa o bage in seama, astia sunt innebuniti, tremura cand te vad, is speriati si se comporta aiurea cu o femeia in general. ZAC IN COFE SHOPURI un fel de birturi de ale noastre unde fumeaza SISA si beau ceai, de dis dimineata pana tarziu in noapte.
Iar in timp ce ele stau supra acoperite LA PLAJA, ei se bucura de apa marii si de soarele cald de vara, una chiar a venit si mi-a spus, la plaja, ca nu se cuvine sa stau in costum de baie, bineinteles ca eram mai deoparte, si cu un costum de baie civilizat, adica SERIOS!
Si barbatii cu posibilitati, adica cu bani, isi iau mai multe sotii, intrucat zic ei, si ele, profetul a avut 4 sotii din care una era crestina. Nu stau toate intr- o casa, le ia cate un apartament la fiecare , de are cu ce si cate o masina, si fiecare se mandreste ca EA E FAVORITA!!! Ele accepta, sau nu dar nu au ce face, gandirea lor e SA MI CUMPERE MIE CE MI TREBUIE si apoi poate sa i ia si aleia ceva.
Unde locuiesc , la etajul 1, toata vara a stat in Resedinta de vara un barbat silos, imbuibat si jambat ce isi adusese intr- un apartament o sotie si copii si in alt apartament vis a vis cealalta sotie cu ceilalti copii si se interesa la vecini care e treaba cu mine pe aici.
Dar, de nu iti place o mancare nu o mananci, si de nu iti place lumea musulmana stai rezervat si nu te amesteci cu ei, asa ca nu poti improsca cu noroi o lume ce nu o cunosti bine!
Cert e ca ARABII AU CELE MAI DE EXCEPTIE BANCI DIN LUME care nu vor da faliment niciodata si cel mai corect sistem financiar din lume FARA DOBANDA!!! si fructe exotice, si sucuri naturale de exceptie ce iti dau tinerete fara batranete, cel mai ieftin transport din lume, cea mai buna clima maditeraniana, nu sunt cutremure si nici alte calamitati, si atat nisip cat nu puteti cuprinde....
Sa fiti iubiti !!!
valibilic
Postat pe 22 Octombrie 2008 20:48
De la: hajar, la data 2008-08-27 15:22:14salam aleylom......
da...sunt musulmanca si sunt foarte mandra de asta...
spre surprinderea unora sunt f multi musulmani in romania
eu sunt musulmanca tipica,cu hijab_adica imi acopar parul;gatul si intregul meu corp...
pt cei care sunt interesati incepe ramadanul
sper ca va fi pt toti musulmanii o luna plina de bucurii,de impliniri si de piosenie
ramadan karim!ALLAH MAAK


Este bine ,zic eu, cand omul are o lege, o regula si o frica de o putere care l directioneaza sa faca bine si sa se abtina de la lucruri rele! Asa ca pornesc de la faptul ca cei ce au o religie sunt pe un drum bun, sunt toleranta si nu sunt agresiva cu alte credinte, DAR:
* ce inseamna " Foarte multi musulmani in Romania" 5 milioane, 10 milioane, sau...... eu cred ca e exagerare, termenul de foarte multi trebuie modificat cumva in COMUNITATEA MUSULMANA ESTE SEMNIFICATIVA PRINTRE MINORITATI!!! Romania este si a fost o tara crestin- ortodoxa care accepta si nu face opresalii la nici un fel de religie ce nu contravine cu legile tarii!!!
* cand am deschis eu ochii, adica mai demult cumva si cred ca e valabil si acum, in satul bunicilor mei si nu numai fetele _ domnisoare erau diferentiate de femeile - maritate prin legatul parului intr un batic, de cele maritate bineinteles, si asta se intampla dupa nunta cand la DESGATITUL MIRESEI, nasa de cununie ii dadea miresei voalul de pe cap si o lega cu un batic. Portul nostru popular are baticul ca vesmant purtat de femei, legat sub barbie sau de a moada , la spate ma rog, cum le place! si e crestineste sa intri in biserica acoperita!
* fiecare e liber sa poarte ce vrea si sa fie de ce religie doreste, dar eu cred ca traditia crestina, CRACIUNUL si PASTELE, adevaratul post crestin cu privatiunile sale , si bucuria sarbatorii, bradul mirosind a cetina si a munte ce sta falnic la vreme de sfarsit de an in casele crstinilor, si ouale vesel colorate acompaniind falnicii cozonaci mirosind a arome imbatatoare, te fac SA MUNCESTI UN INTREG AN PENTRU A TRAI ACESTE CLIPE, iti da o motivatie aparte!!!
***SA FITI FERICITE FETELOR ORIUNDE ATI FI IN LUMEA ASTA!! limba romaneasca ne leaga!
valibilic
Postat pe 23 Octombrie 2008 12:33
salut! ceea ce ai scris tu in finalul mesajului m-a pus pe ganduri. ai zis: "in cazurile de maxima dragoste si piosenie, el ar fi fost ingrijorat de faptul ca femeia pe care o iubeste se duce in iad dupa ce moare" Asta m-a cutremurat, pt k este exaxt discutia pe care am avut-o de curand cu iubitul meu. Turc. Musulman. Mi-a explicat cum nu mi se skimba viatza cu nimic dak devin musulmana odata ce ma marit cu el (vrem sa ne oficializam relatia). el e foarte sufletist si ma iubeste mult. am fost si eu in Istanbul la el, a venit si el la mine in Buc. intrebarea mea e... oare nu e lipsa de respect fata de ceea ce esti, sa skimbi religia pt barbatul tau? oare asta nu inseamna k te dezici de la ceea ce ti-a fost dat?.. eu pot face asta pt el, pt noi, k sa avem acea stabilitate emotionala, dar inca mai am intrebari.. ce te faci cu familia,cu parintii? cu rudele care se uita crucis?.. imi place tare mult ce ai scris in topicul asta!
adriana_florescu
Postat pe 27 Octombrie 2008 23:47
De la: Mihaela_Eid, la data 2008-09-13 18:26:44Intr-adevar nu are nici o scuza, mai ales daca au decis de la inceput fiecare cu religia lui. multi se schimba dupa casatorie sau dupa primul copil, vor sa fie sau cel putin sa para religiosi si familisti. faptul ca a obligat-o practic sa treaca la islam poate fi rezultatul presiunii familiei lui, sau gandul ca acel copil va fi crescut de o crestina (sau ce religie e prietena ta). copii intotdeauna sunt musulmani, nu conteaza religia mamei.
sincer, am realizat ceva ce poate stiam deja dar acum am s-o spun cu voce tare. barbatii musulmani sunt foarte gelosi. si nu numai pe alti barbati ca se uita sau vorbesc cu sotia lor. sunt gelosi cand vad o familie foarte religioasa si o femeie supusa.
trebuie insa sa precizez un lucru: islamul nu obliga pe nimeni sa fie musulman.
el nu are absolut nici un drept sa ii impuna ei sa fie sau nu musulmanca.
ceea ce ma gandesc totusi este un caz general, omu s-a gandit in felul urmator. o iubesc tare mult, daca o iau sa traiasca pe langa mine, o devina usor usor musulmanca si am rezolvat problema. dar nu a fost asa.
nu este acelasi lucru cand te intreaba vreun prieten de sotia ta si tu ii spui ca e crestina cu cand ii spui ca e musulmanca. am vazut multi cu prejudecati, gen eu nu vreau sa ma duc la ei la masa ca nu vreau sa mananc mancarea facuta de ea (i.e. ea e crestina, mananca porc si bea-lucruri interzise in islam). normal ca sunt prostii dar totusi sunt oameni care sunt asa.
ca final, cred ca ceva s-a rupt in relatia lor cand el a realizat ca femeia nu o sa devina musulmanca asa usor si in acelasi timp copilul creste si timpul trece.
daca ar fi fost un foarte bun musulman ar fi stat sa ii explice si prezinte musulmanul pentru ca in islam cel mai mare pacat este sa asociezi pe alcineva cu dumnezeu in credinta ta (maria, duhul sfant, isus, etc) iar cine face asta se duce direct in iad. in cazurile de maxima dragoste si piosenie, el ar fi fost ingrijorat de faptul ca femeia pe care o iubeste se duce in iad dupa ce moare. dar sincer ma indoiesc ca este cazul asta.

sincer, mi se rupe inima cand aud cazuri de genul pentru ca astfel de oameni ne fac imaginea in lume si alimenteaza prejudecatile.
draga mea, sper sa iti fi dat un raspuns generos si multumitor.

salut! ceea ce ai scris tu in finalul mesajului m-a pus pe ganduri. ai zis: "in cazurile de maxima dragoste si piosenie, el ar fi fost ingrijorat de faptul ca femeia pe care o iubeste se duce in iad dupa ce moare" Asta m-a cutremurat, pt k este exaxt discutia pe care am avut-o de curand cu iubitul meu. Turc. Musulman. Mi-a explicat cum nu mi se skimba viatza cu nimic dak devin musulmana odata ce ma marit cu el (vrem sa ne oficializam relatia). el e foarte sufletist si ma iubeste mult. am fost si eu in Istanbul la el, a venit si el la mine in Buc. intrebarea mea e... oare nu e lipsa de respect fata de ceea ce esti, sa skimbi religia pt barbatul tau? oare asta nu inseamna k te dezici de la ceea ce ti-a fost dat?.. eu pot face asta pt el, pt noi, k sa avem acea stabilitate emotionala, dar inca mai am intrebari.. ce te faci cu familia,cu parintii? cu rudele care se uita crucis?.. imi place tare mult ce ai scris in topicul asta!
adriana_florescu
Postat pe 27 Octombrie 2008 23:51
draga mea, in ceea ce priveste parintii, trebuie sa le explici clar ca asta e pentru tine, ca va iubiti si ca asta va fi situatia. trebuie sa fii sigura ca asta e ceea ce vrei si cand vei stii sigur ca el este cel pe care il asteptai, crede-ma ca o sa ai puterea sa muti muntii din loc. iar parintii? intotdeauna vor face nazuri ca ce=ti trebuie strain cand il poti avea pe gheorghe al nostru? oricine care nu e vasile, gheorghe sau ion, au dubii... sau cel putin majoritatea parintilor.
cum a fost la mine? dezastru! cand m-am dus acasa la ai mei sa le spun ca vor sa cunoasca pe cineva si le-am spus ca e arab musulman, au incercat sa ma inchida in casa, mi-au facut un scandal monstru, m-au facut in toate felurile, ca ce s=au terminat romanii si am ajuns sa ma vand la arabi pe camile? copiii mei vor fi corcituri si ca o sa ma bata si o sa ma tina in casa...
ce am facut? am plecat de acasa cu 2 sacosi de haine... in cairo cu alesul inimii si ne-am casatorit... asta a fost acum mai bine de 2 ani si suntem zi de zi impreuna fericiti.
unde e intelegere toate vin de la sine. cand m-am dus sa ii spun ca parintii mei nu il vor mi-a spus ca el va tine cont de parerea mea, pentru ca ei nu sunt musulmani, asa ca nu trebuie sa ii asculte. si eu am spus da si am plecat.
daca as da timpul inapoi de 1000000 ori tot la fel as face.
cum e relatia mea cu parintii mei acum? nu-mi mai pasa, glume pe seama mea sunt si vor fi intotdeauna dar cand ma uit la el, zambesc si nu aud nimic. au vazut ca imi este bine si cateodata parca incearca sa vorbneasca cu mine normal dar mama e rautacioasa parca cateodata ii e ciuda ca sunt bine si fericita. e o relatie ciudata dar in acelasi timp nu am fost niciodata apropiati.
unii inteleg altii nu, cu totii insa au nevoie de timp sa se adapteze. chiar si tu la viata de zi cu zi acolo, langa el.
multa bafta si daca mai ai intrebari sunt aici :)
Mihaela_Eid
Postat pe 28 Octombrie 2008 16:35
eu ma cutremur cand mai aud ca s-a lepadat de propria religie de la ortodoxism si a trecut la oricare alta religie......
pe mine ma intriga faptul si va spun sincer eu nu am auzit nici un musulman sa renunte la religia lor si sa treaca in alta religie si daca stau mai bine si ma gandesc religia noastra e mult mai faina si mai permisiva ,de ce sa o fac eu pt el- din dragoste o sa zica unii pai ce el nu poate sa o faca tot din dragoste pt mine?

tind sa cred ca cele care au exemplificat cu povestioare au dreptate musulmanii sunt periculosi cand trec granita la ei!

pe mine m-a fascinat o carte se numeste" numai cu fiica mea "-a fost si ecranizare dupa film si pot sa zic ca m-a marcat in adolescenta cand am citit-o....o recomand .e un caz real intre un barbat musulman si o femeie din america....de atunci mi-am cam schimbat parerea recunosc.
otto_otto2000
Postat pe 29 Octombrie 2008 15:01
Eu sunt de parere ca e bine sa ti convingi parintii ca l iubesti si e bine sa il vada ei, si el sa si asume raspunderea in fata lor ca va avea grija de tine, Chiar de ei se mofturesc , nu o sa aiva incotro si o sa l accepte sa le calce pragul! Nu e bine sa te indepartezi de ei ca de o sa dai gres ce o sa faci??? Intr o tara straina , fara bani, fara nimeni apropiat unde te duci, esti la discretia lui apoi!
Problema nu e de religie ca ti o schimbi, sau ca si o schimba el, e ca SITA CAT E NOUA STA IN CUI, CAND SE MAI INVECHESTE, O MAI ARUNCI SI SUB PAT! adica acum esti tanara si frumoasa, si viata e roz, dar ce te faci cand iti mai apare un cearcan, cand te tipa un copil si el sta pe undeva, aiurea sau la o femeie, sau la mai multe femei, ca Mohamed, profetul, a avut 4 sotii din care una crestina, si legea lor le permite sa aiba pana la 4 sotii, iar de nu o sa fii de acord, ce daca? iti taie linia de finantare, accesul la carduri, de o sa l ai vreodata, te constrange de o nu o sa ti vina sa crezi !
DE CE SE COMPORTA ASA?????????

1. Pai la ei sotiile se cumpara! Te logodesti, asiguri o casa, platesti tatalui fetei bani grei si gata , esti proprietarul unei familii, de sotia nu te asculta , poti si sa o omori! La musulmani te ingroapa in aceiasi zi in care ai murit, sau de mori seara te ingroapa dimineata! PROCURATURA???? AS!!!! cheama un doctor acasa, contra a ceva acolo scrie de ce ai murit si LA REVEDERE!!

2. Interesul e sa aiba cat mai multi copii, iar cand e vorba de asta, isi iau cat mai multe sotii, pe rand, nu toate odata! la 5 ani isi mai iau o sotie, cat ii tine punga cu bani! iar ele de nu accepta sunt constranse, unele divorteaza, altele nu le mai preocupa subiectul, le intereseaza doar de cat li se da lor !

In ultimul timp tot mai multi vor sotii ALBE, sau Europence, nu trebuie platite sa se casatoreasca cu ei, muncesc mai mult decat consuma, SI S FRUMOASE SI DESTEPTE FOC!!!

Tre sa fii desteapta, sa ti iei masuri de precautie , si cand ti o fi sa o tragi, o tragi si cu un crestin! Apropos, sunt si musulmani care au trecut la crestinism din dragoste pentru ele, depinde cine convinge mai tare pe celalalt!
SA FITI IUBITE, ca meritati!
valibilic
Postat pe 29 Octombrie 2008 21:09

valibilic-ai pus punctul pe i!
otto_otto2000
Postat pe 30 Octombrie 2008 16:20
De la: otto_otto2000, la data 2008-10-30 16:20:34
valibilic-ai pus punctul pe i!


Sarut mana! otto otto! dar sa stiti ca eu cand zic ceva stiu ce vorbesc!
mai am oleaca si ma fac filozoafa, de mai stau vreoleaca pe la musulmani!
As fi vrut sa aud totusi si parerea preanoilor si preacuvioaselor musulmance, fetele noastre de la pamant, ca n tara avem destul si s crescute bine, mineralizate, vitaminizate... nu din tarana si nisipul steril al musulmanilor! Oare de ce nu zic nimic, din politete? sau pentru ca stiu ca am suficienta, nu totala dreptate, DAR AM!!!
Stiti de cand m am desteptat asa?? De la Pastele crestin ortodox, care a fost LIBER pentru tot Egiptul, chiar de in cardul de identitate este scris la RELIGIE musulman sau crestin! Deoarece am avut o operatie la cot care a trebuit platita in totalitate, si mi am luat si medicamentele tot eu, cu 3 zile inainte de Paste, AM RAMAS FARA BANI!!!!! Si m am gandit eu, ca dau banii la scoala inainte de paste , adica pe 25 ca la noi in tara se tine cont oleaca de sarbatori!
EI , ASSSSSS!!!!Nik! FETELOR!! DE PASTE VA JUR PE MORMANTUL MAMEI MELE, NU AM AVUT NIMIC DE MANCARE, nici macar paine, drept e ca nu mi a prins rau tare ca am maim slabit oleaca, dar de eram in Romania, ma duceam la biserica si macar de pomana tot imi dadea cineva!
Si in timpul asta, musulmanii petreceau , de Pastele ortodocsilor, muzica, bairamuri de toata frumusetea! AM INCERCAT SA GASESC PENTRU 3 ZILE VREO 2 BANI , pan la salar, NIMIC!!! Si totusi imi tin demnitatea, nu ma prostituiez si nu ma pup cu CURVARII LOR! Si apoi am luat si banii, si am avut din belsug, dar nu a fost la timpul lor!
Cand spui CRESTINESTE! inseamna MILA SI INDURARE!
Cand spui suflet PAGAN ! inseamna FALOS SI FARA MILA!
Nu vreau deloc sa intru in dilema si chiar nu doresc asta, dar va rog sa revedeti cu ce se mandresc fostele noastre crestine si actuale musulmane, ce au ele? Carduri, afaceri, ... si toate bunatatile materiale! Acus, acus, vine si ziua cand vor fi nevoite sa imparta tot, si nu in parti elale cu altele , mai tinere, mai versate , mai frumoase! DAR SUFLET??? SUFLET MAI AU??? Cum il folosesc? Ca s alunecoase si si au pierdut credinta, ca s au indepartat de parinti, si ganditi va ca sfatul batranesc si voievozii il foloseau la vreme de rastriste, ca au lasat in urma lor remuscari si sarmanii parinti se gandesc si si fac idei ca nu le au crescut bine, ca nu le au invatat destule....
OFFFFFF, mai fetelor, nu va barfiti parintii, ca asta e sub nivelul nostru romanesc!!!
Sa fiti iubite!
valibilic
Postat pe 30 Octombrie 2008 23:06
Bravo fetelo, in sfarsit niste minti luminate!
Kathara
Postat pe 30 Octombrie 2008 23:11
De la: hajar, la data 2008-08-27 15:22:14salam aleylom......
da...sunt musulmanca si sunt foarte mandra de asta...
spre surprinderea unora sunt f multi musulmani in romania
eu sunt musulmanca tipica,cu hijab_adica imi acopar parul;gatul si intregul meu corp...
pt cei care sunt interesati incepe ramadanul
sper ca va fi pt toti musulmanii o luna plina de bucurii,de impliniri si de piosenie
ramadan karim!ALLAH MAAK

La fel de mandri sunt si fostii de la 9/11!

Dar mai ai alte calitati cu care te poti mandri?
Inteligenta, cariera, fapte caritative...
Sau se reduce totul la hijab, islam, arab.
Tu ca femeie, ca om te definesti prin religie?
Asta a fost telul/scopul vietii tale?



Full_Metal_Jacket
Postat pe 30 Octombrie 2008 23:56
apropos de religie ...te nasti crestin mori crestin ,te nasti musulman mori tot asa -nu e corect?mi se pare fatarnicie sa treci de la o religie la alta .eu sunt convinsa ca pot sa stea ele si 100 de ani sufletul tot ala ramane de crestin.
sau poate nu prea inteleg eu care e fenomenul?ok ma intreb treci la ei in religie stai 10 -20 ani dupa care te desparti, te duce soarta in bratele unui gheorghe de-al tau atunci ce faci migrezi de la o religie la alta?

aaa si referitor la parinti ca le intoarcem spatele poate prea usor pentru un barbat.....odata un fost prieten mi-a zis :stii tu azi esti cu mine maine nu mai esti pe cand parintii si fratii raman tot timpul langa mine indiferent de situatie-si mare dreptate avea.a ramas cu ei ca eu am disparut din peisaj.....asa ca ar trebui sa ne gandim echitabil zic eu.
O SEARA FAINA!

otto_otto2000
Postat pe 31 Octombrie 2008 18:19
Mai, dragi colege de forum si de revista online, ne am cam indepartat de la subiect, si am inceput sa discutam alte lucruri.
Problema e ca nu cred ca cineva are ceva cu Islamul sau cu Musulmanii! Eu personal critic si nu sunt de acord cu un comportament specific majoritatii populatiei musulmane, nicidecum a religiei!
Deoarece cam in 80 % din autobuze ai sansa sa asculti rugaciuni, predici si alte versete din Sfantul Coran, m am straduit sa gasesc un post de televiziune care sa transmita in engleza acestea, si am gasit mai multe.
Unul din ele transmitea de la Mecca in direct si era subtitlat in engleza ( Coranul este scris numai in limba araba).Stilul si cuvintele din acesta se aseamana mult cu Sfanta noastra Scriptura.
Pentru un student la teologie cred ca ar fi o buna lucrare de licenta sau doctorat " Asemanari intre Crestinism si Islamism", noi avem un profet, au si ei unul, noi avem un timp pentru post si rugaciune, au si ei un astfel de timp,noi avem zile de sarbatoare, au si ei sarbatorile lor,...macar nu se inchina ca BUDISTII la vaci!
Si RAMADANUL e o sarbatoare super, cu tot fastul si decorul, ma asteptam ca fetele noastre musulmance sa ne posteze obiceiuri de Ramadan, sa ne povesteasca cum au petrecut Ramadanul, un anumit lucru sau traditie care i greu de perceput dinafara Islamului ca sa ne mai informam si noi de traditiile la altii! Nu sa ne povesteasca faptul ca s au imbrobodit ca sa fie numa pentru barbatul lor, adica cele neimbrobodite SUNT BUNURI PUBLICE????
Dar au timp sa ne povesteasca de acum despre traditie si cultura, chiar de Ramadanul s a incheiat anu asta, subiectul ramane deschis!
Imi cer scuze de am ofensat pe cineva, chiar nu am vrut si nu cred ca am intentionat asa ceva, parintii mei m au educat sa fiu toleranta si cu buna cuviinta! Nu vreau ca mamei mele, de acolo din ceruri unde i acum, sa i fie rusine cu o fiica asa ca mine!
SA FITI IUBITE FETELOR!!!! LIMBA ROMANEASCA NE LEAGA!
valibilic
Postat pe 31 Octombrie 2008 22:05
Eu am petrecut Ramadanul in Romania, intrucat nu am nici o leg. cu vreo tara araba. A fost destul de greu Ramadanul pt mine intrucat am avut o gripa care m-a tinut cam 7 zile din cauza scaderii bruste a temperaturii.Si post si febra si job pt ca seful meu nu m-a invoit, a fost cam dificil.
Am fost de cateva ori seara la rugaciunea Terawih, rugaciunea speciala din noptile de Ramadan iar de Eid am fost tot la o moschee am mancat dulciuri intre surori.
Nu stiu cum e Ramadanul in tarile musulmane,aici in Romania, eu m-am simtit f singura, daca nu ma duceam la fundatie sau moschei , Ramadanul se rezuma doar la post si rugaciune iar comunitatea joaca un rol f important in Ramadan.E indicat sa petreci Ramadanul intre musulmani.Insa cea mai mare realizare din Ramadan, a fost faptul ca am citit un sfert din Coran in araba.
veiled_thoughts
Postat pe 6 Noiembrie 2008 23:08
buna mihaiela numele meu este monica as dori sa iti adres cateva intrebari.eu sunt din iasi de origine romanca de vreo 9 luni sunt cu cu un arab il iubesc dar ma deranjeaza cateva lucruri la el si anume;el este insurat dar mi-a spus ca nu mai are nici o legatura cu sotia sa dar totusi se duce des acasa si cateodata ramane zile intregi cand vine si il intreb de ce a ramas asa de mult imi spune ca din cauza copiilor.ce vreau sa te intreb la arabi indiferent daca sa despartit de fosta de ce totusi se duce la ea si ramane peste noapte ce sfat imi poti da te rog frumos.

Postat pe 27 Ianuarie 2009 12:53
De la: bebestrumph, la data 2008-09-14 15:31:56In legatura cu ce spunea cineva mai sus,despre asuprirea femeilor...Haide ti sa fim sinceri acum,cati barbati europeni,sau din alte tari,nu isi asupresc sotiile?Cate femeie din lume mananca bataie,si nu au voie sa iasa din casa singura,nu au voie sa aiba un job,sau nu au voie sa se machieze,din cauza barbatilor alaturi decare traiesc?Nu este o regula generala.....nu doar musulmanii se poarta asa.Sunt f multi barbati de alte religii care trateaza femeia ca si pe o sclava.Parerea nea este ca europeanca fiind,trebuie sa fii nascuta sa poti trece la religia musulmana,trebuie pur si simplu sa...ai chemare,pt ca intradevar sunt niste reguli mai rigide pe care nu oricine le poate respecta,si nu cred ca sunt niste reguli impuse de barbatii musulmani,cred ca sunt niste reguli impuse de religie.Orice religie are regulile ei(asa cum la ortodocsi sunt cele 10 porunci),numai ca musulmani le respecta cu sfintenie fata de restul.Uite mihaela eid eu chiar sunt curioasa despre ceea ce ai spus tu:ce mananca musulmanii in Ramadan(si in general),care sunt bauturile interzise,asculta muzica(in general),de ce trebuie femeiele se fie acoperite tot timpul,ca si fata cand incepi sa ti acoperi capul si intreg corpul.Scuze daca sunt niste intrebari ..prostesti ,sa le psun asa,dar eu sunt mai curioasa de felul meu,mai ales in ceea ce tine de cultura si traditia altot popoare.:)

da, asa e cum zici, sunt si in tarile europene barbati rai, dar LEGEA este alta. uite, am vazut recent un documentar pe Discovery, era un tribunal dintr-o tara araba. era un barbat care si-a repudiat sotia, s-a casatorit cu alta. femeia si-a gasit si ea pe cineva.barbatul i-a cerut copiii inapoi, ca sa ii creasca el si cu sotia lui.iar femeia aia plangea de ti se rupea inima si se ruga de el si de judecatori sa ii lase macar copilul cel mic.in tara noastra sunt alte legi.ce vina avea femeia ca el a vrut pe alta si din cauza asta a trimis-o pe ea inapoi la parinti??adica dupa legea lor, ea nu mai are voie sa isi refaca viata, dar barbatul da.asta nu e drept si nu este corect.
mkdisk
Postat pe 8 Aprilie 2009 15:33
De la: monicagherman, la data 2009-01-27 12:53:32buna mihaiela numele meu este monica as dori sa iti adres cateva intrebari.eu sunt din iasi de origine romanca de vreo 9 luni sunt cu cu un arab il iubesc dar ma deranjeaza cateva lucruri la el si anume;el este insurat dar mi-a spus ca nu mai are nici o legatura cu sotia sa dar totusi se duce des acasa si cateodata ramane zile intregi cand vine si il intreb de ce a ramas asa de mult imi spune ca din cauza copiilor.ce vreau sa te intreb la arabi indiferent daca sa despartit de fosta de ce totusi se duce la ea si ramane peste noapte ce sfat imi poti da te rog frumos.

mey, tu chiar crezi tot ce iti spune?pai daca e insurat, sa fie sanatos....sunt o gramada de oameni liberi pe lumea asta....ce-ti trebuie oameni insurati?nu vb cu rautate, dar te abureste mey.
mkdisk
Postat pe 8 Aprilie 2009 15:39
kudika029886
Postat pe 6 Iunie 2009 19:25
Pentru Mihaela Eid.....sau terminat barbati romani .....sau esti muritoare de foame?...stii de ce iti scriu asta?...imi pare rau de viitorul tau
kudika029886
Postat pe 6 Iunie 2009 19:31
eu crek is araboi teroristi infiltrati pe kudika sa racoleze romance pt atentate sinucigase
zicea o gagica de pe aici ca religia musulmana e toleranta....mai fata mai, baticu ala comandat de allah ti-a cam cazut pe ochi
acu nush cata vreme niste jurnalisti din danemarca sau norvegia sau ma rog, de pe acolo, au facut o caricatura a obsedatului si pedofilului de mahomed..ma scuzi ca-ti insult profetu , da nu ma pot abtine, urasc musulmanii. si-s mandra de asta
si ce-au facut dracii de araboi? au pus bomba in sediul ziarului unde lucrau respectivii jurnalisti

daca asta e religie toleranta si pacifista sa-mi zici mie hamdulah hamdula drujba;)
tre sa fii chiar prost sa accepti o regilie ca fiind inteleapta, toleranta samd o religie care interzice sa bei apa in timpu zilei . suna prea ciudat:)))adica de ce ziua sa nu bei, ca sa stai treaz noaptea sa faci provizii la stomac? luati model de la camile?
sycorax
Postat pe 7 Iunie 2009 15:14
Pacat ca o discutie interesanta a deviat, sfarsind in mesaje care denota ignoranta, nestiinta si, lucrul cel mai trist, ura. Doua lucruri as vrea sa precizez:

Religia este o optiune personala. Nu are nicio legatura cu alti oameni, fie ei familie, prieteni, parteneri de cuplu. Cu religia nu te nasti, este o alegere pe care o faci atunci cand vrei si atunci cand esti suficient de matur si de motivat sa faci acest pas. Restul este doar statistica.

In al doilea rand, observ ca exista convingeri conform carora Islamul ar fi o religie specifica tarilor arabe. Este gresit, Islamul este o religie universala, care acopera toate continentele. Musulman poate fi oricine, indiferent de rasa, nationalitate. Aidoma crestinismului.

Aceasta greseala este periculoasa deoarece in acest mod se amesteca stereotipurile culturale legate de Orientul Mijlociu cu perceptia asupra religiei islamice. Ma refer aici la posibilitatea ca un barbat sa aiba mai multe sotii - acest obicei a aparut, initial, ca rezolvare a unor probleme socio-culturale. In societatile moderne, inclusiv in tarile islamice, el este depasit.
serbanmedia
Postat pe 10 August 2009 13:45
serbanmedia, lamureste-ma si pe mine, daca ai amabilitatea, de ce un musulman nu se poate cnverti
de ce islamistii(cu precadere, pentru ca acestia sunt extremistii declarati) au declarat : my god will kill your god. my god is peaceful ?
de ce ei cred ca vor invinge pacatul de pe lumea asta inmultindu-se in asa hal incat sa ajunga europa continent predominant islamic in urmatorii 50 de ani? uite aici http://www.youtube.com/watch?v=6-3X5hIFXYU stiu, videoclipul e cam pompos, dar informatia conteaza
explica-ne si noua de ce cand o femeie musulmana calatoreste in tari crestine nu renunta la val, dar cand o femeie crestina ajunge pe tertoriu musulman este obligata sa poarte val ? de ce sunt atat de fanatici in apararea religiei lor care promoveaza mutilarea omului de mic copil (circumcizia) , de ce femeile sunt considerate inferioare barbatilor cand ar trebui sa fie egali? de ce profetul lor a avut 6 sotii (excluzand teoria socio-culturala) si de ce una din acele 6 sotii era o fata de 9 ani sau chiar mai mica? nu-l mai multumeau femeile mature? nu-mi spune ca a luat-o sub aripa-i parinteasca
de ce o femeie, dupa divortul obtinut cu foarte mari sacrificii, nu poate pastra nici macar un copil dintr-o casnicia cu un barbat musulman? poate pentru ca nu ar avea cu ce sa-l creasca...de ce nu ar avea cu ce sa-l creasca? pentru ca nu are voie sa munceasca in medii cu barbati (adica orice mediu) si pentru ca s-ar crede ca e o tarfa pentru ca a divortat. e strigator la cer.
si inca ceva...nu cred ca ai vazut documetarul despre guantanamo ...cu prizonieri musulmani paziti de soldati americani. se face ca un gardian de acolo este femeie. cand barbatul musulman a vazut-o a numit-o tarfa pentru ca e femeie...adica "este femeie, esti tarfa!" "esti o magarita, si tu, si maica-ta, si taica-tu e un magar". Sunt destul de documentata in privinta musulmanilor si opinia mea este in conformitate cu realitatea.
intr-adevar islamul acopera toate continentele...dar in credinta islamica un musulman este uun om care functioneaza dupa legile universului...doarme, mananca, respira etc...in acest caz nu mai poti face diferentierea intre islam si orice alta religie, aceasta religie provocand confuzii. nu poti nega ca sunt foarte multi fanatici religiosi, mlt prea multi pentru o religie care se numeste "pasnica".
eu una nu-mi schimb parerea, islamul este cea mai inapoiata religie monoteista a lumii.
sycorax
Postat pe 10 August 2009 22:21
DACA UN CETATEAN CRESTIN AR UCIDE SI FURA CAN CODRU CREZI CA TI SE PARE CORECT A SPUNE CA CRESTINI SUNT ASA SI ASA ,NU ARE NICI O TREABA RELIGIA ,CORECT AR FI SA SPUI CA ARABII SUNT PERSOANE PLINE DE PREJUDECATI , RELIGIA NU ARE NIMIC DE A FACE CU FELUL LOR DE A FI , ORICE RELIGIE TE INVATA CUM SA-TI IUBESTI APROAPELE SA FII BUN SAMD...E MEDUIL IN CARE TRAIESC SI CUM SUNT EDUCATI CEA MAI MARE INFLUETA NEGATIVA ASUPRA LOR O AU IMANII (PREOTI)CARE LE INSPIRA URA FATA DE LUMEA CRESTINA .IAR EI AU PRELUATO SI EI DIN GENERATIE IN GENERATIE.EU SUNT MUSULMANCA PRIN CASATORIE NU M-AM PUTUT SCHIMBA PREA MULT IN SENSUL CA MA IMBRAC CUM VREAU SI AM MAI CALCAT SI STRAMB NICI NU VREAU SA MA GANDESC CE INSEAMNA PTR O MUSULMANCA SA-SI INSELE BARBATUL DAR ASTA E AN FACUTO SI INCA O MAI FAC
kudika032025
Postat pe 18 Octombrie 2009 22:02

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
pentru oameni frustrati de sarbatori 18 De la: Metal_spell 17 Decembrie 2009 23:37
carti de anticariat incepand cu 1 ron/bucata 1 De la: comenzi 30 Iulie 2011 14:59
Echipa Kudika iti ureaza Craciun Fericit! 8 De la: OanaTrifu 30 Decembrie 2016 16:06
Intamplari reale de Sfantul Andrei :) 31 De la: Sabrina_Nede 5 Decembrie 2009 15:53
Paste fericit! 8 De la: Barbie30_ 21 Aprilie 2011 12:08