Setari Cookie-uri

Cum educi o pisica ?

Dragii mei,

Acum o luna am adoptat un pui de pisica. Dupa indelungi discutii cu sotul, l-am convins.Pisicutza este f frumoasa (acum are 4 luni), o metisa intre mama birmaneza si motan tigrat. Se vad imbinarile ambelor specii, adica a iesit o tigrata f blanoasa, cu ochi verzi migdalati.
Dar, au inceput sa apara probleme. Nu cu litiera, ce este drept, este f curata, ci cu personalitatea ei. Este f agitata, mai ales dimineata si seara (nu te intelegi cu ea), desi ii este foame, refuza mancarea de cateva ori, ii schimb farfurioarele din fata pana alege ceva sa-i placa.Fostii stapani (din nefericire) au invatat-o cu mancare gatita, supa, ciorba...  cred ca din acest motiv refuza hrana de pisici, desi i-am luat pt pisica junior. Ceea ce ii place este carne fiarta de pui, tocata marunt la cutit, sau ficatei de pui, tot asa tocat marunt si fiert. Am incercat-o si cu peste, dar nu-i place.Am ajuns la concluzia... ca as putea face asta pt ea, dar in week end. Cum s-o invat sa manance hrana de pisici? Dar boabe? Incepand cu ce varsta as putea sa-i dau?

O alta problema. Exact in locurile in care nu are voie, tocmai acolo vrea sa se duca. Peste zi ii las liber bucataria, baia si holul. O restrictionez poate prea mult? Cand suntem noi acasa ii dam liber si in celelalte camere, ca sa o pot supraveghea sa nu distruga ceva. Preventiv, i-am tait totusi unghiile.Plantele mele... Am doi ficusi benjamin si un palmier. Cum scapa, direct la ei trage si gheraneste pamantul facand mizerie pe parchet.

Va rog, cine mai are pisici, sa ma sfatuiasca cum s-o educ. Toate pisicile sunt asa, sau a mea are o personalitate mai accentuata? Este inca pui... Asta poate fi cauza? Cu timpul va deveni mai temperata, mai blanda? Inca ceva, desi eu o ingrijesc, o hranesc, ii curat litiera, o rasfat si-i fac baie, pe mine are tendinta sa ma zgarie. Acu' nu mai are cu ce, ca i-am taiat unghiile cu unghiera.

Va multumesc anticipat celor ce-mi veti raspunde. 

Postat pe 14 Octombrie 2008 13:08
Ii lasi doar un fel de mancare in bol si cand ii va fi foame o sa inceapa sa rontzaie la boabe asta in cazul in care nu te doare inima si te apuci sai dai 5 feluri de mancare cum faceam eu

Cu plantele , nu prea ai ce face , eu i-am cumparat iarba pisicii dar tot crinii imperiali o atrageau mai mult asa ca am inceput sa renunt la flori din cauza ei.

Cactusii au mari sanse de supravietuire si stii deja de ce

Nu cred ca vrea sa te zgarie intentionat ,acum e micuta si nu stie cum sa-si foloseasca gherutele asta fiind motivul pentru care banuiesc ca ai numai zgaraieturi pe mana
Din cauza matzei mele am ajuns sa dau noroc cu barbatii ca e cam jenant sa-ti pupe mana cineva si sa se uite chioras la tine cand iti vede mana plina de urma de matza

In privinta educatiei ...nu stiu ce sa zic , a mea avea toata casa la dispozitie cat era micuta iar cand s-a marit deja nu mai avea rost sa-i fac educatie ca ea era stapana peste tot
iris_4_ever
Postat pe 14 Octombrie 2008 13:59
si motanul meu e cam smucit si acum are 10 ani!dupa zece ani maninca numai ce doreste si daca are bobite in farfuriuta ma priveste cu o fata timpa si rastoarna farfuria!cind ia bataita la fundulet se bate cu mine in parte!sotul meu la certat si saptamina trecuta dupa ce a adormit a sarit pe el si la muscat de nas!cind vede copii miriie la ei de gelos si nu am voie sa il pup decit pe el!intelege tot ce spun insa este tare neastimparat!cind ne jucam cu pernele se urca si el pe ,perdele pina le darima!e nebun rau:fumez si vine si el cu boticul la tigaruse,daca beau o bericica vrea si el.....acum maninca rosii crude!in schimb daca sint trista nu pleaca de linga mine si ma iubeste pina imi trece!
kudika1993
Postat pe 14 Octombrie 2008 14:22
De la: Iris4ever, la data 2008-10-14 13:59:43Ii lasi doar un fel de mancare in bol si cand ii va fi foame o sa inceapa sa rontzaie la boabe asta in cazul in care nu te doare inima si te apuci sai dai 5 feluri de mancare cum faceam eu

Cu plantele , nu prea ai ce face , eu i-am cumparat iarba pisicii dar tot crinii imperiali o atrageau mai mult asa ca am inceput sa renunt la flori din cauza ei.

Cactusii au mari sanse de supravietuire si stii deja de ce

Nu cred ca vrea sa te zgarie intentionat ,acum e micuta si nu stie cum sa-si foloseasca gherutele asta fiind motivul pentru care banuiesc ca ai numai zgaraieturi pe mana
Din cauza matzei mele am ajuns sa dau noroc cu barbatii ca e cam jenant sa-ti pupe mana cineva si sa se uite chioras la tine cand iti vede mana plina de urma de matza

In privinta educatiei ...nu stiu ce sa zic , a mea avea toata casa la dispozitie cat era micuta iar cand s-a marit deja nu mai avea rost sa-i fac educatie ca ea era stapana peste tot


Multumesc pt. sfaturi. Lui IRIS, care a raspuns prima, dar si celorlalte de asemenea.
Sotul meu se opune categoric sa o lasam in sufragerie cand suntem plecati, am canapele cu tesatura de stofa si are tendinta de a-si ascuti gherutele pe ele.
Asa este, aveti dreptate, intelege ca a facut ceva rau, acum a renuntat sa mai zgarmane pe canapea, mai ales ca a facut legatura ca de aici i s-a tras cu taierea unghiilor.

De ce are mai multa afectiune pt sotul meu? El nu prea o giugiuleste, de fapt o cam ignora. Dar atunci cand scrie ceva la birou si pisicutza vine si se aseaza exact pe ce scrie el, se vede ca si lui ii face placere si o mai mangaie, asa un pic, dar fara sa exagereze.

Unde ati invatat-o cu dormitul? Eu i-am luat cosulet cu pernitza si doarme la bucatarie, cand este pedepsita. Dar este atat de scumpa si toarce atat de linistitor, ca nu rezist si o mai iau si in pat, spre disperarea sotului, cum v-am spus mai mult peste el se duce. O inhata si mi-o paseaza mie, iar ea tot peste el se duce. De ce?

Si inca ceva. E de belea cand mancam. Desi este satula, imbuibata, i-am dat si sunca de pui, chit ca e cam sarata pt ea, dar apoi bea lapte, in fine ii dam si ce mancam noi, pt ca pofteste la miros... cum ziceam, cand mancam se uita cu niste ochi disperati de zici, cine ar vedea-o pt prima data, ca e nehranita de zile intregi si ea abea ce infulecase doua portii de carnitza tocata. Nu se poate manca cu ea in aceeasi camera, mai are putzin si sare pe masa.
Voi cum procedati la acest capitol?


Postat pe 14 Octombrie 2008 16:07
De la: bonheur, la data 2008-10-14 14:22:00si motanul meu e cam smucit si acum are 10 ani!dupa zece ani maninca numai ce doreste si daca are bobite in farfuriuta ma priveste cu o fata timpa si rastoarna farfuria!cind ia bataita la fundulet se bate cu mine in parte!sotul meu la certat si saptamina trecuta dupa ce a adormit a sarit pe el si la muscat de nas!cind vede copii miriie la ei de gelos si nu am voie sa il pup decit pe el!intelege tot ce spun insa este tare neastimparat!cind ne jucam cu pernele se urca si el pe ,perdele pina le darima!e nebun rau:fumez si vine si el cu boticul la tigaruse,daca beau o bericica vrea si el.....acum maninca rosii crude!in schimb daca sint trista nu pleaca de linga mine si ma iubeste pina imi trece!


Ai scris f. cu umor mesajul. Cred ca daca pe sotul meu l-ar musca de nas, a doua zi ar expedia-o la tzara.

Ceea ce ai spus tu, imi intareste ipoteza. Motaneii sunt mai atasati de partea feminina umana, iar femelele pisicutze de barbatii oameni.

Nu-mi pot explica altfel, de ce pisica mea il simpatizeaza mai mult pe sotul meu. Este de-a dreptul fericita cand vine el acasa.
La mine miorlaie doar, cand are vre-o doleanta legata de mancare sau sa fie scoasa pe geam, ii place la nebumie sa stea pe geam si sa se uite la copiii care se joaca.

Postat pe 14 Octombrie 2008 16:19
De la: cuucu_baau, la data 2008-10-14 14:32:57Inca ai timp sa o educi cum vrei tu, tinand cont ca a fost crescuta de alti stapani pana la varsta de 3 luni si obisnuita cu alta mancare si alt mediu de viata. In general pisicile sunt foarte curioase, vor sa stie toate colturile casei. incearca sa vorbesti cu ea iar daca face ceva rau nu o bate doar printr-un simplu cuvant " nu, nu este voie" eu asa am facut cu pisi a mea, cat despre mancare in special boabe care contin cele mai multe vitamine si ajuta la cresterea unui par si dantura sanatoasa, exp: pisi a mea mananca boabe numai noaptea iar in rest mancare de pisici si-i mai dau suplimentar pui fiert sau prajit, aici depinde si de rasa.Nu trebuie s-i schimbi farfuria cu mancare, va refuza la inceput dar pana la urma se va obisnui si va manca.


cum spunea iris ca i-a cumparat iarba la pisicuta ei, dar degeaba..va sfatuiesc sa-i cumparati Catnip Leaves...sunt plante uscate special pentru pisici, cu aceste plante nu va mai manca plantele din casa.


miky a mea are toata casa la dispozitie de mica si deja stie unde are voie si unde nu fara a-i spune ceva...si-a facut locul ei unde doarme si se relaxeaza...totul este sa o lasi libera si va intelege singura ce are voie si ce nu...
nu uita sa-i faci vaccinurile care sunt foarte importante pentru ea sa fie sanatoasa si tot odata pentru voi.


poti vedea poze cu miky a mea la profil si vei intelege mai multe...






Foarte cuprinzator mesajul tau. Multumesc.
Dar nu am gasit pozele cu pisicutza. Este femela sau mascul?
Eu, in mod special am vrut femela, ma gandeam ca este mai docila si mai cuminte decat un mascul, mai usor de educat.

Este bine sa castrezi pisica? La ce varsta este indicat sa-i faci operatia? Stiu ca ar fi mai sanatos pt. ea sa aiba macar o nastere.

Desigur, exista reviste pt animalutze si pt pisicutze, dar este mai bine sa vorbesti cu cineva care are experienta la acest capitol si-ti poate da sfaturi concrete, pe subiect.

Postat pe 14 Octombrie 2008 16:40
Eu pe Liza am gasit-o cand avea nici 2 saptamani , era o matza jigarita cu un mieunat sfasaietor de pe strada si cu niste ochisori de ziceai ca toata greutatea de pe pamant se afla pe umerii ei ....
Cu litiera s-a inteles din prima in schimb cu mancarea nici o sansa ,incepusem sa ma intreb daca nu era printesa pisicilor la cat de mofturoasa era desi o gasisem pe strada.

Laptic la punga de 2 ron bucata nu servea mititica in schimb lingea imediat o cutie intreaga la 4 ron bucata.

A avut iarba uscata , iarba proaspata ,o chestie speciala in care sa-si ascuta gherutzele dar a preferat intotdeauna trandafirul japonez,crinii imperiali si canapeaua din sufragerie plus majoritatea hainelor noi si unele dintre cele mai frumoase genti ale mele.

Al meu nu prea suporta matzele din cauza parului si nici ea nu l-a suportat pe al inca de cand l-a vazut prima data.
Culmea este ca de fiecare data cand venea baiatu' la mine nu facea decat sa se alerge cu matza prin casa , desi nu se suportau se ,,bateau'' tot timpul.

De dormit , i-am cumparat cosulet special ( vreo 60 de ron bucata ) dar niciodata nu dormea noaptea in el ....toata noaptea era in capul meu jucandu-se cu parul.
Nasol era cand i se incurca labuta in par si ma trezea din somn

Cat timp era micuta si ma vedea ca spal vasele se agata de hainele mele si se urca pe umarul stang ....era foarte funny cand avea cateva luni dar cand a luat in greutate si mai avea si ditamai ghearele deja nu mai aveam chef de spalat vase in prezenta ei

Vezi ca-s foarte curioase si este indicat ca sa inchizi usa bine la dormitor cand aveti chef de nebunii
Noi am avut surpriza sa ne trezim cu ea in timp ce ne dadeam huta si nu a fost placut deloc pentru el

iris_4_ever
Postat pe 14 Octombrie 2008 16:58
eee daca voi aveti cate o problema eu am 2 ...

pe cea de rasa, siameza am gasito pe strada, pe cea neagra am adus-o de la garaj unde isi parca tat camionul.

ambele au o personalitate foarte puternica si cand sunt suparate... e vai steaua mea.

au obiceiul sa isi ascuta ghearele pe pragul usii camerei mele (dupa ce in prealabil aveau obiceiul sa si le ascuta de canapea, am dat cu spray locurile unde nu aveam chef sa le vad ca isi ascut ghearele fug de locurile respective ca dracu de tamaie)

de mancat sunt si ale mele mofturoase manaca doar Wiscas junior conserva si bobitele cu gust de vita si de pasare, mai rar manaca cele cu gust de peste,dar numai wiskas, altceva daca le pui in farfurie manaca numai daca sunt chioare de foame.

cu litiera nu am avut deloc probleme,nu fac prin casa.
cu parul e mai rau in perioadele cand nu sunt acasa eu,pt ca ele adora sa fie pieptanate....am o manusa speciala luata de la pet shop,daa le periez cel putin o data la 3 zile nu sunt probleme si nici par prin casa.

e dificil cu spatiul insa, cand nu suntem acasa au voie pe hol baie si bucatarie in rest... peste tot
de dormit beji doarme cu mine si are o predilectie pt a dormi PE parul meu sau sub plapuma cea mica simona ,doarme oriunde numai cu mine nu.

educatia nu le-am facut-o decat cu ...nu e voie...si au inteles.

dandanaua_reloaded
Postat pe 14 Octombrie 2008 17:34
ca sa nu mai scarmene pamantul, eu la ghivece am pus staniol deasupra pamantului, pe langa tulpina plantei si pe urma pietricele de rau care se gasesc in comert....pisicii mele ii placea sa darame ghivecele de la fereste sau ce mai era pe acolo...nu ascultau deloc de mine....era cuminte cand ziceam "Nu te atinge de ghiveci!" si cand intorceam capu : zbang!.....o fugaream prin casa sa o pedepsesc si cand nu mai avea scapare se punea jos si astepta resemnata sa o bat si cu ochisorii la mine....nu o mai bateam!
si cand vine iubi in vizita primul lucru trebuie fugarita pisica si inchisa in dormitor ...eu o data am uitat si l-a muscat de picior ca a crezut ca-mi face rau nenea ala....ea sare in ajutor!

Postat pe 14 Octombrie 2008 18:19
pe lanaga cei 2 catei ai mei mai am si 2 motani si o pisicutza.motanii sunt mari respectiv 2 ani si 4 ani, insa pisicutza are 3 luni.toti sunt luati de pe strada. cu cei 2 motani nu am avut probleme decat pana pe la 6 luni cand i-am invatat sa iasa afara chiar daca stau la bloc , cat despre cea mica inca e un drac impielitat ,eu o las prin toata casa iar la plante am renuntat demult din cauza pisicilor si a cainilor.de dormit doarme la gatul meu(cea mica)dar mie una imi face placere.pisicile sunt animale nocturne de aceea au energie mai mult seara si dimineata asa pe la 6 .pt ascutirea gherutelor i-am luat de la pet-shop o chestie speciala . e un pic mai greu sa educi o matza decat un caine deoarece sunt f independente dar cu rabdare reusesti, de cate ori vezi ca isi ascute unghiile in alt loc decat in cel care are voie ii spui nu si o iei si ii arati locul unde are voie. daca o sterilizezi se va mai linisti dar sterilizarea se face de la 6 luni in colo, tot aunci va trebui sa ai grija de alimentatia ei pt ca altfel va avea probleme cu greutatea.fiind f curioase de aceea merge tot timpul in locurile unde nu are voie , daca o lasi sa inspecteze locurile se va plictisi si nu ii vor mai parea interesante.eu cand sunt plecata de acasa ii las cate o punga (adora pungile) pe care o zapaceste prin toata casa si pana la urma ajunge sa doarma in ea.cate despre intrebarea ca de ce il prefera pe sotul tau nu stiu, poate o stresezi tu prea mult , adica tot vrei sa o iei in brate , o pupi etc.si lor de obicei le place sa fie motrosite dar numa cand vor ele.sper ca nu te-am plictisit prea tare .
witcher
Postat pe 14 Octombrie 2008 18:52
cat despre taiatu gherutelor iti recomand sa mergi la un veterinar sa le taie deoarece gherutele sunt puternic vascularizate si risti sa provoci o hemoragie daca nu sti cum sa le tai.
witcher
Postat pe 14 Octombrie 2008 18:56
Inteleg pana la urma ca pisica mea este perfect normala.
Ce bine este sa te mai poti sfatui si cu persoane avizate.

Unghiile nu i le-am taiat f scurt, ci doar varfurile, care erau putin incovoiate si putea agata cu ele.
Ai dreptate cu locurile in care nu are voie, dormitorul este unul dintre ele. Acum este micutza si nu lasa par, dar mai tarziu...
Oricum, daca uitam usa deschisa seara... o gasim tolanita in toata splendoarea ei pe pilota (care este din fulgi de gasca). Sotul meu o inhata (fara s-o bruscheze) cu replica "nu ai voie aici". Degeaba.

Totusi o iau uneori sa doarma cu mine, asa, de drag... este f frunoasa, blanoasa, moale, matasoasa... este atat de scumpa, cum sa n-o rasfeti?!

Nu am batut-o niciodata, Doamne fereste, cum sa dai intr-un animaltz, dar cu o foaia de hartie facuta sul, pt ca fosneste, o lovesc la funduletz si o cert. M-am gandit ca trebuie sa asimileze reprosul cu foia de hartie care fosneste.

Nu m-ai plictisit. Imi plac pisicile si incerc sa le inteleg comportamentul. Recunosc ca nu am experienta in cresterea si educatia lor.














Postat pe 14 Octombrie 2008 19:36
De la: dulcevenin, la data 2008-10-14 18:19:19ca sa nu mai scarmene pamantul, eu la ghivece am pus staniol deasupra pamantului, pe langa tulpina plantei si pe urma pietricele de rau care se gasesc in comert....pisicii mele ii placea sa darame ghivecele de la fereste sau ce mai era pe acolo...nu ascultau deloc de mine....era cuminte cand ziceam "Nu te atinge de ghiveci!" si cand intorceam capu : zbang!.....o fugaream prin casa sa o pedepsesc si cand nu mai avea scapare se punea jos si astepta resemnata sa o bat si cu ochisorii la mine....nu o mai bateam!si  cand vine  iubi in vizita primul lucru trebuie fugarita pisica si inchisa in dormitor ...eu o data am uitat si l-a muscat de picior ca a crezut ca-mi face rau nenea ala....ea sare in ajutor!



Cred ca staniolul strica efectul decorativ al plantei. Pietricelele sunt mult mai interesante, dar nu incearca sa le scoata de acolo?

Postat pe 14 Octombrie 2008 19:40
e f bine ca o inveti c o foaie facuta sul .asa o sa stie cand a gresit.cat despre saritu in pat in dormitor iti urez succes ca io am incercat cu primu motan si nu am reusit si am ajuns pana la urma sa fiu "calarita" de toti inclusiv de caini. am uitat sa iti spun ca nu f bine sa o splei f des deoarece ii sensibilizezi pielea si risti sa iti lase si mai mult par sau doamne feri apar tot felu de iritatii si oricum ele se spala singure.indicat e sa o speli odata la 6 luni.
witcher
Postat pe 14 Octombrie 2008 19:46
Bine ca mi-ai zis, intr-o luna am spalat-o de doua ori.
Trebuie sa recunosc, faceam curatzenie si inainte, dar acum casa este luna, oricat de obosita as fi, din cauza ei, sa nu ia praf pe blanitza si apoi se suie peste tot. SE baga in cele mai ascunse colturi, care nici cu gandul n-as fi banuit ca va intra acolo.
Plus ca am placerea sa-mi pun obrazul pe blanitza ei.
Ai dreptate, cred ca o giugiulesc prea mult. Am sa o las mai moale.

Iti doresc o seara minunata!


Postat pe 14 Octombrie 2008 19:59
am avut o alta pisica (un pui de motan) care zgarma si pietricelele si se urca pana in varf in ficus pana cadea cu tot cu ficus......dar prima care am avut-o (o fetita) nu a mai umblat in ghiveci dupa ce a vazut pietricele si nu era asa de pornita impotriva plantelor ....depinde ce idei are fiecare....eu am observat ca totusi se mai cumintesc cand se fac mai mari si se ataseaza tot mai mult in timp de stapan...pisica mea care a trait 12 ani se tinea ca un catel prin casa dupa mine si se aseza intr-un colt de unde ma diviniza, facea bezele cand stateam la calculator......deja in ultimii ani era chiar f cuminte.....dar cand era mai mica facea numai prostii si ea .......puii sunt de obicei neastamparati si se educa greu, cel putin eu nu am reusit sa ii dezvat de ceva.....prima pisica, dupa ce a avut un pui, s-a cumintit....nu am castrat-o ca nu facea asa urat, doar se pune cu labutele in sus si gangurea la picioare.....fiica-sa o batea pe unde o vedea, nu o suporta daca o mangaiam pe maica-sa, o pazea si ii dadea omoru....asta la randul ei se enerva si facea istericale, se enerva....ce scandal era zilnic!...pana la urma fiica-sa a fugit de acasa....am cautat-o saptamani prin cartier si nu am gasit-o....trag nadejde ca, fiind foarte frumoasa si avand zgarda a luat-o cineva sa aibe grija de ea....uf, sunt animale adorabile dar foarte geloase....insa stiu ca altii au mai multe pisici si se inteleg intre ele
eu cica le mai bateam cu ziarul; ele uneori credeau ca ma joc cu ele si tup!, boxau cu ziarul
daca e agitata ai grija sa nu aibe viermisori....deparaziteaz-o intern!
pt blana exista vitamine, daca le ia nu ii mai cade asa tare, poate chiar deloc mai ales daca o si perii.

Postat pe 14 Octombrie 2008 20:19
Am sa urmez sfaturile tale. De fapt am primit sfaturi f utile de la toata lumea.

De aceea vreau sa multumesc tuturor care mi-au raspuns si m-au ajutat sa inteleg anumite lucruri din comportamentul pisicesc.

Important este ca pisica este normala.

Va doresc o seara buna tuturor!

Postat pe 14 Octombrie 2008 20:26
nuuuuuuuuuuuuuu.fara whiskas.orice,dar nu whiskas.vei avea probleme, mai ales ca e pisica de casa,cele de afara mananca si ar manca orice,saracele. dar in mom in care e pisica de casa,altfel stau lcrurilehrana de la purina, sau hills. dar nu din k/d, c/d, i/d. acelea sunt deja hrana medicament. da- de la purina, si friskies, daca e.aici nu e vb de pret,desi purina sunt mai ieftine decat whiskas, e vb de sanatatea lor. pana si medicii spun mai degraba sa ii dai o friptura de pui facuta de tine, decat whiskas.mergi in pet-shopuri si ti se va spune ce sa iei de la purina pt juniori.whiskas are prea multe grasimi,proteine.. nu mai stiu exact.dar oricum , nu e indicata.nici kitekat. hill's dar nu din cele c literele acelea. acelea sunt pt diferite probleme, c/d pt castrate, etc. dar au multe kestii. hill's e mai scump,intr-adevar. astfel, si cand vei dori sa o sterilizezi,nu vei avea probleme cu ea.baie, fii foarte atenta in timpul iernii.racesc mai repede decat iti poti imagina. si nu o lovi,oricat te-ar spara,oricate tampenii ar face. incearca sa provesti cu amuzament. un animla in casa e o mica minune. al meu cand era mic facea prin casa. de 2 ori a apucat, atat.l-am urmarit si de vreo 3 ori la rand l-am dus la baie, pe gresie. de atunci s-a dus singur. pisica( ca am 2, un el si o ea, deci stiu ce spun) era mai mare cand am gasit-o. din clipa in care am adus-o in casa a mers la baie. si fusese luata de pe strada.bantuia pe langa spitalul judetean din Tm. cam 3 luni avea si ea. dar pe el a trebuit sa-l invat. api ca a mers la nisip, aici a fost si contributia pisicii, era deja mai mare cand a aparut el,l-a adoptat desi n-avusese pui niciodata(incredibil instinctul lor matern)si l-a invatat.la inceput, sgarma pe gresie, vazuse la ea. apoi a mers si el la nisip.acum ma cearta daca nu l-am curatat ma maiuna pana imi fac datoria este o pisica foarte normala. cat timp se joaca,mananca, are nasucul rece si umed( li se mai incalzeste daca au dormitat),este f bine. de aceea,un weekend acorda-i-l. stai dupa ea si cand cata alt loc decat nisipul du-o la nisip. si vb cu ea.in 2 ani vei avea o pisica de nedejde

Postat pe 14 Octombrie 2008 21:45
Cu litiera, chiar nu am probleme, de cand am adus-o acasa, i-am aratat locul si deja dupa o ora a mers singura, ca ne miram si noi ce isteata este pt o pisica atat de mica.

Asta vreau sa o invat, cu hrana de pisici, nu am timp sa-i prepar anume pt ea, decat in wek end.

Cat priveste celelalte prostioare, am inteles ca asta este temperamentul pisicilor, mai ales cand sunt pui.

Whiskas junior, din prima n-a vrut sa se atinga de el. Apoi am luat tot de la whiskas, hrana pt pisici adulte, la fel... nu a vrut.

Apropo' am vazut in Hornbach, zgardutze de pisici cu clopotzel. Oare l-o tolera? Cel putin as sti in orice moment unde este si daca face vre-o prostioara.

Postat pe 15 Octombrie 2008 09:11
pune-i o cantitate nu prea mare de hrana pt juniori de la purina in farfuria ei,pe timp de zi.cand nu va mai putea de foame va manca. obisnuieste-o intai cu carnita la plic, apoi boabele.dar fie boabe fie carnita, sa fie pt juniori,nu adulti.e mica,in crestere, simte nevoia sa roada, dar nu are atata forta in dintisori. clopotel?super tare, parca mi-o imaginez,puiul mic. nu stiu, ai mei nu suporta nici zgarda simpla. el e mai tolerant, deh,crescut cu biberon,rasfatat de mic...dar ea are personalitate mai puternica.nu stiu cum mereu a reusit, ca si-o scotea cu labele. oricum, nu sunt prea indicate.la cum se joaca, nazbatiile, se pot agata de ceva cu zgarda, si Doamne fereste, mai stii?florile, probabil nu doar cu pamantul, ci si cu floarea in sine sunt sau vor fi probleme. au nevoie sa manance iarba. la carrefour exista un plic de seminte speciale pt pisici de casa.au nevoie de acele substante. ele mai mananca iarba si cand le doare burtica. in fine, acele seminte le plantezi intr-o jardiniera(o sa pun ceva poze la profil cu negrul meu si jardiniera ).pe plic scrie cum si ce tre sa faci sa creasca,precum si pt ce sunt, ce contin, etc...si foarte important, vaccinul,rapelurile. astfel o protejezi si pe ea si pe tine. ai grija sa nu aiba,sa nu faca viermisori. a,da, pentru chestiile obisnuite ce tin de sanatatea unei pisici, e bun orice cabinet veterinar. pt cazuri grave, apeleaza la ilioara.preturi formidabile, usturatoare, dar rau de tot, insa profesionalism la maxim.cand mi-a cazut motanul de la et 7, am dat 14 mil intr-o saptamana la ilioara. dar mi l-au salvat.sa te bucuri de ea la maxim,pupici

Postat pe 15 Octombrie 2008 10:36
Cum educi o pisica ?

Hm,mai intai educi stapana si apoi pisica.

Postat pe 27 Octombrie 2009 20:13
Si pisicutza mea face la fel numai ca ea dãramã ghivecele si nuºtiu ce sa fak!!!
Dydyemma11
Postat pe 22 Noiembrie 2010 10:41
pai nu prea ai ce sa ii faci,daca o certi ,va sta cuminte si nu va umbla la ele cat esti tu in preajma,in momentul cand tu ai plecat de acolo ea se va distra din nou cu ghivecele.e cam greu cu pisicile astea sincer.cel mai bine ar fi sa iti muti ghivecele intr-o zona unde pisicuta nu are acces sau sa ii mai iei un prieten ,pisica sau caine cu care sa se joace ,insa si aici risti daca iei tot pisica sa inceapa amandoua sa dea cu ghivecele de pamant.
witcher
Postat pe 22 Noiembrie 2010 19:49
uite eu sunt mica. am 10 ani si te pot ajuta cu pisica aceea
cand o vezi ca face prostii trebuie sa vorbesti cu ea sa o certi si sa ii da una la fund asa am facut si eu si cand il prind undeva unde n-are voie doar ii spun jos si se da jos
inca o metoda ar fi sao stropesti cu apa cand face o prostie ca apoi stie ca daca mai face o prostie va fi stropita!! daca a functionat cu placere!
raluca1149
Postat pe 30 August 2011 12:13
De la: , la data 2008-10-14 13:08:51Dragii mei,

Acum o luna am adoptat un pui de pisica. Dupa indelungi discutii cu sotul, l-am convins.Pisicutza este f frumoasa (acum are 4 luni), o metisa intre mama birmaneza si motan tigrat. Se vad imbinarile ambelor specii, adica a iesit o tigrata f blanoasa, cu ochi verzi migdalati.
Dar, au inceput sa apara probleme. Nu cu litiera, ce este drept, este f curata, ci cu personalitatea ei. Este f agitata, mai ales dimineata si seara (nu te intelegi cu ea), desi ii este foame, refuza mancarea de cateva ori, ii schimb farfurioarele din fata pana alege ceva sa-i placa.Fostii stapani (din nefericire) au invatat-o cu mancare gatita, supa, ciorba...  cred ca din acest motiv refuza hrana de pisici, desi i-am luat pt pisica junior. Ceea ce ii place este carne fiarta de pui, tocata marunt la cutit, sau ficatei de pui, tot asa tocat marunt si fiert. Am incercat-o si cu peste, dar nu-i place.Am ajuns la concluzia... ca as putea face asta pt ea, dar in week end. Cum s-o invat sa manance hrana de pisici? Dar boabe? Incepand cu ce varsta as putea sa-i dau?

O alta problema. Exact in locurile in care nu are voie, tocmai acolo vrea sa se duca. Peste zi ii las liber bucataria, baia si holul. O restrictionez poate prea mult? Cand suntem noi acasa ii dam liber si in celelalte camere, ca sa o pot supraveghea sa nu distruga ceva. Preventiv, i-am tait totusi unghiile.Plantele mele... Am doi ficusi benjamin si un palmier. Cum scapa, direct la ei trage si gheraneste pamantul facand mizerie pe parchet.

Va rog, cine mai are pisici, sa ma sfatuiasca cum s-o educ. Toate pisicile sunt asa, sau a mea are o personalitate mai accentuata? Este inca pui... Asta poate fi cauza? Cu timpul va deveni mai temperata, mai blanda? Inca ceva, desi eu o ingrijesc, o hranesc, ii curat litiera, o rasfat si-i fac baie, pe mine are tendinta sa ma zgarie. Acu' nu mai are cu ce, ca i-am taiat unghiile cu unghiera.

Va multumesc anticipat celor ce-mi veti raspunde. 






Pisicile,facand parte din clasa felinelor,au o personalitate puternica,ele incearca sa domine orice stapan!Este ,inca, pui,dar sa nu te astepti la schimbari spectaculoase in ceea ce priveste comportamentul ei,pe masura ce va creste.Trebuie sa stii ca ,unele pisici sunt distructive ,in sensul ca fac ravagii in locuinta stapanilor.Distrug perdele,zgaraie mobila,sfasie tapiteria existenta,distrug florile din casa!Vad ca si animalutul tau are unul dintre aceste obiceiuri!Din pacate,nu exista remedii pentru "rautatea" ei,decat poate sa te consulti cu un dresor de animale sau un medic veterinar,ei s-ar putea sa te ajute mai mult si eficient in problema ta!In ceea ce priveste hrana,trebuie sa ai rabdare cu ea,sa-i introduci ,treptat,boabele in dieta zilnica,dar sa te astepti si la esecul incercarii tale,pentru ca sunt si pisici care nu agreeaza o astfel de hrana.Incearca totusi,ai rabdare cu ea,este inca pui!Faptul ca te zgarie in pofida manifestarii tale grijulii,nu indica decat concluzia ca nu te agreeaza si iti simte incordarea!Lasa-i spatiu,pisicile au nevoie de teritoriu de inspectie,ele se afla intr-o continua cercetare teritoriala!Trebuie sa-ti asumi riscul distrugerii lucrurilor din casa daca vrei sa o pastrezi langa voi!Nu se pot "educa" foarte mult!Discuta cu un medic veterinar,sau intra pe internet si ia contact cu persoane detinatoare de pisici,ce au si blog,creat tocmai pentru dobandirea de informatii suplimentare in domeniul felin!Succes!
RAINBOWLADY
Postat pe 30 August 2011 12:42
Salut!

Si eu am trei pisici acum, am crescut matze toata viata si acum la casuta mea am adoptat 3. Primul e Leo, luat de pe strada de cand era pui mic mic mic. El ma iubeste tare mult si eu il ador, e castrat si acum are un anisor. Era extrem de ascultator si dulce si probleme mari nu mi-a facut niciodata. Al doilea e Pamuk, un motanel de Angora, frumos si ...putin cam ciudatel. si el are un an si l-am adoptat cand avea 3 luni de la o familie...dupa ce a mai schimbat saracul 3 locuinte. Lumea il lua si mai apoi il dadea spre adoptie ca nu facea la litiera si mieuna prea mult. Cu Leo cu litiera, chiar daca era pitic, s-a invatat din start. A facut in casa doar de 2 ori, si atunci in baie oricum. A treia e Dhalia, un bombay (neagra cu totul) de 3 luni acum. E foarte ciudata caci in loc sa fuga, topaie. Pamuk si Dhalia sunt prieteni foarte buni si Leo parca e om, nu pisica si el. Ii miauna pe astia doi cand fac tampenii. Pe canapea nu isi ascut unghiile insa mi-au distrus o masuta de cafea cu ceva material pe ea, le-am donat-o lor pana la urma, raul era deja comis...Pisicile au o capacitate enorma de intelegere, mai presus decat va imaginati. Primul meu sfat ar fi sa nu le loviti, SA NU LE ALERGATI PRIN CASA cand fac tampenii caci sunt firi viclene si le place :D le place mereu sa vada ca va agitati pentru ele. vorbiti-le cu un ton calm si dulce iar cand fac tampenii pur si simplu taiati tot cu NU sever dar nu urlat si intrerupeti orice activitate. Cand va jucati, daca zgarie, NU si stop joc pana cand se linisteste. o sa se prinda ca ceva nu au facut bine si nu o sa mai faca. Cu ladita, la inceput, dupa adoptia unei pisici, din jumate in jumate de ora o duceti la litiera si luati labuta si faceti gropita in litera. va fugi primele dati dar insistati. daca face pe jos aiurea, o aplecati cu nasul sa miroasa ce a facut (fara brutalitate) si apoi imediat dusa la litiera si din nou faceti gropita cu labuta. cu papica sfatul de mai sus era super ok. imbinati mancarea preferata cu bobite. cu lapticul grija mare caci e posibil sa faca viermisori. veterinarul mi-a recomandat ca de la 3 luni sa renunt la cantitati mari de lapte, dupa terminarea vaccinului e ok sa ii mai dati din cand in cand.
Sper ca v-au fost utile micile mele sfaturi, pentru detalii contactati-ma pe PM, raspund cu siguranta!
Va pup si sa va traiasca toate animalutele pe care le aveti!
Allexys
Postat pe 11 Noiembrie 2011 20:36
De la: Indiana_Jones, la data 2011-11-11 20:38:43ia uite si membra din 1970...


e contul ascuns al lui Steve Jobs.....
GHEISA_ALBA
Postat pe 11 Noiembrie 2011 20:42
Cum sa o educi sa nu mai sara pe flori, sau sa zgarie mobila tiu (am avut si caine pe care eu l-am dresat) dar ce fac ca sa nu imi mai sara noaptea in cap? Nu ma recunoaste? Ca imediat dupa ce aprind becul vine si se aseaza cuminte langa mine...
Salel
Postat pe 24 Ianuarie 2012 16:57
Depinde daca e de Dorobanti...te costa mai mult...Daca e de centura..20 de lei...
MAMAITA
Postat pe 24 Ianuarie 2012 17:01
Iata cele mai bune metode pt a creste un pui de pisica
http://cumfacsa.ro/animale-companie/pisici/cum-sa-ai-grija-de-un-pui-de-pisica
kudika_31367
Postat pe 24 Martie 2013 18:55

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Comportament.... 7 De la: dragalaspui 10 Septembrie 2008 15:31
URGENT DE TOT 8 De la: mic_negru_si_urat 29 Iunie 2008 00:30
Cum fac sa-mi repar greseala fata de el? 14 De la: scorpyoW 21 Iunie 2009 11:17
buna voua la totii 15 De la: petre_boss 5 Martie 2014 15:38
INDIVIDUL SI SOCIETATEA..ACELASI LUCRU? 9 De la: wdy 30 Mai 2008 21:59