Setari Cookie-uri

Cum vad eu criza financiara

pai s-a luat...vezi mai sus
dar cand l-am rugat sa-mi arate unde nu ma exprim corect in romana, a dat-o la intors
kitty_krieger
Postat pe 24 Ianuarie 2009 15:42
De la: milica_albulescu, la data 2009-01-24 12:24:38
Unde sunt argumentele astrologice? Sau ai mintit cand ai spus ca te pricepi? Te-a luat gura pe dinainte?


asta da raspuns pe masura....
sti ce ma distreaza??? ca in tot postul ala pe blog apare doar o singura data mentionat cuvantul "astrologii".... si tu ai tupeu sa ceri argumente????

dandanaua_reloaded
Postat pe 24 Ianuarie 2009 15:48
[quote name=\'dandanaua_reloaded\' date=\'2009-01-24 15:05:50\'][quote name=\'milica_albulescu\' date=\'2009-01-24 11:26:57\']

Tu suporti criticile?! Ce argumente solide ai adus tu? Si de ce ar trebui sa ma justific in fata ta? Cine te crezi? Esti, probabil, o persoana lipsita de importanta in viata reala, care a gasit acest forum ca sa se bage singura in seama si sa se simta importanta. Iti faci iluzii. Apropo de clisee verbale. Vad ca la tine apare tot timpul asa ceva. Te tot repeti. Chiar asa de sarac e vocabularul tau?

Ooooooooooof, iar ai facut greseli de exprimare si de ortografie. Mai invata, draga mea. Si ia-ti si prietenele, sa invatati impreuna. Chiar nu vezi diferenta dintre noi? Poate ca tu ar trebui sa mergi la oftalmolog. [/quote]

dragutule, acum sunt sigura ca ai nevoie de o vizita la oftalmolog.
ti-am dat argumentele necesare , postul de pe blogul tau mi se pare lipsit de importanta si substanta pentru ca este foarte vag..... de exemplu:

\"Se va da o lupta intre vechi si nou, intre bine si rau. Este o perioada propice apropierii de divinitate, elevarii spirituale, expansiunii de constiinta. Educatorii, profesorii, psihologii, maestrii spirituali vor avea un rol important in modelarea felului de a gandi al oamenilor, orientandu-i spre o gandire pozitiva si spre autocunoastere. Situatia in care ne aflam, sau urmeaza sa ne aflam, este o mare provocare pentru intreaga omenire. Astrologii vor incerca sa avertizeze oamenii asupra riscurilor, in vederea prevenirii lor\".

fraza pe care am citat-o este singura din postul tau care face referire la astrologi....
daca m-as apuca sa fac un comentariu pe text (nu mai vorbesc despre lipsa de inventivitate si de idei personale) ti-as putea spune sincer si cu mana pe inima ca aceasta fraza contine clisee verbale:

\"lupta dintre vechi si nou\" puteai la fel de bine sa spui \"intre bine si rau\" ca pana la urma tot acolo se rezuma...
\"orientandu-i spre o gandire pozitiva \" o porcarie de expresie care intra in vocabularul orcui lucreaza in domeniul resurselor umane sau face pe seful pe la serviciu
\"Situatia in care ne aflam\" generalizare ....si inca un cliseu de 2 lei....auzit in toate \"polemicile\" din talk show-uri....
\"vor incerca sa avertizeze oamenii asupra riscurilor, in vederea prevenirii lor \" toata lumea ne avertizeaza in legatura cu cate ceva..... deci inca o bila neagra ...

apoi urmeaza o idee \"creata\" care pe mine m-a dat cu cracii in sus....

Solutia pentru Romania ar fi intoarcerea la agricultura. Acest pamant a fost dintotdeauna prietenul romanului. Este momentul sa ne amintim de el si sa-i acordam atentia si dragostea pe care o merita

mai lipseste sa imi spui ca daca nu ma mut intr-un sat in varf de munte fara curent electric si fara apa curenta o sa crap dracului la oras ....
sa fim seriosi... halal analiza astrologica....

asta a fost doar analiza pe text.... cat despre previziuni astrale referitoare la romania si la criza financiara, am auzit si citit altele de sute de ori mai interesante, si de altfel foarte bine documentate, nu am o pasiune pt astrologie ,dar o analiza bine documentata , implicand si alti factori ,cred ca ma poate interesa mai mult decat o divagatie fara pic de substanta cum este cea de pe blogul pe care \"ne-ai invitat\" sa o citim.

nu te obosi sa te legi iar de limba romana, eu una, scriu ,sper ca tu sa fi in stare sa citesti.
criticile referitoare la analizele mele ,cand voi avea nevoie de ele ,le voi cere si voi suporta consecintele faptelor(scrierilor) mele....
nu trebuie sa te justifici in fata mea si a nimanui, ci doar sa aduci argumente solide in sprijinul \"aberatiilor \" pe care le scri , deoarece, pana acum tot ce ai facut a fost sa te \"zburlesti\" la gramatica limbii romane ,nu sa dai macar vreun argument referitor la ceea ce ai scris tu pe blogul tau.


[/quote]

Argumente astrologice:

Saturn (conservatorul) se afla in Fecioara in opozitie cu Uranus (progresistul) in zodia Pesti. Cand doua planete se afla in opozitie este ca si cum una ar impiedica-o pe cealalta sa inainteze si sa-si exercite puterea pe deplin. Este de remarcat ca, in timp ce, la inceputul anului, exista o aliniere de planete pe Capricorn (guvernat de Saturn) si Varsator (guvernat de Uranus), exact guvernatorii celor doua zodii nu se aflau \"acasa\", ba, mai mult, erau, si sunt, in opozitie. Aceste aglomerari de planete duc la ideea ca vor exista foarte multe persoane care isi vor pune problema sa gaseasca solutii. Planetele din Capricorn vorbesc despre incercarile unor persoane de la putere (vezi si Pluton in Capricorn) de a gasi solutii, chiar si de intelegeri facute pe ascuns.

Zodia Varsatorului vorbeste, la nivel de colectivitati mari, despre asocieri care urmaresc un interes comun si despre expansiunea de constiinta. Aici se afla Neptun (= idealul in devenire), Chiron (asteroidul lectiilor de viata) si Sensul Vietii (sau Nodul Nord al Lunii). De asemenea, Varsatorul se caracterizeaza prin inteligenta, nonconformism, originalitate, dar si ciudatenie, iar aglomerarea de planete din aceasta zodie ne duce cu gandul la asocierile si grupurile de oameni cu o pregatire superioara, care vor incerca sa gaseasca rezolvari in folosul populatiei, rezolvari care ar putea parea si ciudate la un moment dat. Aceasta este si zodia electronicii si a multitudinii de informatii, iar faptul ca Luna Neagra va veni aici din octombrie, m-a facut sa ma gandesc la incercarea de a stopa circulatia informatiilor prin virusii de computer. Varsatorul vorbeste si despre prietenie, altruism, solidaritate, iar noi ne aflam acum in Era Varsatorului.

Intoarcerea la agricultura, grija fata de pamant, de mediu, de planeta, in general, este ceruta de Saturn si Pluton, planete aflate in zodii de Pamant.

Nu sustin ca interpretarea mea este cea mai interesanta, nici macar, cea mai buna. De aceea am si pus titlul \"Cum vad eu ...\", deci asta ar fi parerea mea. Asteptam comentarii care sa vina din acelasi domeniu, deoarece sunt mult mai multe lucruri de spus si impartasirea unor pareri intre persoane cu aceleasi preocupari este intotdeauna binevenita.

Cam acestea sunt argumentele mele astrologice. Astept sa ma combateti si voi cu astfel de
argumente, daca puteti. Pentru asta ar trebui sa cititi ceva carti de astrologie si sa va luati si niste diplome in domeniu.

Incercam sa inteleg de ce atata inversunare impotriva mea. Sunteti cumva de la tara si v-a deranjat ideea mea cu intoarcerea romanului la agricultura? Daca v-ati gandi un pic, cu putina materie cenusie pe care o aveti, v-ati da seama ca asta ar fi una din solutii in acest moment. De ce sa aducem alimente din strainatate, cand le putem obtine aici, la noi in tara, mult mai ieftin ?!
milica_albulescu
Postat pe 24 Ianuarie 2009 18:23
eeeeh ,asa mai merge....
dar uiti un lucru referitor la agricultura....
Romania nu are asa ceva.... sau a uitat cu desavarsire cum se face asta....
si in plus.... pana sa invatam noi cum se face agricultura... iesim din criza financiara, sau ne scot altii....

astrograme am vazut facute de oameni cu "diplome"... cum le spui tu... si nu pareau atat de panicati.... dar.. cum ai spus tu, este doar parerea ta....
dandanaua_reloaded
Postat pe 24 Ianuarie 2009 18:25
Nu am vorbit despre locul planetelor in zodii si aspectele pe care le fac intre ele, deoarece multe persoane imi reproseaza ca ele nu se pricep la astrologie si le intereseaza doar ceea ce s-ar putea intampla. Dar, am dat astfel de date in articolul "Previziuni astrologice pentru anul 2009" postat pe acelasi blog.
milica_albulescu
Postat pe 24 Ianuarie 2009 18:31
nu ma pricep la astrologie, fiindca nu ma pasioneaza si nu cred in zodii si alte povesti, dar te-as invita sa ne dai un singur exemplu clar si concret in care previziunile astrologice s-au adeverit.
multumesc.
googoodoll
Postat pe 24 Ianuarie 2009 19:06
De la: googoodoll, la data 2009-01-24 19:06:09nu ma pricep la astrologie, fiindca nu ma pasioneaza si nu cred in zodii si alte povesti, dar te-as invita sa ne dai un singur exemplu clar si concret in care previziunile astrologice s-au adeverit.
multumesc.


Daca nu ai urmarit, e mai greu, dar as da ca exemplu Urania, care e foarte cunoscuta si care la inceputul anului 2008 vorbea despre o inrautatire a situatiei romanilor care lucreaza in strainatate. Si s-a vazut ce s-a intamplat in Italia, plus ca foarte multi si-au vandut deja afacerea pe care o aveau in strainatate si s-au intors in tara. Ea a comentat si situatia politica din tara, si, din nou, a avut dreptate. In rest, horoscopul zilnic care apare in ziar este foarte general si are putine sanse sa se indeplineasca. Este doar pentru divertisment. Fiecare om este unic si are o astrograma proprie, care se calculeaza in functie de data, ora si locul nasterii, iar interpretarea acesteia trebuie sa tina cont si de educatia si mediul in care traieste persoana careia i se face horoscopul. Nu am sa spun daca interpretarile mele s-au adeverit, nu vorbesc despre astrogramele pe care le fac. Doar persoanele in cauza au libertatea de a vorbi despre asta.
milica_albulescu
Postat pe 24 Ianuarie 2009 21:25
[quote name=\'dandanaua_reloaded\' date=\'2009-01-24 18:25:44\']eeeeh ,asa mai merge....
dar uiti un lucru referitor la agricultura....
Romania nu are asa ceva.... sau a uitat cu desavarsire cum se face asta....
si in plus.... pana sa invatam noi cum se face agricultura... iesim din criza financiara, sau ne scot altii....

astrograme am vazut facute de oameni cu \"diplome\"... cum le spui tu... si nu pareau atat de panicati.... dar.. cum ai spus tu, este doar parerea ta....[/quote]

Cum ti se pare situatia de acum din Romania si cat timp crezi ca va trebui sa treaca pentru ca economia sa mearga? Criza asta are toate sansele sa tina pana in 2012. Ultima criza de asemenea anvergura s-a terminat cu un razboi mondial.

Consider ca sunt o persoana realista, nu e vorba de panica. Depinde de cel care citeste, cum vede lucrurile. Vom trai si vom vedea.

Cat despre agricultura, de-a lungul istoriei sale, Romania a razbit de fiecare data prin agricultura, pamantul nostru este foarte bun (e un lucru cunoscut si de cei din afara), produsele noastre sunt mult mai sanatoase, iar oamenii care traiesc la sat stiu foarte bine cum sa le obtina.
milica_albulescu
Postat pe 24 Ianuarie 2009 21:41
De la: milica_albulescu, la data 2009-01-24 21:25:01
De la: googoodoll, la data 2009-01-24 19:06:09nu ma pricep la astrologie, fiindca nu ma pasioneaza si nu cred in zodii si alte povesti, dar te-as invita sa ne dai un singur exemplu clar si concret in care previziunile astrologice s-au adeverit.
multumesc.


Daca nu ai urmarit, e mai greu, dar as da ca exemplu Urania, care e foarte cunoscuta si care la inceputul anului 2008 vorbea despre o inrautatire a situatiei romanilor care lucreaza in strainatate. Si s-a vazut ce s-a intamplat in Italia, plus ca foarte multi si-au vandut deja afacerea pe care o aveau in strainatate si s-au intors in tara. Ea a comentat si situatia politica din tara, si, din nou, a avut dreptate. In rest, horoscopul zilnic care apare in ziar este foarte general si are putine sanse sa se indeplineasca. Este doar pentru divertisment. Fiecare om este unic si are o astrograma proprie, care se calculeaza in functie de data, ora si locul nasterii, iar interpretarea acesteia trebuie sa tina cont si de educatia si mediul in care traieste persoana careia i se face horoscopul. Nu am sa spun daca interpretarile mele s-au adeverit, nu vorbesc despre astrogramele pe care le fac. Doar persoanele in cauza au libertatea de a vorbi despre asta.


regret, dar am spus clar si concret, nu generalizari din care se pot trage orice concluzii, ca la maestru' nostradamus.
googoodoll
Postat pe 25 Ianuarie 2009 23:04
De la: googoodoll, la data 2009-01-25 23:04:26
De la: milica_albulescu, la data 2009-01-24 21:25:01
De la: googoodoll, la data 2009-01-24 19:06:09nu ma pricep la astrologie, fiindca nu ma pasioneaza si nu cred in zodii si alte povesti, dar te-as invita sa ne dai un singur exemplu clar si concret in care previziunile astrologice s-au adeverit.
multumesc.


Daca nu ai urmarit, e mai greu, dar as da ca exemplu Urania, care e foarte cunoscuta si care la inceputul anului 2008 vorbea despre o inrautatire a situatiei romanilor care lucreaza in strainatate. Si s-a vazut ce s-a intamplat in Italia, plus ca foarte multi si-au vandut deja afacerea pe care o aveau in strainatate si s-au intors in tara. Ea a comentat si situatia politica din tara, si, din nou, a avut dreptate. In rest, horoscopul zilnic care apare in ziar este foarte general si are putine sanse sa se indeplineasca. Este doar pentru divertisment. Fiecare om este unic si are o astrograma proprie, care se calculeaza in functie de data, ora si locul nasterii, iar interpretarea acesteia trebuie sa tina cont si de educatia si mediul in care traieste persoana careia i se face horoscopul. Nu am sa spun daca interpretarile mele s-au adeverit, nu vorbesc despre astrogramele pe care le fac. Doar persoanele in cauza au libertatea de a vorbi despre asta.


regret, dar am spus clar si concret, nu generalizari din care se pot trage orice concluzii, ca la maestru' nostradamus.


Cam cum ar arata acest "clar si concret"? Da-mi un exemplu. Astrologia nu este un ghicit in carti sau in cafea. Daca astepti asa ceva, ai gresit blogul. Este o stiinta oculta, pe care o foloseau si vechii egipteni si din care s-a inspirat actualul horoscop european. Nu iti pot da exemple personale, ti-am mai spus, dar poate ca tu te referi la altceva. Nu inteleg pornirea asta de a critica cu orice pret. Daca nu te intereseaza asa ceva, de ce intri pe acest blog? Cauta ceva mult mai interesant, mai pe gustul tau.
milica_albulescu
Postat pe 26 Ianuarie 2009 19:39
De la: googoodoll, la data 2009-01-25 23:04:26
De la: milica_albulescu, la data 2009-01-24 21:25:01[quote name=\'googoodoll\' date=\'2009-01-24 19:06:09\']nu ma pricep la astrologie, fiindca nu ma pasioneaza si nu cred in zodii si alte povesti, dar te-as invita sa ne dai un singur exemplu clar si concret in care previziunile astrologice s-au adeverit.
multumesc.


Daca nu ai urmarit, e mai greu, dar as da ca exemplu Urania, care e foarte cunoscuta si care la inceputul anului 2008 vorbea despre o inrautatire a situatiei romanilor care lucreaza in strainatate. Si s-a vazut ce s-a intamplat in Italia, plus ca foarte multi si-au vandut deja afacerea pe care o aveau in strainatate si s-au intors in tara. Ea a comentat si situatia politica din tara, si, din nou, a avut dreptate. In rest, horoscopul zilnic care apare in ziar este foarte general si are putine sanse sa se indeplineasca. Este doar pentru divertisment. Fiecare om este unic si are o astrograma proprie, care se calculeaza in functie de data, ora si locul nasterii, iar interpretarea acesteia trebuie sa tina cont si de educatia si mediul in care traieste persoana careia i se face horoscopul. Nu am sa spun daca interpretarile mele s-au adeverit, nu vorbesc despre astrogramele pe care le fac. Doar persoanele in cauza au libertatea de a vorbi despre asta.


regret, dar am spus clar si concret, nu generalizari din care se pot trage orice concluzii, ca la maestru' nostradamus.[/quote]

Cam cum ar arata acest "clar si concret"? Da-mi un exemplu. Astrologia nu este un ghicit in carti sau in cafea. Daca astepti asa ceva, ai gresit blogul. Este o stiinta oculta, pe care o foloseau si vechii egipteni si din care s-a inspirat actualul horoscop european. Nu iti pot da exemple personale, ti-am mai spus, dar poate ca tu te referi la altceva. Nu inteleg pornirea asta de a critica cu orice pret. Daca nu te intereseaza asa ceva, de ce intri pe acest blog? Cauta ceva mult mai interesant, mai pe gustul tau.
milica_albulescu
Postat pe 26 Ianuarie 2009 19:40
mi-am pierdut serviciul pentru ca s-au facut restructurari are cineva nevoie la o firma ceva ca sa lucrez trebuie sa mi platesc scoala asi lucra si ca babysitter numai sa am bani sa ma intretin daca are cineva nevoie de angajati va rog sa ma contactati pe ana_blonda_111@yahoo.com iar cv puteti sa-l vedeti pe bizoojobs astept un mesaj
ana_blonda
Postat pe 26 Ianuarie 2009 19:46
De la: ana_blonda, la data 2009-01-26 19:46:22mi-am pierdut serviciul pentru ca s-au facut restructurari are cineva nevoie la o firma ceva ca sa lucrez trebuie sa mi platesc scoala asi lucra si ca babysitter numai sa am bani sa ma intretin daca are cineva nevoie de angajati va rog sa ma contactati pe ana_blonda_111@yahoo.com iar cv puteti sa-l vedeti pe bizoojobs astept un mesaj
de unde esti?

Postat pe 26 Ianuarie 2009 20:13
De la: ana_blonda, la data 2009-01-26 19:46:22mi-am pierdut serviciul pentru ca s-au facut restructurari are cineva nevoie la o firma ceva ca sa lucrez trebuie sa mi platesc scoala asi lucra si ca babysitter numai sa am bani sa ma intretin daca are cineva nevoie de angajati va rog sa ma contactati pe ana_blonda_111@yahoo.com iar cv puteti sa-l vedeti pe bizoojobs astept un mesaj
o afacere la cheie nu vrei???fara investitii si cu castiguri cat vrei tu de mari???partener cu o firma care face vanzari de peste un miliard de dolari/an???
silviu_m74
Postat pe 26 Ianuarie 2009 20:23
In curand,multi isi vor pierde serviciul.. imi pare rau,Ana,sper sa-ti gasesti ceva care sa-ti convina in cel mai scurt timp posibil... :)
Apropos, e cineva interesat de o activitate part time,atat cat aveti timp sa stati zilnic pe net? (contra cost, bineinteles,dar nu va asteptati la cine stie ce incasari,doar ceva bani in plus...)
Daniela_14
Postat pe 27 Ianuarie 2009 17:53
Silviu,astept cu interes sa aflu despre ce vorba..
multumesc!
Daniela_14
Postat pe 27 Ianuarie 2009 18:02
in primul rand acesta este un topic pe un forum, nu un blog, nu mi-am spus parerea pe blogul tau, ca sa te infoi.
in al doilea rand, astrologia e o pseudo-stiinta, dupa parerea mea, fix ca datu'n bobi.
googoodoll
Postat pe 28 Ianuarie 2009 00:06
De la: milica_albulescu, la data 2009-01-26 19:40:42.

Cam cum ar arata acest "clar si concret"? Da-mi un exemplu. Astrologia nu este un ghicit in carti sau in cafea. Daca astepti asa ceva, ai gresit blogul. Este o stiinta oculta, pe care o foloseau si vechii egipteni si din care s-a inspirat actualul horoscop european. Nu iti pot da exemple personale, ti-am mai spus, dar poate ca tu te referi la altceva. Nu inteleg pornirea asta de a critica cu orice pret. Daca nu te intereseaza asa ceva, de ce intri pe acest blog? Cauta ceva mult mai interesant, mai pe gustul tau.


nu vreau sa fiu rea. dar:

ASTROLOGÍE s.f. (În antichitate ºi în evul mediu) Prezicere a viitorului pe baza studierii poziþiei ºi miºcãrii aºtrilor, a constelaþiilor sau a unor fenomene cereºti. – Din fr. astrologie, lat. astrologia.
Sursa: DEX '98 | Trimisã de cata, 8 Feb 2004 | Greºealã de tipar

astrologíe s. f., art. astrología, g.-d. art. astrologíei
Sursa: Dicþionar ortografic | Trimisã de siveco, 10 Aug 2004 | Greºealã de tipar

ASTROLOGÍE f. Pseudoºtiinþã care pretinde a prezice viitorul dupã poziþia ºi miºcarea aºtrilor. [G.-D. astrologiei] /

Astrologia (din greacã: άστρον astron: stea, ºi λόγος logos: ºtiinþã, teorie, studiu) înglobeazã un ansamblu de cunoºtinþe, tradiþii ºi credinþe, structurate, din punct de vedere geografic, în sisteme care acordã importanþã ºi semnificaþie raporturilor ce se nasc din poziþiile relative ale corpurilor cereºti ºi a altor detalii legate de acestea (semne zodiacale, case). Se presupune cã aceste raporturi astrale ar cuprinde semnificaþii utile pentru interpretarea ºi prefigurarea evoluþiilor evenimentelor terestre - trecute, prezente ºi viitoare -, pentru cunoaºterea personalitãþii ºi destinului omului.

Prognoza evoluþiei entitãþilor (toate cele ce au un început ºi un sfârºit) ºi a evenimentelor terestre este domeniul de predilecþie al astrologiei.

Valoarea acestui ansamblu de cunoºtinþe este puternic contestatã în lumea ºtiinþificã contemporanã care considerã astrologia drept o pseudoºtiinþã.

Nu poate fi contestat însã faptul cã, de-a lungul istoriei, toate marile culturi ale lumii au produs propriile sisteme astrologice.

Având în vedere arealurile geografice diferite în care aceste cunoºtinþe s-au dezvoltat (din America de Sud precolumbianã pânã în Extremul Orient), locaþii ce, la prima vedere, nu ar fi putut permite un "transfer" cultural, similaritatea principiilor acestor sisteme astrologice este dificil de explicat. La fel greu de explicat este ºi vechimea acestor sisteme care, în toate marile culturi antice, depãºeºte 6000 de ani, iar apariþia lor are loc într-o perioadã total lipsitã de mijloace tehnice: atunci când singurul "instrument" de observaþie era ochiul, iar mijloacele de mãsurare ºi computaþie moderne (ordinatoarele) lipseau.

Un fapt este cert - cunoºtinþele astrologice ºi interesul pentru aceastã "artã" au precedat ºi au stat la baza cunoºtinþelor astronomice aºa cum alchimia a precedat ºi a stat la baza apariþiei chimiei, iar separaþia între astrologie ºi astronomie s-a produs târziu - în timpul Renaºterii.

În acelaºi timp astrologia a contribuit la apariþia ºi dezvoltarea ºtiinþelor matematice, la adoptarea cifrelor arabe (impropriu numite aºa deoarece acest sistem de simboluri ºi numeraþie îºi originea în India), etc.

Un practicant al astrologiei este numit astrolog.


ca sa concluzionez ca nu vreau sa dau alte explicatii :

ASTROLOGIA NU ESTE O STIINTA OCULTA

CA DOAR NU E VOODOO !!!



dandanaua_reloaded
Postat pe 28 Ianuarie 2009 01:00
De la: dandanaua_reloaded, la data 2009-01-28 01:00:55
De la: milica_albulescu, la data 2009-01-26 19:40:42.

Cam cum ar arata acest \"clar si concret\"? Da-mi un exemplu. Astrologia nu este un ghicit in carti sau in cafea. Daca astepti asa ceva, ai gresit blogul. Este o stiinta oculta, pe care o foloseau si vechii egipteni si din care s-a inspirat actualul horoscop european. Nu iti pot da exemple personale, ti-am mai spus, dar poate ca tu te referi la altceva. Nu inteleg pornirea asta de a critica cu orice pret. Daca nu te intereseaza asa ceva, de ce intri pe acest blog? Cauta ceva mult mai interesant, mai pe gustul tau.


nu vreau sa fiu rea. dar:

ASTROLOGÍE s.f. (În antichitate ºi în evul mediu) Prezicere a viitorului pe baza studierii poziþiei ºi miºcãrii aºtrilor, a constelaþiilor sau a unor fenomene cereºti. – Din fr. astrologie, lat. astrologia.
Sursa: DEX '98 | Trimisã de cata, 8 Feb 2004 | Greºealã de tipar

astrologíe s. f., art. astrología, g.-d. art. astrologíei
Sursa: Dicþionar ortografic | Trimisã de siveco, 10 Aug 2004 | Greºealã de tipar

ASTROLOGÍE f. Pseudoºtiinþã care pretinde a prezice viitorul dupã poziþia ºi miºcarea aºtrilor. [G.-D. astrologiei] /

Astrologia (din greacã: άστρον astron: stea, ºi λόγος logos: ºtiinþã, teorie, studiu) înglobeazã un ansamblu de cunoºtinþe, tradiþii ºi credinþe, structurate, din punct de vedere geografic, în sisteme care acordã importanþã ºi semnificaþie raporturilor ce se nasc din poziþiile relative ale corpurilor cereºti ºi a altor detalii legate de acestea (semne zodiacale, case). Se presupune cã aceste raporturi astrale ar cuprinde semnificaþii utile pentru interpretarea ºi prefigurarea evoluþiilor evenimentelor terestre - trecute, prezente ºi viitoare -, pentru cunoaºterea personalitãþii ºi destinului omului.

Prognoza evoluþiei entitãþilor (toate cele ce au un început ºi un sfârºit) ºi a evenimentelor terestre este domeniul de predilecþie al astrologiei.

Valoarea acestui ansamblu de cunoºtinþe este puternic contestatã în lumea ºtiinþificã contemporanã care considerã astrologia drept o pseudoºtiinþã.

Nu poate fi contestat însã faptul cã, de-a lungul istoriei, toate marile culturi ale lumii au produs propriile sisteme astrologice.

Având în vedere arealurile geografice diferite în care aceste cunoºtinþe s-au dezvoltat (din America de Sud precolumbianã pânã în Extremul Orient), locaþii ce, la prima vedere, nu ar fi putut permite un "transfer" cultural, similaritatea principiilor acestor sisteme astrologice este dificil de explicat. La fel greu de explicat este ºi vechimea acestor sisteme care, în toate marile culturi antice, depãºeºte 6000 de ani, iar apariþia lor are loc într-o perioadã total lipsitã de mijloace tehnice: atunci când singurul "instrument" de observaþie era ochiul, iar mijloacele de mãsurare ºi computaþie moderne (ordinatoarele) lipseau.

Un fapt este cert - cunoºtinþele astrologice ºi interesul pentru aceastã "artã" au precedat ºi au stat la baza cunoºtinþelor astronomice aºa cum alchimia a precedat ºi a stat la baza apariþiei chimiei, iar separaþia între astrologie ºi astronomie s-a produs târziu - în timpul Renaºterii.

În acelaºi timp astrologia a contribuit la apariþia ºi dezvoltarea ºtiinþelor matematice, la adoptarea cifrelor arabe (impropriu numite aºa deoarece acest sistem de simboluri ºi numeraþie îºi originea în India), etc.

Un practicant al astrologiei este numit astrolog.


ca sa concluzionez ca nu vreau sa dau alte explicatii :

ASTROLOGIA NU ESTE O STIINTA OCULTA

CA DOAR NU E VOODOO !!!





Foarte frumos ca ai inceput sa mai studiezi. In ceea ce priveste concluzia, este doar a ta si ramai cu ea. Poate faci si o previziune astrologica, daca mai citesti niste carti, sau te-ai plictisit deja de atata "studiat" (vezi "copiat de prin dictionare")? Asta ca sa demonstrezi ca ai personalitate si originalitate. Deocamdata, concluzia mea este ca astrologia nu poate fi inteleasa de cei rautaciosi si impertinenti. Vorba poetului: "Critici, voi cu flori desarte / care roade n-ati adus"... Probabil ca ai trecut prin momente dificile, daca te comporti asa. Pe unii, greutatile intalnite in viata ii fac sa fie mai buni, pe altii, dimpotriva. Toata compasiunea pentru tine. Sa fii iubita!
milica_albulescu
Postat pe 28 Ianuarie 2009 19:21
De la: milica_albulescu, la data 2009-01-28 19:21:29

Foarte frumos ca ai inceput sa mai studiezi. In ceea ce priveste concluzia, este doar a ta si ramai cu ea. Poate faci si o previziune astrologica, daca mai citesti niste carti, sau te-ai plictisit deja de atata "studiat" (vezi "copiat de prin dictionare")? Asta ca sa demonstrezi ca ai personalitate si originalitate. Deocamdata, concluzia mea este ca astrologia nu poate fi inteleasa de cei rautaciosi si impertinenti. Vorba poetului: "Critici, voi cu flori desarte / care roade n-ati adus"... Probabil ca ai trecut prin momente dificile, daca te comporti asa. Pe unii, greutatile intalnite in viata ii fac sa fie mai buni, pe altii, dimpotriva. Toata compasiunea pentru tine. Sa fii iubita!


argumentele pe care ti le-am dat ,desi sunt copiate de pe dex online si de pe wikipedia , denota faptul ca cel putin m-am interesat de "tampeniile" pe care le spui.
nicaieri astrologia nu a fost vazuta ca o "stiinta oculta" daca vrei sa faci pe vrajitoarea cu ceilalti useri...draga mea "be my guest" dar macar nu te zburli la oricine nu cade in posterior din pricina admiratiei pt tine.

daca ai de gand sa raspunzi de fiecare data cand cineva iti aduce argumente valabille si contradictorii la afirmatiile tale imi inchipui cam prin cate drame existentiale treci de fiecare data...
sincera sa fiu deja esti enervanta cu ceea ce NU spui de fapt si de drept...
"cei rautaciosi" inteleg astrologia asa cum a fost ea conceputa, ca o stiinta care a dus la dezvoltarea celorlalte stiinte exacte... cum ar fi matematica fizica si alte stiinte care merita aprofundate....

singurul lucru de care m-ai convins pana acum este ca esti impertinenta .
dandanaua_reloaded
Postat pe 28 Ianuarie 2009 19:32
impertinenta esti tu, ca nu cazi pe spate in admiratia uraniei sau altei grasane placide ce umple spatiul de emisie pe la teveu :D :
sml-tongue0023:
googoodoll
Postat pe 28 Ianuarie 2009 19:39
De la: googoodoll, la data 2009-01-28 19:39:40impertinenta esti tu, ca nu cazi pe spate in admiratia uraniei sau altei grasane placide ce umple spatiul de emisie pe la teveu :D :
sml-tongue0023:


lasa papusoi ca.... satra trece cainii latra si pe mine ma doare la basca....

si de previziuni si de criza financiara.... d-aia nu mai ploua afara...
dandanaua_reloaded
Postat pe 28 Ianuarie 2009 19:43
De la: googoodoll, la data 2009-01-28 00:06:55in primul rand acesta este un topic pe un forum, nu un blog, nu mi-am spus parerea pe blogul tau, ca sa te infoi.
in al doilea rand, astrologia e o pseudo-stiinta, dupa parerea mea, fix ca datu'n bobi.


Te-am rugat sa-mi spui ce intelegi prin exemplu "clar si concret". Sau nici tu nu stii? Eu ti-am dat unul. Mai concret decat asta... Dumnezeu sa te inteleaga! Cat despre parerea ta ... Era un banc: "Discutie intre 2 cunoscuti: - Dom'le, mie imi place berea. Beau si cate 6 beri pe zi./ - Cam mult, dupa parerea mea./ - Da, dar eu beau dupa parerea mea." Ma infoi?... Oare?! Ce-ar trebui sa raspund? "Multumesc frumos. Vaaaai, dar ce draguti sunteti! Va rog mult, continuati!" Nu sunt genul care sa bage capul in nisip. Iar comentariile voastre chiar nu ma impresioneaza. Pentru mine, raspunsurile pe care vi le dau sunt un fel de exercitiu de conversatie cu persoane care se cred indreptatite sa se ia de toata lumea, fara sa stie nici ele de ce. Cele despre care se spune in popor, "s-a suparat ca magaru' pe sat"...
milica_albulescu
Postat pe 28 Ianuarie 2009 20:05

comentariu pe text :

De la: milica_albulescu, la data 2009-01-28 20:05:12Te-am rugat sa-mi spui ce intelegi prin exemplu "clar si concret". Sau nici tu nu stii? Eu ti-am dat unul. Mai concret decat asta... Dumnezeu sa te inteleaga! ..


cred ca "papusoi a fost foarte clara in ce anume intelegea prin exemplu clar si concis si ti-a dat si numele "uraniei" de pe la TV....de aici si concluzia ca a ascultat alte previziuni mai bine argumentate.

De la: milica_albulescu, la data 2009-01-28 20:05:12... Era un banc: "Discutie intre 2 cunoscuti: - Dom'le, mie imi place berea. Beau si cate 6 beri pe zi./ - Cam mult, dupa parerea mea./ - Da, dar eu beau dupa parerea mea." , ...


fain bancu' , dar...nu prea are legatura cu subiectul, pana acum referitor la cum vezi tu criza financiara, am auzit foarte putine spre deloc am citit mai multe critici referitoare la "impertinentele de noi care suntem"

De la: milica_albulescu, la data 2009-01-28 20:05:12 Ma infoi?... Oare?! Ce-ar trebui sa raspund? "Multumesc frumos. Vaaaai, dar ce draguti sunteti! Va rog mult, continuati!" Nu sunt genul care sa bage capul in nisip. Iar comentariile voastre chiar nu ma impresioneaza....


pai daca nu te impresioneaza comentariile noastre de ce continui sa raspunzi????
nu esti genul care baga capul in nisip esti genul care arunca fumigene... si pe urma se intreaba de ce i s-au iritat ochii

De la: milica_albulescu, la data 2009-01-28 20:05:12 Pentru mine, raspunsurile pe care vi le dau sunt un fel de exercitiu de conversatie cu persoane care se cred indreptatite sa se ia de toata lumea, fara sa stie nici ele de ce. Cele despre care se spune in popor, "s-a suparat ca magaru' pe sat"...


cin' sa fie, cin' sa fie...alt ilie cu aceeasi palarie....
draga mea inca nu m-am luat de tine... pana acum am fost o lady si nu te-am gratulat cu diverse invective....
raspunsurile pe care ni le oferi mataluta sunt cele care genereaza astfel de reactii deci cred ca mai ai de lucrat putin la "conversatie"...


apropo exercitiul de mai sus denumit de altfel si "comentariu pe text" este si o lectie despre folosirea functiei "citeaza" oferita de site....keep going....ma amuzi....

dandanaua_reloaded
Postat pe 28 Ianuarie 2009 20:23
De la: dandanaua_reloaded, la data 2009-01-28 19:32:40
De la: milica_albulescu, la data 2009-01-28 19:21:29

Foarte frumos ca ai inceput sa mai studiezi. In ceea ce priveste concluzia, este doar a ta si ramai cu ea. Poate faci si o previziune astrologica, daca mai citesti niste carti, sau te-ai plictisit deja de atata \"studiat\" (vezi \"copiat de prin dictionare\")? Asta ca sa demonstrezi ca ai personalitate si originalitate. Deocamdata, concluzia mea este ca astrologia nu poate fi inteleasa de cei rautaciosi si impertinenti. Vorba poetului: \"Critici, voi cu flori desarte / care roade n-ati adus\"... Probabil ca ai trecut prin momente dificile, daca te comporti asa. Pe unii, greutatile intalnite in viata ii fac sa fie mai buni, pe altii, dimpotriva. Toata compasiunea pentru tine. Sa fii iubita!


argumentele pe care ti le-am dat ,desi sunt copiate de pe dex online si de pe wikipedia , denota faptul ca cel putin m-am interesat de "tampeniile" pe care le spui.
nicaieri astrologia nu a fost vazuta ca o "stiinta oculta" daca vrei sa faci pe vrajitoarea cu ceilalti useri...draga mea "be my guest" dar macar nu te zburli la oricine nu cade in posterior din pricina admiratiei pt tine.

daca ai de gand sa raspunzi de fiecare data cand cineva iti aduce argumente valabille si contradictorii la afirmatiile tale imi inchipui cam prin cate drame existentiale treci de fiecare data...
sincera sa fiu deja esti enervanta cu ceea ce NU spui de fapt si de drept...
"cei rautaciosi" inteleg astrologia asa cum a fost ea conceputa, ca o stiinta care a dus la dezvoltarea celorlalte stiinte exacte... cum ar fi matematica fizica si alte stiinte care merita aprofundate....

singurul lucru de care m-ai convins pana acum este ca esti impertinenta .


Cand copiezi din dictionare, cand ma copiezi pe mine. Ti-am mai spus eu, vocabularul tau este foarte sarac. Uneori, ca sa compensezi, recurgi la vulgaritati. Comportament tipic pentru persoanele slabe. Eu sunt enervanta?! Dar tu cum esti? Uita-te in oglinda. Nu vreau sa te conving de nimic, draga mea. N-am facut decat sa-ti raspund. Sau te asteptai sa tac? "Argumente valabile"... Wow... Nu esti cumva narcisista? De ce ar trebui toata lumea sa ia de bun ceea ce spui tu? " ..."Ceea ce NU spun de fapt si de drept"?!... My God! Ce profund! Spune tu ce NU am spus eu. Enlighten me! Fire away, don't be shy! Fii sigura ca nu trec prin nici o drama existentiala. Daca as face-o pentru orice musca...Chiar a inceput sa ma distreze. Pacat ca voi sunteti din ce in ce mai nervosi. Hey, calm down!

Sa fii iubita!
milica_albulescu
Postat pe 28 Ianuarie 2009 20:28
De la: milica_albulescu, la data 2009-01-28 20:28:03
Cand copiezi din dictionare, cand ma copiezi pe mine. Ti-am mai spus eu, vocabularul tau este foarte sarac. Uneori, ca sa compensezi, recurgi la vulgaritati. Comportament tipic pentru persoanele slabe. Eu sunt enervanta?! Dar tu cum esti? Uita-te in oglinda. Nu vreau sa te conving de nimic, draga mea. N-am facut decat sa-ti raspund. Sau te asteptai sa tac? "Argumente valabile"... Wow... Nu esti cumva narcisista? De ce ar trebui toata lumea sa ia de bun ceea ce spui tu? " ..."Ceea ce NU spun de fapt si de drept"?!... My God! Ce profund! Spune tu ce NU am spus eu. Enlighten me! Fire away, don't be shy! Fii sigura ca nu trec prin nici o drama existentiala. Daca as face-o pentru orice musca...Chiar a inceput sa ma distreze. Pacat ca voi sunteti din ce in ce mai nervosi. Hey, calm down!

Sa fii iubita!


cum iti spuneam mai sus ...esti amuzanta...
uite tocmai ai demonstrat ca treci printr-o drama existentiala...daca de la un exercitiu de conversatie te superi asa...ce sa mai zic atunci cand vine unul mai documentat decat mine si iti da cu astrograma peste nas...

hai aduna-te si mai incearca inca o data... mai sus tocmai iti explicasem ce si cum se face cu functia "citeaza"....

sunt sigura ca pana la urma vei reusi sa o folosesti...

dandanaua_reloaded
Postat pe 28 Ianuarie 2009 20:33
De la: dandanaua_reloaded, la data 2009-01-28 20:23:40
comentariu pe text :

De la: milica_albulescu, la data 2009-01-28 20:05:12Te-am rugat sa-mi spui ce intelegi prin exemplu "clar si concret". Sau nici tu nu stii? Eu ti-am dat unul. Mai concret decat asta... Dumnezeu sa te inteleaga! ..


cred ca "papusoi a fost foarte clara in ce anume intelegea prin exemplu clar si concis si ti-a dat si numele "uraniei" de pe la TV....de aici si concluzia ca a ascultat alte previziuni mai bine argumentate.

De la: milica_albulescu, la data 2009-01-28 20:05:12... Era un banc: "Discutie intre 2 cunoscuti: - Dom'le, mie imi place berea. Beau si cate 6 beri pe zi./ - Cam mult, dupa parerea mea./ - Da, dar eu beau dupa parerea mea." , ...


fain bancu' , dar...nu prea are legatura cu subiectul, pana acum referitor la cum vezi tu criza financiara, am auzit foarte putine spre deloc am citit mai multe critici referitoare la "impertinentele de noi care suntem"

De la: milica_albulescu, la data 2009-01-28 20:05:12 Ma infoi?... Oare?! Ce-ar trebui sa raspund? "Multumesc frumos. Vaaaai, dar ce draguti sunteti! Va rog mult, continuati!" Nu sunt genul care sa bage capul in nisip. Iar comentariile voastre chiar nu ma impresioneaza....


pai daca nu te impresioneaza comentariile noastre de ce continui sa raspunzi????
nu esti genul care baga capul in nisip esti genul care arunca fumigene... si pe urma se intreaba de ce i s-au iritat ochii

De la: milica_albulescu, la data 2009-01-28 20:05:12 Pentru mine, raspunsurile pe care vi le dau sunt un fel de exercitiu de conversatie cu persoane care se cred indreptatite sa se ia de toata lumea, fara sa stie nici ele de ce. Cele despre care se spune in popor, "s-a suparat ca magaru' pe sat"...


cin' sa fie, cin' sa fie...alt ilie cu aceeasi palarie....
draga mea inca nu m-am luat de tine... pana acum am fost o lady si nu te-am gratulat cu diverse invective....
raspunsurile pe care ni le oferi mataluta sunt cele care genereaza astfel de reactii deci cred ca mai ai de lucrat putin la "conversatie"...


apropo exercitiul de mai sus denumit de altfel si "comentariu pe text" este si o lectie despre folosirea functiei "citeaza" oferita de site....keep going....ma amuzi....



Tu si lady. Ma faci sa rad. Oare stii ce inseamna asta?! Vezi, sa nu te iei de mine ca mooooor de frica. V-am dat replica, nu v-am oferit raspunsuri. Raspunsuri ofer doar celor care merita.
milica_albulescu
Postat pe 28 Ianuarie 2009 20:35
da ce e draga cu criza asta financiara ,va intrat in oase ???eu nu simnt nimic aicilea ,, uni o simnt dar anumiti romani de aici nu au de aface cu asta luati bere si pupici ca eu am cu ce ma
sarutama
Postat pe 28 Ianuarie 2009 20:38
De la: milica_albulescu, la data 2009-01-28 20:35:11
Tu si lady. Ma faci sa rad. Oare stii ce inseamna asta?! Vezi, sa nu te iei de mine ca mooooor de frica. V-am dat replica, nu v-am oferit raspunsuri. Raspunsuri ofer doar celor care merita.


inca nu te-ai prins totusi care-i faza cu "citeaza" ???

evident ca dai replici cand nu ai ce raspunsuri sa dai...

Q.E.D.
dandanaua_reloaded
Postat pe 28 Ianuarie 2009 20:41
De la: dandanaua_reloaded, la data 2009-01-28 20:23:40
comentariu pe text :

De la: milica_albulescu, la data 2009-01-28 20:05:12Te-am rugat sa-mi spui ce intelegi prin exemplu "clar si concret". Sau nici tu nu stii? Eu ti-am dat unul. Mai concret decat asta... Dumnezeu sa te inteleaga! ..


cred ca "papusoi a fost foarte clara in ce anume intelegea prin exemplu clar si concis si ti-a dat si numele "uraniei" de pe la TV....de aici si concluzia ca a ascultat alte previziuni mai bine argumentate.

De la: milica_albulescu, la data 2009-01-28 20:05:12... Era un banc: "Discutie intre 2 cunoscuti: - Dom'le, mie imi place berea. Beau si cate 6 beri pe zi./ - Cam mult, dupa parerea mea./ - Da, dar eu beau dupa parerea mea." , ...


fain bancu' , dar...nu prea are legatura cu subiectul, pana acum referitor la cum vezi tu criza financiara, am auzit foarte putine spre deloc am citit mai multe critici referitoare la "impertinentele de noi care suntem"

De la: milica_albulescu, la data 2009-01-28 20:05:12 Ma infoi?... Oare?! Ce-ar trebui sa raspund? "Multumesc frumos. Vaaaai, dar ce draguti sunteti! Va rog mult, continuati!" Nu sunt genul care sa bage capul in nisip. Iar comentariile voastre chiar nu ma impresioneaza....


pai daca nu te impresioneaza comentariile noastre de ce continui sa raspunzi????
nu esti genul care baga capul in nisip esti genul care arunca fumigene... si pe urma se intreaba de ce i s-au iritat ochii

De la: milica_albulescu, la data 2009-01-28 20:05:12 Pentru mine, raspunsurile pe care vi le dau sunt un fel de exercitiu de conversatie cu persoane care se cred indreptatite sa se ia de toata lumea, fara sa stie nici ele de ce. Cele despre care se spune in popor, "s-a suparat ca magaru' pe sat"...


cin' sa fie, cin' sa fie...alt ilie cu aceeasi palarie....
draga mea inca nu m-am luat de tine... pana acum am fost o lady si nu te-am gratulat cu diverse invective....
raspunsurile pe care ni le oferi mataluta sunt cele care genereaza astfel de reactii deci cred ca mai ai de lucrat putin la "conversatie"...


apropo exercitiul de mai sus denumit de altfel si "comentariu pe text" este si o lectie despre folosirea functiei "citeaza" oferita de site....keep going....ma amuzi....



Despre Urania i-am vorbit eu, cand i-am dat exemplul acela. Spune ca n-o intereseaza si nu urmareste, tu zici ca, dimpotriva, se uita la TV si o cunoaste pe Urania. Va contraziceti la tot pasul. E a nu stiu cata oara cand folosesti expresia "comentariu pe text". Ar trebui sa ma impresioneze ca faci asta?! De ce? Te obsedeaza faptul ca trebuie sa remarce lumea de ce esti tu in stare? Poate ca ai si tu calitatile tale. Pana una, alta, nu faci decat sa te iei de altii.
milica_albulescu
Postat pe 28 Ianuarie 2009 20:46

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cupluri 14 De la: Army96 7 August 2009 17:51
hy all 30 De la: miss_darine 12 Ianuarie 2010 16:00
Eu scorpion,el scorpion dar ma cam indragostesc de un barbat in zodia pesti 5 De la: sweetgirlalexandra 28 Octombrie 2009 09:33
deci 9 De la: paris_love 16 Iulie 2009 16:53
Femeia Leu si barbatul Varsator 10 De la: bmine 30 Septembrie 2009 19:19