Setari Cookie-uri

SPASMOFILIE

cine poate spune despre atacurile de panica...asa zise spasmofilie...
mikela_my
Postat pe 30 Ianuarie 2009 18:36
De la: mikela_my, la data 2009-01-30 18:36:08cine poate spune despre atacurile de panica...asa zise spasmofilie...
ai fost diagnosticata cu aceasta boala?
nor_pufos
Postat pe 30 Ianuarie 2009 19:24
da....sti ceva de acest diagnostic?
mikela_my
Postat pe 31 Ianuarie 2009 19:15
De la: mikela_my, la data 2009-01-31 19:15:42da....sti ceva de acest diagnostic?

http://www.pravaliata.ro/spasmofilie.htm

http://www.ziaruldeiasi.ro/cms/site/z_is/news/crizele_de_spasmofilie_periculoase_sau_doar_impresionante_138193.html

http://www.info-ghid.com/spasmofilie-atac-de-panica-o-problema-inca-ignorata-dar-raspandita-s.html


Full_Metal_Jacket
Postat pe 31 Ianuarie 2009 19:19
De la: mikela_my, la data 2009-01-30 18:36:08cine poate spune despre atacurile de panica...asa zise spasmofilie...


N-are nicio legatura .. eu am o usoara spasmofilie ca nu am destul calciu. Atacurile de panica sunt phihologice. Stiu la ce te referi - la caderile de calciu.
Kathara
Postat pe 31 Ianuarie 2009 19:35
da...nu e grava....da vreau amanunte...ma intereseaza pt viitor
mikela_my
Postat pe 4 Februarie 2009 16:15
Ce se stie despre spasmofilie? In principal, spasmofilia este caracterizata de crize spasmodice, tremuraturi si alte manifestari mai mult sau mai putin specifice. O particularitate a acestui tip de manifestare fiziologica este asocierea ei cu atacul de panica. Toate simptomele specifice adunate caracterizeaza o serie de subiecti care pot prezenta anumite deficiente, in special la nivelul prezentei mineralelor din corp. Sa fie de vina stresul, alimentatia, predispozitia genetica?

Spasmofilia: tulburare a sistemului nervos din cauze fiziologice sau psihologice

Spasmofilia este o manifestare clinica care nu ar trebui ignorata. Desi ea se regaseste destul de des in societatea de azi ca o tulburare cu forme acute, este des interpretata ca fiind cu totul altceva. De ce? In primul rand, spasmofilia produce manifestari ale crizei spasmodice precum tremuraturi ale membrelor, ale muschilor fetei, ridicarea valorii tensiunii arteriale, senzatie de sufocare, batai rapide si accentuate ale inimii, senzatie de ameteala, tulburari de echiibru, transpiratie excesiva... unele persoane pot confunda aceste simptome cu cele ale unor boli mai grave, cum ar fi infarctul miocardic. Se intampla ca unele persoane sa ajunga la urgenta crezand ca este vorba de un infarct. Spasmofilia afecteaza in special femeile tinere. Este o ''boala'' latenta, cu perioade mari in care nu isi face simtita prezenta, intrerupta de crize scurte si neplacute. Unul din factorii declansatori este carenta de vitamine si in special de minerale din organism: calciu si magneziu. Spasmofilia ca manifestare fiziologica se poate trata cu ajutorul unor cure de minerale, a evitarii unei vieti dezorganizte, a renuntarii la tutun si alcool si in general la orice fel de excitant al sistemului nervos, cum ar fi cafeaua, ceaiul negru, condimentele... Deoarece femeile sunt cele mai afectate, in cazul celor care se confrunta cu aceasta afectiune, este recomandat ca, in perioada premenstruala, sa se faca o cura de calciu de cateva zile sau in acord cu indicatiile medicului. De asemenea, o posibila cauza a spasmofiliei este si proasta functionare a glandelor endocrine, in special tiroida (persoanele care sufera de hipotiroidism sunt mai predispuse la astfel de manifestari).
Atac de panica sau spasmofilie?

Atacul de panica survine cel mai adesea ca urmare a suferirii unui soc emotional puternic, dar si pe fondul unei carente de minerale din organism. Atacul de panica nu este neaparat rezultatul unui dezechilibru fiziologic, ci se manifesta in urma unor evenimente extrem de marcante din viata unei persoane, pe care nu le poate controla, cel putin pe moment. Decesul unei persoane dragi, o despartie, un divort, un avort, si in general orice eveniment traumatic poate prezenta o predispozitie la un atac de panica. Evident, trebuie tinut seama si de stabilitatea psihica a persoanei in cauza, de aceea este recomandat ca atacul de panica sa fie bine diagnosticat, pentru a nu se confunda cu alte afectiuni psihice. Atacul de panica poate aparea oricand de la data producerii unui eveniment marcant, avand manifestari aproape identice cu ale spasmofiliei, ceea ce face ca cele doua afectiuni sa fie uneori luate in considerare impreuna. De regula, socurile emotionale cele mai puternice sunt cele care au o mai mica sau mai mare legatura cu boala sau moartea. Simplul gand ca acestea se pot intampla oricand pot face ca persoana in cauza sa sufere un atac de panica. De regula, celor care au atacuri de panica le este frica sa iasa pe strada, sa manance anumite alimente de frica sa nu se imbolnaveasca, sa plece la drum (cu masina, avionul) etc., si incet-incet incep sa se retraga din viata sociala, preferand izolarea si avand sentimentul ca li se va intampla ceva rau in orice moment. Totusi, atacurile de panica au momente de criza scurte, ca in spasmofilie, care dureaza in medie 15 minute, dupa care ele trec de la sine. Ramane doar sentimentul neplacut si frica de o eventuala repetare a crizei, uneori frica de a nu innebuni. Diferenta intre cele doua manifestari consista in faptul ca, in timp ce in spasmofilie, cura de calciu poate preveni noile crize spasmodice, in atacul de panica este necesara intotdeauna interventia unei terte persoane pentru reechilibrul psihic. Nu doar psihologii, ci chiar discutiile cu persoane apropiate pot avea un efect benefic in constientizarea situatiei si incetarea unor astfel de manifestari prin acceptarea realitatii.
Sfaturi Info-ghid:

In cazul unei crize de spasmofilie spontana, cel mai bine este sa nu va speriati si sa luati o fiola de calciu (gluconat de calciu care se gaseste in farmacii) sau sa aveti o tableta de calciu la indemana. Chiar si apa este folositoare: beti 1-2 pahare eventual cu putin zahar. In cazul unui atac de panica, cel mai bine e sa stati linistit si sa respirati relaxat, deoarece criza trece relativ repede.
_dulcik_
Postat pe 14 Martie 2009 10:33
Cauze

Cauzele spasmofiliei nu sunt inca foarte bine cunoscute. Ea s-ar putea datora unei carente de magneziu sau de calciu, sau a unei dereglari a schimbului de ioni de calciu si magneziu intre interiorul si exteriorul celulelor.

Aceste crize pot fi legate si de o stare psihica defavorabila: anxietate, angoasa. Ele sunt adesea declansate de un element stresant al vietii cotidiene.

Simptome

Simptomele sunt multiple si variaza de la o persoana la alta. In general, se constata:

# hiperventilatie (marirea ventilatiei pulmonare);

# senzatie de picoteala sau de ingreunare a extremitatilor si fetei;

# spasme, multiple contractii musculare, senzatia de pierdere a cunostintei si de moarte iminenta;

# senzatii de caldura si frig, frisoane;

# oboseala, nevoie de somn.


Cum reactionezi daca un prieten este victima a spasmofiliei?

Inainte de orice trebuie sa stii ca o criza de spasmofilie nu are consecinte grave, insa este o experienta terifianta pentru cel care o traieste si pentru anturajul sau. In primul rand trebuie sa faci liber in jurul victimei si apoi sa o incurajezi sa respire incet si calm. Da-i tratamentul daca urmeaza vreunul in acest sens. Daca criza nu se opreste, suna la urgenta pentru sfaturi.

Cum se stabileste diagnosticul?

Pentru a confirma suspiciunea de spasmofilie, medicul poate cere o electromiograma, care analizeaza activitatea muschilor. Aceasta poate dezvalui o activitate musculara particulara, care tradeaza hiperexcitabilitatea. O dozare de calciu si magneziu in plasma poate eventual sa dezvaluie o carenta.

Care sunt tratamentele disponibile?

In conformitate cu cauzele stabilite de medic, el poate prescrie o cura de calciu, de magneziu sau chiar de vitamina D. Daca acesta considera ca stresul si anxietatea sunt la originea spasmofiliei, el ar putea sa prescrie anxiolitice sau miorelaxante, pentru a linisti muschii.
_dulcik_
Postat pe 14 Martie 2009 10:34
Buna, eu am suferit de aceasta boala si pot spune ca te simti ingrozitor in acele momente si, in mod sigur, are legatura cu stresul dar si carenta de calciu si magneziu reprezinta un factor favorizant. Intre atacul de panica si spasmofilie este totusi o diferenta destul de mare, atacul e o teama de a face sau a nu face ceva, de a fi singur , teama ca ti se va intampla ceva rau si atunci organismul reactioneaza in consencinta persoana respectiva devenind agitata si nu somnolenta ca in cazul spasmofiliei... Multa sanatate tuturor!
lderniere
Postat pe 6 Iunie 2009 19:26

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
sex cu un coleg? 11 De la: brunetaa 4 Septembrie 2009 02:49
tije metalice-se detecteaza???/help 10 De la: manu08 30 Iunie 2009 13:26
Intepaturi abdominale.. 3 De la: miuta_healthy 18 Septembrie 2013 13:37
Dureri menstruale groaznice!!! 9 De la: freakbabe 23 Aprilie 2010 21:17
Cancerul ovarian 1 De la: anamaria1016 20 Iunie 2010 23:26