Setari Cookie-uri

Cum vedeti voi dragostea; Ce este ea? De ce credeti asta?

De la: G_I_JOE, la data 2009-06-19 13:01:43Azi am citit o "pilda" ( cu " L " ) despre dragoste si despre ( probabilul ) adevarat sens al ei;
v-o reproduc mai jos fara a o altera cat de putin, si astept reactii ( altele decat binecunoscutele trimiteri la sex sportiv)

"Viata nu inseamna sa supravietuiesti unei furtuni ci sa stii sa dansezi in ploaie."

O intrebare frecventa pe Google pare a fi: “Ce este dragostea?“… ei bine, cea mai frumoasa explicatie am auzit-o cu cativa ani in urma de la o prietena asistenta medicala.

Zilele astea ploioase mi-au reamintit povestea pe care astazi m-am gandit sa o impartasesc cu voi.

“Era o dimineata aglomerata la cabinet cand, in jurul orei 08:30, intra un domn batran cu un deget bandajat. Imi spune imediat ca este foarte grabit caci are o intalnire fixata pentru ora 09:00. L-am invitat sa se aseze stiind ca avea sa mai treaca cel putin o jumatate de ora pana sa apara medicul. Il observ cu cata nerabdare isi priveste ceasul la fiecare minut care trece.

Intre timp ma gandesc ca n-ar fi rau sa-i desfac bandajul si sa vad despre ce este vorba. Rana nu pare a fi asa de grava… in asteptarea medicului, ma decid sa-i dezinfectez rana si ma lansez intr-o mica conversatie. Il intreb cat de urgenta este intalnirea pe care o are si daca nu prefera sa astepte sosirea medicului pentru tratarea ranii. Imi raspunde ca trebuie sa mearga neaparat la casa de batrani, asa cum face de ani buni, ca sa ia micul dejun cu sotia.

Politicoasa, il intreb de sanatatea sotiei. Senin, batranul domn imi povesteste ca sotia, bolnava de Alzheimer, sta la casa de batrani de mai bine de 7 ani. Gandindu-ma ca intr-un moment de luciditate sotia putea fi agitata de intarzierea lui, ma grabesc sa-i tratez rana dar batranul imi explica ca ea nu-si mai aduce aminte de 5 ani cine este el... Si-atunci il intreb mirata: “Si dvs. va duceti zilnic ca sa luati micul dejun impreuna?“. Cu un suras dulce si o mangaiere pe mana, imi raspunde: “E-adevarat ca ea nu mai stie cine sunt eu, dar eu stiu bine cine este ea“.

Am ramas fara cuvinte si un fior m-a strabatut in timp ce ma uitam la batranul care se indeparta cu pasi grabiti. Mi-am inghitit lacrimile spunandu-mi in sinea mea: “Asta este dragostea, asta este ceea ce imi doresc de la viata!... Caci, in fond, asa este dragostea adevarata ?!… nu neaparat fizica si nici romantica in mod ideal. Sa iubesti inseamna sa accepti ceea ce a fost, ceea ce este, ceea ce va fi si ceea ce inca nu s-a intamplat. Persoanele fericite si implinite nu sunt neaparat cele care au tot ce-i mai bun din fiecare lucru, ci acelea care stiu sa faca ce-i mai bun din tot ceea ce au”.

Viata nu inseamna sa supravietuiesti unei furtuni ci sa stii sa dansezi in ploaie "

Ei...anyone?

FOARTE FRUMOS dar astfel de povesti de viata nu vom mai intilni in generatia noastra ; tot respectul si admiratia mea pentru astfel de cupluri .Ce se-ntampla azi..... nu merita amintit intr-o astfel de poveste-realitate de fapt.
nocturnalia
Postat pe 24 Iunie 2009 11:40
pamela_1
Postat pe 24 Iunie 2009 12:16
De la: pamela_1, la data 2009-06-24 12:16:19

Pammy continua cu hlizelile! Pai- ce sa zica si ea....Nuuuuu? ( asta inseamna provocare, sa vedem daca o "prind" ...
G_I_JOE
Postat pe 25 Iunie 2009 09:22
MAI NOI SUNTEM MAI MATURI....DE CA AVEM O VIRSTA MAI INAINTATA SI VEDEM ALTFEL VIATA...LA PUSTOAICE CE [POTI SA CERI??
pamela_1
Postat pe 25 Iunie 2009 11:41
Eu cred k dragostea este apogeul vietii , singurul lukru kre conteaza atunci knd ajungi la final , atunci knd vezi k totul se prabuseste observi k e singura ta speranta , singura kre te mai poate mentine la suprafata ....
YannIsC
Postat pe 25 Iunie 2009 12:31
dragostea este un lucru minunat...un lucru pt.care traim si pt.care mergem mai departe....dragostea ne face mai buni...mai linistiti...si fericiti...fara dragoste nu traim in lumea asta
pamela_1
Postat pe 25 Iunie 2009 12:51
Dragostea este un sentiment foarte frumos dar trebuie sa se petreaca in 2. se spune ca dragostea nu cere nimic in schimb. e doar o idee teoretica. nu poti iubi si darui numai tu pt k asta inseamna k traiesti in propria`ti imaginatie. ai nevoie de a primi ca sa existe un echilibru si multumire........dar asta este doar punctul meu de vedere,dep de pers si de trairile fiecaruia.
butterfly_sound_of_love
Postat pe 25 Iunie 2009 13:13
niam ce buna este
pamela_1
Postat pe 25 Iunie 2009 15:37
De la: G_I_JOE, la data 2009-06-19 13:01:43Azi am citit o "pilda" ( cu " L " ) despre dragoste si despre ( probabilul ) adevarat sens al ei;
v-o reproduc mai jos fara a o altera cat de putin, si astept reactii ( altele decat binecunoscutele trimiteri la sex sportiv)

"Viata nu inseamna sa supravietuiesti unei furtuni ci sa stii sa dansezi in ploaie."

O intrebare frecventa pe Google pare a fi: “Ce este dragostea?“… ei bine, cea mai frumoasa explicatie am auzit-o cu cativa ani in urma de la o prietena asistenta medicala.

Zilele astea ploioase mi-au reamintit povestea pe care astazi m-am gandit sa o impartasesc cu voi.

“Era o dimineata aglomerata la cabinet cand, in jurul orei 08:30, intra un domn batran cu un deget bandajat. Imi spune imediat ca este foarte grabit caci are o intalnire fixata pentru ora 09:00. L-am invitat sa se aseze stiind ca avea sa mai treaca cel putin o jumatate de ora pana sa apara medicul. Il observ cu cata nerabdare isi priveste ceasul la fiecare minut care trece.

Intre timp ma gandesc ca n-ar fi rau sa-i desfac bandajul si sa vad despre ce este vorba. Rana nu pare a fi asa de grava… in asteptarea medicului, ma decid sa-i dezinfectez rana si ma lansez intr-o mica conversatie. Il intreb cat de urgenta este intalnirea pe care o are si daca nu prefera sa astepte sosirea medicului pentru tratarea ranii. Imi raspunde ca trebuie sa mearga neaparat la casa de batrani, asa cum face de ani buni, ca sa ia micul dejun cu sotia.

Politicoasa, il intreb de sanatatea sotiei. Senin, batranul domn imi povesteste ca sotia, bolnava de Alzheimer, sta la casa de batrani de mai bine de 7 ani. Gandindu-ma ca intr-un moment de luciditate sotia putea fi agitata de intarzierea lui, ma grabesc sa-i tratez rana dar batranul imi explica ca ea nu-si mai aduce aminte de 5 ani cine este el... Si-atunci il intreb mirata: “Si dvs. va duceti zilnic ca sa luati micul dejun impreuna?“. Cu un suras dulce si o mangaiere pe mana, imi raspunde: “E-adevarat ca ea nu mai stie cine sunt eu, dar eu stiu bine cine este ea“.

Am ramas fara cuvinte si un fior m-a strabatut in timp ce ma uitam la batranul care se indeparta cu pasi grabiti. Mi-am inghitit lacrimile spunandu-mi in sinea mea: “Asta este dragostea, asta este ceea ce imi doresc de la viata!... Caci, in fond, asa este dragostea adevarata ?!… nu neaparat fizica si nici romantica in mod ideal. Sa iubesti inseamna sa accepti ceea ce a fost, ceea ce este, ceea ce va fi si ceea ce inca nu s-a intamplat. Persoanele fericite si implinite nu sunt neaparat cele care au tot ce-i mai bun din fiecare lucru, ci acelea care stiu sa faca ce-i mai bun din tot ceea ce au”.

Viata nu inseamna sa supravietuiesti unei furtuni ci sa stii sa dansezi in ploaie "

Ei...anyone?

ce-as putea sa mai completez?
greierash_is_back
Postat pe 25 Iunie 2009 15:58
dc plingi?
pamela_1
Postat pe 25 Iunie 2009 16:09
De la: pamela_1, la data 2009-06-25 16:09:07dc plingi?

de bine oare?
greierash_is_back
Postat pe 25 Iunie 2009 16:17
pai de ce....viata este frumoasa si cu rele....nu tre sa ne mai gindim la ele....toti avem probleme...greutati...daca nu e una e alta...si tot asa....si viata ne-o mai facem si cu mina noastra...
pamela_1
Postat pe 25 Iunie 2009 16:19
eeei...da...lasa ca daca am chef sa povestesc imi deschid si eu topic
greierash_is_back
Postat pe 25 Iunie 2009 16:25
te cred..insa sa sti...ca toti am trecut prin esecuri..pina sa fim fericiti....toate vin in timp...usor usor.... si atunci sa te vad ce mai topai
pamela_1
Postat pe 25 Iunie 2009 16:42
De la: kudika035070, la data 2009-06-19 15:30:37
De la: kudikaroxi, la data 2009-06-19 13:52:44

Ei...anyone?

Ce frumos ! Ma declar impresionata ! Ce batranel iubitor si intelept !
Dragostea e in noi, nu in cei din jurul nostru.
Dragostea acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul.

Dragostea poate fi in noi numai ca la unii este nevoie de resuscitarea ei daca nu a murit de tot, este pretutindeni.
Ai aplicat vreodata ce citezi tu acolo?
Ce buni suntem la sfaturi!

ps:scuze pt postul anterior

Nu inteleg ce ai cu mine. Daca esti frustrat e prbl ta. Eu am spus ceva, nu m-am dat pe mine ca exemplu...
Si eu, ca si ceilalti, tind spre Iubirea Absoluta si ma impresioaneaza asemenea povesti de dragoste...
kudikaroxi
Postat pe 26 Iunie 2009 12:49
De la: nico_dana2006, la data 2009-06-25 13:13:42Dragostea este un sentiment foarte frumos dar trebuie sa se petreaca in 2. se spune ca dragostea nu cere nimic in schimb. e doar o idee teoretica. nu poti iubi si darui numai tu pt k asta inseamna k traiesti in propria`ti imaginatie. ai nevoie de a primi ca sa existe un echilibru si multumire........dar asta este doar punctul meu de vedere,dep de pers si de trairile fiecaruia.

Eu cred ca se poate si unilateral;E aceea numita "neconditionat"
Deci: daca iubesti- iubesti- si gata! Nu trebuie sa fie si impartasita de "partea cealalta"
E drept ca cea "implinita" e si de cealalta parte; Daaaaar- si cea "neimpartasita" e tot dragoste, nu?

Si aici tre` sa fac si o apreciere: pammi- care de obicei doar zambeste, si adauga "maimutze" aici e filozof!
G_I_JOE
Postat pe 26 Iunie 2009 18:02
Ce poze frumoase ai !Superbe as spune! Mi-a placut cea cu buburuza de pe narcisa !
kudikaroxi
Postat pe 30 Iunie 2009 16:25
dragostea este frumoasa, sublima, minunata.. dar! de cele mai multe ori pentru unul dintre parteneri se dovedeste a fi prea.. lunga, iar celalalt nu are alta optiune decat sa ramana singur, privind in gol. sunt curioasa.. oare dragostea adevarata inseamna sa nu astepti nimic in schimb..? sa te multumesti iubind persoana respectiva, indiferent de sentimentele acesteia pentru tine? acceptandu-i in egala masura calitatile si defectele? ok.. bat campii, bye!
DirtyDianna
Postat pe 4 Iulie 2009 15:37
De la: kudikaroxi, la data 2009-06-30 16:25:08Ce poze frumoase ai !Superbe as spune! Mi-a placut cea cu buburuza de pe narcisa !

ultumesc pentru aprecieri; fac...din cand in cand poze ( si florile-mi plac tarre mult- uneori imi iau aparatul cu mine ca sa fac poze florilor: Ericai-Agnes- picea mea - ca ea este floare no: 1 si florilor din parcuri- care au intotdeauna ceva de aratat- daca stii cum sa le vezi;
Priveste- indeaproape- pe cea cu mugurii de brad...puful acela specific primaverii este foooarte diafan si semnifica fragilitate;
Gata! ca nu-i in topic...:-))
G_I_JOE
Postat pe 7 Iulie 2009 17:57
De la: forever_me, la data 2009-07-04 15:37:13dragostea este frumoasa, sublima, minunata.. dar! de cele mai multe ori pentru unul dintre parteneri se dovedeste a fi prea.. lunga, iar celalalt nu are alta optiune decat sa ramana singur, privind in gol. sunt curioasa.. oare dragostea adevarata inseamna sa nu astepti nimic in schimb..? sa te multumesti iubind persoana respectiva, indiferent de sentimentele acesteia pentru tine? acceptandu-i in egala masura calitatile si defectele? ok.. bat campii, bye!

Ba eu sunt de parere ca ar trebui impartasita; Nu stiu sigur - probabil ca sunt oameni care se multumesc doar cu jumatati de masura dar, pentru mine - doar sa dau si sa nu primesc ar fi chinuitor; Ori...cred ca nu sunt maso...nu?
G_I_JOE
Postat pe 7 Iulie 2009 17:59
nu are legatura cu masochismul, fiindca iubesti neconditionat si ratiunea nu are nici o putere asupra sufletului.
poti cel mult sa te autocenzurezi in comportament, sa tai legaturile materiale, dar cele imateriale raman acolo pe vecie, cicatrice de nesters.
googoodoll
Postat pe 7 Iulie 2009 18:11
bine-ar fi ca ratiunea sa nu se amestece cu sentimentele.. dar, nu cred ca este posibil. unii sunt de parere ca atunci cand iubirea devine discutabila.. ea nu mai este iubire. incepi sa pui sub lupa defectele partenerului, te gandesti daca le poti tolera sau nu. ori, din prea multa iubire, incepi sa te gandesti cum poti sa il ai pe cel/cea iubit/a doar pentru tine.. gelozia apare, vrand, nevrand.. deci.. iubirea are si ea ratiunile ei, nu?
DirtyDianna
Postat pe 9 Iulie 2009 11:57
ce as mai putea sa completez,exemplul cu batranelul ne arata exact ce inseamna dragostea.inseamna daruire...sa te dedici unei persoane fara sa astepti ceva in schimb."iubire neconditionata" suna a pleonasm nu-i asa?think about it
razz
Postat pe 11 Iulie 2009 01:09
De la: googoodoll, la data 2009-07-07 18:11:54nu are legatura cu masochismul, fiindca iubesti neconditionat si ratiunea nu are nici o putere asupra sufletului.
poti cel mult sa te autocenzurezi in comportament, sa tai legaturile materiale, dar cele imateriale raman acolo pe vecie, cicatrice de nesters.

corect si foarte frumos spus, googoogoll!
Pt mine dragostea inseamna daruire.
DeeaCatalina
Postat pe 11 Iulie 2009 06:57
nu va raspund eu ci un baietel de 6 ani............. .....asa vede el dragostea.....ceva ce te inalta in nori si te coboara fara sa sti ?!?!cum ,unde.,.din ce sau........care motiv..................................................................sunt doua versuri spuse de baietelul meu la 6 ani indragostit de o colega de gradinita,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,SIMT CUM PLUTESC PE UN NOR.....SIMT CUM COBOR CA-NTR-UN DELIR.................MIC DAR MAre
concordia
Postat pe 15 Noiembrie 2009 17:53
mda... povestile cu batranei si batranici care se iubesc sunt impresionante;
am insa de facut cateva comentarii pe tema asta:

batraneii si batranicile respective si-au trait viata; "lupta" lor e teminata; oare daca nu ar fi in postura in care sa nu-si mai aiba toata viata inainte, ar mai gandi la fel ?
sincer si cu tristete spun ca genul acesta de povesti evidentiaza "vitejii de dupa batalie";

de multe ori aud ca tinerii sunt impulsivi si nu gandesc si ca batranii sunt intelepti; de fapt nu vad nici o calitate si nici un defect aici; totul se raporteaza la timp;
batranul stie ca nu mai are toata viata inainte si gandeste intr-un anumit mod;
tanarul stie ca are toata viata inainte si automat gandeste altfel;

ceea ce apreciez eu la batraneii care se iubesc nu este faptul ca se iubesc ci faptul ca INCA se mai iubesc dupa atata timp; trainicia dragostei care de-a lungul timpului, desi a suferit multe modificari, ea a persistat
heretic
Postat pe 19 Noiembrie 2009 12:57

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
HBV- relatie/casatorie 1 De la: HBV123 27 Aprilie 2015 15:03
EU,el si fosta 43 De la: ralucutza852001 19 Martie 2011 23:29
Relatie interzisa.AJUTOR! 3 De la: kudika_22127 26 Noiembrie 2012 16:11
O tara plina de femei proaste si analfabete 284 De la: wolfy 6 Octombrie 2010 11:23
cea mai mare tradare posibila 19 De la: ankuu 28 Noiembrie 2009 17:58