Setari Cookie-uri

Relatie intre veri de gradul 2 (adica 6)

Evident,nimeni nu s'a documentat inainte sa raspunda la acest topic. ce bine insa ca exista un cadru legal care se ghideaza in principal dupa documentatii de ordin medical (in cazul de fata), si nu dupa stereotipuri si precepte fals morale, intemeiate pe cunostinte empirice,neverificate. motivul pentru care casatoria intre rude primare este interzisa este posibilitatea aparitiei cosangvinitatii, care poate conduce la grave afectiuni de ordin genetic, cum ar fi malformatiile congenitale de diverse tipuri. deoarece consangvinitatea prin incest apare doar dupã un numãr de generaþii, având în vedere cã acest raport de rudenie apare între persoane care au acelaºi tatã, dar nu ºi aceeaºi mamã, este permisã cãsãtoria între veri primari. la fel si cu verii de gradul al doilea, daca se respecta aceasta conditie. asta spune legea si asta sustin si preotii documentati cu privire la cadrul legal de realizare a unei casatorii in situatia data. un exemplu concludent ar fi parintii mei, care sunt veri de gardul al doilea insa nu pe linie materna si care au doi copii perfect normali, fizic si psihic. unul dintre ei, cum s-ar zice, sunt eu. asadar, eu zic sa consulti arborele genealogic al familiei tale si sa vorbesti cu un preot sau chiar cu un reprezentant al starii civile pentru a stabili daca LEGEA (si nu gura lumii) va permite sa aveti o relatie. succes
angelize
Postat pe 18 Ianuarie 2010 20:02
am si eu o intrebare...exista vreun grad de rudenie intre mine si verisorul primar al cumnatului meu?

gradele astea de rudenie imi cam dau batai de cap :))
crs_crs
Postat pe 20 Ianuarie 2010 18:12
De la: crs_crs, la data 2010-01-20 18:12:56am si eu o intrebare...exista vreun grad de rudenie intre mine si verisorul primar al cumnatului meu?

gradele astea de rudenie imi cam dau batai de cap :))


Stai linistita, nu exista rudenie de sange, este doar o inrudire prin efectul legii.
tequila_cu_varza
Postat pe 20 Ianuarie 2010 18:57
Verii de gradul 2 sunt de fapt rude de gradul 6 ºi au un procent foarte mic de gene în comun. Riscul apariþiei unui copil cu malformaþii la verii de gradul 1 este foarte mic. Mult mai mic decât cred cei care desfiinþeazã din start astfel de relaþii. Se pare cã este undeva între 4 ºi 6%, în condiþiile în care un cuplu normal are un risc de 3-4%. De aceea copiii verilor primari sunt, de obicei sãnãtoºi. Nu este un miracol, este un adevãr ºtiinþific. ªi de aceea legea permite cãsãtoria ãntre verii primari (nu mai vorbim de cei secundari...)
În societatea noastrã cãsãtoria între veri nu este încurajatã, dar acesta este doar un aspect ce þine de cultura noastrã care îi vede pe verii (în special primari) ca pe niºte fraþi.
Totuºi ei se pot cãsãtori fãrã probleme din punct de vedere legal
A se reþine cã relaþia dintre veri NU ESTE INCEST. Incestul este definit clar, atât de DEX, cât ºi de Codul Penal, cât ºi de Biblie: incestul este relaþia dintre pãrinþi ºi copii, dintre bunici ºi nepoþi, dintre fraþi.
Un alt aspect: Biblia nu interzice cãsãtoria între verii primari.
Microcentaurina
Postat pe 20 Ianuarie 2010 21:46

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ce insemn pt el? 40 De la: circusprincess 1 Noiembrie 2010 14:37
cum sa il uit? ajutati`ma va rog 13 De la: brunettalore_yahoo_com 27 Mai 2009 17:38
dragostea la distanta se poate pierde? 23 De la: kudika103699 7 Aprilie 2010 16:06
Cum sa procedez? sa-i dau o sansa? 26 De la: rashela 2 Februarie 2010 11:43
iubita mea 4 De la: luchianramona 28 Octombrie 2010 17:08