Setari Cookie-uri

Relatie intre veri de gradul 2 (adica 6)

Evident,nimeni nu s'a documentat inainte sa raspunda la acest topic. ce bine insa ca exista un cadru legal care se ghideaza in principal dupa documentatii de ordin medical (in cazul de fata), si nu dupa stereotipuri si precepte fals morale, intemeiate pe cunostinte empirice,neverificate. motivul pentru care casatoria intre rude primare este interzisa este posibilitatea aparitiei cosangvinitatii, care poate conduce la grave afectiuni de ordin genetic, cum ar fi malformatiile congenitale de diverse tipuri. deoarece consangvinitatea prin incest apare doar dup� un num�r de genera�ii, av�nd �n vedere c� acest raport de rudenie apare �ntre persoane care au acela�i tat�, dar nu �i aceea�i mam�, este permis� c�s�toria �ntre veri primari. la fel si cu verii de gradul al doilea, daca se respecta aceasta conditie. asta spune legea si asta sustin si preotii documentati cu privire la cadrul legal de realizare a unei casatorii in situatia data. un exemplu concludent ar fi parintii mei, care sunt veri de gardul al doilea insa nu pe linie materna si care au doi copii perfect normali, fizic si psihic. unul dintre ei, cum s-ar zice, sunt eu. asadar, eu zic sa consulti arborele genealogic al familiei tale si sa vorbesti cu un preot sau chiar cu un reprezentant al starii civile pentru a stabili daca LEGEA (si nu gura lumii) va permite sa aveti o relatie. succes
angelize
Postat pe 18 Ianuarie 2010 20:02
am si eu o intrebare...exista vreun grad de rudenie intre mine si verisorul primar al cumnatului meu?

gradele astea de rudenie imi cam dau batai de cap :))
crs_crs
Postat pe 20 Ianuarie 2010 18:12
De la: crs_crs, la data 2010-01-20 18:12:56am si eu o intrebare...exista vreun grad de rudenie intre mine si verisorul primar al cumnatului meu?

gradele astea de rudenie imi cam dau batai de cap :))

Stai linistita, nu exista rudenie de sange, este doar o inrudire prin efectul legii.
tequila_cu_varza
Postat pe 20 Ianuarie 2010 18:57
Verii de gradul 2 sunt de fapt rude de gradul 6 �i au un procent foarte mic de gene �n comun. Riscul apari�iei unui copil cu malforma�ii la verii de gradul 1 este foarte mic. Mult mai mic dec�t cred cei care desfiin�eaz� din start astfel de rela�ii. Se pare c� este undeva �ntre 4 �i 6%, �n condi�iile �n care un cuplu normal are un risc de 3-4%. De aceea copiii verilor primari sunt, de obicei s�n�to�i. Nu este un miracol, este un adev�r �tiin�ific. �i de aceea legea permite c�s�toria �ntre verii primari (nu mai vorbim de cei secundari...)
�n societatea noastr� c�s�toria �ntre veri nu este �ncurajat�, dar acesta este doar un aspect ce �ine de cultura noastr� care �i vede pe verii (�n special primari) ca pe ni�te fra�i.
Totu�i ei se pot c�s�tori f�r� probleme din punct de vedere legal
A se re�ine c� rela�ia dintre veri NU ESTE INCEST. Incestul este definit clar, at�t de DEX, c�t �i de Codul Penal, c�t �i de Biblie: incestul este rela�ia dintre p�rin�i �i copii, dintre bunici �i nepo�i, dintre fra�i.
Un alt aspect: Biblia nu interzice c�s�toria �ntre verii primari.
Microcentaurina
Postat pe 20 Ianuarie 2010 21:46

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Ce sa fac ? 2 De la: Slabimsanatos2011 2 Aprilie 2011 22:36
femeie capricorn - barbat balanta 3 De la: luminita_samoila 3 Februarie 2009 16:19
credetzi in farmece sau vraji 8 De la: kudika_933562 23 Septembrie 2013 10:43
Draga Kudika... 10 De la: alexandra-floriintimisoara-eu 26 Ianuarie 2016 15:51
Un subiect foarte complicat . . . 11 De la: oana84onutza 23 Februarie 2010 17:45