Setari Cookie-uri

Dumnezeule ce am patit???va implor ajutati`ma

De la: glumeatza, la data 2009-08-15 11:43:53Sambata trecuta mi`a trecut ciclul,iar luni am luat un escapelle dupa un contact sexual.Iar azi (15 august) adica la o sapt dupa ce mi`a trecut ciclul,mi`a venit iar!!! va implor spuneti`mi ce as fi putut pati???am citit ff atent reactiile adverse si nu zicea ca poate veni ciclul mai rpd si mai ales dupa o sapt.....:(( stiti careva??k stau in casa si plang k nebuna :((


tinand cont ca postarea ta a fost in data de 15 august iar acum suntem in 30 ...sper ca ai fost la medic si ca totul e ok acum ?! daca nu ...nu mai pierde vreme si da o fuga pana acolo vezi ce spune. cred ca de la el poti obtine cele mai bune si corecte raspunsuri . Succes ! ;)
orhydeea
Postat pe 30 August 2009 20:55
Asa se intampla daca iei pastile de genul asta. Nu este iesit din comun. Incearca totusi sa nu mai iei pastila de a 2-a zi pentru ca nu este complet eficienta cateodata si poti sa ai sarcina extrauterina din cauza asta. Pe scurt poti ramane fara un ovar, sau doamne fereste poti sa si mori. Mai bine un prezervativ.
blackjasmine
Postat pe 30 August 2009 21:04
Problema cu "pilula de a doua zi" este ca, fiind un soi de bomba cu hormoni deregleaza organismul ingrozitor... Menstra poate veni si de trei ori intr-o luna. Acest aspect trebuie sa te linisteasca doar in masura in care nu amani vizita la un medic specialist. Pierderile de sange, desi sa zicem sunt explicabile, pot reprezenta pierderi serioase de vitamine si minerale, asa incat nu intarzia sa mergi la medic si nu mai folosi astfel de metode contraceptive!!!
Pastila de a doua zi poate fi luatã doar în cazuri de urgentã, si desigur nu poate fi folositã deseori (maxim 1 pastila intr-o perioada de 6 luni) pentru cã reprezintã un soc hormonal pentru organism si deloc nu protejeazã împotriva bolilor sexual transmisibile.
Nu mai plange si mai bine incearca sa te protejezi corespunzator pentru a nu iti face rau de-acum incolo.
Sanatate multa!
an3nacristea
Postat pe 30 August 2009 21:15
Dupa administrarea pastilei pot sa apara: senzatii de greata, dureri de cap, ameteli, varsaturi, dereglari de menstruatie( precum si de durata si cantitate).
Aceasta metoda nu trebuie folosita des,doar in cazuri exceptionale.( nu este recomandata folosirea acestei pastile mai mult de 2 ori pe an).
nu i indicat sa o folosesti daca ai sub 16 ani si folosirea frecventa poate duce la grave dereglari hormonale. Au existat cazuri in care sangerarea menstruala nu a mai aparut sau din contra nu mai putea fi oprit.
De mentionat ca aceasta pastila nu poate actiona impotriva unei sarcini deja existente si nu va poate proteja impotriva bolilor transmise pe cale sexuala.
Sanatate maxima!
Aphrodite
Postat pe 30 August 2009 21:19
e foarte bine ca ti-a venit ciclul asta este reactia escapelle si a oricarei alte pilule contraceptive de urgenta. Dups ce ai luat escapelle in 10 zile tre sa sangerezi si tu ai patit asa deci este bine...nu ai ramas insarcinata...sa nu iti faci nici o problema te basigur ca este bine..asta e reactia escapelle....nu iti fie teama si nu mai plange
adrianapaucean
Postat pe 30 August 2009 21:21
nu te speria asha am patit shi eu .... eeste normal de la astfel de pastile ;) nu esti singura ... dak scrii p google o sa gasesti ;) deci stai linistita ... aa shi de akm calculeaza menstruatia dupa data asta knd tzi`a venit a 2 a oara !! ;)
kynd3r
Postat pe 30 August 2009 21:32
dragutzo ... din moment ce ai luat pilula de a doua zi si la o saptamana ti-a venit ciclul sau ai niste simple sangerari este perfect normal... deoarece asta inseamna ca nu ai ramas insarcinata.. citeste prospectul...
narciiis4
Postat pe 30 August 2009 21:35
cred ca nici nu trebuia sa iei pilula de a 2-a zi.daca sambata ai terminat ciclul,si luni ai avut contact,erai in perioada in care nu puteai ramane insarcinata.dar,protectie nu inseamna numai evitarea sarcinii,ci si evitarea anumitor boli cu transmitere sexuala.
roxxana_soare
Postat pe 30 August 2009 21:41
Fata nu i de glumit cu aceste lucruri! Medicul este cel mai indicat sa vada ce ,,ai, nu noi!!
kudika017520
Postat pe 30 August 2009 22:09
dar asta e normal fetita!!!!!!! u chiar nu citesti prospectul,stai akolo si plangi?? dupa ce iei postinor sau escapelle dupa cateva zile iti vine ciclul...nu conteaza dak abia ti a trecut....ca iti vine iar inseamna ca si a facut pastila efectul si nu o sa ai bebe!!!!!!!!!!!
beautygirl
Postat pe 30 August 2009 22:36
hey... sorry ca ma bag si eu asa in seama... si imi mai cer scuze k n am avut rabdare sa citesc toate postarile, dar vreau sa iti zic sa stai linistita daca ti a venit ciclul ca in mod obisnuit... prietenea mea lua pastila de a doua zi la 2 luni (isi facuse un obicei - prost dupa parerea mea) si avea acelasi efect ca si tie... si a fost la doctor cu mine de curand si n are nimic e perfect sanatoasa... dar nu strica sa ti faci un control :)
rrasfatzata
Postat pe 30 August 2009 22:42
De la: felixcat, la data 2009-08-28 17:10:27vai de capul meu :( sunt speriat rau.
app kudika are nr de telefon? nu de alta dar daca tot e la moda, data viitoare cand fac indigestie sa nu ma mai duc la specialist doar sa ii dau un msg sa faca topic pe forum sa imi spuneti pareriile voastre despre faptul ca eu nu ma pot ridica de pe wc



Asta da
Ancuuuu
Postat pe 30 August 2009 23:07
Este o dereglare hormonala datorata unei mari cantitati de hormoni luati odata. Cel mai probabil reactiile apar daca ai luat mai multe astfel de "pilule de a 2-a zi" in ultimul an. Mie dr mi-a spus acum multi ani (dupa ce luasem 2 astfel de pastile in interval de 6 luni) ca am luat echivalentul a 6 ani de pilule contraceptive. Prospectul la acea vreme era tradus prost, scria ca poti lua si 4 intr-o luna. Mi-a aratat in carte ca se pot lua maxim 2/an! Deci mergi la dr gineco sa vada concentratia de hormoni luata.
Succes
bioproduse
Postat pe 30 August 2009 23:50
nu te speria...uneori ritmul vietii influenteaza menstruatia asa ca nu iti bata capul,eventual consulta un doctor ca sa te linistesti sufleteste...si ca sa vezi cum este in alta situatie de exemplu stiai ca atunci cand esti pe mare...menstruatia nu mai are reguli...o luna vine...2 nu o saptamana da alta nu...;))...si asa mai departe...asa ca nu te panica...stai linistita ...mai grav e daca nu iti mai vine dupa contactul sexual...atunci inseamna sarcina...
haide capul sus...totul o sa fie bine...puup
barbie78
Postat pe 31 August 2009 00:09
De la: bruneagra25, la data 2009-08-30 19:45:17ce ai patit?? esti proasta aia ai patit!!!!


Dar nu-mi vine sa cred cat de mult poti sa gadesti!
Daca a luat acea pilula si a scris asta aici inseamna ca e proasta?
Ancuuuu
Postat pe 31 August 2009 00:39
De la: borodimonica, la data 2009-08-30 14:27:51Daca sunteti tampite si le luati dupa ureche !!!!!! aceste tablete se administreaza doooooooooar in cazuri extreme , nu regulat, ( pt. ca in acest caz ar trebui sa iei anticonceptionale ). dar daca de pe acum incepi cu probleme astea fii sigura ca in 10- 15 ani o sa fii distrusa !
Aceste medicamente luate mai des de 1-2 / an !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ai inteles ? iti fac mai mult rau decat bine.
Asa ca mergi la un medic si respecta indicatiile lui, care cu siguranta nu vor fii aceleasi ca ale voastre !


Dar a zis ea ca le ia regulat? Normal ca a fost un caz extrem daca nu stia reactiile adverse si s-a speriat atat de tare incat ne-a intrebat pe noi. Si daca a luat pilula aia dupa ureche nu inseamna ca este o tampita, inseamna ca este inconstienta. Nu mai jigni lumea aiurea.
Ancuuuu
Postat pe 31 August 2009 00:43
da si eu am patit celas lucru si am sunat la ginecolog. e normal sa ai sangerari dupa.. mie mio durat 2 zile si gata.. daca chiar esti speriata suna la gineco si explicai ce ai patit.. o sa iti explice si o sa vezi ca nu e nimica grav.. nuti face griji
mynii
Postat pe 31 August 2009 04:10
astea sunt efectele adverse ale acestei pastile.
Allyna_b
Postat pe 31 August 2009 08:25
Cand iei o pastila "de dupa" se mai intampla si asa, e vorba de niste dereglari ale organismului, care invata cum sa primeasca acea pastila. Iti vei reveni, stai linistita! Probabil e prima data cand iei asa ceva si de aceea ai aceste reactii.
Daca ai luat-o..., gravida nu poti fi!!!
Relaxeaza-te!
pa!
Tinet
Postat pe 31 August 2009 08:44
De la: glumeatza, la data 2009-08-15 11:43:53Sambata trecuta mi`a trecut ciclul,iar luni am luat un escapelle dupa un contact sexual.Iar azi (15 august) adica la o sapt dupa ce mi`a trecut ciclul,mi`a venit iar!!! va implor spuneti`mi ce as fi putut pati???am citit ff atent reactiile adverse si nu zicea ca poate veni ciclul mai rpd si mai ales dupa o sapt.....:(( stiti careva??k stau in casa si plang k nebuna :((



Citeste mai bine reactiile adverse !
Summer_
Postat pe 31 August 2009 08:48
SINCER , NU CRED CA E CEVA GRAV, E CA SI CUM AI FACE UN AVORT SI ITI VINE MENSTRUATIA IAR, DAR CEL MAI BINE E SA MERGI LA UN MEDIC GINECOLOG, EL STIE SIGUR CAM CUM STA TREABA, DECI NU TE INCRIJORA , PROBABIL CA DUPA O SAPT O SA-TI TREACA, DACA NU MERGI LA MEDIC.
SANATATE
kudika023021
Postat pe 31 August 2009 09:35
salut
de ce sunt femeile asa rele intre ele? in loc sa o criticati care mai de care si sa fiti ironice in legatura cu varsta ei si topicul propus ajutati-o cu un sfat ca vi l-a cerut.ce mai conteaza cati ani are, a gresit si e omenesc sa o faci.sfatul meu pt tine cum au mai spus cateva este sa consulti un medic si nu numai in situatia asta ci ori de cate ori intampini o problema, ideea cu internetu nu este rea, este bine sa fi informat dar e mai bine cu ajutorul unui specialist.te pup
bunucristina
Postat pe 31 August 2009 09:50
De la: Ancuuuu, la data 2009-08-31 00:39:20
De la: bruneagra25, la data 2009-08-30 19:45:17ce ai patit?? esti proasta aia ai patit!!!!


Dar nu-mi vine sa cred cat de mult poti sa gadesti!
Daca a luat acea pilula si a scris asta aici inseamna ca e proasta?

nu draga nu de asta e proasta...e proasta ca sa apucat de sex fara sa fie informata de riscurile la care se expune, problemele care ar putea sa apara asta ar fi in primul rand...si in al 2-lea rand e proasta pt ca traieste in lumea ei in care lumea de pe forum e medic si stie sa-i spuna ce are!!! de aia e proasta capisci????
bruneagra25
Postat pe 31 August 2009 09:57
Exista un singur lucru bun pe care il poti face.
Lasa google, forumuri, sfaturi de babe, pune mina pe telefon, fa-ti o programare la medicul ginecolog si respecta ce iti va spune.
Orice altceva ai face e fundamental gresit.
Bafta!
mecro
Postat pe 31 August 2009 10:16
De la: glumeatza, la data 2009-08-15 11:43:53Sambata trecuta mi`a trecut ciclul,iar luni am luat un escapelle dupa un contact sexual.Iar azi (15 august) adica la o sapt dupa ce mi`a trecut ciclul,mi`a venit iar!!! va implor spuneti`mi ce as fi putut pati???am citit ff atent reactiile adverse si nu zicea ca poate veni ciclul mai rpd si mai ales dupa o sapt.....:(( stiti careva??k stau in casa si plang k nebuna :((


stai linistita si prietenei mele i s-a intamplat o data chestia asta si a fost ok totul. desi a trebuit sa o hranesc in fiecare zi cu carne si putin vin ca sa nu devina anemica.
leo_
Postat pe 31 August 2009 10:35
Si.....ai avut scaun tare sau moale pentru ca si asta conteaza foarte mult.....
Miki007
Postat pe 31 August 2009 11:12
De la: glumeatza, la data 2009-08-15 23:57:39pai si cat tin aceste sangerari?:(( am cautat vreo 2 ore pe net sa tot citesc diverse...am ajuns la concluzia k e o reactie adeversa,dar...:(( poate tine si 2 sapt am inteles...nush c sa fac...sunt ink speriata...:(( ai patit asa cv???

sunt reactii adverse si dereglari de la pastila aia, unele femei care iau au stari de voma, stari de lesin etc..dupa ce iau pastila de a2a zii , deasemenea poti avea si dereglari de menstruatie de la ele. Daca nu se opreste dupa o sapt cat ar fii un cilcu normal si nu mai vrei sa astepti mergi la medic, sau daca nu vrei sa mergi pana la medic poti intreba chiar farmacista de unde ai luat medicamentul, trebuie sa stie ce sa iti spuna!
ralukutzza
Postat pe 31 August 2009 11:15
Mai, orice medicament are reactii adverse ! Nu se moare din reactiile adverse, care nu sunt acelasi lucru ca si reactiile toxice ( astea sunt periculoase rau ) si apar la doze peste limista normala !
Insa pt siguranta ta ca persoana, du-te in pisici la medicul ginecolog si spune-i ce s-a intamplat ! Ce dracului crezi tu ca gasesti pe net sau forum ??? Te linistesc eu daca iti spun ca nu ti se va intampla nimic ca nici mie nu mi s-a intamplat ?
Organismul uman este complex si divers, medicina, stiinta, adica organismul nu este o stiinta exacta. organismul tau poate reactiona diferit fata de al meu, si de aceea CEL MAI INDICAT ESTE SA MERGI LA MEDIC !!!
Summer_
Postat pe 31 August 2009 11:22
Scumpo,pastilele astea nu se iau dupa ureche si cand vrem,cum vrem...dak ai avut un contact sexual neprotejat e normal sa iei pastilele astea.nu sunt anticonceptionale,deci nu le folosi in mod frecvent,vei ajunge sa nu mai poti face copii si sa ai ft multe problme de sanatate! ACUM SA RASPUND LA PROBLEMA TA. E normal k ti'a venit ciclul iar,kiar dak ai avut,asta e efectul pastilei,k sa nu ramai insarcinata iti provoaca venirea ciclului. Nu e nimic anormal si nimic kre sa t sperie.Fii mai atenta data viitoare...ori te apuci saiei anticonceptionale ori folositi prezervativ,pastilele astea nu trebuie sa devina un hobby!
karmen66
Postat pe 31 August 2009 12:07
probabil ii este teama sa mearga la ginecolog...
dar poate farmacista de unde ai cumparat pastilele tețar putea ajuta un pic
si ele ar trebuia sa stie....AR TREBUI...
Goth_Lady_666
Postat pe 31 August 2009 12:41

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
....n-are nicio treaba cu sexul!!!! 12 De la: helloyoana10 1 Noiembrie 2008 00:09
sunt casatorita dar vreau un amant 856 De la: kudika_1034584 25 Noiembrie 2019 14:12
ce credeti? 13 De la: gigel_curiosu 24 Aprilie 2010 22:24
Chiloti patati 90 De la: broscoiu 11 August 2012 12:33
Masturbare ! 3 De la: dedemary19 20 Februarie 2016 13:07