Setari Cookie-uri

mancare si bautura...

da la cuptor le putem face?..ca altfel nu ii impaci pe toti!
Calandrinon
Postat pe 1 Noiembrie 2009 15:41
De la: adina_black, la data 2009-10-31 00:22:42imi place mancarea facuta de asiatici si ca bautura: vodka cu suc de mere sau direct Smirnoff ICE


de ce nu incerci peste si creveti copti la cuptor in sos bechamel si cascal ras? merge un vin alb demisec.

Postat pe 1 Noiembrie 2009 15:44
De la: scorpio67, la data 2009-11-01 15:44:40
De la: adina_black, la data 2009-10-31 00:22:42imi place mancarea facuta de asiatici si ca bautura: vodka cu suc de mere sau direct Smirnoff ICE


de ce nu incerci peste si creveti copti la cuptor in sos bechamel si cascal ras? merge un vin alb demisec.


hmmm, suna foarte bine
Calandrinon
Postat pe 1 Noiembrie 2009 15:49
De la: jigsaw_puzzle, la data 2009-11-01 15:49:07
De la: scorpio67, la data 2009-11-01 15:44:40
De la: adina_black, la data 2009-10-31 00:22:42imi place mancarea facuta de asiatici si ca bautura: vodka cu suc de mere sau direct Smirnoff ICE


de ce nu incerci peste si creveti copti la cuptor in sos bechamel si cascal ras? merge un vin alb demisec.


hmmm, suna foarte bine


E chiar delicioasa mancarea asta si foarte fina.

Postat pe 1 Noiembrie 2009 15:51
@scorpio67:
cum se prepara sosul bechamel?
acuma m-ai facut tare curioasa
Calandrinon
Postat pe 1 Noiembrie 2009 15:53
De la: jigsaw_puzzle, la data 2009-11-01 15:41:40da la cuptor le putem face?..ca altfel nu ii impaci pe toti!


nu prea merge la cuptor dar putem inventa o reteta
asta sa fie problema
adina_black
Postat pe 1 Noiembrie 2009 15:54
De la: jigsaw_puzzle, la data 2009-11-01 15:53:57@scorpio67:
cum se prepara sosul bechamel?
acuma m-ai facut tare curioasa

Timp de preparare:
10 min (complexitate redusa)

Ingrediente:
5 linguri unt, 5 linguri faina, 1,5 l lapte, putina nucsoara, un galbenus, sare, piper

Mod de preparare:
Se pune intr-o oala untul sa se topeasca, se adauga faina si se caleste putin amestecand bine cu telul de sosuri sa nu se faca cocoloase.

Apoi se adauga putin cate putin laptele amestecand incontinuu, condimentele si cand se ia de pe foc se adauga galbenusul.
adina_black
Postat pe 1 Noiembrie 2009 15:56
De la: adina_black, la data 2009-11-01 15:56:12
De la: jigsaw_puzzle, la data 2009-11-01 15:53:57@scorpio67:
cum se prepara sosul bechamel?
acuma m-ai facut tare curioasa

Timp de preparare:
10 min (complexitate redusa)

Ingrediente:
5 linguri unt, 5 linguri faina, 1,5 l lapte, putina nucsoara, un galbenus, sare, piper

Mod de preparare:
Se pune intr-o oala untul sa se topeasca, se adauga faina si se caleste putin amestecand bine cu telul de sosuri sa nu se faca cocoloase.

Apoi se adauga putin cate putin laptele amestecand incontinuu, condimentele si cand se ia de pe foc se adauga galbenusul.


mmm, multumesc adina

pfuuuii, fug sa-mi aduc carnetelul de notite
Calandrinon
Postat pe 1 Noiembrie 2009 16:00
De la: adina_black, la data 2009-11-01 15:54:51
De la: jigsaw_puzzle, la data 2009-11-01 15:41:40da la cuptor le putem face?..ca altfel nu ii impaci pe toti!


nu prea merge la cuptor dar putem inventa o reteta
asta sa fie problema


in cel mai rau caz...le flambam putin
Calandrinon
Postat pe 1 Noiembrie 2009 16:01
De la: jigsaw_puzzle, la data 2009-11-01 15:53:57@scorpio67:
cum se prepara sosul bechamel?
acuma m-ai facut tare curioasa


Pentru reteta asta e mai simplu de facut.
Intr-o tava se pun cam doua fileuri de cod taiate in doua si cam 300 g creveti decorticati cruzi.
Separat intr-un castron se pune un pahar cu vin ,200 g smantana slaba si 2 linguri pline de faina .toate astea se amesteca si se toarna peste peste.se baga la cuptor si cand sosul incepe sa se ingroase,cam dupa 20 minute se toarna si cascavalul ras si se lasa inca 10 min.( Daca sosul pare prea gros inainte de a sepune cscavalul poti turna inca putina apa).

Sosul bechamel clasic se face din 2 linguri de faina calite pe foc in putin ulei incins peste care se toarna smantana lichida sau lapte,sare ,piper dupa gust si se fierbe pana se ingroasa putin si nu se mai simte gustul de faina cruda.

Poti mari cantitatile in functie de cat iti trebuie preparat.

Postat pe 1 Noiembrie 2009 16:04
De la: scorpio67, la data 2009-11-01 16:04:35
De la: jigsaw_puzzle, la data 2009-11-01 15:53:57@scorpio67:
cum se prepara sosul bechamel?
acuma m-ai facut tare curioasa


Pentru reteta asta e mai simplu de facut.
Intr-o tava se pun cam doua fileuri de cod taiate in doua si cam 300 g creveti decorticati cruzi.
Separat intr-un castron se pune un pahar cu vin ,200 g smantana slaba si 2 linguri pline de faina .toate astea se amesteca si se toarna peste peste.se baga la cuptor si cand sosul incepe sa se ingroase,cam dupa 20 minute se toarna si cascavalul ras si se lasa inca 10 min.( Daca sosul pare prea gros inainte de a sepune cscavalul poti turna inca putina apa).

Sosul bechamel clasic se face din 2 linguri de faina calite pe foc in putin ulei incins peste care se toarna smantana lichida sau lapte,sare ,piper dupa gust si se fierbe pana se ingroasa putin si nu se mai simte gustul de faina cruda.

Poti mari cantitatile in functie de cat iti trebuie preparat.


bun si destul de simplu
multumesc de reteta




uite asa combin utilul cu placutul
stau pe forum, si invat retete noi!
Calandrinon
Postat pe 1 Noiembrie 2009 16:41
De la: jigsaw_puzzle, la data 2009-11-01 16:41:53
De la: scorpio67, la data 2009-11-01 16:04:35
De la: jigsaw_puzzle, la data 2009-11-01 15:53:57@scorpio67:
cum se prepara sosul bechamel?
acuma m-ai facut tare curioasa


Pentru reteta asta e mai simplu de facut.
Intr-o tava se pun cam doua fileuri de cod taiate in doua si cam 300 g creveti decorticati cruzi.
Separat intr-un castron se pune un pahar cu vin ,200 g smantana slaba si 2 linguri pline de faina .toate astea se amesteca si se toarna peste peste.se baga la cuptor si cand sosul incepe sa se ingroase,cam dupa 20 minute se toarna si cascavalul ras si se lasa inca 10 min.( Daca sosul pare prea gros inainte de a sepune cscavalul poti turna inca putina apa).

Sosul bechamel clasic se face din 2 linguri de faina calite pe foc in putin ulei incins peste care se toarna smantana lichida sau lapte,sare ,piper dupa gust si se fierbe pana se ingroasa putin si nu se mai simte gustul de faina cruda.

Poti mari cantitatile in functie de cat iti trebuie preparat.


bun si destul de simplu
multumesc de reteta




uite asa combin utilul cu placutul
stau pe forum, si invat retete noi!


Stiu foarte multe pentru ca am un pofticios notoriu de barbat si tot ce vede trebuie sa guste macar.
Cand esti in pana de idei intreba-ma .

Postat pe 1 Noiembrie 2009 16:45
ooo, multumessc scorpio67
vezi ca nu voi ezita sa te intreb , si al meu e un mic gurman...asa ca mi-ar prinde bine sfaturile tale
Calandrinon
Postat pe 1 Noiembrie 2009 16:51
ce papam in seara asta?
astept sugestii
Calandrinon
Postat pe 2 Noiembrie 2009 21:08
De la: jigsaw_puzzle, la data 2009-11-02 21:08:36ce papam in seara asta?
astept sugestii



O reteta usoara daca iti place pestele.
2 fileuri peste afumat( sau fiert daca afumat nu-ti place)
1 telina mica
1 morcov
1 ceapa potrivita
se toaca ceapa pestisori fini se lasa in putin ulei si sare.se rad fin morcovul si telina .
se amesteca legumele cu pestele maruntit se asezoneaza cu sare ,piper ,se adauga apoi sucul de la 1 lamaie mare.

Postat pe 4 Noiembrie 2009 07:34
De la: scorpio67, la data 2009-11-04 07:34:24
De la: jigsaw_puzzle, la data 2009-11-02 21:08:36ce papam in seara asta?
astept sugestii



O reteta usoara daca iti place pestele.
2 fileuri peste afumat( sau fiert daca afumat nu-ti place)
1 telina mica
1 morcov
1 ceapa potrivita
se toaca ceapa pestisori fini se lasa in putin ulei si sare.se rad fin morcovul si telina .
se amesteca legumele cu pestele maruntit se asezoneaza cu sare ,piper ,se adauga apoi sucul de la 1 lamaie mare.


o reteta destul de simpla si utila am sa o incerc si eu
_dulcik_
Postat pe 4 Noiembrie 2009 08:20
De la: scorpio67, la data 2009-11-04 07:34:24
De la: jigsaw_puzzle, la data 2009-11-02 21:08:36ce papam in seara asta?
astept sugestii



O reteta usoara daca iti place pestele.
2 fileuri peste afumat( sau fiert daca afumat nu-ti place)
1 telina mica
1 morcov
1 ceapa potrivita
se toaca ceapa pestisori fini se lasa in putin ulei si sare.se rad fin morcovul si telina .
se amesteca legumele cu pestele maruntit se asezoneaza cu sare ,piper ,se adauga apoi sucul de la 1 lamaie mare.


scorpio

o doamna minunata si o gospodin adevarata

multumesc mult, inca o idee grozava pt o cine deosebita!
abea astep s-o incerc
Calandrinon
Postat pe 4 Noiembrie 2009 09:57
Majoritatea retelor pe care le fac se cheama" cu ce ai in "frigider.
Aceesi reteta merge si cu pui la care adaugi putin marar,cu limba fiarta de vaca sau porc la care poti adauga putina maioneza ,cam ce detii la indemana si se poate combina .

Postat pe 4 Noiembrie 2009 10:27
mmm, eu tocmai am papat niste vinete cu maioneza si ceapa
si acum..astept sa termine greierash de facut sarmalele ei la cuptor
Calandrinon
Postat pe 6 Noiembrie 2009 13:31
De la: Calandrinon, la data 2009-11-06 13:31:54mmm, eu tocmai am papat niste vinete cu maioneza si ceapa
si acum..astept sa termine greierash de facut sarmalele ei la cuptor



mai asteapta!
greierash_is_back
Postat pe 6 Noiembrie 2009 13:37
De la: greierash_is_back, la data 2009-11-06 13:37:29
De la: Calandrinon, la data 2009-11-06 13:31:54mmm, eu tocmai am papat niste vinete cu maioneza si ceapa
si acum..astept sa termine greierash de facut sarmalele ei la cuptor



mai asteapta!



offfff
biiinnneee
Calandrinon
Postat pe 6 Noiembrie 2009 13:39
pt gospodinele ce sunt online ...

dati-mi va rog o reteta pt salau la cuptor....

primesc vreo 2 pesti acuma dupamasa si nu am nicio idee de cum i-as putea gati....
as prefera la cuptor daca stie cineva
Calandrinon
Postat pe 21 Noiembrie 2009 13:30

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
va rog ajutati-ma sa aflu cine a spus "cel mai bun povestitor e cel care termina povestea inainte ca acultatorul sa adoarma" 3 De la: valitecuci 30 Ianuarie 2011 22:05
Ce am mancat azi ? 287 De la: Ectra 3 Septembrie 2014 18:24
ATENTIE! URGENT!! premii kudika 1 De la: CAELUM 21 Noiembrie 2009 13:53
cum scap de droguri? 1 De la: petree 30 Ianuarie 2011 14:02
de ce am slabit? 22 De la: nicoleta_miky 16 Iulie 2009 20:32