Setari Cookie-uri

Nesimtirea....un nou trend?

De la: adina_black, la data 2009-11-16 18:31:32
De la: pisicuta_razboinica, la data 2009-11-16 17:21:59
De la: adina_black, la data 2009-11-13 14:09:06
De la: miss_darine, la data 2009-11-09 13:34:26
De la: love_strike, la data 2009-11-08 23:13:05Nu stiu daca sunt eu ciudata...dar observ ca pe zi ce trece..bunul simt pierde teren, si nesimtirea ii ia locul cu pasi repezi. Sa fie oare vina acestor vremuri in care pur si simplu vietile altora se naruie sub ochii nostri iar noi nu facem nimik? Sau poate, faptul ca tupeul oamenilor nu mai are limite, si nesimtirea prinde aripi puternice..Voi ce credeti? Mai cunoasteti oameni cu bun simt? Eu una, nu mai cunosc...

Nu esti ciudata, pur si simplu ai nenorocul de a locui in bucuresti, ca si mine de altfel!

ms, ms
Bucuresti - orasul unde holcaie nesimtitii! chiar nu am mai intalnit in alte orase fenomenul asta dus la extrem.... si slava domnului ca m-am plimbat ceva

dar cat timp ai si locuit in acele orase?

nu neaparat ca te-as contrazice, sunt multi nesimtiti in Bucuresti din motivele expuse de rashela (inutil sa le repet). Dar nu poti face afirmatii atat de categorice daca n-ai si trait/locuit/muncit cel putin 3 luni altundeva. Ca eu am mai intalnit unii si mai rau ca noi prin alta tara...

suficient cat sa imi fac o parere Buc le intrece pe toate la rautate / nesimtire

sa stii ca asa e...eu sunt studenta in bucuresti...sunt din craiova...si in orasul meu sunt oameni rai si nesimtiti,dar de 2 ani de cand sunt in bucuresti am ramas socata sa vad cata rautate este in orasul asta si cata intoleranta.
Valitza88
Postat pe 21 Noiembrie 2009 09:23
Sunt total de acord cu acest topic love_strike thks!
Hai sa va scriu si eu un citat fain "completandu-l" pe Krishnamurti - (nu ca ar fi necesar):
"SA FIM NOI SCHIMBAREA PE CARE VREM S-O VEDEM IN LUME" (M. Gandhi)
Eu cred in asta, sunt din TM si am experimentat metoda la mine la servici.... si functioneaza! Si n-am avut nici o clipa impresia ca cineva (colegi sau clienti) m-au crezut proasta sa naiva. (Celor interesati le recomand cartile de Comunicare nonviolenta de Marshal Rosenberg).
kudika076987
Postat pe 21 Noiembrie 2009 12:08
De la: rashela, la data 2009-11-09 15:21:46Voi sa nu uitati nicio clipa ca orice capitala e un amestesc. Si nici Bucurestiul nu face exceptie. Acolo sunt oameni veniti din toata tara, fiecare cu obiceiurile lui, cu graiul lui, cu nervii lui, cu modul lui de a riposta. Asa ca, de cele mai multe ori, e firesc sa iasa scantei.
Personal nu cunosc alt oras. Mai mult de o saptamana nu am stat prin orasele din Ardeal sau Banat, iar in Moldova n-am fost niciodata. Asa ca, exceptand faptul ca nici mcaar nu mai locuiesc in RO, n-as putea pleca din Bucurestiul aglomerat, imputit si plin de gropi... niciodata. Ca deh, acolo e casa mea, alta n-am avut.

cand mai treci pe acasa, iti sugerez o plimbare cu taxiul pt vreo 10 minute prin bucurestiul de la ora 9:30 dimineata.... sa mai nimeresti si un microbist convins la volan, o sa ai ce sa te amuzi din amintiri....

eu una mi-s brasoveanca, m-am obisnuit (inutil sa spun ca nu e corect) ca pe nesimtiti sa ii tratez cu aceeasi nesimtire , si tot nu functioneaza,
apropo, te invit si eu prin brasov, un pras superb ,pacat ca e locuit....cateodata

om topic, aici nu e vorba de nesimtire ci de riposta si mod de a trata un lucru sau altul, ceea ce unora li se pare nesimtire,altora li se pare un "drept"...asa ca, sunt doar viziuni diferite ale unor lucruri normale...
dandanaua_reloaded
Postat pe 21 Noiembrie 2009 22:46
DUPA CUTREMUR!!!!!!!
123violeta
Postat pe 24 Noiembrie 2009 23:10
De la: kudika076987, la data 2009-11-21 12:08:43Sunt total de acord cu acest topic love_strike thks!
Hai sa va scriu si eu un citat fain "completandu-l" pe Krishnamurti - (nu ca ar fi necesar):
"SA FIM NOI SCHIMBAREA PE CARE VREM S-O VEDEM IN LUME" (M. Gandhi)
Eu cred in asta, sunt din TM si am experimentat metoda la mine la servici.... si functioneaza! Si n-am avut nici o clipa impresia ca cineva (colegi sau clienti) m-au crezut proasta sa naiva. (Celor interesati le recomand cartile de Comunicare nonviolenta de Marshal Rosenberg).[/quote

SI EU ITI SPUN UN CITAT "TIMISOARA NU E ROMANIA , IAR ROMANIA NU E TIMISOARA" (CONDUCATORUL FILARMONICII VIENEZE)
123violeta
Postat pe 24 Noiembrie 2009 23:16
asa e , bunul simt e pe cale de disparitie(daca nu cumva a disparut deja!!!!). devenim pe zi ce trece mai indiferenti la ce se intampla in jurul nostru si de aici incepe chiar sa nu ne mai pese de nimic si de nimeni , de parca am fi , ca persoane individuale, singuri pe lume.mi s-a intamplat recent o chestie foarte absurda sau ....nici nu stiu cum sa-i zic . stateam la o coada(tipic pt. romania!!)iar dupa mine era o persoana de gen masculin care era foarte indignat provind nesimtirea celor care se baga in fata. in momentul in care s-a deschis acel ghiseu ...el a fost cel care s-a bagat in fata tuturor chiar daca nu era el primul la rand si, culmea tupeului si a nesimtirii a stat o ora si jumatate sa-si rezolve problema , iar eu care eram in fata lui am fost nevoita sa astept acel timp enorm pt, a-mi rezolva problema in doar 3 minute mari si late!!!!!o sa spuneti , cum de altfel aud foarte des in ultimul timp, ca e lupta pentru supravietuire.DA, sunt de acord dar ....in limita bunului simt si ai celor 7 ani de acasa care se presupun ca ar trebui sa-i aiba fiecare . Am ajuns la concluzia ca foarte multi oameni s-au nascut la 7 ani!!!!!!deci le lipseste buna crestere data de parinti, care fie vorba intre noi nu au nici o vina saracii.din acest fel de oameni se nasc generatiile de azi care nu au decat tupeu si nesimtire (de prostie nu mai zic!!!)nu vreau sa jignesc pe nimeni , ca sunt si copii buni si educati, dar care risca sa se transforme in monstrii lipsiti debun simt si buna crestere, daca nu stim sa le aratam drumul care trebuie.NU NE COSTA NIMIC DACA NE COMPORTAM CIVILIZAT IN VIATA SI SOCIETATE SI INVATAM SA NE CUNOASTEM LOCUL . ...OFFFFF.... e atata de discutat ca nu cred ca e dispus nuimeni sa asculte cate sunt de spus ..asa ca mai lasam si pe alta data....papapa
GABYTA13
Postat pe 25 Noiembrie 2009 11:02
De la: GABYTA13, la data 2009-11-25 11:02:36asa e , bunul simt e pe cale de disparitie(daca nu cumva a disparut deja!!!!). devenim pe zi ce trece mai indiferenti la ce se intampla in jurul nostru si de aici incepe chiar sa nu ne mai pese de nimic si de nimeni , de parca am fi , ca persoane individuale, singuri pe lume.mi s-a intamplat recent o chestie foarte absurda sau ....nici nu stiu cum sa-i zic . stateam la o coada(tipic pt. romania!!)iar dupa mine era o persoana de gen masculin care era foarte indignat provind nesimtirea celor care se baga in fata. in momentul in care s-a deschis acel ghiseu ...el a fost cel care s-a bagat in fata tuturor chiar daca nu era el primul la rand si, culmea tupeului si a nesimtirii a stat o ora si jumatate sa-si rezolve problema , iar eu care eram in fata lui am fost nevoita sa astept acel timp enorm pt, a-mi rezolva problema in doar 3 minute mari si late!!!!!o sa spuneti , cum de altfel aud foarte des in ultimul timp, ca e lupta pentru supravietuire.DA, sunt de acord dar ....in limita bunului simt si ai celor 7 ani de acasa care se presupun ca ar trebui sa-i aiba fiecare . Am ajuns la concluzia ca foarte multi oameni s-au nascut la 7 ani!!!!!!deci le lipseste buna crestere data de parinti, care fie vorba intre noi nu au nici o vina saracii.din acest fel de oameni se nasc generatiile de azi care nu au decat tupeu si nesimtire (de prostie nu mai zic!!!)nu vreau sa jignesc pe nimeni , ca sunt si copii buni si educati, dar care risca sa se transforme in monstrii lipsiti debun simt si buna crestere, daca nu stim sa le aratam drumul care trebuie.NU NE COSTA NIMIC DACA NE COMPORTAM CIVILIZAT IN VIATA SI SOCIETATE SI INVATAM SA NE CUNOASTEM LOCUL . ...OFFFFF.... e atata de discutat ca nu cred ca e dispus nuimeni sa asculte cate sunt de spus ..asa ca mai lasam si pe alta data....papapa

DAA...ai dreptate in ceea ce priveste unii barbati. Vad prin metrou cum stau ca nesimtitii jos, pe cand o femeie gravida in 8 luni sta in picioare si se uita dezamagita la picioare cum i se umfla. Da..si acei "gentlemani desavarsiti', se uita foarte senini la acea femeie ca si cum nu se intampla nimik. Sau...cand urci in lift...barbatii sunt primii care dau buluc lasand femeile la urma. Cand vad aceste gesturi..pur si simplu mi se face scarba. De altfel au mari pretentii sa li se spuna "Domnule", sa-i respecti, si se cred niste masculi demni de a fi apreciati...uita ca pt titlu de 'Gentleman"...mai au multe de invatat....
love_strike
Postat pe 26 Noiembrie 2009 17:30
Ii numeri pe degete pe cei cu bun simt, dar mai sunt totusi
oana84onutza
Postat pe 27 Noiembrie 2009 19:36
De la: love_strike, la data 2009-11-26 17:30:36
De la: GABYTA13, la data 2009-11-25 11:02:36asa e , bunul simt e pe cale de disparitie(daca nu cumva a disparut deja!!!!). devenim pe zi ce trece mai indiferenti la ce se intampla in jurul nostru si de aici incepe chiar sa nu ne mai pese de nimic si de nimeni , de parca am fi , ca persoane individuale, singuri pe lume.mi s-a intamplat recent o chestie foarte absurda sau ....nici nu stiu cum sa-i zic . stateam la o coada(tipic pt. romania!!)iar dupa mine era o persoana de gen masculin care era foarte indignat provind nesimtirea celor care se baga in fata. in momentul in care s-a deschis acel ghiseu ...el a fost cel care s-a bagat in fata tuturor chiar daca nu era el primul la rand si, culmea tupeului si a nesimtirii a stat o ora si jumatate sa-si rezolve problema , iar eu care eram in fata lui am fost nevoita sa astept acel timp enorm pt, a-mi rezolva problema in doar 3 minute mari si late!!!!!o sa spuneti , cum de altfel aud foarte des in ultimul timp, ca e lupta pentru supravietuire.DA, sunt de acord dar ....in limita bunului simt si ai celor 7 ani de acasa care se presupun ca ar trebui sa-i aiba fiecare . Am ajuns la concluzia ca foarte multi oameni s-au nascut la 7 ani!!!!!!deci le lipseste buna crestere data de parinti, care fie vorba intre noi nu au nici o vina saracii.din acest fel de oameni se nasc generatiile de azi care nu au decat tupeu si nesimtire (de prostie nu mai zic!!!)nu vreau sa jignesc pe nimeni , ca sunt si copii buni si educati, dar care risca sa se transforme in monstrii lipsiti debun simt si buna crestere, daca nu stim sa le aratam drumul care trebuie.NU NE COSTA NIMIC DACA NE COMPORTAM CIVILIZAT IN VIATA SI SOCIETATE SI INVATAM SA NE CUNOASTEM LOCUL . ...OFFFFF.... e atata de discutat ca nu cred ca e dispus nuimeni sa asculte cate sunt de spus ..asa ca mai lasam si pe alta data....papapa

DAA...ai dreptate in ceea ce priveste unii barbati. Vad prin metrou cum stau ca nesimtitii jos, pe cand o femeie gravida in 8 luni sta in picioare si se uita dezamagita la picioare cum i se umfla. Da..si acei "gentlemani desavarsiti', se uita foarte senini la acea femeie ca si cum nu se intampla nimik. Sau...cand urci in lift...barbatii sunt primii care dau buluc lasand femeile la urma. Cand vad aceste gesturi..pur si simplu mi se face scarba. De altfel au mari pretentii sa li se spuna "Domnule", sa-i respecti, si se cred niste masculi demni de a fi apreciati...uita ca pt titlu de 'Gentleman"...mai au multe de invatat....

Pai si indiferenta are rolul ei, cica nu faci riduri asa repede
oana84onutza
Postat pe 27 Noiembrie 2009 19:38
De la: love_strike, la data 2009-11-08 23:13:05Nu stiu daca sunt eu ciudata...dar observ ca pe zi ce trece..bunul simt pierde teren, si nesimtirea ii ia locul cu pasi repezi. Sa fie oare vina acestor vremuri in care pur si simplu vietile altora se naruie sub ochii nostri iar noi nu facem nimik? Sau poate, faptul ca tupeul oamenilor nu mai are limite, si nesimtirea prinde aripi puternice..Voi ce credeti? Mai cunoasteti oameni cu bun simt? Eu una, nu mai cunosc...

in principiu sunt f multi oameni de acest fel la tine in capitala si in unele orase relativ apropiate.. am fost in vara in bucuresti si m'am lamurit cum sta treaba.
acolo si daca se uita unul la tine il injuri in sinea ta, dar si ala nu se uita degeaba.. parerea mea sincera si persoana.. bucurestiul in mare parte e naspa si in principiu locuitorii sai il fac sa fie asa.
si de ploiesti nu ma zic nimic, in 3 ani de zile nici nu mai stiu de cate ori era sa ma iau la bataie cu sukari si tigani pe strada..
nu ma intelege gresit si noi ii avem pe ai nostrii, dar sunt mult mai putini si mai au o farama de bun simt
felixcat
Postat pe 28 Noiembrie 2009 00:22
michaela23
Postat pe 28 Noiembrie 2009 15:56
De la: michaela23, la data 2009-11-28 15:56:42

toate postarile tale constau in semne?
adina_black
Postat pe 28 Noiembrie 2009 15:59
se pare ca da (dupa o scurta verificare)

trist
adina_black
Postat pe 28 Noiembrie 2009 16:01

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
vrei sa castigi 1 De la: gabcristi 3 Februarie 2009 12:19
Nesimtirea....un nou trend? 43 De la: adina_black 28 Noiembrie 2009 16:01
o problema sau nu? 12 De la: kudika418105 10 August 2011 22:52
Ma puteti ajuta cu o cofetarie in Baia Mare? 3 De la: Mari_Andra_Costea_1 12 Februarie 2016 13:44
definitie.... 14 De la: _dulcik_ 28 Aprilie 2009 23:05