Cinderella effect

Subiect nou
Alege alt forum  
Voteaza:
 
Fahnell Avatarul lui Fahnell

153 mesaje
Membru din: 24/11/2009
Oras: bucuresti

voi ce ziceti de acest ..hai sa zicem studiu?
puteti cata pe net despre el (wikipedia cel mai usor)

o descriere pe scurt

The Cinderella effect is a term used by psychologists to describe the high incidence of stepchildren being physically abused, sexually abused, neglected or murdered, or otherwise mistreated at the hands of their stepparents at significantly higher rates than their genetic counterparts. It takes its name from the fairytale character Cinderella, who in the story was cruelly mistreated by her stepmother and stepsisters.Raporteaza abuz de limbaj
kudika052198 Avatarul lui kudika052198

329 mesaje
Membru din: 15/07/2009

De la: Fahnell, la data 2010-03-26 10:54:03voi ce ziceti de acest ..hai sa zicem studiu?
puteti cata pe net despre el (wikipedia cel mai usor)

o descriere pe scurt

The Cinderella effect is a term used by psychologists to describe the high incidence of stepchildren being physically abused, sexually abused, neglected or murdered, or otherwise mistreated at the hands of their stepparents at significantly higher rates than their genetic counterparts. It takes its name from the fairytale character Cinderella, who in the story was cruelly mistreated by her stepmother and stepsisters.
Subiectele de discutie propuse de tine sunt itneresante ! sper sa gasesti si persoane care sa contribuie constructiv la discutii :D .

On topic .. parerea mea e ca e foarte probabi sa se intample ca parintele vitreg sa se poarte mai " rece" cu copilul celuilalt, dar este o chestie naturala pentru ca la aproape toate speciile se intampla asa.. un pui ratacit de parintii natural nu e tratat bine decat daca femela care l adopta a pierdut puiul natural .. altfel nu ar da prioritate orfanului .. ( din amintiri de pe Animal planet) ..
Despre efectele negative acestui comportamente asupra individului in formare e o alta poveste ..:)

Raporteaza abuz de limbaj
moni29 Avatarul lui moni29

8 mesaje
Membru din: 22/03/2010

Mama mea a fost adoptata de catre bunica, dar pot sa spun cu mina pe inima ca ne-a iubit enorm de mult si pe mine si pe mami. A murit cind eu implinisem 12 ani si mi-e atit de dor de ea si acum. Am fost mult mai apropiata de ea decit de bunica de singe din partea tatalui.
Mami a fost o norocoasa, daca bunica nu o adopta murea. Nu a contat nici ca la 2 ani nu putea sa umble, sa vorbesca, bunica cind a mers la orfelinat pe ea a aleso.
Asa ca nu cred ca se poate generaliza. Daca e psihopat, e psihopat fie ca e parinte adoptiv fie ca e dulce.
Raporteaza abuz de limbaj